София 2800, Ул. "Хан Аспарух" 12
Тел: +359 879 123 456 +359 887 123 456
info@luchkystarurl.com, www.luckystartours.art.bg

Кратко бягство в Малта, 5 нощувки, декември - март

ВИД ТРАНСПОРТ: Самолет ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 6 дни / 5 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: Мароко, Мароко

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 0.00 лв.
Резервирай
Програма
5 нощувки, препоръчан хотел 3+* , със закуска
 
Дати: ​17-22.12​.2020​, 24-29.12​.2020, 14-19.01.2021​, 21-26.01.2021​, 28.01-02.02.2021​, 11-16.02.2021​, 18-23.02.2021,​ 04-09.03.2021​, 11-16.03.2021
 
Малта е приласкаваща дори и през зимата със своите 8 часа слънцегреене на ден и минимални температури през нощта от 14 градуса. Зимно - пролетния сезон е идеалното време да се разгледа и опознае Малта - по-малко туристи, по-ниски цени не само на хотелите, но и в заведенията, обществения транспорт, магазините и разбира се - приветливо усмихнато време, без да е пареща жега. Всичко това означава по-добро потапяне в островната атмосфера... и по-добри снимки. И не забравяйте да посетите ресторант "Баракуда" - любимо място на Мадона, където често се опитва да се прави, че не е Мадона ... 
 
Програма:
I ДЕН  - София - Малта
Явяване на летище София 2, Т1 два часа преди полета - около 11:00. Отпътуване за Малта с полет на WIZZ AIR в 12:50. Пристигане в Малта в 13:55. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.
II - V ДЕН - Малта
Закуска. Свободно време или екскурзия по желание срещу допълнително заплащане. Нощувка. 
VI ДЕН -  Малта - София
Закуска. Освобождаване на стаите преди 11:00 ч. Около 13 часа - трансфер до летището. Полет за България на WIZZ AIR в 15:55. Кацане в София на Терминал 1. в 18:50. 
Край на програмата!
 
Цена: 569 лв.
  • Цените са на човек в двойна стая / тройна стая.
  • Доплащане за единично настаняване: 125 лв.
  • Дете ( 0-11.99 г. ): 50 лв. отстъпка
 
Цените са промоционални за резервации до 30.11.2020г.
 
Условия за резервации: 
  • При резервация се внася депозит 200 лв.
  • Доплащане - 29 дни преди отпътуване.
Допълнителни екскурзии
Полетно разписание:
W6 София 12:50 – Малта 13:55
W6 Малта 15:55 – София 18:50
Превозвач: Wizzair Hungary
 
 
Информация за хотелите:

ALEXANDRA HOTEL 3*
http://www.alexandrahotelmalta.com/

Разположение: Хотелът е разположен в град – Сен Джулиaнс (най-популярният туристически град на Малта), район Пачевил - в непосредствена близост до автобусни спирки, банки, магазини и всички забавления – многобройни дискотеки, барове, ресторанти, кафенета, клубове (но все пак е в тиха улица). На 10 мин. пеша (около 500 м) има и малък пясъчен плаж.
В стаите: ​Всички стаи са оборудвани с климатик, телефон и ТВ, масичка, бюро, кресло. Почти всички стаи са с балкон. Стаите за 4 души се състоят от две помещения – една голяма самостоятелна спалня, свързана с малък коридор с по-малка стая, в която има две легла. 4-ните стаи са с изглед към морето и към х-л “Хилтън”.
На територията на хотела:  Предлага просторно фоайе, конферентна зала, бар, два ресторанта, двойни, 3-ни и 4-ни стаи с изглед кьм улицата или към вътрешния двор с басейна или към хотел “Хилтън” – с частичен морски изглед. На покрива има също малък покрит басейн, а на приземния етаж друг малък басейн, който се отоплява през зимния сезон. Тераса, Тераса за слънчеви бани
Интернет
Кабелен интернет и Wi-Fi интернет е наличен в публични зони и се изисква такса.
 
