София 2800, Ул. "Хан Аспарух" 12
Тел: +359 879 123 456 +359 887 123 456
info@luchkystarurl.com, www.luckystartours.art.bg

Тунис, о-в Джерба с 5 нощувки

ВИД ТРАНСПОРТ: Самолет ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 6 дни / 5 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: Тунис, Тунис

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ: 27.08.2024, 03.09.2024, 10.09.2024, 17.09.2024, 24.09.2024, 01.10.2024, 08.10.2024, 15.10.2024 ... до ... 22.10.2024

Цена от 641.69 лв.
Резервирай
Описание

Цени с включени отстъпки за записване до 30.09.2020


Описание / Транспорт

Полетна информация:
Заминаване: 8:00 - 10:30, SOF - DJE
Връщане: 16:00 - 18:00, DJE - SOF
Тип самолет: MD82
Адрес на авиокомпанията: булевард „Шипченски Проход” 63, София 1574, България
Авиокомпания: ALK Airlines


Описание / допълнителни услуги

Информация за допълнителните екскурзии:

  • Всички допълнителни екскурзии се извършват от местен лицензиран екскурзовод с превод на български от наш представител. 
  • Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на посещаваните обекти.
  • Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително от България, не по-късно от 20 дни преди датата на пътуване.
  • Минимален брой записани туристи за осъществяване на екскурзиите: 10 човека.

1. Полудневен тур на остров Джерба – най-големият средиземноморски остров на Африка – Продължителност: 5 часа - 50 км

Цената включва: трансфер от и до хотела, екскурзоводско обслужване на български език, входни такси за Музея на културно-историческото наследство в Гуелала, синагогата в Ер Рияд и крепостта Борж Ел Кебир в Хумт Сук. 

Цени: 20 евро за възрастен; 14 евро за дете до 12 г.

2.  Еднодневна екскурзия до Матмата и Дуз – Продължителност: 11 часа - 470 км

Цената включва: трансфер от и до хотела, екскурзоводско обслужване на български език, обяд, входни такси за обектите по маршрута.

Цени: 45 евро за възрастен; 31.50 евро за дете до 12 г.

3.  Еднодневена екскурзия до Габес и Матмата – Продължителност: 10 часа - 325 км

Цената включва: трансфер от и да хотела, екскурзоводско обслужване на български език, обяд, входни такси за обектите по маршрута.

Цени: 40 евро за възрастен; 28 евро за дете до 12 г.

4. Еднодневна екскурзия до Татауин, Шенини и Ксар Жилен - Продължителност: 11 часа - 400 км

Цената включва: трансфер от и до хотела, екскурзоводско обслужване на български език, обяд, входни такси за обектите по маршрута.

Цени: 65 евро за възрастен; 45.50 евро за дете до 12 г.

5.  Еднодневна екскурзия до Татауин и Шенини - Продължителност: 9 часа - 300 км

Цената включва: трансфер от и до хотела, екскурзоводско обслужване на български език, обяд, входни такси за обектите по маршрута.

Цени: 40 евро за възрастен; 28 евро за дете до 12 г.


Програма
Ден 1

Среща на летище София и изпращане от представител на туроператора. Отпътуване в  8:00 ч. с чартърен полет. Кацане на летище Джерба. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до избрания хотел. Настаняване в хотела след 14:00ч. Свободно време. Вечеря. Нощувка.



Ден 2

Закуска. Възможност за допълнителна екскурзия - полудневен тур на остров Джерба (срещу доп. заплащане) - 50 км - Продължителност: 5 часа, от 8.00 до 13.00 ч

По време на обиколния тур ще имате възможност да посетите: Римския път към континента, Музея на културно-историческото наследство, синагогата Ел Гриба и известната крепост Борж ел Кебир/Гази Мустафа, построена през XVI век. Обиколният тур на Джерба започва с Римския път - единствената директна връзка на острова с континента. Следва посещение на музея на културно-историческото наследство, който се намира в Гуелала - селище известно със своите керамични работилници. Предпоследната спирка е синагогата Ел Гриба, която се намира в селището Ел Рияд и е една от най-старите  в света. Обиколката приключва с визита до най-големия град на острова – Хумт Сук. В него ще посетите крепостта Борж Ел Кебир и ще се разходите из най-големия открит базар на острова. Трансфер до хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.



