София 2800, Ул. "Хан Аспарух" 12
Тел: +359 879 123 456 +359 887 123 456
info@luchkystarurl.com, www.luckystartours.art.bg

Уикенд във Флоренция, Тоскана 2020 – 5 дни със самолет, всяка седмица

ВИД ТРАНСПОРТ: Самолет ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 5 дни / 3 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: София - Болоня - Флоренция - Болоня - София

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма
Всяка седмица, петък - понеделник

Тоскана представлява един от най-драматичните райони на Италия.  Това са пейзажите, паметниците, историята на люлката на Ренесанса.
Предлагаме в рамките на едно сравнително кратко пътуване да видите:
Флоренция -  столицата на Тоскана, с право наричана музей на открито. Настаняване в хотел в близост до историческия център ще ви позволи да се насладите на всички ренесансови съкровища – сгради, музеи, площади.
Болоня – главен град на областта Емилия Романя, известен с най-стария в света Университет. И в наши дни той следва славата си на студентско средище : близо 100 000 млади хора учат тук.
Сан Джиминяно – възхитително средновековно градче с крепост и исторически център с многобройни кули, заради които е наречено средновековния Ню Йорк.
Сиена – средновековен архитектурен шедьовър, включен в списъка на Юнеско за световното културно наследство.
Пиза – заслужила грандиозната си слава благодарение на Наклонената кула, едно от трите беломраморни здания на Площада на Чудесата.


1 ден, понеделник: полет София - Болоня Полет до Болоня в 21.05 ч. с Уиз Ер /полетната информация може да претърпи изменение за конкретните периоди на отпътуване/. Пристигане на летището в Болоня в 22.05 ч.. Трансфер до Флоренция /107 км – 1 ½ часа/. Настаняване в хотел. Нощувка.
Забележка: Последният трансферен автобус за Флоренция е в 22.00 ч. Трябва да се предвиди друг вариант за придвижване /кола под наем или персонален трансфер с кола/.

2 ден, вторник: Флоренция Свободно време за посещение на музеи или:
  • По желание и срещу допълнително заплащане: Туристическа програма във Флоренция с местен екскурзовод на български език: Катедралата Санта Мария дел Фиоре с Купола на Брунелески – шедьовър на ренесансовото изкуство и Кулата на Джото,  Площад Синьория с Палацо Векио и църквата Санта Кроче,  където са погребани Галилей, Макиавели, Росини. Свободно време за разходка до Понте Векио, двореца Пити и градините Боболи. По желание организирано посещение на галерията Уфици с екскурзовод на български език: заплаща се допълнително. Нощувка.

3 ден, сряда:  Флоренция - свободен ден за посещение на музеи или екскурзия до Сиена и Сан Джиминяно Свободно време за посещение на музеи или:
  • По желание и срещу допълнително заплащане: отпътуване за Сиена с кола и местен лицензиран екскурзовод на български език. Разходка в средновековния град: площад „Кампо”, Градския дворец, Камбанарията, Катедралата. Следва посещение на един от най-живописните градове на област Тоскана – Сан Джиминяно. Пешеходна разходка по живописните малки улички в сърцето на града. Разглеждане на средновековните каменни кули, Катедралния площад, църквите „Св. Франциск” и „Св. Августин”. Привечер връщане във Флоренция.
Нощувка.

4 ден, четвъртък: свободен ден за посещение на музеи или екскурзия до Пиза и Болоня Свободно време за посещение на музеи или:
  • По желание и срещу допълнително заплащане: Отпътуване за Пиза, някогашният център на Морската Република. /100 км/  Разглеждане на Площада на чудесата: Катедралата, Наклонената кула  и Баптистерия /входовете се заплащат допълнително, по желание/. Отпътуване за Болоня /180 км/: Разглеждане на двете наклонени кули, площад Маджоре с базиликата Сан Петронио и фонтана на Нептун. В 19.30 ч. трансфер до летището на Болоня за полет до София в 21.55 ч. с Уиз Ер.

5 ден, вторник:  полет за София  Пристигане на летище София, Терминал 1 в 0.40 ч.
 
