София 2800, Ул. "Хан Аспарух" 12
Тел: +359 879 123 456 +359 887 123 456
info@luchkystarurl.com, www.luckystartours.art.bg

Великден в Прага, Чехия със самолет

ВИД ТРАНСПОРТ: Самолет ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 5 дни / 4 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: София - Прага - София

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма
Предлагаме ви една изключителна възможност по време на Великденските празници в България, да се потопите в магичната атмосфера на Чешката столица - Прага! Ако се двоумите дали да се присъедините към нашата екскурзия в Прага за Великден със самолет, то се надяваме да ви убедим с думите на Ярослав Хашек - Бащата на Швейк: "На всичко трябва да се гледа безпристрастно. Всеки може да сгреши, а ако започнеш прекалено дълго да мислиш за нещо, навярно вече грешиш."
Не се чудете - разгледайте програмата ни и елате с нас в Прага за Великден!

Детайли на полетите:
30.04.2021 София 09.30 - Прага 10.20
04.05.2021 Прага 11.30 - София 14.25


Програма на пътуването: 
1 ден - 30.04.2021

Сбор на летище София в 07.20 ч. за полет в 09.30 ч. Пристигане на летище Прага в 10.20 ч. Посрещане и трансфер до хотела, където багажът се оставя в багажното отделение на хотела. Трансфер до центъра на града за Обиколка на Прага с екскурзовод /включена в цената/, по време на която ще видите
Храдчани за пешеходна обиколка на  Прага с местен екскурзовод на български език. По време на програмата ще имате възможност да видите: Пражки Храд – стария замък (отвън), катедралата “Св. Вит” (влиза се вътре, но без да се прави пълна обиколка), пл. „Храдчанске намести” с двореца Щернберг и двореца Шварценберг, Мала страна, Стената на Джон Ленън, Карловия мост, Старе место с Тинския храм, църквата „Свати Микулаш” и паметника на Ян Хус в центъра на площада, Кметството и световноизвестния Астрономически часовник от 15 в. (“Орлой”), Нове место – Вацлавския площад; Унгелт – най старата митница на града, Прашна брана (Барутната кула), великолепният Пражки общински дом (Обецни дум), Карловият Университет, най-старият в Централна Европа и театърът. По време на обиколката ще имате възможност за кратка почивка. Връщане в хотела с метро и настаняване в хотел Clarion Congress 4* - много добър 4-звезден хотел, в близост до МОЛ, с 3 ресторанта, СПА център, на спирка на метрото. Настаняване в хотела. Нощувка. 

2 ден - 01.05.2021
Закуска. 
Свободно време. 
По желание и срещу доплащане: Целодневна екскурзия до Карлови Вари. 
Разглеждане на Карлови Вари – един от най-старите европейски курорти, наречен от големия пътешественик, географ и естествоизпитател Александър фон Хумболт „брилянт в изумруден обков”. Връщане в хотела привечер. 
По желание и срещу доплащане: 
Вечеря във фолклорен ресторант с програма 20.00 - 22.30 ч.  - вечеря от 4 ястия, неограничена консумация на вино, бира и безалкохолно, двупосочен трансфер от хотела и фолклорна програма от чешки народни песни и танци.

Връщане в хотела. Нощувка. 

3 ден - 02.05.2021
Закуска. Свободно време. 
По желание и срещу доплащане: Полудневна екскурзия до Кутна Хора. 
Отпътуване около 9,00 ч от хотела и след около час пътуване през красивата Бохемия, пристигане в Кутна Хора. Завръщане в хотела около 15 .00 ч. Свободно време. 

По желание и срещу доплащане: Вечеря - круиз по р. Вълтава - 19.00 - 22.00 ч.  
Круизът продължава около 3 ч. с вечеря на блок маса, аперитив и музика на живо. 
Нощувка. 

4 ден - 03.05.2021
Закуска. Свободно време. 
Възможност за допълнителна екскурзия по желание и срещу доплащане.

5 ден - 04.05.2021
Закуска. Свободно време. Освобождаване на хотела и трансфер до летището за полет до България в 11.30 ч. Пристигане в София в 14.25 ч. 


РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 15.02.2021 Г

 
ВИД НАСТАНЯВАНЕ ПРОМО ЦЕНА до 15.02.2021
Цена на човек в двойна стая 799 лв.
Трети възр. в двойна стая. 799 лв.
Единична стая 999 лв.
Дете до 11,99 г. с 2-ма възрастни 539 лв.
 
