София 2800, Ул. "Хан Аспарух" 12
Тел: +359 879 123 456 +359 887 123 456
info@luchkystarurl.com, www.luckystartours.art.bg

ЯПОНИЯ – страната на самураите!

ВИД ТРАНСПОРТ: Самолет ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 13 дни / 10 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: 13 дни / 10 нощувки / 10 закуски/ 2 вечери

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма по дни
 
Ден 1 София – Доха – Токио
Излитане в 13.00 ч. с редовен полет на QATAR AIRWAYS за Доха. Кацане в 17.40 ч. Излитане за Токио в 02.10 ч.

Ден 2 Токио
Кацане в 18.40 ч. на летище Нарита в Токио – олимпийската столица през 2020 г. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 3 Токио
Закуска. Няма друго място в света, където древното и модерното да се съчетават така, както е в Токио. Това е един високотехнологичен рай, колоритна смесица от футуристичен, неонов, забързан и пренаселен градски пейзаж, забързани и говорещи по телефона си пресичащи най – оживеното кръстовище Шибуя хора, и в същото време уединеност и спокойствие, вървейки по павираните улички в посока Шинто храмовете. Начало на туристическа обиколка на Токио с екскурзовод на английски език с превод от водача на групата. Акцентът на обиколката пада върху Кулата Токио, една от най - високите в света телекумоникационни кули, вдъхновена от произведението на Густав Айфел. Посещение на мемориала на император Мейджи – човекът, който скъсва с епохата на феодализма и поставя началото на новата, модерна държава, в която Япония ще се превърне в началото на XX в. Обиколката продължава с Императорския дворец (разглеждане отвън) и с най - стария и един от най - значимите будистки храмове в Токио – Сенсо Джи. По желание и срещу допълнително заплащане - японско шоу с барабани. Барабанът винаги е имал важно място в културата на японците. Неговият ритъм е използван в древността, за да повдига дъха на войските преди сражение, но също така се използва и при различни музикални и театрални представления. В ръцете на опитни музиканти, звуците на различните по големина, форма и звучене барабани се превръщат в омагьосваща феерия, която не може да ви остави равнодушни. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4 Токио – Нико
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане - еднодневна екскурзия до Нико с автобус и екскурзовод на английски език с превод от водача на групата. На входа на древния град, сгушен на фона на планински пейзаж и сред многобройни кедрови дръвчета над 500 години, е дървеният и боядисан в червено мост Шинкую, по който в древността само шогуните и пратениците на императора имали честта да минават. Обиколка на градчето (UNESCO) и посещение на светилището Тошогу, където се почита една от най - забележителните личностти в японската история – Токугава Йеасу. Построен като негов мавзолей, днес е комплекс от храмове, богато външно декорирани с изображения на животни и богове. Символът на Нико са 3-те маймуни-мъдреци, неслучайно заради многобройните маймуни, обитавали тези места и които все още могат да бъдат видяни и в днешни времена. Веруюто на мъдреците е актуално и в наши дни и то е: „Недей да слушаш лоши вести, не говори на никого нищо лошо и не поглеждай никого с лошо око”. Следобедът включва и разглеждане на намиращото се наблизо езеро Чузенджи и красивия водопад Кегон, от който се оттичат водите на езерото. В края на деня, връщане в Токио. Нощувка.

Ден 5 Токио – планината Фуджи – езерото Аши - Хаконе - Кавагучи
Закуска. Отпътуване към Хаконе – градът, който е известен със своето живописно местоположение на границата на природния резерват Фуджи – Хаконе, както и с това, че е отправна точка за всички туристи желаещи да покорят един от символите на Япония. Програмата предвижда посещение на вулканичната долина Овакудани, известна със своите серни извори. Тук групата ще има възможност да се повози на кабинков лифт до височина от 1000 м над морското равнище. От стъклените кабинки ще можете да се насладите на красивия околен пейзаж, включващ езерото Аши, а при хубаво време и заснежените върхове на планината Фуджи. Следва круиз с корабче по водите на езерото Аши. От борда на корабчето се разкриват приказни пейзажи и спиращи дъха гледки към околните планини. Следобед пристигане в Хаконе и разглеждане на Музея на открито Хаконе, в който се съчетават произведения на модерното и абстрактно изкуство с великолепните природни дадености на местността. Настаняване в хотел в района на Кавагучи. Вечеря. Нощувка.

