САНКТ ПЕТЕРБУРГ по време на Белите нощи – старата столица на царете Романови! Самолетна екскурзия! РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 17.12.2020 г.!

ВИД ТРАНСПОРТ: Самолет ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 5 дни / 4 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: 5 дни / 4 нощувки / 4 закуски

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ: 03.07.2021

Цена от 1275 лв.
Дата Цена Запитване
03.07.2021 от 1345 лв. Запитване
Програма по дни
 
Ден 1 София – Санкт Петербург
Полет на BULGARIA AIR от аерогара София в 14.55 ч. Кацане в 18.25 ч. на летище Пулково в Санкт Петербург, старата столица на царете Романови. Няма много градове в света, които да съперничат на елегантността на Санкт Петербург. Когато Петър Велики основал града през 1703 г., той наел най - добрите архитекти, предприемачи и художници в Европа, за да го построят и декорират. Простиращ се на 100 острова и свързан от повече от 600 моста, той често е наричан „Венеция на Севера''.Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 2 Санкт Петербург
Закуска. Свободно време до обяд. Присъединяване към основната група. Следва посещение на Исакиевия събор. Предлагаме ви разходка с корабче по р. Нева (~1 час) срещу допълнително заплащане, започваща от няколко места на бул. Невски проспект. От корабчето може да се насладите на забележителната архитектура на сградите, които се простират от двете страни на р. Нева и вливащите се в нея канали - най – голямата православна църква Исакиевски Събор, Петропавловската крепост, Зимният дворец, Търговската палата и великолепната църква Възкресение Христово. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3 Санкт Петербург – Царско село
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на Екатеринин дворец в Царско село (изисква се предварителна заявка и плащане при сключване на договора за пътуване). Следва полудневна панорамна автобусна обиколка на Санкт Петербург с местен екскурзовод, включваща историческия център (UNESCO) в различни стилове – от барок до неокласика, минаване покрай Крепостта Св.Петър и Павел, Джамията на татарите, Марсово поле с паметника на Суворов, фотопауза на един от мостовете на р. Нева. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4 Санкт Петербург - Ермитаж
Закуска. Посещение на известния музей Ермитаж (изисква се предварителна заявка и плащане при сключване на договора за пътуване). Основан през 1764 г. от императрица Екатерина Велика, Ермитажът е един от най – старите и най - големи музеи в света. Думата Ермитаж идва от френски и означава уединение. Именно като място за уединение на царското семейство и неговите близки, е използвана сградата на Зимния дворец, където били поставени 225 картини на известни европейски художници. От средата на XIX в. музеят е отворен за публиката, като днес Ермитажът съхранява над 3 милиона артефакта и най – богатата картинна колекция в света включваща произведения на Леонардо да Винчи, Рафаело, Джорджоне, Караваджо, Тиеполо и много други бележити майстори на четката. Предоставяме възможност за комбинирано посещение с екскурзовод на основното крило на Ермитажа + Залата със скъпоценностите (изисква се предварителна заявка и плащане при сключване на договора за пътуване). След организирания тур можете да останете в Ермитажа за самостоятелно разглеждане, като в този случай връщането ви в хотела ще бъде с градски транспорт. Нощувка.

Ден 5 Санкт Петербург – Петродворец - София
Закуска. Екскурзия до Петродворец (изисква се предварителна заявка и плащане при сключване на договора за пътуване). Петродворец е лятната резиденция на Петър Велики, намираща се на Финския залив на брега на Балтийско море, издигната по идея на самия Петър Велики, и разширяван впоследствие от неговите наследници. Често пъти комплексът е наричан „ руският Версай”, но според много от посетителите му това сравнение е неправилно, защото по своя разкош и изящество Петродворец надминава своя френски съперник. Многобройните 176 фонтана, прекрасни паркове с позлатени статуи на божества и митологични герои, богатият великолепно декориран интериор, го превръщат в най – блестящия за времето си дворцов комплекс. Трансфер за летището. Полет на BULGARIA AIR за София в 19.20 ч. Кацане в 22.50 ч. в София.


София – Санкт Петербург – София

 

Цената включва

самолетен билет София – Санкт Петербург – София с включени летищни такси, 1 брой регистриран багаж, който да не надвишава 23 кг и 1 брой ръчен багаж до 10 кг с размери 55х40х23 см, трансфер летище –хотел – летище, 4 нощувки със закуски в хотел 4**** в Санкт Петербург, местен екскурзовод с превод на български език за полудневната обиколка на Санкт Петербург, водач от агенцията /от 02-я до 5-я ден до обяд/. Забележка: самолетният вариант се осъществява само при провеждане на автобусната програма

Цената не включва

входните такси за посещаваните туристически обекти и разходките с корабче.

Почивки

Екскурзии