Ден 3

Закуска. Възможност за допълнителна екскурзия - еднодневна екскурзия до Матмата и Дуз (срещу доп. заплащане) - 470 км - Продължителност: 11 часа

Тръгване рано сутринта (около 7.00 ч) от хотела в Джерба, трансфер до новия град на Матмата с ферибот от Ажим. По време на пътуването пред погледа се откриват гори от маслинови дървета и планините на Даха. Кафе пауза при пристигане в Матмата. Отпътуване за „вратата към пустинята Сахара“ Дуз след кафе паузата. С наближаването на Дуз ще забележите високите пясъчни дюни. По желание ще имате възможност да се качите на камила. Посещение на местния базар. Обяд в хотел. Следва посещение на берберското селище Тамезре. След няколко километра пристигаме в старото селище Матмата, известно със своите традиционни къщи под земята. Някои от сцените във филма Star Wars са заснети тук. Връщане до остров Джерба с ферибот от Ажим. Трансфер до хотела. Пристигане в хотела около 18.00 ч. Вечеря. Нощувка.



Ден 4

Закуска. Възможност за допълнителна екскурзия - еднодневна екскурзия до Габес и Матмата (срещу доп. заплащане) - 325 км - Продължителност: 10 часа

Тръгване от хотела в Джерба около 8 часа сутринта. Трансфер до Музея на Втората Световна Война в Маре с ферибот от Ажим. Следва отпътуване за град Габес, разположен на средиземноморски оазис по протежение на Габеския залив. Възможност за разходка с карета или рисуване с къна. Посещение на местен базар за подправки Джара. Отпътуване за Матмата, известен със своите подземни къщи. Обяд. Възможност за качване на камила. Продължаваме към Метамюр. Идеално място за панорамни снимки. Посещение на берберската крепост в гр. Меденин. Връщане обратно към хотела на о-в Джерба по Римския път около 18 ч. Вечеря. Нощувка.



Ден 5

Закуска. Възможност за допълнителна екскурзия - еднодневна екскурзия до Татауин, Шенини и Жилен (срещу доп. заплащане) - 400 км - Продължителност: 11 часа

Отпътуване около 7 часа сутринта от хотела за Татауин – един от най-живописните градове в югоизточната част на Тунис, заобиколен от планини и старинни крепости. Следва посещение на берберското селище Шенини. Продължаваме към великолепния оазис Жилен, разположен в пустинята. Време за почивка. Възможност за разходка с кон или камила срещу доп. заплащане. Връщане в Джерба около 6 часа вечерта. Вечеря. Нощувка.

ИЛИ

Възможност за допълнителна екскурзия до Татауин и Шенини (срещу доп. заплащане) - 300 км - Продължителност: 9 часа

Тръгване от хотела в 8 часа сутринта. Отпътуване за Меденин през Римския път. Спираме по пътя за около 15 мин на малкото солено езеро Sabkhet el Melh, за да се полюбуваме на гледката. Следва посещение на скалните къщи Горфас в Меденин. Отпътуване за Татауин. Посещение на базар по пътя за Татауин за около 45 мин. Продължаваме към крепостта на Татауин. Обяд в 3-звезден хотел в града. Следваща спирка - Шенини - автентично берберско селище, включващо руини на берберска крепост. Последна спирка е крепостта Хаддада (около 45 мин). Тук ще се разходите по малките улички и дворчета на селището. Връщане в хотела след 17.00 ч. Вечеря. Нощувка.



Ден 6

 

Закуска. Свободно време за плаж. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Джерба в обявения час от фирмата партньор. Полет за София в 16:00 ч.

 

Цени с включени отстъпки за записване до 30.09.2020

Цената включва

Чартърен полет София - Джерба - София с включени летищни такси и багаж до 20 кг. чекиран и до 7 кг. ръчен
5 нощувки в хотел по избор
Tрансфери: летище - хотел - летище
Медицинска застраховка на ЗК"ЛЕВ ИНС" с покритие 10 000 евро (за лица до 70 г.)
Изпращане на летището от представител на TO
Обслужване на място от представител на местната фирма партньор (при пътуване в чужбина)

Цената не включва

Такса гориво (виж забележката по- долу)
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 10 лв
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 80 до 85 г. - доплащане 20 лв
Застраховка "Отмяна на пътуване" (виж условията по- долу)
Допълнителните екскурзии, извън пакетните цени, посещенията на туристически и обекти и входни такси