София 2800, Ул. "Хан Аспарух" 12
Тел: +359 879 123 456 +359 887 123 456
info@luchkystarurl.com, www.luckystartours.art.bg

Икономични пакети за лечение и профилактика на белодробни заболявания в Сандански

ВИД ТРАНСПОРТ: Собствен ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 6 дни / 5 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: Сандански, България

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 0.00 лв.
Резервирай
Програма

Програмата представлява икономичен вариант за лечение и профилактика на белодробни заболявания в град Сандански. Лечебните процедури се провеждат в Балнео и медицински център на Интерхотел Сандански 4*, а настаняването - в икономични хотели в непосредствена близост до Интерхотел Сандански 4*.

 

Програма по дни

 

Ден 1

14:00 ч. Настаняване в избрания хотел. Свободно време.


Ден 2

08:30 ч. Лекарски преглед в Балнео медикал център в Интерхотел Сандански и насрочване на процедури. Провеждане на процедурите.


Ден 3 - 5

Провеждане на процедурите. Свободно време.


Ден 6

Провеждане на процедурите. Освобождаване на избрания хотел до 12:00 ч.

 
 

I. Програма за профилактика и лечение на белодробни заболявания за възрастни и деца над 8 год.


Продължителност: 5 дни
Цена на програмата: 280 лв  
Програмата включва: 15 процедури (3 процедури дневно):
  • Начален и заключителен лекарски преглед 

  • 5 х инхалации /минерална вода, билки/ 

  • 5 х частичен масаж

  • 5 х лечебна гимнастика /дихателна/  

 


 

II. Програма за профилактика и лечение на белодробни заболявания за деца до 7 год.

 

Продължителност на програмата: 5 дни
Цена на програмата: 130 лв  
Програмата включва: 15 процедури за пет дни /3 процедури дневно/

 

  • Начален и заключителен лекарски преглед  

  • 5 х инхалация с минерална вода и билки /10-15 мин./

  • 5 x дихателна гимнастика /пасивни и активни упражнения/ 15 мин. или електролечебна процедура по лекарска преценка /10-15 мин./

  • 5 х частичен масаж 

 


Условия за Резервация:


1. Резервация може да направите по един от следните начини:
  • чрез  форма за запитване на сайта    www.kunchevtravel.com
  • чрез e-mail: info@kunchevtravel.com
  • на телефон + 359 746 38400; + 359 885887774
  • на място в офиса на адрес Сандански, ул. Георги Казепов №8 (входа е от ул. Васил Левски)
2. След като получим и обработим Вашата заявка, ние ще се свържем с Вас, за да потвърдим възможността за настаняване.

3. Справка за направената резервация ще получите на посочен от Вас e-mail. В нея се описват типа и броя на резервираните стаи, датата на настаняване и напускане на хотела, броя на възрастните и децата, посочени в заявката за резервация, както и дължимата сума. Моля, прочетете внимателно информацията за Вашата резервация и се свържете с нас, в случай че е необходима корекция.

4. В зависимост от условията на избрания от Вас хотел, се изисква депозит за гарантиране на резервацията. Плащане от Ваша страна следва да се извърши в рамките на не повече от  2 (два) дни след изпращането на потвърждението (освен ако не е договорен друг срок). Остатъкът от сумата на цялата Ви резервация e платим до 3 дни преди настаняването ( освен ако хотела не е предоставил друг изричен срок).

5. След получаване на авансовото плащане, Вашата резервация е валидна и се счита за окончателно ПОТВЪРДЕНА и ГАРАНТИРАНА.

6. При неизвършено плащане в рамките на описания срок по договора, Кунчев Травъл си запазва правото да анулира направена резервация.

 

Условия за Анулация:


1. За да анулирате Ваша резервация е необходимо да изпратите писмено искане на e-mail: info@kunchevtravel.com

2. Анулационните срокове и дължимите неустойки (в случай, че има такива) ще получите като точка в договора на настаняване. Необходимо е да се запознаете с тях преди да подпишете договора.

3. Кунчев Травъл запазва правото си да анулира потвърдена и платена резервация в случай на форсмажорни обстоятелства и други, независещи от агенцията причини. В тези случаи агенцията:
  • Предлага настаняване за друг период, при запазване на същите условия и цени.
  • Възстановяване на платения от клиента депозит в 30 (тридесет) – дневен срок от датата на получаване на писмено искане за това, като не дължи неустойка на същия.

 


Важно:
  • Гореупоменатите условия за записване и анулации са валидни в случаите, когато не е упоменато изрично друго в офертите на ТУРОПЕРАТОРА (публикувани към описанията на всеки хотел).
 

 

Други

 

Балнео и медикъл център в Интерхотел Сандански

 

Разположението на хотела и климатичните особености на района са изключително благоприятни за профилактика и лечение на бронхиална астма в трите й форми – алергична, неалергична и смесена. Още през първата седмица се наблюдава подобрение.

Цялостното балнеологично лечение в комплекса също оказва положително влияние върху заболявания като:

  • болести на горните дихателни пътища: хронични ринити, синузити
  • не-специфични белодробни заболявания: хронични бронхити, състояния след пневмония или ХОББ
  • невралгични показатели: плексит, радикулит, дископатия
  • алергия на кожата: уртикария, псориазис
  • някои бъбречни заболявания и нарушения на храносмилателната система

Балнеологичният комплекс в Интерхотел Сандански е препоръчван от специалисти център за лечение и профилактика на остеопороза – генерализирана и следфрактурни, заболявания на опорно-двигателния апарат – артрози и артрозоартрити.

