София 2800, Ул. "Хан Аспарух" 12
Тел: +359 879 123 456 +359 887 123 456
info@luchkystarurl.com, www.luckystartours.art.bg

Сакура – нежната магия на Япония

ВИД ТРАНСПОРТ: Самолет ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 11 дни / 8 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ:

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 6943.20 лв.
Дата Цена Запитване
Програма по дни
 
Описание

Ако има нещо по-красиво от самата Япония, то това е Япония през пролетта, когато безбройните вишневи дръвчета наричани Сакура, разцъфват и всеки бистър поток, езеро или стъклена фасада отразяват нежния им розов цвят… Самолетна програма с настаняване в хотели 4 *.


Описание / Транспорт

Полетна информация:
01.04.2021 София 21:30 Истанбул 22:55
02.04.2021 Истанбул 01:45 Токио 19:25
10.04.2021 Осака 22:50 Истанбул 05:05 на 11.04.2021
11.04.2021 Истанбул 07:50 София 09:05
Разрешен багаж до 30 кг. на човек.


Описание / допълнителни услуги

Важно:

  • основният багаж в Ден 6-ти от програмата се трансферира отделно от групата.
  • настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите до 11:00 ч.
  • цените са формирани при следния валутен курс: 100 JPY=1,4762 BGN. При увеличение на валутния курс на японската йена към лева Туроператора си запазва правото да промени цената към момента на доплащане.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 16 човека
Визов режим: Няма изисквания за предварително поставяне на визи.

 


Информация за туристическия пакет

Хотели по програмата:

Metropolitan Tokyo Ikebukuro 4* https://tokyo-ikebukuro.hotel-metropolitan.com/ 

Hakone Sengokuhara Prince Hotel 4* https://www.princehotels.com/hakone-sengokuhara/

Takayama Ouan 4* www.hotespa.net/hotels/takayama/

The Royal Park Hotel Kyoto Umekoji 4* www.the-royalpark.jp/en/

Rihga Royal Hotel 4* www.rihga.co.jp

 

Начин на плащане:

  • депозит в размер на 50 % от пакетната цена при записване
  • доплащане 30 дни преди датата на заминаване. Цените се заплащат в ЛЕВА по фиксинга на БНБ.

Необходими документи:

  • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане
  • За деца под 18 години – нотариално заверена родителска декларация за съгласие детето им да пътува с придружител
  • Не се прилагат задължителни имунизации и ваксинации. Няма задължителни медицински и здравни изисквания.

Застраховка "Отмяна на пътуване". Сключва се до 7 работни дни от датата на подписване на договора за туристически пакет, при условие, че е извършено първо плащане по договора и само в случай, че до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни, считано от деня на сключване на застраховката. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.

Права на потребителите:
Потребителят има право да прехвърли сключения от него договор за туристически пакет на друго лице, което отговаря на всички изисквания, приложими към сключения договор, само след като е отправил писмено предизвестие до Туроператора на адреса за кореспонденция със същия с писмо с обратна разписка, получено от Туроператора в срок не по - късно от 7 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Лицето, което прехвърля, и лицето, на което се прехвърля договора за туристически пакет, са солидарно отговорни за заплащане на оставащата част от сумата по договора, ако има такава и на всички допълнителни такси, налози или други допълнителни разходи, произтичащи от прехвърлянето. Туроператорът информира лицето, което прехвърля туристическия пакет, за действителните си разходи, във връзка с прехвърлянето.
При резервация с включени отстъпки за ранно записване Потребителят има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до Туроператора по реда и условията на ал. 4. При неспазване на посочения срок, съответно след изтичане на същия, смяната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия.
Потребителят има право да се откаже от договора без да дължи неустойка или обезщетение, в срок до 3 (три) дни от датата на записване и заплащане на депозит.
При резервации по пакет „ранно записване“ в случай на отказ от пътуване и невъзможност да се смени датата на пътуване, след указания срок от 7 (седем) дни от датата на записване, Потребителят резервирал и заплатил пакет за „ранно записване” губи 100 % (сто процента) от внесената сума.
При резервация с включени отстъпки за ранно записване Потребителят има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до Туроператора по реда и условията на ал. 4. При неспазване на посочения срок, съответно след изтичане на същия, смяната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия.
Резервацията се счита за валидна, само ако е потвърдена от Туроператора в рамките на 48 часа. Ако не бъде потвърден първоначално заявеният хотел, Туроператорът може да предложи на Потребителя други възможности за настаняване. В случай, че Потребителят не приеме другите възможности, той има право да изиска да му бъде възстановен заплатения депозит.

