София 2800, Ул. "Хан Аспарух" 12
Тел: +359 879 123 456 +359 887 123 456
info@luchkystarurl.com, www.luckystartours.art.bg

5* Гранд тур на Нова Зеландия

ВИД ТРАНСПОРТ: Самолет ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 18 дни / 14 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: София – Доха – Окланд – Матамата - Хобитон – Роторуа - Парка Те Пуя, Маорското селище Тамаки - езерото Таупо – Водопадите Хука – парка Тонгариро – Уелингтън – Пиктън – Бленхайм – Кайкура – Крайстчърч – Ханмър Спрингс – Национален парк Маунт Кук - Дж

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма
5* Гранд тур на Нова Зеландия
  Аотеароа, всичко най-добро от двата острова
 
 
18 дни / 14 нощувки
 
Маршрут:
София – Доха – Окланд – Матамата - Хобитон – Роторуа - Парка Те Пуя, Маорското селище Тамаки - езерото Таупо – Водопадите Хука – парка Тонгариро –  Уелингтън – Пиктън – Бленхайм – Кайкура – Крайстчърч – Ханмър Спрингс  – Национален парк Маунт Кук - Джералдин – езерото Текапо – гледчера Тасман - Туйзъл – Омарама – Тарас – Кромуел – резервата Бендиго – езерото Дънстан - светещите пещери на Те Анау - езерото Те Анау – парка Фиордленд – Милфорд саунд - Куинстаун – езерото Уанака – Макарора – Хаст – гледчера Франц Джоузеф - Хокитика – Греймут – Крайстчърч – Окланд
 
 
Дати: 16.01.2021 – 03.03.2020
20.10.2020 – 05.11.2020
Цена: 6600 евро
 
 
 
Искаме да ви представим едно наситено и вълнуващо преживяване до най-атрактивните природни забележителности на Нова Зеландия. Програмата ни е богата и информативна, за да е възможно това сме избрали най-добрите начини на пътуване, включили сме също и панорамния влак Транс Алпин, преминаващ през един от най-живописните райони на земята.
В този Гранд тур на Нова Зеландия ще се запознаете с красива и уникална природа, ще опитате различна и вкусна храна, ще се насладите на ароматни вина и ще опознаете маорската култура. Приключението ви под звездите на Южния кръст ще е сред най-интересните места на двата острова на Нова Зеландия. Южният остров ще ви разкрие приключенския дух на Куинстаун, а гейзерите на Роторуа и хобитското селище са само част чудесата на Северния остров.
Каним ви на едно пет звездно пътешествие сред уникална природа, невероятна красота, романтика и екзотика, което трябва да преживеете!
 
 
 
 
K  I  A     O  R  A !!!
 

 
 
 

ПРОГРАМА

 

Ден 1: София – Доха

Отпътуване от София за Доха. Престой в Доха и полет за Окланд.

Ден 2: Доха – Окланд

Полет от Доха за Окланд. 

Ден 3: Окланд – круиз в залива

Вече сме в Окланд – както го наричат  „градът на платната“, заради над 135 хиляди кораби и платноходки, акостирали в пристанищата му (1/4 от жителите му имат плавателно средство). Обзорна обиколка на града, възможност за шопинг или посещение на атракции и забележителности като Музея на Окланд с богатата експозиция от местна флора, фауна, маорско и полинезийско изкуство, посещение на кулата Sky tower, която е част от гордостта на новозеландците. Висока цели 328 м, върхът на небесната кула предлага спиращи дъха 360 градусова панорамна гледка към целия град. Разбира се, новозеландците са авантюристи, обичащи заниманията на открито, така че кулата предлага също така „скай“ разходка от външната страна на площадките за наблюдение, както и „скай“ бънджи скокове. Време е да видим този фотогеничен град и от друга проекция, за това се отправяме  към пристанище Waitemata , за да се насладим на едно страхотно преживяване –  круиз в залива с включена вечеря. Ще имате възможност да изберете между вечеря в ресторанта или вечеря на палубата наслаждавайки се на бавно спускащият се залез на Окланд. Нощувка Окланд.

green leaf trees under white and blue cloudy sky

Ден 4: Окланд – Матамата, Хобитон – Роторуа

Закуска. Пътят следва към приказният свят на хобитите, разходка сред идиличната атмосфера на „Графството“ очарова всички любители на „Властелинът на пръстените“. Сред покритите със зеленина хълмове за снимките на филма са изградени 44 подземни къщи с уникални детайли – има още мелница, мост, зеленчукови и овощни градини. Ще пием по бира в кръчмата „Зеления дракон“, очаквайки да видим Фродо или самия Билбо Бегинс.

