София 2800, Ул. "Хан Аспарух" 12
Тел: +359 879 123 456 +359 887 123 456
info@luchkystarurl.com, www.luckystartours.art.bg

Екскурзия в Дубай и почивка в Занзибар

ВИД ТРАНСПОРТ: Самолет ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 11 дни / 9 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: София - Дубай - Заназибар - София

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма
Дубай
Дубай. В миналото-спокойно градче със селски къщурки от корал и гипс, построени от персийските търговци и палмови хижи, подслонявали бедуинските рибари и търсачите на перли. Днес – процъфтяващ мегаполис и основен търговски център на средния изток.
Чарът на мистичната пустиня, страхотните плажове и шанса да се докоснем до арабската култура, наслаждавайки се на западните удоволствия, са само част от неустоимото изкушение наречено Дубай.
Дързостта на градските управници е наистина смайваща. Хотели, навътре в морето, изкуствени острови със 120 км. плажна ивица, причудливи небостъргачи, нови технологии, всякакви световни рекорди…
Единствено тук, на едно място, може да видите първия в света „седем звезден“ хотел – с облик на платноходка Burj Al Arab, най-високата сграда в света – Burj Khalifa, най-големия търговски център с най-красивите „танцуващи“ фoнтани – Dubai Mall и още много от най-най нещата в света.
 
Занзибар
Островът е благословен с райски климат климат, плажове с толкова мек пясък, че ще се почувствате все едно ходите по брашно, рифове богати на корали и тропически риби, като в голям аквариум. Иначе Занзибар се състои от два големи острова заобиколени от множество малки. Занзибарможе да се похвали с хипнотизираща красота и спокойствие за душата.
Занзибар предлага уникален „елемент към атмосферата“ на Източна Африка. От традиционно облечени Масаи, които се разхождат из плажа до Суахили и Индийски търговци в дълги пижами и бродирани шапки, смесването на култури е почти толкова буйни, колкото и кухнята на Занзибар.
 
11 дни/9 нощувки
 
Дати:
22.09.2020 – 31.03.2021 /заминаване всеки вторник/ с изключение на периода 22.12.2020 – 05.01.2021
 
ПРОГРАМА:
ДЕН 1: София – Дубай
Пристигане на летището в Дубай и посрещане от представител на фирмата /на български език/.
Трансфер до хотела. Настаняване.
Вечеря /Room service вкл. в цената/.
 
ДЕН 2: Дубай
Закуска. Полудневен тур на Дубай с екскурзовод на български език /вкл. в цената/ и посещение на Рамката на Дубай /вкл. в цената/.
Трансфер и посещение на Дубай мол /вкл. в цената/ - най-големия търговски център в света и най-красивите танцуващи фонтани. По желание /срещу допълнително заплащане - 55 евро на човек/ може да се качите на най-високата сграда в света Бурж Халифа - 828 метра/163 етажа. От наблюдателната площадка на 124-ти етаж се открива невероятна панорамна гледка! Дубай, небостъргачите наоколо, светлините, пустинята...хоризонта са наоколо. А чудните танцуващи фонтани са в подножието – великолепни и незабравими.
Вечеря в ресторант в Дубай мол /вкл. в цената/.
Нощувка.
 
ДЕН 3: Дубай
Закуска. Посещение на най-голямата градина от естествени цветя в пустинята Miracle Garden/Чудните градини /По желание - 32 евро на човек с вкл. билет + транспорт/. Огромни цветни композиции от милиони живи растения, насред пясъците. Това са градини, които наистина си струва да се видят.
В следващите часове има време за разходка и плаж.
Следобяд - Сафари в пустинята с трансфер и вечеря /вкл. в цената/.
Нощувка.
 
ДЕН 4: Дубай - Абу Даби - Дубай
Закуска. Еднодневен тур на Абу Даби с екскурзовод на български език и посещение на Двореца на Шейха /вкл. в цената/. Посещение на Бялата джамия, една от невероятните забележителности на Абу Даби. Обиколка по крайбрежния булевард Корниш, емблематичните зони на емирството, както и парка Ferrari World /отвън/.\
Вечерта, Круиз с арабска галера по Дубай Марина с трансфери и вечеря /вкл. в цената/
или
Круиз с луксозна яхта по Дубай Марина + излизане от марината и обиколка навътре в морето с прекрасна панорамна гледка към хотел Атлантис. Трансфери и вечеря от 5 звезден хотел /срещу доплащане - 15 евро на човек/.
Нощувка.
 
ДЕН 5: Дубай – Занзибар
Закуска. Трансфер до летището и полет за Занзибар. Пристигане в Занзибар и настаняване в хотел. Нощувка.
 
ДЕН 6: Занзибар
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание /срещу допълнително заплащане - 45 евро на човек/ - полудневна екскурзия до Каменния град. Опасан с лабиринт от тесни улици, криви пасажи и стари къщи с надвиснали балкони, Каменният град е наречен така заради кораловия варовик, използван за изграждането му. Арабските търговци са строили къщи тук, след като натрупват богатство чрез търговия със злато, слонова кост, карамфил и – най-доходоносната и най-ужасяваща за онова време – търговия с роби, изпращани в цял свят.
Нощувка.
 