Общи условия:
Медицинската застраховка по туристическите пакети е на ЗК "ЛЕВ ИНС" АД. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, до 24 часа след настъпване на събитието Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 114, е-mail: operations@coris.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият не изпълни това задължение и не уведоми Асистанс компанията, като при това самостоятелно или чрез друго лице организира оказването на медицинска помощ, при предявяване на претенция към Застрахователя след завръщането си в България, Застрахователят има право да откаже да плати или частично да признае за плащане всякакви разходи във връзка с настъпилото събитие и оказаната помощ.
Цените с включени отстъпки за ранно записване са валидни само при направена и заплатена резервация по обявените за всеки хотел срокове и условия.
При настаняването в стаи тип – тройни (TRPL), както и двойни с допълнително легло (DBL + ex. bed), не се гарантират 3 редовни легла.
При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни.
Стаи с изглед към морето, се гарантират само в хотелите, в които има обявено доплащане за такъв тип стая.
Стаи тип PROMO и ECONOMY са с по-ниска цена. Те са с по-малък размер от стандартните стаи, с крайно местоположение на територията на хотела, на приземен етаж, без балкон или тераса, с малка баня и различно обзавеждане.
Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите до 12:00 ч. в деня на отпътуване, освен в случаите, когато в хотела не е указано друго. В деня на пристигане (преди 14:00 ч.) и на напускане (след 11:00 ч.) услугите в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки. Броят на храненията в хотелите съответства на броя на резервираните нощувки. Пример: при резервация за 6 нощувки се ползват 6 закуски, 6 вечери или същия брой обяди и междинни хранения в случай, че хотелът работи на база изхранване All inclusive.
Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
Всеки хотел определя индивидуално цените и условията за ползване на допълнителните услуги на територията на хотелския комплекс.
Туроператорът и местните партньори могат да oказват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не носят отговорност при неспазване на общите условия на застрахователя от страна на потребителя.
Концепциите All inclusive; Ultra All incl; High class all incl и др. се определят индивидуално от всеки хотел и не гарантират наличието на определени видове храни, напитки и услуги.
Лица, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация от единия или от двамата родители и акт за раждане, както и копие от него.
При несъвпадащи фамилии на децата и родителите, пред граничните власти се представят освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора", с полица № 113062010010499/от 19.05.2020 на ЗК "ЛЕВ ИНС" АД - гр. София, бул. „Симеоновско шосе“ № 67А, ЕИК 121130788, тел 02/8055333