Атмосферата около Великден в Прага се усеща с приповдигнат дух. Това е времето, когато семействата пътуват и се събират заедно. Павираните улици на Прага са изпъстрени с богато украсени с цветя търговски дюкянчета и разнообразни Велиденските яйца, изобилстващи във всяка форма – от истински до декорации и бижута, които проблясват през прозорците на магазините. И докато се лутате между малките павилиони и се дивите на прелестите на това събитите, ще станете свидетели на едни от най-старите традиции в Прага.

По време на Великден там се провеждат много известни обичаи. Едни от най- известни са върбовите клонки “poml ázka” в понеделника след Великден. Според традицията, момчетата и мъжете посещават своите съученички, приятелки и съседки, за да ги удрят символично със сплетени тънки жилави пръчки, така наречената “ pomlázka” или шибалка. В някои райони, пръскат със студена вода местните момичета, вместо да ги удрят с шибалките. Вярва се, че това ще донесе на жените живот, здраве и красота през цялата идна година.  В отплата те награждават нападателите си с боядисани яйца, сладкиши и лакомства!
По селата, обичаят да се обикалят съседите с  тропане и дрънкане се е запазили до ден днешен. Тези шумни посетители, се използват вместо камбани, за да извикат поклонниците в църквата, тъй като от Свети Четвъртък до Светата Събота камбаните замлъкват в знак на оплакване на Христовото мъченичество.

И въпреки че католическият Великден ще е отминал вече, все още ще имате възможност да опитате някои от местните специалитети. Опитайте „агнешкия” тестян кейк със захар или шоколадова глазура, сладки кифли с мая, Великденски меденки, Великденски сос от млада коприва, пролетна зеленчукова супа, сладки ролца (jidáše) с медена глазура, или хрупкави изпържени и поръсени с пудра захар „Небесни милости”.

Ше се насладите на Атмосферата на чудните цъфтящи градини, обикаляйки Площада на Стария Град и Площад Венцеслав. По време на Великден, по Площада на Стария Град са отворени около 90 бутика за пазаруване и 60 – на Площад Венцеслав, а също и различни заведения за хранене. По време на Великденските празници има организирана програма за всеки ден от седмицата, както и се провеждат  ежедневни културни събития, които обикновено започват след 16 часа.
Магазините са отворени от 9:00 до 19:00, а през почивните дни до 20:00 часа.


 
Други
Пешеходна обзорна обиколка на Прага 
включена в цената 
По време на обиколката се разглеждат: Пражки Храд – стария замък (отвън), катедралата “Св. Вит” (влиза се вътре, но без да се прави пълна обиколка), пл. „Храдчанске намести” с двореца Щернберг и двореца Шварценберг, Мала страна, Стената на Джон Ленън, Карловия мост, Старе место с Тинския храм, църквата „Свати Микулаш” и паметника на Ян Хус в центъра на площада, Кметството и световноизвестния Астрономически часовник от 15 в. (“Орлой”), Нове место – Вацлавския площад; Унгелт – най старата митница на града, Прашна брана (Барутната кула), великолепният Пражки общински дом (Обецни дум), Карловият Университет, най-старият в Централна Европа и театърът. Самостоятелно връщане в хотела и настаняване. Свободно време. Обиколката трае около 3- 3.5 часа, с местен екскурзовод на български език. 

Вечеря във фолклорен ресторант с програма
Цена: 46 евро/ възрастен, 23 евро / деца до 11.99 г.
Вечерята е от 20.00 ч. до 22.30 ч., тръгване от хотела 18.40-19.00 ч. и включва: трансфер хотел-ресторант-хотел, вечеря от 4 ястия, напитки в неограничено количество (вино, бира и безалкохални), фолклорна програма от чешки песни и танци.

Полудневна екскурзия до Кутна Хора
Цена на човек: 42 евро
Отпътуване около 09.00 ч. от хотела и след около час пътуване през красивата Бохемия, пристигане в Кутна Хора, град-обект на Световното културно наследство на ЮНЕСКО, който процъфтява в миналото, благодарение на сребърните мини и се превръща във втория най-важен град след Прага в Кралство Бохемия. По време на екскурзията ще видите всички важни средновековни и барокови паметници, като бившия Централен кралски монетен двор, внушителния интериор на Катедралата „Св. Барбара“, както и костницата, известна със сложната си декорация от човешки кости. Връщане в хотела около 15.00 ч. 
Екскурзията се провежда при минимум 10 записани. Входната такса се заплаща отделно 9,3 евро за възрастен, около 6,50 евро за ученици. 


