ЕКСКУРЗИЯ ДО ИТАЛИЯ, с Милано и Сиена, II вар. - самолетна за Великден

ВИД ТРАНСПОРТ: Самолет ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 10 дни / 9 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ: 10 дни/9 нощ. (Милано, Пиза, Сиена, Рим, Тиволи, Флоренция, Венеция)

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ: 25.04.2021

Цена от 1500 лв.
Дата Цена Запитване
25.04.2021 от 1600 лв. Запитване
Програма по дни
 
Ден 1
Среща на летище София, Терминал 2 в 08.20 ч. Самолетен полет София – Милано в 10.20 ч. с “Rianair”. Пристигане в Милано в 11.30 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време за тазходка и първи впечатления от града. Нощувка в Милано.

Ден 2
Закуска. Разглеждане на Милано – Замъка „Кастело Сфорцеско”, Миланската Скала, Паметника на Леонардо да Винчи, известната Миланска Катедрала, Галерията-пасаж „Виторио Емануеле”. Свободно време в Милано. Продължаваме към Флоренция. Нощувка в хотел близо до Флоренция.

Ден 3
Закуска. Отпътуване към Пиза, където се разглежда “Площада на Чудесата” с Наклонената кула, Баптисерията и църквата. Свободно време. Продължаваме към Сиена, най-добре запазеният италиански средновековен град. Разглеждане на Сиена – Катедралата, църквата “Свети Доменик” с гроба на Света Катерина, Централния площад, на който се е провеждало “Палиото” – съревнование с коне между отборите на отделните квартали на Сиена. Свободно време. Нощувка в Рим.

Ден 4
Закуска. Пешеходна обиколка на Рим с разглеждане на: Колизеума, Църквите “Сан Клементе“ с гроба на Свети Кирил Философ и “Сан Пиетро ин Винколи“ със Стаутята на Мойсей на Микеланджело, Римските форуми, Капитолийският хълм, Площад “Венеция”, Пантеонът, Площадите “Навона” и “Испания”, Фонтан “Ди Треви” и др. Свободно време в Рим. Нощувка в Рим.

Ден 5
Закуска. Следва разглеждане на Музеите на Ватикана със Сикстинската капела (с неповторимите стенописи на Микеланджело) и Катедралата “Св.Петър”. Свободно време. По желание - круиз по течението на река Тибър - дневен или вечерен. (Обиколката започва от замъка”Сейнт Анджело”, замък от времето на Император Адриан, който се намира близо до Ватикана. От тук тръгват корабчета на всеки 30 мин. По време на круиза в цената е включен и аудиопътеводител (със слушалки), който разказва за 2750-годишната история на този невероятен град - Рим). Този круиз Ви дава възможност да видите Рим от различен ъгъл. Нощувка в Рим.

Ден 6
Закуска. Отпътуване за Тиволи, живописно градче в околностите на Рим. Възможност за разглеждане на „Вила Адриана” и „Вила д`Есте”. Свободно време за разглеждане на Тиволи, градче, приютяващо вилите на римските първенци от древността до наши дни. Около 17.00 ч. – отпътуване. Нощувка близо до Флоренция.

Ден 7
Закуска. Туристическа обиколка на Флоренция – Църквата “Санта Кроче” – Пантеон на “великите мъже на Италия”, Катедралата “Санта Мария дей Фиори” и Баптистерията с “Вратата на Рая”, Къщата на Данте, Площада на Синьорията с Фонтана на Нептун и стария дворец “Палацо Векио”, Покрития мост на златарите “Понте Векио” и др. След обяд - свободно време във Флоренция. Нощувка близо до Флоренция.

Ден 8
Закуска. Пътуване към Флоренция. Свободно време във Флоренция с възможност, по желание, посещение и разглеждане на Картинната галерия “Уфици”. След това, по желание - посещение на Известния музей „Пити” и градините Боболи. Свободно време във Флоренция. Около 17.30 ч.- отпътуване от Флоренция. Нощувка в курорта Лидо ди Йезоло, близо до Венеция.

