София 2800, Ул. "Хан Аспарух" 12
Тел: +359 879 123 456 +359 887 123 456
info@luchkystarurl.com, www.luckystartours.art.bg

Черна Гора - приключение по водите на р.Тара и джип сафари в Национален парк Дурмитор! Организиран транспорт!

ВИД ТРАНСПОРТ: ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 4 дни / 3 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: 4 дни/ 3 нощувки / 3 закуски / 2 обяда / 3 вечери

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма по дни
 
Ден 1 София – лагер на р. Тара
Рано сутринта среща на пл. „Св. Ал. Невски“ и отпътуване в посока сръбската граница. Вечерта пристигане в къмпинга, разположен на бреговете на река Пива, в близост до мястото на вливането и в река Тара. Настаняване в симпатични дървени къщички. Вкусни местни гозби ще ви чакат за вечеря в ресторанта на къмпинга. Нощувка.

Ден 2 Потапяне във водите на р. Тара
Денят започва с вкусна закуска на терасата на ресторанта, разположена на брега на реката. Следва подготовка за програмата за деня, изпълнена с адреналин и водни пръски приключение. След получаване на пълна екипировка, както и детайлни инструкции от опитните водачи, ще се отправим към мястото, от което лодките тръгват по тюркоазените води на реката. Пътят минава през живописния каньон на р. Тара, а пленяващите погледа гледки ще се запечатат в съзнанието ви за дълго. Около 12:00 ч. седнали в лодките ще се понесем по тюркоазено сините води на реката. Ще преминем през буйни бързеи, а в по- бавните участъци ще може да направите снимки или да поплувате в дълбоките вирове на реката. След това изпълващо всички сетива изживяване, уморени, но изпълнени с положителни емоции от прилива на адреналин и допира с почти девствената природа ще се върнем в лагера. Тук групата ще се наслади на вкусен обяд, а останалите часове от деня ще могат да се използват за почивка или кратка разходка по въжения мост над река Пива. В 20:00 ч. вкусна вечеря с характерни за черногорската кухня специалитети. Време за веселие край лагерните огньове. Нощувка.

Ден 3 Джип сафари в подножието на планината Дурмитор
Макар и не голяма като площ, планината Дурмитор омагьосва своите посетители с красотата на пейзажите и природата си. Цели 48 от върховете на този масив се издигат на височина от над 2000 м, неминуемо събуждайки в посетителите си усещането за величието на природата. Закуска и в 10:00 ч. начало на джип сафари, което започва с панорамни гледки от каньона на р. Тара. Следва преминаване през китните селища Никовци (1365 м) и Недайно (1439 м) и спускане в каньона на река Сузица. Преминавайки през места с надморска височина от над 2000 м ще достигнем черногорския планински курорт Жабляк, а после с въжен лифт ще се изкачим до връх Савин кук (2313 м), където ще можем да се насладим на пленяващите гледки към съседните планински върхове. Предвидено е посещение и на Ледената пещера. След като се спуснем от върха е предвиден обяд в местен ресторант. След заслужен отдих турът продължава покрай бреговете на язовир Пива, чиято дължина е 45 км, а средната дълбочина 150 м. Най-впечатляващата част от язовира е високата 240-метрова стена. В късния следобед завръщане в лагера. Вечеря. Нощувка. *по желание на клиентите и при допълнително доплащане и минимална бройка от 5 души е възможна замяна на джип сафарито с разходка по каньона Невидио. Каньонинг или приключение в Каньона Невидио е една от най-популярните форми на активен и адвенчър туризъм в Черна Гора. По време на тура в каньона участниците със собствени сили ще преминат през водите на р. Мала Комарница и с помощта на въжета и специална екипировка ще преодолеят стръмни скални участъци, ще се спуснат по падовете на реката, ще се пързалят по естествени пързалки, ще могат да се гмуркат и плуват в дълбоките вирове, като освен това се наслаждават на прелестите на един от най-красивите каньони в Европа. Невидио се намира на около 75 км от град Колашин и на около 80 км от лагера, в който групата ще бъде настанена. Дължината му е около 3,4 км, а в най- тесните части ширината не надхвърля 1.5 м, докато стените на каньона на места се издигат на височина от 300 – 400 м над водите на р. Комарница.

Ден 4 Къмпинг на р. Тара – София
Закуска. Рано сутринта отпътуване към България. Пристигане вечерта.


София – Кралево – Ужице – Златибор – Къмпинг на р. Тара – София

 

Цената включва

настаняване в къщички и бунгала в лагер на брега на р. Пива, 3 закуски, 1 обяд и 3 вечери в ресторанта на лагера, 1 обяд в местен ресторант по време на джип сафарито, транспорт с мини бус или автобус в зависимост от големината на групата, рафтинг тур с подсигурена екипировка и местен водач, джип сафари в подножието на планината Дурмитор, медицинска застраховка с покритие 5000 EUR, при група над 12 туристи – придружаващ водач от агенцията.

Цената не включва

разходи от личен характер, доплащане за разходка в каньона Невидио.