София 2800, Ул. "Хан Аспарух" 12
Тел: +359 879 123 456 +359 887 123 456
info@luchkystarurl.com, www.luckystartours.art.bg

Почивка на море във Валенсия, Беникасим и Портокаловия бряг, 15-22 септември, самолетна почивка от София

ВИД ТРАНСПОРТ: Самолет ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 8 дни / 7 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: Коста Брава, Испания

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 0.00 лв.
Резервирай
Валенсия и Почивка на Портокаловия бряг 2020
8 дни / 7 нощувки, 15-22 септември 2020
Валенсия - Беникасим - Пенискола

7 пълни пансиона с напитки и 2 екскурзии на български език в цената!
Програма със съдействието на Провинция Кастейон


Програма на пътуването:

15 септември. Отпътуване от София за Валенсия с редовен полет на а/к България еър в 13:15 ч. Пристигане във Валенсия в 15:15 ч. Посрещане от представителя на туроператора. Панорамна обиколка на Валенсия. По време на  панорамната обиколка ще видим: градините Турия, кулите Серрано, Северната гара, Арената за кориди (една от най-големите в Испания), кулите Куарт, Музеят на изящните изкуства и ще се отправим към Града на Изкуствата и науките - природо - архитектурен парк, построен по проект на валенсианския архитект Сантиаго Калатрава. Уникален модерен комплекс, символ на духа на Валенсия. Ще направим кратка фотопауза и ще се отправим към курорта Беникасим, разположен на Портокаловият бряг /70 км/. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
16 септември. Закуска. Пешеходна обиколка на Беникасим. Беникасим е известен като Валенсианския Биариц. В началото на 20-ти век най-известните и богати хора от област Валенсия построяват своите летни вили именно в Беникасим. Ще се разходим по плажа до историческия център на града и ще се насладим на прекрасните плажове и модерна архитектура. Ще се разходим по Алеята на вилите, за да разберем защо се е разделяла на Ад, Чистилище и Рай. Връщане в хотела. Обяд. Вечеря. Нощувка.
17 септември.  Закуска. Свободен ден. Обяд. Вечеря. Нощувка. По желание: Целодневна екскурзия „Един ден във Валенсия” Цена - 39 евро на турист/30 евро за деца до 12 г. при мин 20 записани туристи. Цената включва: транспорт и екскурзовод на български език в историческия център и до Музея на науката и Океанариума, не вкл. входни такси за посещаваните обекти по желание: Катедралата - 7 евро, Копринената борса - 2 евро, Биопарк - 24 евро, Град на изкуствата и науките - от 8 евро. Допълнителният пълен ден с наш гид във Валенсия ще ви даде възможност да се разходите из историята й от времето на римляните, през рицарите до ден днешен. Ще видите Катедралата, която според легендите пази Свещеният Граал. Ще видим Копринената борса, Централния пазар, Базиликата и Катедралата, за да стигнем до  Града на изкуствата и науките - „едно парченце от близкото бъдеще”. В свободното си време ще можете да посетите най-големият аквариум в Европа или Биопарка - една от най-хубавите зоологически градини в света.
18 септември. Закуска. Свободен ден. Обяд. Вечеря. Нощувка. По желание: Полудневна екскурзия до Валл ДУксо. Цена - 35 евро на турист/29 евро на дете до 12 г. при мин 20 записани туристи. Цената включва: транспорт и екскурзовод на български език, вход за пещерата, разходка с лодка. Вал ДУксо е малко градче във вътрешността на провинцията, разположено на живописно място в планината. Известно е още от времето на иберийците, които създават тук свое селище. В близките пещери Сан Хосе се намира най-дългата подземна плавателна река в Испания. Ще се насладим на една чудна разходка с лодка, сред различни пещерни форми, сътворени от водата и скалите в продължение на векове, наслаждавайки се и на светлинно шоу.
19 септември. Закуска. Свободен ден. Обяд. Вечеря. Нощувка. По желание: Целодневна екскурзия до Морея и Пенискола. Продължителност - 6 часа. Цена - 39 евро на човек при минимум 20 записани туристи, 30 евро дете до 12 г. Цената включва транспорт и екскурзовод на български език; не включва вход Папски дворец 5 евро, вход църква Морея 3 евро, вход крепост Морея 3.50евро/. Морея е  паметник под егидата на ЮНЕСКО, селището е запазило очарованието си от преди 10 века. В Морея  се намира една от най-красивите и богато украсени  готически църкви на област Валенсия. По време на обиколката ще минем през главния вход на града - кулите Сан Мигел, по малките средновековни улички край Кметството, ще видим  и красивите аристократични къщи и ще  се изкачим до върха на хълма, където е Базиликата на Богородица.Тя е построена в скалите и е едно изключително произведение на изкуството. Свободно време за обяд. Продължаване за Пенискола. Пенискола е полуостров, свързан чрез тясна пясъчна ивица с континента. Древно селище, създадено от финикииски, картагенски и гръцки колонизатори. Славата си получава през Средните векове, когато се превръща в третият папски град /след Ватикана и Авиньон/ в християнския католически свят. В него е живял, издавал були и писал трудове обичаният папа Луна. Тук се намира и една от най-големите темплиерски крепости в Испания Ще се разходим в историческия център, за да се насладим на панорамни гледки и тамплиерската  архитектура.
20 септември. Закуска. Свободен ден. Обяд. Вечеря. Нощувка.
21 септември. Закуска. Свободен ден. Обяд. Вечеря. Нощувка.
22 септември. Закуска. Свободно време. Обяд. Трансфер до летище Валенсия. Излитане за София в 16:00 ч. Кацане на летище София в 19:45 ч.

Полетно разписание:
  • София - Валенсия 13:10 ч. - 15:15 ч.
  • Валенсия - София 16:00 ч. - 19:45 ч.

Условия за резервация: Без възрастови ограничения.

Начин на плащане: Депозит 300 евро или 600 лева на човек при записване; доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване.
 

Програмата се провежда при минимум 25 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 20 дни преди датата на отпътуване.

 

Срокове за анулации и неустойки:

  • До 60 дни от датата на заминаване - без неустойка.
  • От 59 дни до 21 дни - 300 евро / 600 лева.
  • От 20 дни до деня на отпътуване - 100% от стойността на пътуването.

 

Цената включва

  • самолетен билет на а/к България еър София - Валенсия - София с включен багаж до 23 кг и голям салонен багаж до 10 кг
  • панорамна обиколка на Валенсия с лицензиран екскурзовод на български език
  • пешеходна екскурзия с екскурзовод на български език в Беникасим
  • 7 нощувки на пълен пансион с включени напитки вода и вино в хотел 4*
  • обслужване на български език от представител на туроператора по време на цялото пътуване
  • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро от ЗК Мондиал

Цената не включва

  • допълнителни екскурзии на български език
  • застраховка „Отмяна на пътуване”

Цените на допълнителните екскурзиите са валидни при минимум 20 записани туристи.
Отстъпка от цената на екскурзиите за дете под 12 г - 50% от цената на  всяка екскурзия.
По време на целодневните екскурзии се осигурява обяд - сух пакет.