София 2800, Ул. "Хан Аспарух" 12
Тел: +359 879 123 456 +359 887 123 456
info@luchkystarurl.com, www.luckystartours.art.bg

Септемврийски празници в Черна гора с вкл. екскурзия до Дубровник

ВИД ТРАНСПОРТ: Самолет ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 5 дни / 4 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: Охрид, Македония

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 0.00 лв.
Резервирай
Описание

СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ 2021 ЧЕРНА ГОРА  „ПЛАТИ 25 ЕВРО ПРИ ЗАПИСВАНЕ И ДОПЛАТИ 25 ДНИ ПРЕДИ ОТПЪТУВАНЕ“

Кампанията „Плати 25 евро при записване и доплати 25 дни преди отпътуване“ е валидна за резервации направени до 31.01.2021.


Описание / Транспорт

Заминаване VBB5335     София 11:00 – Дубровник 11:10
Връщане       VBB5336    Дубровник 13:00 – София 15:15
Тип самолет:    B733
Адрес на авиокомпанията:    гр. София 1574, бул. Шипченски проход №63
Авиокомпания:    ALK Airlines

  • Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
  • Tрансферът е с продължителност около 2 - 3 часа в посока, в зависимост от хотела и натоварването на гранично пропусквателния пункт..

Описание / допълнителни услуги
  • Целодневна екскурзия до Дубровник с включен транспорт и екскурзоводско обслужване на български/руски език - възрастен - 35 евро; дете до 11.99 г. - 21 евро.
  • Целодневна екскурзия до Котор и Будва с включен транспорт и екскурзоводско обслужване на черногорски/руски език - възрастен - 25 евро; дете до 11.99 г. - 15 евро.
  • Целодневна екскурзия до двата каньона и Биоградска гора с включен транспорт, обяд и екскурзоводско обслужване на черногорски/руски език - възрастен - 25 евро; дете до 11.99 г. - 15 евро.
  • Целодневна екскурзия до Херцог нови с включен транспорт, обяд, разходка с лодка и екскурзоводско обслужване на черногорски/руски език - възрастен - 40 евро; дете до 11.99 г. - 24 евро.
  • Целодневна екскурзия Манастирски тур до Острожки и Цетински манастир и с включен транспорт, обяд и екскурзоводско обслужване на черногорски/руски език - възрастен - 25 евро; дете до 11.99 г. - 15 евро.
  • Целодневна екскурзия Минитур Черна гора с включен транспорт и екскурзоводско обслужване на черногорски/руски език - възрастен - 25 евро; дете до 11.99 г. - 15 евро.

Важна информация за организацията на допълнителните екскурзии:

Минимален брой участници за провеждането на допълнителните екскурзии и посещения на туристическите обекти: 14 човека.
Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително от България, не по-късно от 25 дни преди датата на отпътуване.
При заявяване на място цената на допълнителните екскурзии е по-висока.
Агенцията си запазва правото, при необходимост, да прави промени в последователността на обявената програма.
Музейни такси: ДУБРОВНИК - крепостни стени – 150.00 HRK, за деца 50.00 HRK, Кнежев двор – 70.00 HRK, Доминикански манастир – 20.00 HRK, старата аптека във Францисканския манастир – 30.00 HRK. БУДВА - Цитаделата с музея на морето – 2.50 EUR, обиколка по крепостните стени – 2.00 EUR. КОТОР – Музей на морето – 4.00 EUR (с аудиогид), деца – 1.00 EUR, вход за църквата на остров Богородица на скалата – 2 евро,вход за двореца на крал Никола и манастира Св.Петър Цетински – 10 евро, Етнографски музей – 2 евро, туристическа такса за посещение на Цетине – 1 евро.

Посочените музейни такси са с информативен характер съобразно Вашето свободно време и интереси. Агенцията не носи отговорност при промяна на дадена входна такса на място.


Програма
Ден 1

Отпътуване от летище София в 11:00 ч. с директен чартърен полет до Дубровник. Пристигане на летище Дубровник в 11:10 ч. (местно време). Посрещане от местната фирма партьор и провеждане на туристическа програма в Стария град на Дубровник (включена в цената). Дубровник е един от най-красивите и най-добре запазените средновековни средиземноморски градове, с богато културно и историческо наследство. Дубровник е изпълнен с живот през цялата година. Градът е под закрилата на ЮНЕСКО. Старият град е завършен през 13-ти век и е почти непроменен до наши дни. Зад градските стени на стария град цари удивителна атмосфера. Площадите и малките алеи, кафетата и баровете са изпълнени с хора, а чистите плажове и кристалните морски води, заобикалящи града, грабват посетителите с неустоим средиземноморски чар. Разглеждане на улица „Страдун“, големия и малкия фонтан на Онуфрий, двореца Княжев двор, двореца Спонза, църквата „Св. Спас“, францисканския манастир и една от най-старите действащи аптеки в Европа, която  е в експлоатация от 1391 г., Доминиканския манастир, градската часовникова кула, Дубровнишката катедрала, църквата „Св. Влах“ (покровителя на града), паметника на Орландо, паметника на Иван Гундулич. Да се разходите из стария град на Дубровник, опасан от величествени градски стени, сред старинните мраморни улици, означава да извървите девет века история, докосвайки се до магията на историята, изкуството,  и архитектурата на тази изумителна страна. Трансфер до избрания хотел на Будванската ревиера. Нощувка.



