София 2800, Ул. "Хан Аспарух" 12
Тел: +359 879 123 456 +359 887 123 456
info@luchkystarurl.com, www.luckystartours.art.bg

Остров Родос за Нова Година

ВИД ТРАНСПОРТ: Самолет ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 6 дни / 5 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ (Остров Родос)

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма по дни
 
Ден 1
29.12.2020 Среща на летище София в 17.00 ч., терминал 2. Самолетен полет София – Атина в 19.15 ч. Кацане в Атина в 20.35 ч. Полет Атина – Родос в 21.45 ч. Кацане в град Родос, столицата на остров Родос в 22.45 ч. Трансфер до избрания хотел. Настаняване и нощувка.

Ден 2
30.12.2020 Закуска. Туристическата обиколка на град Родос ще започне с обзорна обиколна на Мандраки - новата част на града. Ще видите много красиви сгради от периода на италианската окупация на острова между тях сградите на Архиепископсия дворец, на Кметстово, на Народния театър и др. Ще минете покрай входа на пристанището, където ще видите статуите на елен и кошута, а на времето тук се е намирал Родоският Колос, едно от Седемте чудеса на Античния свят. Ще може да снимате вятърните мелници, един от символите на града. След това ще посетим Родоския Акропол , датиращ от класическия гръцки период с Храма на Аполон, отдолу под който има стадион и малък театър. Следва пешеходна разходка из средновековните калдаръмени улички на Стария град, който е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Ще минете по известната улица на рицарите на ордена на Св. Йоан от Йерусалим , ще спрете пред Двореца на Великия магистър на хоспиталиерите в Родос, днес превърнат в музей за историята на Родос. По желание ще може да се качите на часовниковата кула, откъдето се открива красива гледка към стария град.Обиколката ще продължи с посещение на църквата Св.Троица.По желание посещение на Византийския музей на изкуствата. Обиколката ще завърши със свободно време в стария град с възможност за обяд и пазаруване в многобройните магазини.Нощувка в Родос.

Ден 3
31.12.2020 Закуска. Свободен ден с възможност за посещение на аквариума или разходка в града. Посрещане на Новата Година . Нощувка.

Ден 4
01.01.2021 Закуска. ЧЕСТИТА НОВАТА 2021 ГОДИНА! Свободно време или по желание екскурзия до град Линдос, един от най-значимите градове на Родос в миналото. Тръгване от град Родос в 10.00 ч., като ще пътуваме на юг през долината Афанду. Ще минем покрай манастира Цамбика. Пристигайки в Линдос ще спрем за панорамни снимки към Акропола, към живописния залив „ Св.Павел“ и към чаровното градче Линдос. Следва посещение на Акропола, а след това ще имате свободно време в градчето за разходка и пазаруване. Връщане в Родос. Нощувка.

Ден 5
02.01.2021 Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до древния град Камирос, простиращ се по северозападното крайбрежие на острова. Първата ни спирка ще бъде на хълма Филермос, където се намира и едноименния манастир и развалините на дредния град Ялусос. Голямата забележителност тук е „ Via Dolorosa”, пътека декорирана с фризове с различни сцени от последните дни на Христос. Краят на тази пътека стига до огромен кръст, зад който се открива невероятна гледка към долината, планините и морето. Продължаваме към древния град Камирос - един от най-известните и процъфтяващи в миналото градове на островите Додеканес. Градът е бил изграден на три нива. Ще посетим първото ниво с Акропола, храма на богинята Атина Камейрас, Елинистичната Стоа от две редици с колони в Дорийски стил и архаичните цистерни. На второто ниво ще видите градската част , където са били разположени жилищните сгради и улиците.На третото ниво ще разгледаме Дорийския храм, Елинистичното светилище посветено на боговете и площада със фонтана. Връщане в град Родос. Свободно време. Нощувка.

Ден 6
03.01.2021 Закуска.Свободно време . В 11.30 ч. трансфер до летището и в 14.35 ч. – самолетен полет Родос – Атина. Кацане на летището в Атина в 15.35 ч. Полет Атина – София в 17.50 ч.. Пристигане на летище София в 19.05 ч.


1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
- самолетни билети за международните полети София – Атина – гр. Родос и обратно
- летищни такси ;
- трансфери летище – хотел – летище;
- 5 нощувки със закуски в хотел по избор  3* или  4*  в  град Родос ;
 (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
-  екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на български език )
-  наземен транспорт с туристически автобус;
- такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 30 лв. 
 
2. В ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ:
-  медицинска и туристическа застраховка с покритие 15 000 евро - 10 лв (за лица до 70 год., 20 лв - за лица от 71 год. до 80 год.;
- допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
 
- допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 
 
-  туристическа обиколка на град Родос - (2-ти ден) при група от мин. 10 туристи - 90 лв.- допълнително се заплаща входа за Византийския музей на изкуствата 6 евро за възрастен и за пенсионери 50% отстъпка, , Археологическият музей -6 евро за възрастен и за пенсионери 50% отстъпка или  изкачването на Часовниковата кула.
- екскурзия до гр. Линдос  (4-ти ден);- 90 лв.- допълнително се заплаща входа за Акропола – 12 евро за възрастен и за пенсионери 50% отстъпка
-  екскурзия до древните градове Камирос и Ялусос (5-ти ден);105 лв и  входа за археологическия комплекс – 6 евро за възрастен и за пенсионери 50% отстъпка.
 
*Забележки: 
1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата
3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 01.06.2020 г.
4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се
плащат в офиса на туроператора.
5. Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от  клиента. 
3. Цени :
- за хотел 3* - 1 190 лв  за човек в двойна стая със закуска. Доплащане за вечеря по 14 евро на ден.
-  Доплащане за единична стая 195  лв.
- за хотел 4*  -  хотел “ Mediterranean”1 390 лв  за човек в двойна стая със закуска. Доплащане за вечеря по 16 евро на ден.
- Доплащане за единична стая -320 лв.
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 01.06.2020 г. и подлежат на  актуализация.
 
4.  Начин на плащане:
             - в брой ( в офиса на ТО)   
             - по банков път 
 
ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 800 лв
Информация за хотелите (или подобни):
 Hotel Manousos City  3*
 Hotel Best Western Plus Plaza 4*    Или  Hotel Mediteranean 4*


 


ЦЕНАТА Е ВАЛИДНА ПРИ  УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 
 В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 10 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ
 
ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ПРЕДЛАГА И ЗА ИНДИВИДУАЛНИ ТУРИСТИ.  В ТОЗИ СЛУЧАЙ СЕ ПЪТУВА БЕЗ ВОДАЧ ОТ ТУРОПЕРАТОРА И ОБИКОЛКИТЕ И ЕКСКУРЗИИТЕ  СА НА  АНГЛИЙСКИ ЕЗИК.