Нашето пътешествие продължава на юг, следва своеобразна смесица от гъсти гори, долини, буйни зелени хълмове и пасища на средно Уайкато, едни от най-красивите пейзажи на Северния остров. Ще минем през поредица от  занаятчийски селца, където ще видим множество дърворезби, текстил и разнообразие от ръчно изработени  сувенири, изразяващи част от маорската култура. Нощувка в Роторуа

gray asphalt between green plants under clear blue sky during daytime

Ден 5: Роторуа –  Парка Те Пуя, Маорското селище Тамаки

Закуска. Роторуа е туристическата столица на Северния остров и е разположен на брега на голямо езеро в кратера на стар вулкан. Ще минем покрай бълбукащите кални басейни и изпаряващи извори в термалната долина Whakarewarewa,  гейзера Pohutu, който изригва до 30 метра около 20 пъти на ден, името му означава „вечният плисък“.

Ще посетим фермата, където местните животновъди ще ни демонстрират своите умения в стригането на овце и обучаването на овчарски кучета. Ще се разгледайте фермата и нейните обитатели – над 1200 овце, 120  говеда, елени, лами, щрауси, прасета и алпаки, ще научим за селското стопанство на Нова Зеландия. Ще опитаме от плодовете на фермата, ароматен мед и натурални плодови коктейли.

Отивайки в Нова Зеландия не трябва да пропускаме и едно много интересно същество, което всъщност е и един от символите на страната, а именно – емблематичното киви. Ще посетим нощната къща в киви парка за да научим интересни неща за тях.

white smoke

Очаква ни приятна среща с културата на маорите, с техните традиции, фолклор и бит. Парка Te Puia  е най-интересната част от долината Уакареуареуа, която съчетава природните дадености на Нова Зеландия със запазените местни традиции и споделя маорските обичаи с посетители от цял свят повече от 170 години. Ще научим за маорското селище, ще видим майстори по дърворезба и занаятчии, обучени в сложното изкуство на тъкане на лен. Ще бъдете хипнотизирани от традиционният боен танц Хака. Вечерта Северният остров на Нова Зеландия ще ви посрещне с автентичната „ханги“ вечеря Те По, включваща местни маорски специалитети, сготвени термално под земята. След традиционната вечеря се отправяме към хотела. Нощувка в Роторуа.

Ден 6: Роторуа – езерото Таупо – Водопадите Хука – парка Тонгариро –  Уелингтън

Закуска. Пътуването от Роторуа до Уелингтън ще ви отведе през град Таупо и едноименното езеро, което е най-голямото в Нова Зеландия. Северно от града са водопадите Хука и река Уейкато – най-дългата в страната. По своя път от езерото към морето тя изглежда спокойна и мирна, но това впечатление е измамно. На едно място бреговете ѝ драстично се стесняват и реката с нечувана сила и грохот се стоварва от 11 метрова височина, образувайки прословутите водопади Хука. „Водопад като водопад“ ще кажете, само че дебитът му е 220 куб.м в секунда и е в състояние да напълни 2 олимпийски басейна само за няколко секунди. Водата е толкова чиста и концентрацията на кислород в нея е толкова висока, че цветът е яркотюркоазен. Един наистина хипнотизиращ спектакъл. Тук ще имате възможност да изживеете вълнуващо приключение, като се спуснете с лодка Huka Jet по реката и достигнете възможно най-близко до спускащите се с гръм води. Езерото Таупо е гигантска вулканична калдера, образувана по време на едно от най-големите изригвания в света – изчислено, че е станало преди 1800 година. Следвайки брега на езерото минаваме през Туранги, след което се изкачваме на централното плато във високата пустиня Рангипо.