Условия за анулации:
  • До 45 дни преди заминаване – без неустойка
  • От 45 ден до 30 ден от датата на заминаване  - депозита
  • От 30 ден до датата на заминаване - пълния размер на пътуването
 
АНУЛАЦИИ БЕЗ НЕУСТОЙКИ И ВРЪЩАНЕ НА СУМИ:
  • При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 14 дни от деня на анулацията;
  • При активация на полицата „Отмяна на пътуване“, включително при положителен PCR тест, сумата се възстановява спрямо условията на ЗК „Мондиал Асистънс“.
  • При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.
Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:
  • Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;
  • Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
  • Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.
Какво не покрива застраховката?
  • Събития, които са причинени предумишлено или поради груба небрежност на застрахования;
  • Опит за самоубийство или самоубийство;
  • Събития в здравословното състояние на застрахования, които са настъпили или се очаква да настъпят в момента на сключване на застраховката или началото на пътуването;
  • Събития, които застрахования понася вследствие на употреба на алкохол, наркотици, медикаменти или поради отлагане на предписана терапия;
  • Събития, които са в посредствена или непосредствена връзка с размирици, военни действия, терор от всякакъв вид, стихийни бедствия, влияния на околната среда, земетресения.
 
Забележки:
Пътуването е индивидуално и не се изисква мин. брой туристи.
В Малта се пътува с лична карта.

Допълнителни екскурзии:

ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ ПРИ ПРОВЕЖДАНЕТО НА ЕКСКУРЗИИТЕ:
1. Място на тръгване – улицата или алеята пред входа на хотела
2. Точност – автобусите не чакат повече от 3 минути.
3. При определени срещи с екскурзовода и закъснение с повече от 5 минути за срещата, автобусът тръгва, а всички закъснели се прибират обратно за своя сметка.

ТРИТЕ ГРАДА И СИНЯТА ПЕЩЕРА - Малтийския юг (4 часа) 
Вторник (минимум 10 човека) 
Сряда (минимум 10 човека) 
Неделя (минимум 10 човека)
35 евро / Деца 4 - 12 г. – 20.00 евро / Деца до 4 г. – безплатно
Посещение на района на трите древни града Senglea, Cospicua, Vittoriosa. Тези древни градове са били многократно арена на дълги обсади и жестоки битки. В Vittoriosa са запазени много старинни здания, които напомнят за славните рицарски времена. Разхождайки се по средновековните улички на централният град Vittoriosa  ще може да се насладите на великолепния изглед към Големия Залив – морската врата на Малта и ще научите любопитни факти за връзката между историята на България и Малта.
След това екскурзията продължава с посещение на едно много живописно място – Синята пещера. Тук огрените от слънцето корали правят кристално чистата морска вода да сияе в златисти отблясъци.  
При желание и ако времето позволява може да се повозите на лодка и да наблюдавате подводния свят (цената на тази разходка не е включена в цената на екскурзията и се провежда само ако атмосферните условия позволяват )
 
ВАЛЕТА – “града на рицарите”(4 часа) 
Петък, Четвъртък, Понеделник (минимум 10 човека)
45.00 евро / Деца  4 - 12 г. – 24.00 евро / Деца до 4 г. – безплатно
Екскурзия до столицата на Малта – Валета. Автобусът ще Ви остави пред крепостните врати,откъдето започва разходката по старинните улици до градините Barrakka откъдето се открива великолепен изглед към Големия залив. В хода на екскурзията Вие ще посетите катедралата Свети Йоан, която е една от съкровищниците на Малта и двореца на Великите Магистри, в който сега се помещава канцеларията на Президента на Малта.
 
МДИНА – “града на мълчанието“ (4 часа) 
Понеделник, Петък (следобед)
36 евро / Деца 4 - 12 г. – 20 евро / Деца до 4 г. – безплатно
Мдина – това е древната столица на Малта. Екскурзията започва с разглеждане на крепостните стени и кули построени още през IX век. Панорамата, която се открива към цяла Малта е наистина великолепна.
Разхождайки се из града ще посетите катедралата Св. Павел и ще разгледате красивите къщи построени преди повече от 400 години.
Следващото място, което ще посетите е “ градчето на майсторите “ – Та Али
В занаятчийските работилници ще видите как изкусните майстори създават самобитни предмети от злато, сребро, стъкло и др. както и традиционните за Малта златни и сребърни филиграни. Ще можете да видите наживо как се произвежда цветно стъкло както и си закупите сувенири на място където изборът е наистина голям.
 