Пакетните цени включват
Самолетни билети София – Истанбул – Токио - Осака - Истанбул - София с вкл. летищни такси и чекиран багаж до 30 кг. на пътник
Трансфери летище – хотел – летище в Токио и Осака
Транспорт с автобус по описания маршрут
3 нощувки със закуска в Metropolitan Tokyo Ikebukuro 4* в Токио
1 нощувка със закуска и вечеря в Hakone Sengokuhara Prince Hotel 4* в Хаконе
1 нощувка със закуска и вечеря - в японски стил, в риокан хотел Takayama Ouan 4* в Такаяма
2 нощувки със закуска в The Royal Park Hotel Kyoto Umekoji 4* в Киото. Вечеря в местен ресторант на 07.04.2021
1 нощувка със закуска в Rihga Royal Hotel 4* в Осака. Вечеря в хотела
Целодневен сити тур на 03.04.2021 на Токио с включени – екскурзоводско обслужване, транспорт и входни такси за посещаваните обекти
Целодневен тур на 04.04.2021 до Нико с включени – екскурзоводско обслужване, транспорт, входни такси за посещаваните обекти и обяд
Целодневна екскурзия 05.04.2021 до Фуджи с включени - екскурзоводско обслужване, транспорт, круиз по езерото Аши и обяд в местен ресторант
Билет с резервирано място за влака Shinkansen Одавра - Нагоя на 06.04.2021
Билет с резервирано място за влака JR Limited Express Нагоя - Такаяма, с включен обяд, на 06.04.2021
Полудневен тур на 06.04.2021 в Такаяма с включени – екскурзоводско обслужване, транспорт и входни такси за посещаваните обекти
Посещение на етнографски музей Хида на 07.04.2021, с включени – екскурзоводско обслужване, транспорт и входна такса
Билет с резервирано място за влака JR Limited Express Такаяма - Нагоя, с включен обяд, на 07.04.2021
Билет с резервирано място за влака JR Bullet train Nozomi Нагоя – Киото на 07.04.2021
Транспортиране и доставка до хотела на багажа от Хаконе до Киото (по 1 куфар на пътник)
Двучасов тур на 07.04.2021 в Киото, с включени – екскурзоводско обслужване, транспорт и входна такса
Целодневен тур на 08.04.2021 в Киото и Нара с включени – екскурзоводско обслужване, транспорт, входни такси за посещаваните обекти и обяд
Участие в чаена церемония в Киото на 08.04.2021
Посещение на шоу спектакъл на гейшите в Киото на 08.04.2021
Посещение на музей за саке и дегустация на 08.04.2021
Целодневен тур на 09.04.2021 на Осака с включени – екскурзоводско обслужване, транспорт, входни такси за посещаваните обекти и обяд
Обслужване по време на пребиваването в Япония от местен лицензиран екскурзовод на руски
Медицинска застраховка с покритие 20 000 евро на човек
Представител и преводач на туроператора по време на цялото пътуване

Пакетните цени не включват
Застраховка "Отмяна на пътуване" (виж условията по- долу)
Доплащане за единична стая

Програма
Ден 1

01.04.2021 София – Истанбул - Токио
Излитане от летище София в 21:30 часа. Транзитно кацане в Истанбул и в 01:45 ч. полет за Токио.



Ден 2

02.04.2021 Токио
Пристигане на летище Ханеда - Токио в 19:25 ч. Посрещане от представител на местната обслужваща агенция и трансфер до хотела. В 21.30 ч. настаняване в Metropolitan Tokyo Ikebukuro 4* www.hotelmetropolitan.jp/en-gb Възможност за разходки и първи впечатления от неоновия мегаполис. Нощувка.



Ден 3

03.04.2021 Токио
Закуска. В 09:00 ч. целодневен тур с разглеждане на най-впечатляващите символи на Токио. Започваме с парадната площадка на Императорския дворец, който е въплъщение на характера и духа на Япония. От архитектурна гледна точка, дворецът е проектиран в строг и изискан традиционен стил, умело комбиниран с градини в прости форми, сливащи се по съвършен начин с природата. Програмата продължава с кулата Tokyo Tower - една от основните туристически атракции, в която са пребивавали над сто и петдесет милиона посетители от откриването й през 1958 г. до днес. Следващата спирка е квартал Асакуса - главния развлекателен център на Токио в миналото. Следва посещение на най-стария будистки храм - Асакуса Канон, основан през 645 г. Свободно време за обяд и самостоятелна разходка по знаменитата улица Накамисе, изобилстваща от пъстроцветни магазини за сувенири и заведения за хранене. Отпътуване към изкуствения остров Одайба, построен на мястото на огромно градско сметище, съществувало до 1990 г. Наричан днес „островът на бъдещето“, той впечатлява с футуристични обекти, с луксозни хотели, изложбени комплекси, музеи, спортни съоръжения, с чистота и безупречен ред. Свободно време за шопинг в някой от моловете на острова. Връщане в хотела в 17 часа. Възможност за вечеря или посещение на саке – бар в оживения район около хотела. Нощувка.