Изключително благоприятно въздействие при лечението на остеопороза оказва парафинолечението, което в нашия балнеологичен център се прилага след лекарско предписание под формата на локална апликация върху болезнената зона.




Основен компонент в лечебните и превантивни програми е препаратът ТОРФОЗОЛ – уникална, патентована в България съставка. Торфозолът е природен торф /натурален биопродукт/. В състава на препарата влиза изсушен и смлян торф, обогатен с елементите флуор, силиций и магнезий. Подходящ е и при лечение на опорно-двигателния апарат и периферната нервна система след лекарско предписание. Торфозолът се прилага под формата на процедури с минерални вани, като частична апликация върху засегнатите места.
 

 

 

Апаратна физиотерапия

  • Ултразвук
  • Магнит
  • Електрофореза
  • Солукс
  • Д‘арсонвал
  • Немектродин

 


Ултразвукова терапия

Модерен лечебен метод, при който ултразвуковата вълна се съчетава с действието на лековити гелове и мехлеми. Прилага се най-често при проблеми, свързани с опорно-двигателния апарат като дискови хернии, ревматизъм, травми и др. и заболявания на периферната нервна система – радикулити, плексити, ишиас, дископатии, болкови синдром и др.

 
 




 

Магнитотерапия

Използва благотворната лечебна сила на магнитното поле, за да подпомогне възстановителния процес на тъканите при травми, както и да облекчи болките при ревматизъм. Прилага се успешно при проблеми, свързани със сърдечносъдовата и нервна система, както и при възпалителни и хронични ставни или белодробни процеси.

 




 


Солукс

Оказва топлинно действие върху кожата, топлинен еритем в тъканите, хиперемия, разширява кръвоносните и лимфните съдове, което подобрява лимфо и кръвообръщението, разнася възпалителните процеси и намалява спазъма на гладката и напречно набраздената мускулатура, има и болкоуспокояващ ефект. Използва се при синуити, фарингити, ринити, пареза на лицевия нерв, плексити, миалгии.

 

Инхалация

Процедура, при която се дишат лечебните вещества съдържащи се в минералната вода и в различните медикаменти. Имат антибактериално, противовъзпалително, отхрачващо и възстановително въздействие. Те подпомагат оздравителния процес. Показателни са при простудни заболявания, назофарингити, ларингити, бронхити, пневмония. Особено благоприятен ефект имат при асматични заболявания.






 

Терапия с интерферентен ток

Този метод е подобен на терапия с ниско честотни токове. Терапевтичния ефект от използването на интерферентния ток се свързва с неговото физиологично действие върху тялото. Най общо може да се каже, че тези токове предизвикват подобряване на периферното кръвообращение, тъканния метаболизъм, отделянето на биологично активни вещества (което създава условие за противооточен и противовъзпалителен ефект). Има следните показания – невралгии, плексити, радикулити, навяхвания, състояния след фрактура, локсации, мускулни болки, спазми.


 

Минерални вани

 
 
 

Видовете минерални вани са:

  • Галванична вана – комбиниран метод на хидро и електротерапия. Ефектът от процедурата е противовъзпалителен и обезболяващ.
  • Перлена вана – извършва се микро масаж на тялото от въздушни мехурчета (перли). Има релаксиращ ефект.
  • Тангенторна вана – комбиниран метод съчетаващ балнео терапия и масажна техника. Има оздравителен ефект.



 

Gunaphoresis - апарат за резонансна магнитофореза

gunaphoresis

Интерхотел Сандански предлага нова услуга при лечението на мускулно-скелетни смущения, предизвикани от артрит, остеоартрит, ишиасни болки, болки в шиен, гръден, поясен дял на гръбначния стълб, както и мускулни разтежения.

Сега те могат да бъдат лекувани с GUNA инжекционен колаген, приложен посредством апарат Гунафореза. При този апарат лечебният ефект се осъществява посредством наслагването на две полета – електромагнитно и биофотонно. Това дава възможност за голяма дълбочина на проникване на специалния GUNA инжекционен колаген, водещо до висок процент на абсорбация на лечебния продукт.

Процедурите с него имат главно обезболяващ ефект, независимо от произхода на болката – ставно-мускулна, невропатна, травматична и др., както и регенериращ и противовъзпалителен ефект върху тъканите – хрущяли, мускули, сухожилия, лигаменти, ставни капсули и др.

Третират се широк диапазон заболявания: остеоартрози, дископатии, радикулерни синдроми и епикондилити, периартрити на раменната става, тендинити, лигаментити, мускулни контузии и др.

Когато се използват GUNA MD-Tissue и Matrix, апаратът Gunaphoresis много успешно се прилага в естетичната медицина за третиране на бръчки, целулит, локален адипозитас, цикатрикси. Което автоматично означава, че има добър ефект при късния следоперативен период за заздравяване на рани и предотвратяване на патологично разрастване на оперативния цикатрикс. Това са възможности за използване на апарата не само за лечение на болка, но и в една друга област, каквато е естетичната медицина и козметиката.

Цената включва

  • 5 нощувки в избраният хотел на посочения пансион;
  • Съдействие при организиране на лечението в Балнео и медикъл център Интерхотел Сандански

Цената не включва

  • Лекарски преглед и пакет лечебни процедури
  • Транспорт
  • Хранене
  • Разходи от личен характер