СИЦИЛИЯ – еднодневна екскурзия до Сицилия (гр.Поцало- вулкана Етна - гр.Таормина) 
Неделя, Петък, Неделя
Възрастни – 25 – 59 вкл. -140.00 евро 
Възрастни на и над 60 г – 120.00 евро
Младежи – от 14 до 24 вкл. - 120.00 евро
Деца 04 – 13 вкл. години – 110.00 евро  
Деца до 3 вкл. години – 14.00 евро 
Семейства от 2 възрастни с деца от 04 г. до 13 г. вкл.: - първото и второто дете плащат               35.00 евро
Тръгване от Малта в 06.30 часа. Пътуването е с високоскоростен ферибот и продължава 90 минути. Пристигане в пристанището в Поцало. Автобусите, с които се провеждат екскурзиите са комфортни и оборудвани с климатик. Екскурзовод може да изберете измежду говорещи: руски, английски, френски, немски или испански. От Поцало екскурзията преминава последователно по втория и третия по височина мостове в Европа, и ще ви отведе до подножието на единствения активно действащ вулкан на нашия континент – Етна. Следва изкачване до кратера Силвестър, където ще имате свободно време за обяд (не е включен в цената на екскурзията)и закупуване на сувенири. Посещение на известния курортен град Таормина – свободно време за разглеждане на града. Връщане от Таормина  в Поцало, съпроводено с разказите на екскурзовода
Отпътуване за Малта в 21.30 часа. 
 
ОСТРОВ ГОЗО (8 часа с обяд) 
Събота (минимум 10 човека) 
60.00 евро / Деца 4 - 12 г. – 45.00 евро / Деца до 4 г. –  безплатно
Гозо е вторият по големина остров от Малтийския архипелаг. Той се отличава...
Гозо е вторият по големина остров от Малтийския архипелаг. Той се отличава с изобилието от зеленина и необичайните си тишина и спокойствие. До острова се пътува с голям и съвременен ферибот.
С името на острова се свързва легендата за прекрасната нимфа Калипсо - дъщеря на бог Атлас.
Ще посетите местността Dwejra, където ще се запознаете с природни забележителности като Лазурния прозорец, Вътрешното море и скалата Фунгус. Очаква Ви вкусен обяд в ресторанта намиращ се в старинната крепост “ Цитаделата “ в центъра на столицата на Гозо – Виктория.
След обяда екскурзията продължава  с посещение на мегалитния храм Ggantja и завършва в живописните и красиви заливи  Шленди или Марсафорн. През време на екскурзията може да си купите сувенири направени от жителите на Гозо, които се славят като изкусни майстори на народните занаяти.
 