Целодневна екскурзия до Карлови Вари с местен екскурзовод на български език
Цена на човек: 58 евро
Разглеждане на Карлови Вари – един от най-старите европейски курорти, наречен от големия пътешественик, географ и естествоизпитател Александър фон Хумболт „брилянт в изумруден обков”. През Карлови Вари минават и се сливат две реки – Охре и Тепла. Карлови Вари е най- големият курортен град на Чехия е с над 600-годишна SPA традиция. Един от най- старите, най-прочутите и попилите най-много история и звездна слава на квадратен метър. В продължение на векове градът е любимо място на световни знаменитости – като се почне от целокупния европейски нобилитет някога и се стигне до днешните кино идоли, които идват тук всяка година за престижния Международен филмов фестивал. Основан е в далечната 1358 година от чешкия крал и император на Свещената римска империя Карл IV. На територията му днес се разполагат 85 хотела и 12 горещи минерални извора. В рамките на курорта е и едно от най-старите и красиви голф игрища на Централна Европа. Създадено е още през 1904 г. и обявено за championship course, на което се играят престижни международни голф турнири. Привлекателно го прави не само величествената природа наоколо, но и фактът, че е само на 120 километра от столицата Прага. В Карлови Вари можете да опитате и популярният чешки ликьор – бехеровка. 
Екскурзията се провежда при минимум 10 записани. Включва: транспорт и местен екскурзовод на български език. Не включва: входни такси по желание извън програмата. 


Вечеря-круиз по р. Вълтава - 19.00 - 22.00 ч.
Цена на човек: 50 евро/ възрастен, 31 евро/дете до 10.99 г. за вътрешна маса и 58 евро/ възрастен, 39 евро/дете до 10.99 г. за гарантирана часа до прозореца
Вечерята продължава около 3 ч.; вечеря на бюфет, аперитив, музика на живо. Останалите напитки се заплащат отделно.

Условия за записване и анулации: 
1. Необходими документи: трите имена на латиница по международен паспорт / лична карта + ЕГН
2. Първоначална вноска: 200 лв при подписване на договора. Краен срок за пълно плащане: 14 дни преди датата на пътуване.


3. Анулационни срокове: 
2.1. Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 30 дни преди датата на пътуването. 
2.2. При анулация по-малко от 30 дни преди датата на пътуването се дължи неустойка в размер на: 
Ако направената анулация е от 30 до 25 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 30% от пакетната цена на пътуването, но не по-малко от размера на изискуемия депозит, съобразно условията на конкретната програма. 
Ако направената анулация е от 25 до 14 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от цената на пътуването. 
Ако направената анулация е 14 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването. 


Забележки: 
Плащането се извършва в брой или по банков път в български лева 
Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 20
Часовата разлика между Чехия и България е –1 час 
Паспортен и визов режим: Безвизов режим за гражданите на Република България, притежаващи валидна лична карта за самоличност или паспорт с мин. валидност 6 месеца; за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, е необходима нотариална заверено пълномощно от единия или двамата родители! 
Ваксинации и имунизации: Не са необходими имунизации и на границата не се изисква имунизационна книжка. 
При промяна на летищните такси от Авиокомпанията, същите подлежат на доплащане 
Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат от България 
Входните такси за посещаваните обекти се заплащат на място и стойностите са с информативен характер 
Агенцията не носи отговорност при промяна на работното време и цената на входните такси и билетите на туристическите обекти 
Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата 
Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa. 

Цената включва

самолетен билет за директен полет София – Прага – София с АК Bulgaria Air и включени летищни такси; 
включен чекиран багаж до 23 кг. 
4 нощувки със закуски в  хотел Clarion Congress 4*  - при настаняване се изисква гаранционен депозит от 100 €, които се възстановяват при напускане на хотела; 
посрещане и трансфери летище – хотел – летище; 
полудневна обзорна пешеходна обиколка на Прага с местен професионален екскурзовод на български език 
медицинска застраховка с покритие 5 000 евро на човек за лица до 65 г; 
слушалки по време на екскурзионната програма в Прага 
 

Цената не включва

Туристическа такса  - 2,00 евро на човек, на вечер - заплаща се на място, на рецепция на хотела
Депозит за стаята в хотела - 100 евро, които се заплащат на рецепция при настаняване и при напускане се взимат пак оттам.
Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" за лица над 65 г. - 8 лв. 
Допълнителни екскурзии 
Разходи за градски транспорт 
Разходи от личен характер