aerial photography of mountain at daytime

Националният парк Тонгариро е един от трите обекта на световното наследство на Нова Зеландия. Може да видим върховете на все още действащите вулкани   Mt. Ruapehu и Mt. Tongariro. Третият видим вулкан Mt. Ngauruohoe,  вероятно ще ви се стори познат, тъй като е бил използван за естествен декор във филма „Властелинът на пръстените“. Малко по-нататък следва град Вайоуру, Музеят на армията тук притежава невероятна колекция от военни паметници на Нова Зеландия и история на военнослужещите. Спускайки се от планинския регион, преминаваме през малките градове – Тайхапе и Мангавека, брега на Капити и крайбрежните – Парапарауму и Паекакарики, стигаме Уелингтън – столицата на Нова Зеландия. Той е разположен в прекрасен залив и е заобиколен от буйна зеленина. Както с викторианската си архитектура и атмосфера, така и с хълмовете, гледащи към залива, градът наподобява Сан Франциско, който е строен през същата епоха. Windy Welly – „градът на ветровете“. Макар тези ветрове събиращи се в протока Кук понякога да са в състояние да преобърнат някой и друг чадър, Welly се радва целогодишно на приятен и мек океански климат. Столицата на Нова Зеландия е любим град на мнозина – „Златната миля“ – своеобразна Мека на шопинга, Зиландия – огромна площ с дива флора и фауна, наподобяващи тази от филма „Джурасик Парк“, Куба стрийт – с многобройните си заведения (на човек от населението броят им надхвърля тези в Ню Йорк). Тук е и Weta Studios свързани с култовите продукции като „ Властелинът на пръстените“, „Хобит“ и „Хрониките на Нарния“. Нощувка в Уелигтън.

Ден 7: Уелингтън – Круиз през протока Кук – Пиктън – Бленхайм

Закуска. Качваме се на ферибота, който ще ни преведе през приказния свят на фиордите на Марлбороу, през протока Кук до северния бряг на Южния остров. Пътувайки с Queen Charlotte Sound, ще се насладим на гледката към множеството малки острови, кристално чисти води и уединени заливи. Този круиз ви предоставя забележителни фотографски възможности, преди да стигнем до живописното градче Пиктън.

Отпътуваме за Бленхайм, известен като „Столицата на виното“ и център на района на Марлбороу. Като започнем от величествените фиорди в протока Кук и продължим със световно известните лозя, Марлбороу няма как да не грабне сърцата ни. Тук виното Совиньон блан господства и е признато в целия свят заради своя уникален характер – по думите на френски сомелиери тук то е „истинска експлозия на тропически плодове“… Нощувка в района на Бленхайм.

Ден 8: Бленхайм – Гурме тур и Винена дегустация в района Марлбороу

Закуска. Днешният ден ще бъде специален. Тази гурме обиколка е върховно изживяване за всеки, който обича и цени добрата храна и вино. Предлагаме ви увлекателен поглед в света на виното и храната на Марлборо по един интересен и приятен начин. По пътя ще срещнете прекрасни хора, ще имате бутиково преживяване „зад кулисите“ на някоя от световните винарни – Alan Scott Wines, Wither Hills, Brancott Estate, Cloudy Bay или Herzog Estate.  Тази обиколка ще завърши с чудесен чай или кафе. Нощувка в района на Бленхайм.

Ден 9: Бленхайм – Кайкура – Крайстчърч

Все още под впечатлението от срещата ни с това уникално вино се отправяме към Кайкура. Пресичайки  хълмовете на Марлборо, се насочваме към една от най-зрелищните брегови линии на Южния остров, крайбрежието Кайкура е едно от най-живописните места на Нова Зеландия. Пътят следва брега в продължение на около 50 километра и предлага много възможности за наблюдение на  активния живот на морските обитатели (кашалоти, делфини, китове и косатки). На Маори Кайкаура означава „раци за обяд“ – тук ви очаква богата селекция от морски дарове.

aerial photography of seashore

Кайкура е оживено място с много кафенета, магазини и галерии където са изложени керамични изделия, бижута и плетива от местни занаятчии,  но основната причина за посещение тук е дивата природа. В зависимост от сезона може да видите и мигриращи котешки китове, пилотни китове, сини китове и южни десни китове.

Продължаваме по крайбрежието и преди да се насочим към вътрешността на другия винен регион – Северен Кентърбъри, долината Вайпара ще се отклоним за около час  до Ханмер Спрингс за релаксиращо потапяне в термалните басейни, преди да стигнем в Крайстчърч –  „най-английският град извън Англия“  . Нощувка в Крайстчърч.

Ден 10: Крайстчърч – Национален парк Маунт Кук, Джералдин – езерото Текапо

Посещавайки Крайстчърч, ще разберете защо. Местните жители се гордеят със своите английски традиции, пренесени от заселниците. В многото малки градини, паркове и старите сгради в готически стил все още се усеща английската атмосфера под южното небе. Ще направим обиколка на града – ботаническата градина,  Музеят Кентърбъри, Голямата катедрала, която се смята за сърцето на града, но характерната й кула, издигаща се на 60 м височина за съжаление е разрушена от земетресенeтo.