 



Ден 4

04.04.2021 Токио – Нико - Токио
Закуска. В 08.30 отпътуване за Нико - малък град, разположен на 130 км. от Токио, известен с великолепните си будистки и шинтоистки храмове. Посещение на най-голямата забележителност в града - грандиозния храмов комплекс Тошогу Шрайн, построен в знак на почит към основателя на династията на шогуните Токугава. Друга разпознаваема атракция в древния Нико са трите мистични маймуни, олицетворяващи японската житейска мъдрост „Не виждам, не чувам, не говоря“. Обяд в местен ресторант. Разходка до водопада Кегон и езерото Чузенджи разположени в едноименния Нацонален парк. Връщане в Токио в 18 ч. и свободно време в емблематичния търговски район Гинза. Най-добрият начин да опознаете това уникално място е, като се потопите в суматохата на огромните му изпълнени с цветове, светлини и кипящи от живот улици. Възможност за вечеря в суши ресторант. Връщане в хотела с градски транспорт. Нощувка.



Ден 5

05.04.2021 Токио – Фуджи - Хаконе
Закуска. Освобождаване на хотела и в 8:30 отпътуване към свещената за японците планина Фуджи /Токио – Фуджи 150 км/. Фуджи на практика е вулкан, който за последен път е изригнал на 16 декември 1707 г. Изключителната ѝ симетрично конусовидна форма е от огромно значение за местната култура и тя често присъства в изкуството на региона. Изкачване с автобус до 5-тата станция на планината, разположена на 2300 м. надморска височина. Обяд в местен ресторант. Следва круиз с туристически кораб по езерото Аши. Отпътуване към хотела и в 16 ч. настаняване в Hakone Sengokuhara Prince Hotel 4*
www.princehotels.com/hakone/sengokuhara/
Време е да се насладите на истинска японска баня – онсен, но преди това задължително трябва да се запознаете с правилата. По традиция, хората влизат голи в баните онсен, без бански, само ако преди това задължително са минали под душа. Баните онсен са тихо, но в същото време и много социално място. В тях човек може да се запознае и общува с останалите посетители, сред спокойната атмосфера на естествено топлите и лечебни води на вулканичните геотермални извори. Вечеря в 19 часа. Нощувка.



Ден 6

06.04.2021 Хаконе - Такаяма
Закуска. В 09:00 ч. трансфер до гара Одавра. Едва ли има човек, който да не е мечтал да „полети“ с влака - стрела и да измине разстоянието с влак за приблизително същото време, като при полет със самолет. В 10.08 ч. отпътуване за Такаяма с високоскоростния влак Шинкансен. Напомняме да вземете със себе си само ръчен багаж. Основният багаж /по 1 куфар на човек/, ще бъде транспортиран до Киото отделно. Смяна на влака в Нагоя и в 11.43 продължаване към Такаяма. Обяд във влака. В 14.18 ч. пристигане в Такаяма и начало на екскурзионната програма. Такаяма е един от малкото японски градове запазили традиционната си атмосфера по неповторим начин. Разглеждане на изложбената галерия Ятай Кайкан, с макети на фантастичните цветни платформи, използвани и до днес от местните жители по време на пролетния и есенния фестивал в града. Следва посещение на японска къща от периода Едо, принадлежала на известната търговска фамилия Кусакабе. Свободно време в квартал Санномачи в стария град на Такаяма, където можете да опитате от традиционните кулинарни вълшебства или да изпиете чаша саке от местна пивоварна. И за да бъде насладата пълна ни предстои нощувка в луксозна японска „страноприемница“ - риокан. В 18 ч. пристигане и настаняване в Takayama Ouan 4* www.hotespa.net/hotels/takayama/ Свободно време за релаксираща процедура в откритата онсен баня на хотела, с води извиращи от 1300 м. дълбочина. Вечеря в японски стил. Нощувка.



