София 2800, Ул. "Хан Аспарух" 12
Тел: +359 879 123 456 +359 887 123 456
info@luchkystarurl.com, www.luckystartours.art.bg

Букурещ - Сланик - Синая - Терме Букурещ

ВИД ТРАНСПОРТ: Автобус ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 3 дни / 2 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ:

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 229 лв.
Дата Цена Запитване

ПРОГРАМА

1 ден:  Бургас – Варна – Букурещ

Ранно сутрешно отпътуване от България и пристигане в Букурещ преди обяд. Модерен и красив, с великолепни православни църкви от 17. и 18. век, с елегантни викториански къщи, сгушени в ъглите, мегаломански сгради – паметници на комунизма, с френски привкус и балканска атмосфера – всичко това е Букурещ, наричан още “Малкия Париж”.

Панорамна туристическа обиколка с автобус на централната част на града с разглеждане на основните забележителности – площад “Унири”, Университетския площад, площад “Виктория” и площада на Революцията, фото пауза пред Парламента – втората по големина административна сграда в света, след Пентагона; пешеходна разходка в Стария град Липскани, построен върху най-старата заселена част на Букурещ – очарователен квартал с пешеходни калдъръмени улички и множество причудливи арт-ателиета, антикварни и бутикови магазини, книжарници, театри и безброй кафенета, барове и ресторанти. Възможност за самостоятелно посещение на нашумялата напоследък  “Въртележка от светлина” (Carturesti Carusel) – най-голямата книжарница в страната, подслонила се в красива сграда от 1860 година. Книжарницата е предпочитано място не само за покупки, но и за срещи на местните, които я наричат “Двореца на Крисовелони”. Тук се помещава цяла художествена галерия, уютно кафене, а изборът на стоки – музика, филми, подаръци, играчки – е огромен.

Настаняване в хотела следобед. Свободно време с възможност за самостоятелно разглеждане на града, разходка и покупки или посещение на уелнес-комплекса Терме Букурещ. Комплексът представя една съвременна концепция за забавления и отдих чрез пълно откъсване от градската среда. 9 басейна, 10 сауни и 16 водни пързалки се захранват с минерална вода, извираща дълбоко от земните недра. Центърът приютява и най-голямата ботаническа градина в Румъния с над 800 000 растения, хиляди палми, безброй орхидеи и редки цветя. Целогодишно вътрешната температура е 30 градуса, а тази на водата – 33 градуса. Красивата обстановка и възможностите за отдих и забавления превръщат уелнес-комплекса в идеално място за кратка почивка на цялото семейство.

Комплексът обединява три тематични СПА зали – Галакси, Палмата и Елизиум.

Ориенталска сутрин, Аква шейп, хидробаланс, Аквафън танци, терапия с  етерични масла, пилинг – арабски, карибски, луксозен, с кафе и захар, с екзотични масла, Пътешествие на сетивата, термотерапия, Скандинавски дъжд, медитация, Красотата на Клеопатра, Приказни герои и забавни детски игри… Фантастичен набор от мероприятия, от които можете да избирате без допълнително заплащане в различните зали.

Зала Галакси е насочена към семейни забавления с водни пързалки за деца от всички върасти, вътрешен басейн с вълни, външен басейн с бар, пясъчен плаж с палми и релакс зона. Подходящо за всички възрасти.

Зала Палмата е посветена на отдих сред тропическа растителност, вътрешни и външни басейни, слънчеви тераси, пясъчен плаж, джакузи, хидромасажни легла, хамаци, както и ресторант със здравословна храна. Неподходящо за лица под 16 години.

Зала Елизиум с акцент към тематични сауни, панорамен вътрешен басейн с бар, обширна тераса и зони за отдих на открито, фюжън ресторант а-ла-карт. На разположение са 6 сауни – всяка представяща различен стил и температура (Прованс, Амазония, Бавария, Алхамбра, Хималайска и Холивуд), както и цветен душ-калия. Неподходящо за лица под 16 години.

Нощувка в Букурещ.

2. ден: Букурещ – Сланик – Синая

Закуска. Отпътуване за Сланик.

Посещение на солните мини в Сланик, които са един от най-атрактивните туристически обекти в Румъния и уникални за Европа. Експлоатирани още от 17. век, добивът на сол е почти 3 млн. кубични метра. Днес залите на мините са облагородени за посещение и предлагат разходка из 14 трапецовидни зали – някои от тях с височина до 50 метра, други украсени със статуи на Децебал и Траян, изваяни от сол. Залите са разположени на 210 м дълбочина под земята, като до тях се достига с асансьор. Поради висока влажност на въздуха (около 50%) и голямата концентрация на натриеви йони, които имат благоприятно въздействие при лечението на белодробни заболявания, залите представляват и своеобразен санаториум. За да се влезе в мината е необходимо спускане с асансьори на дълбочина 210 м под земята. Вентилацията в залите е естествена, а температурата на въздуха е постоянна, 12 градуса. В мината са изградени спортни и детски площадки, кътове за отдих, дори и бар-бюфет.