Полезна информация:
Малта е името на държавата и в същото време на най-големият от петте острова на Малтийския архипелаг. Архипелагът е разположен в сърцето на Средиземно море между Европа и Африка, на 90 км южно от Сицилия и на 300 км от брега на Тунис.
Страната има повече от 7000 годишна история. От древни времена към този важен от стратегическа и търговска гледна точка архипелаг с  атрактивен климат са се стремили  всички големи морски сили като финикийци, картагенци, римляни, византийци, араби, испанци, османската империя, французи и британци. Най-значима в архитектурното и културно наследство обаче е ролята на Суверенния рицарски орден на Св.Йоан Кръстител известен днес под името Малтийски орден.
Малта получава независимостта си от Великобритания през 1964 г.,  но остава под лоното на британската монархия. През декември 1974 г. Малта променя конституцията си и се обявява за Парламентарна Република. През март 1979 от острова си тръгва последният британски войник.
В Малта днес има два официални езика: английски и малтийски, който е част от семитската езикова група и единственият семитски език признат за официален в Европейския Съюз.
От 1 май 2004 г. Малта е част от Европейския съюз, и е най-малката държава в съюза. Населението на Малта е 423 хиляди души, а територията на целият архипелаг е 316кв. км, от които повече от 2/3 се падат на територията на най - големият от островите, остров Малта
По време на Втората световна война Малта остава единствената територия в централното Средиземноморие, която нацистка Германия и италианските им съюзници не успяват да завладеят. За героизма проявен в тези съдбоносни дни английският монарх Джордж VI  награждава Малтийския народ с Геогиевски кръст за храброст който днес е официален герб и стои на знамето на Република Малта.
Огромно влияние в Малта има Римокатолическата църква. Това се дължи на факта че малтийците са много религиозни хора и  95% от населението са римокатолици. Значимо събитие, което никой турист на острова не трябва пропусне е така наречената Феста. Това е празника на епархийската църква в населеното място. Пищно украсените улици и църква придават уникален вид на събитието. Кулминацията е в последните два дни като тогава празненствата завършват през нощта с потресаващо красиви фойерверки, на които малтийците са опитни майстори.
В допълнение към южното слънце и кристално чистото море Малта има още едно голямо предимство - добротата и гостоприемството на местните жители. Малтийците се самоопределят като едни от най-щастливите хора в Европейският Съюз според ежегодната статистика. Интересна и уникална е малтийската кухня - смесица между сицилиянската и северно- африканската преплетени с френско и испанско влияние останало от времето на Малтийските рицари. В многобройните крайбрежни ресторанти можете да си поръчате от италиански макарони и арабски кус-кус до майсторски приготвени местни морски продукти.
Южният бряг в Малта е скалист и предоставя прекрасни възможности за гмуркане тъй като дъното е осеяно с подводни пещери и интересни скални образувания които приютяват много морски обитатели чувстващи се спокойни в тези естествено защитени места. По северното и западното крайбрежие са разположени прекрасни пясъчни плажове, добре оборудвани и предоставящи комфортен отдих за плажуващите.
Мекият и топъл средиземноморски климат привлича туристи целогодишно. Средната температура на въздуха през лятото е + 30°С а през кратката зима се понижава до +13°С +15°С
Малта е истинска историческа, архитектурна и културна съкровищница. От мегалитни храмове по-стари от пирамидите в Египет, през средновековните дворци и крепости до колониалната архитектура наследство от британците. В Малта има над 380 църкви и катедрали - по една за всеки ден от годината. Местата със значимост за световната култура и защитени от ЮНЕСКО са седем и включват столицата Валета. Музеите в Малта са посещавани целогодишно от стотици хиляди туристи от целият свят.
Остров ГОЗО е втория по големина остров от архипелага с население около 50 хиляди. Острова е известен със зеленината и спокойствието си. Островът е свързван с легендата за нимфата Калипсо и Одисей прекарал 7 години в любовен плен. Старата крепост Цитадела още помни безмилостните атаки на османската армия и жестокостите последвали падането на смелата крепост.
Особености:
  • движението е английски тип (обратно на нашето)
  • часова разлика - 1 час назад
  • за включване в ел. мрежа е необходим адаптор
  • за пиене се препоръчва минерална вода
  • такситата са скъпи, заради малките разстояния, по-добре да се наеме рент-а- кар
  • магазините не работят в неделя
  • плажовете са предимно скалисти, в някои хотели има посипан пясък 




Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по курс 1 евро = 1,96 лева. При заплащане в евро, цените, които са в лева, се превалутират при курс 1 евро = 1.95 лева.   
 
Туроператорът има сключен застрахователен договор Отговорност на туроператора по чл. 42 от ЗТ със "Застрахователно дружество ЕВРОИНС" АД, бул. Христофор Колумб 43, 1592 София, ДДС № BG121265113, ЕИК 121265113 и има издадена на 06.04.2020г. застрахователна полица № 03700100002698, валидна за периода от 00:00 час на 19.04.2020г. до 23:59 часа на 18.04.2021г. >>>>>
 
Туроператорът издава застраховки "Отмяна на пътуване" на ЗАД "Армеец", ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, чиито общи условия може да видите тук. Цената е според периода на застраховане, около 2% от стойността на пътуването.

Цената включва

  • Самолетен билет за директен полет София-Малта-София с WIZZ AIR с вкл. всички необходими такси
  • 1 багаж 10 кг. на борда  с размери до 55x40x23 см и малък салонен багаж - 1 бр. на човек, с размери до 40x30x20 см
  • Приоритетен чекин и приоритетно каване на борда
  • Трансфери летище – хотел – летище 
  • 5 нощувки на база BB (със закуски) в хотел ALEXANDRA 3* ( или подобен централно разположен реномиран хотел)
  • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 евро
  • Застраховка Отмяна пътуване

Цената не включва

  • Допълнителни екскурзии - с предварително записване
  • Обеди и вечери
  • Голям чекиран куфар до 20 кг - 120 лв. в двете посоки
  • Входни такси за туристическите обекти
  • Разходи от личен характер