"Романтик Холидейз" ООД, притежава удостоверение за туроператорска
дейност № 04428 / 28.01.2005 г., Застраховка “Отговорност на Туроператора”
№ 00088054/13062010010331/21.04.2021г. в ЗК „Лев Инс” АД
 
 
Вид настаняване Цена
Възрастен в двойна и тройна стая 480 лв
Възрастен в единична стая 636 лв

Забележка:
  • Цените, посочени по-горе, са ориентировъчни и варират според датата и свободните наличности. Те са базирани на най-ниските резервационни класи в самолетите и хотелите.
  • Цената при изчерпване на местата на ниска резервационна класа на самолетните билети е на запитване!
  • Настаняването в хотелите е в зависимост от свободните наличности. При група, придружена от български водач/екскурзовод се предлага само един хотел, където се настанява цялата група. Групите са гарантирани на определени дати.
Други
NB: Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен и закъснял багаж. Решението за включване в екскурзия със самолетен превоз автоматично предполага, че неудобствата от инциденти с багаж са предварително приети от пътника. Напомняме на всички туристи, че такива инциденти непрестанно се случват!

Условия за резервации:
  • Депозит: 50% от пакетната цена при записване
  • Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване

Условия за анулация/прекратяване на договора: В случай на отказ от пътуването или прекратяване на договора по вина на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ възстановява платената сума за пътуването, като удържа стойността на издадения самолетен билет /ако има такъв/ и допълнително удържа следните такси за отказ:
  • от деня, следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване за самолетните програми – такса в размер на 100 лв на турист,
  • от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
  • от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на туристическия пакет;
  • под 14 календарни дни 100% от общата цена на туристическия пакет;
 
  • Няма паспортен и визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Цената включва

  • Самолетни билети София-Болоня-София с Уиз Ер
  • Летищни такси
  • Багаж: 1 брой малък салонен багаж с размери 40/30/20 см до 10 кг
  • 3 нощувки в съответния хотел на съответната база на изхранване
  • Медицинска застраховка на ЗК "Уника" с покритие 10 000 евро за лица до 65 г.

Цената не включва

  • Доплащане за закуски: в порядъка на 40 Е на човек общо за трите нощувки
/цената е ориентировъчна и зависи от избора на конкретен хотел при ефективна резервация/
 
  • Tрансфер с кола и посрещане на български език от летището на Болоня до хотела: 200 Е в посока /до 4 човека/
  • Oбиколка на Флоренция с лицензиран екскурзовод на български език 3 часа: 150 Е
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 
  • Организирано разглеждане на галерията Уфици с екскурзовод на български език, 2 ½ часа: 130 E екскурзовод на български език + входна такса 24 Е/
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 
  • Екскурзия 8 часа до Сиена и Сан Джиминяно с кола и екскурзовод на български език: 410 Е /до 4 човека/
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 
  • Kомбинирана екскурзия до Пиза и трансфер до летището на Болоня на четвъртия ден  с кола и екскурзовод на български език: 410 Е /до 4 човека/
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 
  • Всички такси за музеи и забележителности по маршрута
 
  • Сити такса в Италия: 2-4 Е на турист на ден в хотел 2*/3* и 4-6 Е на ден в хотел 4*
/заплаща се самостоятелно на рецепцията на хотела/
 
  • 1 брой Wizz Priority до 10 кг с размери 55/40/20 в двете посоки (1 малка чанта носите на борда и 1 чанта/куфар до 10 кг с размери 55/40/20): в порядъка на 44лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България - Цената на чекирания багаж се гарантира в момента на заявяване на багажа при потвърдено пътуване и подписан договор/
 
  • 1 брой чекиран куфар/чанта до 10 кг с размери 55/40/20 в двете посоки (1 малка чанта носите на борда и 1 чанта/куфар до 10 кг с размери 55/40/20 оставяте на гишето за регистрация, преди проверката на сигурността): в порядъка на 52лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България - Цената на чекирания багаж се гарантира в момента на заявяване на багажа при потвърдено пътуване и подписан договор/
 
  • Чекиран багаж на самолета 1 брой до 20 кг в двете посоки
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България - Цената на чекирания багаж се гарантира в момента на заявяване на багажа при потвърдено пътуване и подписан договор/
 
  • Съседни места в самолета: цена според възможните наличности, в порядъка на 36 лв в двете посоки
 
  • Застраховка “Отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсможарни обстоятелства.
 
  • Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма – т. 12 от Общи условия;