Отпътуване за Синая – курортен град, живописно разположен полите на Карпатите. Посещение на двореца “Пелеш” – бившата лятна резиденция на румънските крале и считан от мнозина за един от най-впечатляващите европейски дворци. Дворецът е построен в края на 19. век и е служил на кралската фамилия до средата на 20 век. 160-те стаи на двореца са изящно обзаведени и богато декорирани с ценни произведения на европейското изкуство, кристални полилеи и стъклени витражи – всяка в различен стил. Стенописите в Театралната зала са по дизайн на известните австрийски художници Густав Климт и Франц Мач.

Посещение на Синайския манастир, датиращ от 17. век – едно от най-свещените места за православните християни, притежаващо богата колекция от ценни икони.

- “Румънска вечер” (допълнително вечерно мероприятие)

Вечеря в традиционен ресторант с музика на живо. Менюто включва три блюда от румънската кухня, алкохолни и безалкохолни напитки.

Нощувка в района на Синая.

3. ден: Синая – Букурещ – Варна - Бургас

Закуска. Отпътуване за Бран.Сутрешно посещение на ловната резиденция на румънския принц Влад Цепеш в планиското село Бран,. Резиденцията е построена върху 90-метрова скала и представлява очарователен лабиринт от тесни криволичещи стълби, водещи до 60 стаи, много от които са свързании помежду си и с подземни проходи. Забулен в мистична аура, замъкът дължи популярността си на многобройните живописни си кули и най-вече на легендите за Граф Дракула, пресъздадени от ирландския писател Брам Стоукър. Поради тази причина е известен като “Замъка на Дракула”. Замъкът е тясно свързан и с румънската кралица Мария и прицеса Илияна – домакините на двореца в Балчик.

Следобедно отпътуване за България и късно вечерно пристигане във Варна и Бургас.

Цената включва

Цена: 229.00 лв  при отпътуване от Бургас и Варна

Деца 2-11,99 г: 30% намаление

Цената включва:

  •  транспорт с комфортен туристически авобус;
  •  2 нощувки със закуска в хотели категория “3 звезди” в Букурещ и в района на Синая/Бран;
  •  автобусна и пешеходна туристическа обиколка на Букурещ;
  •  посещение на уелнес центъра Терме Букурещ;
  •  посещение на солните мини в Сланик;
  •  посещение на двореца “Пелеш” в Синая;
  •  посещение на “Замъка на Дракула” в Бран;
  •  посещение на Синайския манастир;
  •  пътни и гранични такси;
  •  екскурзоводско обслужване;
  •  медицинска застраховка за лица до 65 години.

Забележки:

  •  Посочената цена е валидна при настаняване в двойна или тройна стая; доплащане за единична стая – 60.00 лева;
  •  Входните такси са заплащат на място, по желание.
  •  Детските намаления са валидни за деца от 2 до 12 ненавършени години, при настаняване в стая с двама възрастни.
  •  Минимален брой участници за провеждане на екскурзията – 40 пълноплащащи клиенти;
  •  За лица под 18 години, пътуващи без родителите си или само с единия родител, е необходимо на българския граничен пункт да се представи нотариално заверена декларация за съгласие на родителите;
  •  ТРАВЕЛ 359 предоставя “Медицинска застраховка за пътуване в чужбина с осигурен асистанс с лимит 2000 евро към ЗК „УНИКА”АД за лица до 65 години.
  •  Необходими документи за пътуването: валидна лична карта или международен паспорт.
  • График на отпътуване:

07.00 часа – Варна, ул. Антим I,

06.20 часа – Обзор, автогара, 

05.45 часа – Несебър, спирка Феста Панорама;

05.30 часа – Поморие, спирка Феста Поморие;

05.00 часа – Бургас, бензиностанция ОМВ до хотел Мираж.

Цената не включва

Ориентировъчни цени на входни такси

  •  “Румънска вечер” (допълнително вечерно мероприятие) – цена 18 евро за възрастен, 13 евро за дете.
  •  При посещение на уелнес-комплекса Терме Букурещ  входните такси са в зависимост от избора на зала за посещение и продължителността на посещението. 

Зала Галакси: възрастни – 54 леи (около 22 лв), лица от 3-16 г. – 38 леи (около 16 лв), семейни билети с отстъпка.

Зала Палмата: възрастни над 16 години – 64 леи (около 27 лв);

Зала Елизиум: възрастни над 16 години – 88 леи (около 36 лв);

За посещението са необходими бански, чехли и кърпи. Възможност за наем на място на кърпа 18 леи (около 5 лв) или халат 26 леи  (около 7 лв);

  •  Солните мини в Сланик – 23 леи (около 10 лв);
  •  Дворецът “Пелеш” - 30 леи (около 13 лв) за възрастни, 15 леи (около 7 лв) за лица над 65 години, 7.5 леи (около 3 лв) за деца;
  •  Синайският манастир – 4 леи (около 2 лв).
  •  “Замъкът на Дракула” в Бран – 40 леи (около 17 лв) за възрастни, 30 леи (около 13 лв) за лица над 65 години, 10 леи (около 4 лв) за деца;