Ден 2

Свободно време или по желание екскурзия до най-южния фиорд - Бока Которска(доп. заплащане). Посещение на Котор - градът е един от обектите на световното културно наследство на ЮНЕСКО, като се отличава със старинното си пристанище и внушителните крепостни стени. Туристическа програма в Стария град и разглеждане на западната порта на градските стени, главния площад, часовниковата кула, византийския дворец и др. Посещение на най-малкото и красиво градче в Которския залив - Пераст. Градчето, което векове наред играе на криеница с времето. Пераст е запазил средиземноморския си облик и аристократизъм в каменните вили покрай брега, в църквите, обвити в бръшлян, в прозорците с бели капаци и разцъфтели олеандри. Разходка в Пераст и по желание / при подходящи метеорологични условия / - разходка с лодка до острова Богородица от Скалата, най-голямата атракция на Пераст. На малкия остров се намира манастир, посветен на Дева Мария, към който функционира и музей. / плаване - около 5 минути до острова, цена на корабчето - 5 евро двупосочно с включена входна такса за музея към манастира /. Връщане в хотела. Нощувка.



Ден 3

Закуска. Свободно време или по желание екскурзия Острогският манастир - разположен точно в скалата, до Никшич. В първия момент при вида на Острога посетителят прави впечатление, че манастирът плава във въздуха. Това е най-голямата черногорска светиня, построена през 17 век и основана от епископ Захум-Херцеговина Василий. По време на живота и след смъртта му на територията на манастира са се случвали много чудеса. Днес мощите на Св. Чудотворец Василий Острожски. Тази православна светиня днес е една от най-посещаваните на Балканите. Това е място за срещи на поклонници от всички вероизповедания. Старите монаси ще ви поздравят и ще разкажат истории, пълни с магия. Ще посетим и църквата на Светия кръст и църквата "Света Троица", които са разположени в комплекса на Низнего Манастирия. Има източник на лековита вода и хората, посещаващи тези места, вярват в нейната чудотворна сила. Богатите и бедните идват тук с надеждата да излекуват душата и тялото. Манастирът Острог е място, където наистина се случват чудеса! Връщане в хотела. Нощувка.



Ден 4

Херцег Нови - град на слънцето и цветята, наричан още Ботаническата градина на Черна гора, заради своето изобилие и разнообразие от растителност. По протежение на залива Херцег Новински с лодка се отправяме към града на стълбите и крепостите. Гледката от морето към забележителностите е впечатляваща. В Стария град могат да се видят крепости, дворци, катедрали и църкви, манастири, фонтани и сгради от различни епохи. В града прекарваме около час. След разходка из Стария град се отправяме по залива до известния плаж Жаница, където ще имате възможност да плувате и релаксирате за около 1,5 часа. Посещаваме и Синия грот, където можете да плувате от кораба, в едно от уникалните места на залива Бока Котор. Гостите могат да се насладят и на рибен обяд на кораба.



Ден 5

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Дубровник в посочения от фирмата партньор час. Полет за София в 13:00 ч. Пристигане на летище София в 15:15 ч.

 

СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ 2021 ЧЕРНА ГОРА  „ПЛАТИ 25 ЕВРО ПРИ ЗАПИСВАНЕ И ДОПЛАТИ 25 ДНИ ПРЕДИ ОТПЪТУВАНЕ“

Кампанията „Плати 25 евро при записване и доплати 25 дни преди отпътуване“ е валидна за резервации направени до 31.01.2021.

Цената включва

Чартърен полет София - Дубровник - София с включени летищни такси и багаж до 13 кг. чекиран и до 5 кг. ръчен
Групов трансфер летище - хотел - летище
4 нощувки в хотел по избор
Медицинска застраховка на ЗК"ЛЕВ ИНС" с покритие 10 000 евро (за лица до 70 г.)
Туристическа програма в Стария град на Дубровник с екскурзовод на български език
Изпращане на летището от представител на TO

Цената не включва

Застраховка "Отмяна на пътуване" (виж условията по- долу)
Такса гориво (виж забележката по- долу)
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 10 лв
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 80 до 85 г. - доплащане 20 лв
Туристическа градска такса
Допълнителните екскурзии, извън пакетните цени, посещенията на туристически обекти и входни такси