София 2800, Ул. "Хан Аспарух" 12
Тел: +359 879 123 456 +359 887 123 456
info@luchkystarurl.com, www.luckystartours.art.bg

Екскурзия до Иран

ВИД ТРАНСПОРТ: Самолет ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 7 дни / 6 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: Техеран - Шираз - Персеполис - Исфахан

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма

ПРОГРАМА


30 Април
16.00 – 17.15 ч. - Полет София-Истанбул.
21.00 ч. – Полет Истанбул-Техеран.

1 май
Техеран
01.40 ч. - Пристигане в Техеран и настаняване в хотел.
Закуска. Към 10 ч. започва целодневната туристическа обиколка на Техеран с включеваща Музея на Килимите, където са изложени разнообразни персийски килими от цял Иран и се изучава тяхната история и качество, комплекс Саад Абад - летния дворец на шаха с огромна площ от 1 100 000 квадратни метра. Обяд в традиционен ресторант - включен в пакетната цена. Посещение на Реза Абаси – музея, в който са запазени около 50 хиляди произведения от второто хилядолетие пр. н. е. до края на периода на Каджар и Кулата Милад - шестата по височина кула в света.
Нощувка.

2 май
Техеран - Шираз
Закуска. Продължаваме с туристическата програма в Техеран: Националния музей на Иран и двореца Голестан, известен още като „Мраморният дворец“ - един от най-старите паметници в Иран, служил за резиденция на династията Каджар. Разходка из местен пазар за килими, хартия, подправки, благородни метали. Обяд. Посещение на Национален музей на бижутата – съкровищницата на Иран, където ще видите известния розов диамант "Дариа-нур" ("морето на светлината"), известния паунски трон, който е бил построен по времето на Фатх Али Шах и още много скъпоценни произведения.
Трансфер до летището и  полет до Шираз.
Трансфер и настаняване в хотела.

3 май
Шираз
Туристическа обиколка на Шираз – бивша столица на Иран и градът на поетите, виното и розите. Посещение цитаделата на Карим хан, считана за основна забележителност от ХVІІІ в., великолепната джамия Вакил, известна като Розовата джамия, базарите Вакил и Шарайе Мошир, основан преди повече от 250 години и джамията Насир ол Молк. Обяд в традиционен ресторант. Следва посещение гробниците на прочутите поети Хафез и Саади и мавзолеят Али-ибн-Хамзе и разходка из градината Джахан нама, построена за приемане на гости от управителя на Самарканд. Обиколката завършва с посещение на персийската градина Ерам (Райската градина) и гробницата Хаджи Кермани. Нощувка. 

4 май
Шираз – Персеполис - Исфахан
Отпътуване към Исфахан. По пътя – посещение на Персеполис - една от столиците на Персийската империя по време на Ахеменидите, основан през пети век преди новата ера, върху наполовина естествена наполовина създадена от човека тераса, на която се намира внушителен дворцов комплекс. Разкриването на Персеполис започва едва през 1930 г., когато археологическа експедиция от САЩ разкопава монументалното стълбище, водещо до ападана. Именно фактът, че това откритие е направено след изкопаването на осем метров слой от пепел, служи за доказателство, че градът е бил опожарен от Александър Велики. Обяд. Следва посещение на Некрополиса – великолепната гробница на персийските крале, известна със седемте древни барелефа, запазени и до днес.
Пристигане в Исфахан привечер и настаняване в хотел.

5 май
Исфахан
Целодневна туристическа обиколкана Исфахан - перлата на традиционната ислямска археология. Посещение на двореца Чехел Сутун - дворецът на 40-те колони, построен през 1647г. като резиденция за забавления и почивка, вторият по големина в света площад Нагш–е–Джахан, известен още като Имамски площад, заобиколен от сгради в сафавитски стил, и двореца Али Капу, чиито стени са украсени с натуралистични картини, рисувани от придворния художник Реза Абаси и негови ученици. Обяд. Следва посещение на Имамската джамия - най-голямата в Исфахан, разположена в южната част на площада Наш-е-Джахан, и джамията на Шейх Лотфолах с изящно украсен с мозайки интериор. Свободна вечер и нощувка.

6 май
Ранен трансфер до летището.
04.00 – 06.05 Полет Исфахан-Истанбул.
07.45 – 09.05 Полет Истанбул-София.

 

Пакетни цени на човек в двойна стая при заплащане на депозит до 20 януари:
При настаняване в хотели 5* : 3640 лева

Пакетни цени на човек в двойна стая при заплащане на депозит след 20 януари:
При настаняване в хотели 5*​: 3870 лева
Хотели

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:
Техеран - Tehran Espinas hotel 5* или подобен
Шираз    - Shiraz Grand hotel 5*или подобен
Исфахан - Abassi Hotel 5* или подобен

Цената включва

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:
*Самолетни билети с включени летищни такси София-Истанбул-Техеран, Исфахан-Истанбул-София с Turkish Airlines
*Самолетен билет с включени летищни такси Техеран-Шираз
*2 нощувки + закуски в Техеран в избраната категория хотел
*2 нощувки + закуски в Шираз в избраната категория хотел
*2 нощувки + закуски в Исфахан в избраната категория хотел
*5 обяда
*Описаната туристическа програма в Техеран, Шираз, Персеполис, Исфахан
*Всички трансфери описани в програмата
*Входни такси за всички посещавани обекти
*Водач на групата от България, който познава маршрута
*Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
*Визова процедура

Цената не включва

ЗАБЕЛЕЖКИ:
1. Пакетната цена е калкулирана при цена на самолетните билети (тарифа + летищни такси) за международните полети от 878 лева. При промяна на тази цена, туроператорът има право да актуализира пакетната цена със размера на промяната на цената на самолетния билет.
2. Туристическата програма в Техеран се осъществява с метро за да се избегне изключително тежкия трафик.
3. Документите за виза за Иран се подават от нас по електронен път предварително, а на място при пристигане на летището в Техеран се заплащат 75 евро лично от всеки пътуващ.
4. Цената на пътуването е базирана на група от минимум 14 човека. При по-малък брой пътуващи е възможно завишаване на цената в рамките на 120-190 лева на човек, в зависимост от броя на пътуващите.
5. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая в размер на 472 лева при настаняване в хотелите по програмата.
6. Калкулацията на пакетната цена е направена при обменни курсове на IRR към EUR 10 000 IRR = 0,27  EUR. При промяна на курсовете на IRR към EUR  с повече от 3 %, съгласно Закона за Туризма, туроператорът има право да актуализира пакетната цена със същия процент.