Ден 9
Закуска. Продължаваме за Венеция (UNESCO) - Перлата на Адриатика. Започваме разглеждането на старинния град, влизайки от лагуната с корабче. Туристическата ни програма започва от сърцето на града - площад ”Сан Марко” с едноименната Базилика, където се пазят мощите на Св.Марко (покровител на града), през великолепния Дворец на Дожите, Камбанарията, Часовниковата кула, Библиотеката, моста на Въздишките и по тесните улички с пъстри сувенирни магазинчета до моста Риалто с колоритния пазар и Канале гранде. Свободно време с възможност, по желание - за романтична разходка с гондола (или с корабче) по Канале Гранде и из плетеницата от по-малки канали, обкръжени от двете страни от старинни Дворци, къщи и Катедрали. Около 17.00 ч.– връщане в Лидо ди Йезоло. Нощувка в Лидо ди Йезоло.

Ден 10
Закуска. Пътуване до Венеция. Трансфер до летището. Самолетен полет Венеция – София в 12.40 ч. Пристигане на летище София в 15.35 ч.


1. В цената  са  включени:
 • самолетни  билети  София - Милано и Венеция - София с “Rianair;
 • летищни такси – 98 лв/ 50 евро (04.07.2020) - подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище –  хотел – летище;
 • 9 нощувки със закуски в хотели 3*;
 • 1 нощувка в Милано
 • 3 нощувки  в Рим
 • 3 нощувки във Флоренция
 • 1 нощувка във Венеция
 • 1 нощувка на Лидо ди Йезоло
 • екскурзоводско обслужване и водач от ТО.
 
2. В цената не се включват:
 • медицинска и туристическа  застраховка с покритие 10 000 евро15 лв (за лица до 70 год.), за лица от 71 год. до 80 год. - 30 лв;
 • допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
 • входните такси за обектите – около 50 евро;
 • билети за метрото в Рим (1 билет – 1 евро);
 • слушалки по време на обиколките в градовете , с местен екскурзовод на български език (плащат се в офиса на ТО ):
           
              - в Рим – 2.5 евро
              - във Флоренция – 2.5 евро
              - във Венеция – 2.5 евро            
 • такса за корабчето във Венеция – около 12 евро (при влизане в града – от Пунта Сабиони до Венеция и обратно) - плащат се на място;
 • едночасова разходка с корабче (гондола) по каналите във Венеция – около 15 евро;
 • посещение на галерия „Уфици” във Флоренция25 евро (плащат се в офиса на ТО) 
                                                                                        -  (16 евро - за лица под 18 год. и над 65 год.)
              За посещение на галерия „Уфици” се прави предварителна резервация
  - в цената (25 евро) се включват: - такса резервация
                                                                  - входен билет                                       
                                                                  - местен екскурзовод (на български език)
                                                                  - слушалки 
 • круиз по р.Тибър:- дневен (с продължителност около 1 час) - 15 евро
                                    - вечерен (с включена вечеря на борда- италианска кухня,
                                      с продължителност около 2 часа) - 54 евро - разглеждане на Рим с  
                                      вечерния му чар                                                                                                                  
    За круиза по р.Тибър се прави предварителна резервация, за тази цел е необходимо да се заяви 
    и плати в офиса на туроператорът.
 • посещение на Ватикана в Рим:
 – за самостоятелно посещение – 15 евро (входен билет за музеите на Ватикана) + 4 евро    
    предварителна резервация);
– за посещение с местен екскурзовод на български език – се доплащат още 8 евро (27 евро   
   общо), което включва: местен екскурзовод (на български език); слушалки. Доплащането от
8 евро е валидно при група от минимум 20 човека.
* Сумите за входен билет, резервация, ескурзовод и слушалки за разглеждане на Музеите на Ватикана се заплащат в офиса на ТО. 
3. Цените 1500 лв/1 600 лв са за човек в двойна стая. За единична стая се налага доплащане.
 
 
* Забележки:
 • Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от 
 • страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
 • Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая и доплащане за типа каюта са към дата 01.02.2020 г и  подлежат на  актуализация.
 
 
4.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО)  
             - по банков път   

 

ПРИ  ЗАПИСВАНЕ СЕ ВНАСЯ  ДЕПОЗИТ ОТ 750 лв
 

 

 

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  1 500 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ОТ 10 ДО 14 ЧОВЕКА  ЦЕНАТА Е 1 600 ЛВ
 
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  1 600 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ОТ 10 ДО 14 ЧОВЕКА  ЦЕНАТА Е 1 700 лв
 
 

Почивки

Екскурзии