ДЕН 7: Занзибар
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание /срещу допълнително заплащане - 50 евро на човек/ - полудневна екскурзия до Prison Island /Затворническият остров/. Островът се намира само на 5 км от брега. Името му е свързано със затвора, построен през 1 893 г., който е бил разположен там, а сега е притежание на хотел. Той е бил къща на мъченията, като тук са били водени болните и извършилите престъпление от Танзания. Ще имаме възможност да посетим убежището на костенурките, в което има голяма колония от костенурки транспортирани от Сейшелските острови в края на 19 век. Теглото на костенурките достига до 200 кг, като повечето от тях са на над 150 г.
Нощувка.   
 
ДЕН 8: Занзибар
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание /срещу допълнително заплащане - 65 евро на човек/ - целодневна екскурзия до Safari Blue, залива Menai. Пълен ден на арабска лодка доу сред тюркоазените води. След кратко пътешествие ще спрем насред океана, където ще дегустараме тропически плодове. Възможност за гмуркане, шнорхелинг, къпане и много снимки. Следваща ни спирка е Мангровата лагуна. После ни очаква огромен 500 - годишен боабаб. Ще се отправим към Синята лагуна, където ни очаква вкусен обяд от гриловани морски дарове - лобстери, раци, скариди, риба, калмари.
 
ДЕН 9: Занзибар
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.
 
ДЕН 10: Занзибар – София
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Късен следобед трансфер до летището в Занзибар за полет до Дубай /22:00 часа/.
 
ДЕН 11: София
Пристигане в Дубай в 04:55 часа. Полет за София в 09:40 часа. Пристигане в София в 13:25 часа.
 
Застраховка „Отмяна на пътуване“:
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". Полицата покрива разходите за анулиране на пътуването, за прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, съкращаване от работа, изпускане на полет и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. Взима се предвид и възрастта на пътуващия. Стойността на застраховката е между 2% и 5% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.
 

 

ЦЕНИ И ХОТЕЛИ:
Хотел в Дубай Хотел в Занзибар Цена на възрастен в двойна стая Цена на възрастен в единична стая
Rose Park Al Barsha 4* White Sand Luxury Villas & Spa 4* 1 735 евро 1 985 евро
 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
  • При нощувки в Дубай туристите заплащат задължително туристическа такса „Туризъм дирхам“ - между 10-20 дирхама на вечер/на стая според избрания от вас хотел. Заплаща се директно от клиентите на рецепцията на хотела.
  • Електрическите контакти в хотелите в Дубай са АНГЛИЙСКИ СТАНДАРТ – с три входа. Ако не разполагате с подобен адаптор – Английски стандарт, може да получите такъв на рецепцията на хотела
  • За пътуването се изисква задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането
  • Такса за издаване на виза за Занзибар - 50 евро
  • При желание пътуващите да седят един до друг в самолета е необходимо да се заплати такса за конкретни седалки. Различните зони в самолета имат различна цена. При желание пътуващите да седят един до друг, то това следва бъде уточнено предварително
 
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:
  • Изкачване на Бурж Халифа - 55 евро
  • Чудните градини - 32 евро
  • Круиз с луксозна яхта по Дубай Марина - 15 евро
  • Полудневна екскурзия до Каменния град - 45 евро
  • Полудневна екскурзия до Затворническият остров - 50 евро
  • Целодневна екскурзия до Safari Blue, залива Menai - 65 евро
 
 

Цената включва

В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
  •     Директни самолетени билети за полети София – Дубай, Дубай - Занзибар, Занзибар - Дубай и Дубай - София
  •     Летищни такси
  •     Малък салонен багаж до 7 кг. /макс. размер до 40x 30 x 20cm/
  •     4 нощувки със закуска в Дубай
  •     5 нощувки със закуска в Занзибар
  •     Посрещане на летището в Дубай от представител на фирмата на български език
  •     Всички трансфери /летище - хотел - летище/ в Дубай
  •     Вечеря в деня на настаняване в Дубай/room service/
  •     Дубай тур на български език
  •     Посещение на Рамката на Дубай
  •     Вечеря в ресторант в Дубай мол
  •     Сафари в пустинята с вкл. вечеря в Дубай
  •     Круиз Дубай Марина с вкл. вечеря в Дубай
  •     Еднодневен тур на Абу Даби на български език

Цената не включва

В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
  • Допълнителните екскурзии, изрично упоменати в програмата, че са по желание и срещу допълнително заплащане в Дубай
  • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с лимит на отговорност 10 000 евро
  • Застраховка „Отмяна на пътуване"
  • Tуристическа такса „Туризъм дирхам“ - между 10-20 дирхама на вечер/на стая според избрания от вас хотел
  • Виза за Занзибар - 50 евро