Ден 7

07.04.2021 Такаяма – Нагоя - Киото
Закуска. В 08.30 ч. отпътуване за Такаяма. Попътно посещение на етнографски музей Хида, който се състои от 30 селски къщи, илюстриращи традиционната архитектура на планинските райони на Япония. Пасторалната атмосфера на Хида е силно подчертана от ефекта на типичните къщи със сламени покриви в стил „гашо-цукури“ - оформени като сгънати за молитва ръце на монах. В 11.32 отпътуване за Киото през Нагоя. Обяд във влака. Пристигане в Киото в 15.06 ч. и посещение на Златния храм Кинкакуджи - заобиколен от красив eзерен парк с вековни дървета, построен първоначално като богата, екстравагантна вила на шогуна Ашикага Йошимицу, а след смъртта му през 1408 г. превърнат в дзен храм. В 17.30 настаняване в хотел The Royal Park Hotel Kyoto Umekoji 4*. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.



Ден 8

08.04.2021 Киото – Нара - Киото
Закуска. В 9:00 ч. начало на туристическата програма. Разходка в Киото в сезона на цъфналите вишни е като пътуване с машина на времето през единайсетвековната история на града, докосвайки се до магията на религията, архитектурата, естетиката, музиката, театъра и танците на тази изумителна страна. Започваме с Нара - първата японска столица, част от световното наследство на Юнеско. Посещение на най-известният и исторически важен храм - Тодайджи, наречен още „Великият храм на изтока“, построен през 752 г. по заповед на император Шому, за да приюти символът на града – сребърната статуя на Буда. Внимание заслужава и светилището Касуга - най-красивият шинтоистки храм в Нара, известен с уникалните си каменни фенери, наричани още „фенерите на желанията“. Няма как да пропуснем и впечатляващия парк на сърните, където над 1100 сърни, считани за посланици на боговете се разхождат на воля. Обяд в местен ресторант. Следва участие в чаена церемония. Пиенето на чай в Япония има не само целебно действие. Церемонията се счита за естетически култ, форма за умствено разтоварване, начин за възпитаване на елегантни маниери и стимул за доближаване до природата. За подобаващ завършек на деня ще посетим спектакъл на гейшите, където по време на едночасово представление се докоснем до вековните традиции датиращи от 1872 г. Свободно време за разходки и вечеря в квартал Гион. Връщане в хотела с градския транспорт. Нощувка.



Ден 9

09.04.2021 Киото - Осака
Закуска. Отпътуване за Осака в 9 часа. Предстои Ви поредното приятно изживяване - попътно посещение и дегустация на традиционната напитка саке в Музея на сакето. Ще се запознаете с начина на производство и ще опитате реномирани видове саке, които се изнасят в над 60 страни по света. От магазина към музея можете да си закупите популярния елексир на отлични цени. Следва вълнуваща среща с третия по големина град в Япония – Осака, известен с екстравагантния си нощен живот, с футуристични жилищни зони, с вълнуваща постмодернистична архитектура и уникални кулинарни експерименти. Несъмнено най-внушителната забележителност тук е замъкът на Осака построен през 1583, в стените на който се открояват разцъфтелите през април вишневи дръвчета. Ще се насладите на истински японски градини в техния най-сияен вид, разположени около живописно езеро. Следва разходка из емблематичния пазар Куромон и оживената търговска улица Дотонбори сред пъстроцветни магазинчета и ресторанти, както и посещение на откритата панорамна обсерватория намираща се на върха на грандиозната Умеда Скай Билдинг. Свободно време на панорамния етаж на сградата, откъдето се откриват изумителни гледки към града. В 17,00 настаняване в Rihga Royal Hotel 4* www.rihga.co.jp. Вечеря в хотела. Нощувка.



Ден 10

10.04.2021 Осака - Истанбул
Закуска. Освобождаване на хотела в 12 ч. Свободно време за разходки и пазаруване в Осака. Трансфер до летище Кансаи в 18:00 ч. и полет за Истанбул с Турски авиолинии в 22:50 ч.



Ден 11

11.04.2021 Истанбул - София
Пристигане в Истанбул в 05:05 ч и полет с връзка за София в 07:50. Кацане в София в 09:05 часа.

 

Ако има нещо по-красиво от самата Япония, то това е Япония през пролетта, когато безбройните вишневи дръвчета наричани Сакура, разцъфват и всеки бистър поток, езеро или стъклена фасада отразяват нежния им розов цвят… Самолетна програма с настаняване в хотели 4 *.