Отпътуваме от Крайстчърч и преминаваме през тучните зелени равнини на Кентърбъри, като по пътя разглеждаме занаятчийското градче Джералдин. Пътят се извива нагоре по склоновете на планината в парка ‘Aoraki Mt Cook’, за да достигнем великолепното езеро Текапо. Приказно красивото езеро Текапо е сгушено в подножието на Южните Алпи, чиито заснежени върхове се отразяват в тюркоазените му води. Езерото Текапо е най-високото езеро в Нова Зеландия и с тюркоазен цвят изумява посетителите. Необичайният цвят на водата идва от фини скални частици, които се отлагат във водата, захранвана от ледника и отразяват светлината. Това езеро е сбъдната мечта за всеки фотограф. Ще влезем в Църквата на Добрия пастир, построена през 1935 г. на брега на Текапо. Тя е уникална със своя олтар, представляващ огромен прозорец, ограждащ в рамка прекрасната картина на езерото и величествените върхове в далечината. Църквата е световноизвестна със звездното небе нощем и от чиито двор се правят най-добрите нощни звездни снимки в района.

Ще направим обиколка до гледчера Тасман в подножието на Маунт Кук, която е единствената по рода си в Нова Зеландия – и една от трите в света! Много малко ледници завършват в езера и дори по-малко от тях са достъпни. Ще видим извисяващи се ледени скали по безопасен начин със специално проектирани лодки и ще разглеждаме невидими и недостъпни райони на най-големия ледник в Нова Зеландия – гледчера Тасман. Нощувка в района  на националния парк .

Ден 11: Маунт Кук – Туйзъл – Омарама – Тарас – Кромуел – круиз из светещите пещери на Те Анау

Закуска. Пътешествието ни продължава към Туйзъл и малко по-нататък  Омарама, през проходът Линдис който е един от най-високите пътища в Нова Зеландия. Гледките са зрелищни и неслучайно са избрани за естествен декор при снимките на филмите „Властелинът на пръстените“, „Уилоу“ и „Хрониките на Нарния“ Първото селище в Централен Отаго, до което ще стигнем е причудливото село Тарас, което има редица бутикови магазини и прекрасни кафета. За кратко ще минем през  историческият и живописен резерват Бендиго, който е едно от първоначалните селища за добив на злато в Отаго, ще видим останките от каменни къщи и други сгради от тогавашният период. В началото на дефилето е историческият град Кромуел разположен на брега на езерото Дънстан. Ще бъдете очаровани от това малко градче на главна улица освен исторически сгради ще откриете оживени кафенета, арт галерии и магазини за сувенири. Продължаваме напред „ по пътя на виното“ към долината Гибстън. На 45 градуса южна ширина и при сух континентален климат условията за лозята са на ръба на отглеждането, но именно тези особености на климата, заедно с богатата на минерали почва, придават уникалните вкусови характеристики на новозеландското вино. Централно Отаго е един от трите световно известни района на Пино Ноар заедно с Бургундия и Орегон. Панорамният път продължава към великолепното езеро Те Анау – портата към Националния парк Фиордланд.

purple flowers under cloudy sky

Приключението ни ще продължи с живописен круиз по езерото Te Aнау на борда на луксозен катамаран, ще влезнем в светещите пещери, ще минем през скрити водовъртежи, изваяни скални образувания и бързащ подземен водопад, докато се любуваме на звездите по нощното небе… но всъщност става дума за уникален феномен – милиони светещи червеи по купола на пещерата. Ще бъдете впечатлени от гледките на светещите червеи и мрежата от ларви, които се спускат из цялата пещера. Това е едно от чудесата на Те Анау и едно от най – забележителните места на планетата. Нощувка в района на Те Анау.

