София 2800, Ул. "Хан Аспарух" 12
Тел: +359 879 123 456 +359 887 123 456
info@luchkystarurl.com, www.luckystartours.art.bg

Приключение в Източните Родопи-Моняк и с.Лисиците

ВИД ТРАНСПОРТ: Собствен ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 1 ден ДЕСТИНАЦИЯ: гр.Кърджали , района на яз.Студен кладенец , с.Лисиците

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 15 лв.
Дата Цена Запитване
Пристигане със собствен превоз в гр.Кърджали на 19.07.2020 (неделя)
8.00ч.Тръгване със собствен превоз от гр. Кърджали към с.Широко поле. Само на девет километра преди Кърджали завиваме към с.Широко поле, което е отправен пункт към крепостта Моняк и към древния тракийски светилищен комплекс Плетената скала (Чит кая). Този път ще изберем Плетената скала. Движим се над водите на яз.Студен кладенец по жп линията, която свързва Кърджали с Хасково. Спускаме се към най-дългия въжен мост в България – 260м. По него се стига до с.Лисиците. От това село няма друг сухоземен достъп. До него се стига или по моста или с лодки. Над селото на един от хълмовете е разположено светилището Плетената скала (Чит кая). Невероятно красиво и мистично място, от което се разкриват приказни гледки към цялата околност. Има много добра визуална връзка с крепостта Моняк и светилището под нея, както и със самия гр.Кърджали.

ЕКИПИРОВКА: Туристически обувки, дъждобран, шапка .

Суха храна: Сандвичи, ядки, енергийни блокчета, сушени плодове,шоколад,вода.

 
Цена-15лв


При възникване на извънредни проблеми в пътната или метеорологична обстановка, или други непреодолими препятствия, се допуска промяна в програмата по преценка на водача. При тези обстоятелства е възможна замяна или съкращаване на маршрут.

Молим всеки, който прояви желание да участва в събитието, да бъде с нужните маски, дизенфектанти и други предпазни средства , да се съобразява с изискванията на Министерството на здравеопазването и да спазва правилата, свързани с обстановката в България.

Една част от това какво ще видим може да разгледате тук:
https://www.youtube.com/watch?v=vxIAmT6P5D0


 

Цената включва

Цената включва утвърден местен гид , един от най- добрите познавачи на района на Източни Родопи,който ще ни покаже и разкаже много интересни места.
 

Цената не включва

В цената не са включени разходи за /транспорт/споделено пътуване/ , разходи от личен характер.