ЕКСКУРЗИЯ ДО ПОРТУГАЛИЯ, самолетна - I къс вар.

ВИД ТРАНСПОРТ: Самолет ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 8 дни / 7 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: Самолетна екскурзия – 8 дни/7 нощ. (ФАТИМА, КОИМБРА, ОБИДОС, ПОРТО, ГИМАРЕШ, БРАГА, ЛИСАБОН, СИНТРА, КАБО ДИ РОКА, ЕЩОРИЛ )

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ: 27.04.2021

Цена от 2250 лв.
Дата Цена Запитване
27.04.2021 от 2350 лв. Запитване
Програма по дни
 
Ден 1 Лисабон
Среща на летище София, Терминал 2 в 13.00 ч. Самолетен полет София – Париж в 14.55 ч. Кацане в Париж в 16.50 ч. В 20.20 ч. - полет Париж - Лисабон с "Air France". Пристигане в Лисабон в 21.50 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Лисабон.

Ден 2 Лисабон
Закуска. Пътуване към гр.Фатима, обявен от ЮНЕСКО за Световно наследство. Следва разглеждане на известната Базилика, посветена на Св. Розалия. След това продължаваме към град Коимбра, старата столица на Португалия, град-традиция, така както една стара „Фадо” песен разказва. Той е вторият по големина град в Португалия Следва обиколка на романтичния студенски град на Португалия: Университета с известната и красива библиотека, главния площад, Катедралата. По желание - посещение на „Португалия в миниатюра”. Нощувка в Коимбра.

Ден 3 Обидос
След закуска пътуваме към град Обидос, красвият и древен град, заобиколен от добре запазена крепостна стена. Следва разглеждане на централната част на градчето със средновековните улички. След това продължаваме към гр.Порто, красиво разположен на двата бряга на р.Дору. По време на обиколката ще имате възможност да се насладите на старата част на града с типичната атмосфера, да посетите Катедралата от 12 в., готическата Катедрала „Св.Франциско”, сградата на Борсата, известният мост на Луи I. Възможност за обяд (по желание) в типичен ресторант с морски специалитети и вина в едно от многото чаровни ресторантчета по крайбрежния булевард на квартала Рибейра. Свободно време. Нощувка в Порто.

Ден 4 Лисабон
Закуска. Този ден Ви предстои вълнуващи и незабравими мигове, посещавайки Брага - „градът на Барока” и Гимареш – град обявен от ЮНЕСКО за Световно наследство. Първо този ден ще разгледаме град Гимареш: добре запазения средновековен замък, църквата „Сан Мигел”, археологическите разкопки на келтите. Продължаваме към град Брага. Следва обиколка на града: Катедралата „Св. Марко”, Замъка, Площада на Републиката и др. Накрая ще завършиме с посещението на „Храма на Христос”, едно от най-впечатляващите свети места в Португалия, средище на Пилигрините. Нощувка в Брага.

Ден 5 Монумент на героите
07.04.2020 - Закуска. Пътуване към Лисабон. След обяд - следва обиколка на Лисабон с посещение на: Квартала “Алфама” – старинната част на града с Катедралата “Са”, площадите Росио и Комерация, квартала Белен с Президентския Дворец, Монумента на Пионерите, Крепостта “Сен Жоржи” и Манастира “Жеронимуш” с гроба на Васко да Гама и др. Нощувка в Лисабон.

Ден 6 Кабо Кабо ди Рока
Закуска. Този ден Ви предстои изключително вълнуваща екскурзия до Синтра с посещение на “Паласио реал”, разглеждане на Двореца в Келуше и Двореца „Пена”. Продължаваме към Кабо ди Рока – най-западната част на континента Европа. Продължаваме към курорта Ещорил. Разглеждане и свободно време в курорта. Връщане в Лисабон. Нощувка в Лисабон.

Ден 7 Ещорил
Закуска. Свободен ден в Лисабон с възможност за посещение на Парка на Нациите, Океанариума, Националния музей, квартала „Алфама” и др. Вечерта, по желание - вечеря в типичен португалски ресторант с програма. Нощувка в Лисабон.

Ден 8
Закуска. В 09.00 ч. - трансфер до летището. Самолетен полет Лисабон – Париж в 11.10 ч. Пристигане в Париж в 14.40 ч. В 20.25 ч. - полет Париж – София. Пристигане на летище София в 22.20 ч.


 
 1. В ЦЕНАТА СЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • самолетни билети София - Париж - Лисабон; Лисабон - Париж - София с Air France”;
 • летищни такси - 313 лв/ 160 евро (01.02.2020г.) - подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 7 нощувкисъс закуски в хотели 3* или 4*;
 • 7 нощувкисъс закуски в хотели 3* или 4*;
 • 4 нощувки в Лисабон
 • 1 нощувка в Коимбра
 • 1 нощувка в Порто
 • 1 нощувка в Брага
 • екскурзоводско обслужване на български език и водач от страна на ТО..
 • туристическа програма и входове, транспорт ;
 
2. В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • медицинска и туристическа  застраховка с покритие 10 000 евро - 12 лв (за лица до 70 год.), за лица от 71 год. до 80 год. - 24 лв;
 • допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
 • допълнителни мероприятията по желание (плащат се на място):
 • обяд в  ресторант с морски  специалитети и вина в  Порто - около 15-25 евро -(3-ти ден)     
 • вечеря в типичен португалски ресторант с програма в Лисабон – 25 еврo -(7-ми ден)                                                                    
  3. Цените 2 250 лв/ 2 350 лв са за човек в двойна стая. За единична стая се доплащат 250 лв.-/подлежи на актуализация/
 
*Забележки:
1.  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,  което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
2. За полетите лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
3.  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 16.03.2020 г.
4.Входовете на посещаваните обекти се плащат на място.         
5. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
6. Туроператорът  си запазва правото при промяна на летищните такси от 
страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента.
 
*Забележка: Цените на допълнителните мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 16.03.2020 г и  подлежат на  актуализация.
 
 
5.  Начин на плащане:
 - в брой (в офиса на ТО)
- по банков път

 

ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЕ ВНАСЯ ДЕПОЗИТ ОТ 1000 лв

 

 


Информация за хотелите (или подобни):


ЛИСАБОН  – Sana  Executive  3*       www.sanahotels.com  

 
КОИМБРА  – D Luis    3*       www.hoteldluis.pt           

 
ПОРТО – BETA PORTO    4*        WWW.HOTELBETAPORTO.COM

     

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  2 250 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И  КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА. ПРИ  ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  2 350 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10ЧОВЕКА. ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.

 

Почивки

Екскурзии