Ден 12: езерото Те Анау – парка Фиордленд – Милфорд саунд

Закуска. Приключението ни продължава към Милфорд Саунд – изключително живописен фиорд, наречен от Ръдиард Киплинг „осмото чудо на света“. Могъщата сила на ледниците в течение на стотици хиляди години е издълбала дълбоките речни долини, изваяла е острите върхове и е изсякла вертикалните скални стени, покрити от нежния воал на многобройните водопадни каскади. Пътуването с автобус и кораб до Милфорд Саунд е възможност да се потопите в неописуемо красивата природа на Национален парк Фиордленд – най-големият в страната. Тази отдалечена сурова земя край бреговете на Тасманово море, все още е останала недокосната от човешка ръка и пази своето мистично очарование… При ясно и безоблачно време гледките, които ще видите от автобуса и от кораба, ще се запомнят за цял живот. Това е един от най-известените фиорди в света. Ще се качим на първокласен катамаран със стъклен покрив, „Gem of the Sound“, спирки по пътя за невероятни фотосесии – красиви водопад, гори, тунели…Наблюдаваме спиращи дъха гледки. Нощувка в района на Те Анау.

peak of mountain covered with clouds near body of water

Ден 13: Eзерото Те Анау – Куинстаун

Закуска. Нашето пътуване продължава към Куинстаун. Разположен на езерото Уакатипу, от него се открива невероятна панорама към планинската верига The Remarkable mountains (Забележителните планини). Някогашният град на златотърсачи се е превърнал в столица на екстремните спортове и на търсачите на силни усещания. Ако приключенският дух ви тласка към по-ексктремни преживявания, това е мястото, тук има от всичко – бънджи скокове (Нова Зеландия е родината на скоковете с бънджи), парапланеризъм, рафтинг, скокове с парашут, зип лейн… списъкът от възможности е дълъг! Ако пък искате да сте по-малко екстремни, препоръчваме разходка по езерото Уакатипу. В свободното време можете да се поразходите по крайбрежната улица изпълнена невероятни кафенета и ресторанти.

buildings near body of water and mountains under clear blue sky and white clouds at daytime

По желание се изкачваме с гондолата на върха на близкия хълм . Това е най-стръмният кабинков лифт  в Южното полукълбо! Пезажът е грандиозен, ще се насладите на удивителни гледки към връх Уолтър, връх Сесил, връх Коронет и великолепното езеро Уакатипу.

Ще се върнем се назад във времето с екскурзия до местна ферма на борда на историческия параход TSS Earnslaw. Ще минем през красиви градини до очарователната ферма. Тук ще се насладим на гурме барбекю,  вечеря която нашият готвач ще приготви пред нас. Сезонното меню включва богат избор от местни продукти, включително меса от фермата, приготвени на открито и селекция от вкусни зеленчуци и салати. Вечерята ще завърши с неустоим десерт, новозеландски сирена и прясно приготвен чай. След вечеря забавна и информативна програма, която ще ни даде представа за живота в този регион. Ще се върнем отново на кораба за да се насладим на приятна музика на откритата палуба и чистия нощен въздух, докато гледаме как светлините на Куинстаун се приближават. Нощувка в Куинстаун.

Ден 14: Куинстаун – Уанака – Макарора – Хаст – Франц Джоузеф

Закуска. От Куинстаун ще преминем през Crown Range – за да пристигнем в алпийския град Уанака, порта към националния парк Mt Aspiring. Пътят е изключително живописен, следвайки бреговете на езерото Уанака, минавайки между него и езерото Хауеа, ще влезнем в малкия град Макарора. Ще спрем за кратко при Сините басейни  (Blue Pools)  –  естествени дълбоки отвори в който се събира кристално чиста ледникова вода, сред буйна букова гора. Продължаваме напред към отдалеченото крайбрежно селище Хааст, преди да се насочим към дивия Западен бряг. Западното крайбрежие на Нова Зеландия се считано за едно от най-дивите места на Земята, а влажността на въздуха е толкова висока, че мъхът покрива дърветата почти изцяло. Годишните валежи са изобилни и дори маорите избягват да обитават този зелен ад. Първи ни посреща ледника Фокс, който се простира на цели 13 км и се придвижва с 1 м на година като „поглъща“ скалите по пътя си, а след това идва и нашата крайна дестинация за през нощта – град Франц Джоузеф.

 Ден 15: Ледника Франц  Джоузеф – Хокитика – Греймут – Крайстчърч

Закуска. Днес ще се отправим на север, преминавайки през историческия район за добив на злато към  Хокитика – „града на нефрита“. Ще се запознаем с това как се добива и обработва този рядък камък. След това се отправяме към Греймут  най-големият град на Западното крайбрежие и началната точка за следващия етап от нашето приключение – (Tranz Alpine) алпийският панорамен влак. Влакът е оборудван с панорамни прозорци , така че да не пропуснем нищо от зашеметяващият пейзаж. Това е един от най-живописните железопътни маршрути в света,  обикалян от много туристи и предпочитан от доста популярни личности посещавали Нова Зеландия. Редуват се изумителни гледки – синьо-зелени езера, буйни гори, виадукти, ждрела…. и 16 тунела. Пристигаме и нощувка в Крайсчърч, с което нашето пътешествие на нефритения Южен остров приключва.

river near mountain under blue sky

 Ден 16: Крайстчърч  – Окланд

Закуска. Полет за Окланд. Отново сме в Окланд и ще направим една последна прощална дегустация на вино, за това се отправим към една от най-популярните винарни в Нова Зеландия – Вила Мария Естейт в района на Манукау. Нощувка в Окланд

 Ден 17: Окланд – Доха

Закуска. Трансфер до летището и полет за Доха.

Ден 18: Доха – София

Пристигане в София.

Хотели
Окланд - Grand Mercure Auckland 5*
Роторуа - Sudima Hotel Lake Rotorua 6*
Уелингтът - Bay Plaza Hotel 4*
Бленхайм - Scenic Hotel Marlborough 5*
Крайстчърч - Rendezvous Hotel 5*
Маунт Кук - Hermitage Hotel 5*
Те Анау - Distinction Luxmore Hotel 5*
Куинстаун - Millennium Hotel Queenstown 5*
Франц Джоузеф - Scenic Hotel is located Franz Josef 5*
Допълнителни екскурзии
  • Спускане с лодка по водопадите Хука – 170 евро
  • Посещение на площадката на Sky tower – 40 евро
  • Скачане с бънджи от площадката на Sky tower – 270 евро
  • Разходка с лифт в Куинстаун - 36 евро
  • Разходка с кораб за наблюдение на китове и делфини в Кайкура - 100 евро

Цената включва

  • Самолетни билети с включени летищни такси София – Доха – Окланд/ Окланд – Доха – София с Qatar Airways;
  • 1 чекиран багаж с тегло до 30кг и общи размери 300 см на човек за международни полети;
  • 1 ръчен багаж с тегло до 7 кг на човек за международни полети;
  • Самолетен билет с включени летищни такси, чекиран багаж 23 кг и ръчен багаж до 7 кг за полет Крайстчърч - Окланд
  • 2 нощувки със закуска в Окланд
  • 2 нощувки със закуска в Роторуа
  • 1 нощувки със закуска в Уелингтън
  • 2 нощувка със закуска в Марлбороу
  • 2 нощувки със закуска в Крайстчърч
  • 1 нощувки със закуска в района на националният парк Маунт Кук
  • 2 нощувки със закуска в района на езерото Те Анау
  • 1 нощувка със закуска в Куинстаун
  • 1 нощувка със закуска в подножието на гледчера Франц Джоузеф
  • 14 закуски, 2 обяда, 3 вечери - тристепенно меню и типична маорска кухня
  • Гурме тур и дегустация на вино в Марлбороу
  • Дегустация на вино във Вила Мария, Окланд,
  • Обиколка на Окланд, Уелингън, Роторуа, Крайстчърч, Куинстаун, Бленхайм, Кайкура, Джералдин
  • Круиз Милфорд Саунд с включен обяд
  • Круиз в залива на Окланд с включена вечеря
  • Круиз по езерото Те Анау
  • Ферибот в протока Кук
  • Посещение ферма в района на Те Анау програма и вечеря - 3 степенно меню
  • Посещение ферма в района на Уейкато
  • Демонстрация на стригане на овце
  • Посещение на маорското селище Тамаки с включена традиционна вечеря
  • Посещение на геотермалния парк Te Пуя
  • Посещение на водопада Хука
  • Посещение на Хобитското селище
  • Посещение на Светещите пещери при езерото Те Анау
  • Разходки край езерата Таупо, Текапо, Пукаки, Уанака
  • Разходки край гледчера Франц Джоузеф и гледчера Тасман
  • Пътуване с алпийският панорамен влак (Tranz Alpine)
  • Входни такси за посещаваните обекти и националните паркове
  • Всички трансфери и турове по програма с климатизиран автобус, съобразен с броя на групата
  • Местни екскурзоводи
  • Медицинска застраховка
  • Водач от България за целия престой, географска и историческа информация за посещаваните градове и забележителности

Цената не включва

  • Лични разходи.
  • Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини. Препоръчителна!
  • Допълнителни екскурзии и мероприятия по желание
  • Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори – 60 евро, заплаща се от България
  • NZeTA Такса за влизане в Нова Зеландия – 40 евро/ 78 лв на човек