Ден 6 Хаконе – Мацумото - Такаяма
Закуска. Отпътуване за Такаяма с попътна спирка в Мацумото и посещение на едноименния замък. Без съмнение замъкът, който е служил за резиденция на влиятелния род Мацумото е един от най- добре запазените паметници от периода Сенгоку. Пристигане в Такаяма и разходка по улица Ками Санномачи, която със своя облик и архитектура ще ви пренесе в една отдавна отминала епоха. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 Такаяма – Ширакава-го – Каназава
Закуска. Отпътуване за Каназава и попътна спирка в китното планинско селище Ширакава–го, разположено в подножието на планината Хаку. Селището е прочуто с традиционните си дървени къщички в стил Гашо цукури. Програмата предвижда посещение на най - голямата къща, изработена в традиционния за района стил. Продължаване за Каназава и посещение на градините Кенрокуен, част от замъка Каназава, известни със своята красота, със своите перфектни форми и хармония от растения, каскади, водопади и чаени къщи, самурайската къща на рода Номура, където ще се запознаете с интериора на самурайския дом. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 8 Каназава – Киото
Закуска. Трансфер до жп гарата и отпътуване с експресен влак за Киото /моля, предвидете малък ръчен багаж, като основният ви голям багаж ще бъде транспортиран директно до Киото на следващия ден/. Пристигане и начало на полудневна обиколка на старата столица на Япония. Акцентът пада върху прочутия златен павилион, построен през XIV в., като резиденция на шогуна Ашикага Йошимитсу и превърнат по -късно в Зен храм под името Кинкакуджи. Обиколката продължава с градината на вписания в листата на ЮНЕСКО - храм Тенрюджи. Следва посещение на прочутата бамбукова гора Арашияма, която е сред най-посещаваните обекти в града. Трансфер с автобус и настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 9 Киото
Закуска. Обиколката на Киото продължава с една от най - важните забележителности на града - замъка Ниджо (UNESCO). Построен през XVII в. от обединителя на Япония Токугава Йеасу, замъкът станал свидетел на повратни исторически събития и до днес впечатлява с мощната си двуредова фортификация. Програмата предвижда и посещение на красивия будистки храм Кйомидзу дера (UNESCO) или храмът на бистрата вода. „Мизу” на японски означава вода. Разположен на хълма Отава, от земята на която извират минерални извори и където местните жители идват, за да пият лековитата вода и жените да се молят да имат потомство. Опознаването на града продължава с посещение на прочутия храм Фушими Инари. По желание и срещу допълнително заплащане - посещение на чайна церемония (чадо), ритуал с огромно значение за японците, при който домакинът ангажира цялата си същност, за да създаде обстановка, в която гостуващите да изпитат естетична, духовна и физическа наслада. Това е ритуал, чието овладяване изисква дълги години на самоусъвършенстване, но и чувствителност към нуждите и усещанията на другите. Връщане в хотела. По желание и срещу допълнително заплащане – Майко вечеря. Считани за икони от елегантната традиционна култура на Киото, майко и гейша са професионални артистки, които преминават през щателно обучение, за да усъвършенстват своето изкуство. Възползвайте се от възможността да ги срещнете, докато посетите древната столица Киото. С чаша зелен чай гледайте танцови изпълнения, докато се наслаждавате на вечеря с кайсеки. Нощувка.

Ден 10 Киото – Нара – Осака
Закуска. Отпътуване с автобус за Нара - столица на Япония през VIII в., вписана в листата на ЮНЕСКО, заради своето забележително архитектурно и културно наследство. От най – голямо значение са храмът Тодайджи и светилището Касуга. Обиколката включва и посещение на красивия парк на сърните. Продължаване за Осака. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 11 Осака
Закуска. Начало на туристическата програма в Осака - плаващите градини и замъка Осака, построен по заповед на брилянтния пълководец Тойотоми Хидейоши, новата и модерна част на третия по големина град в Япония със сградата на Умеда Скай. Свободно време. Нощувка.

Ден 12 Осака – Кобе - Доха
Закуска. Освобождаване на хотела до 11.00 ч. /можете да оставите куфарите си в багажното отделение на хотела/. Свободно време в Осака или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Кобе – един от най – големите пристанищни градове в Япония, град с уникална атмосфера, повлияна и от други страни, представляваща смесица от европейска архитектура, китайски традиции и фантастична гледка към океана. Програмата включва Мемориалния музей на Кобе, Китайския квартал, шинтоиско светилище Икута, Мерикен Парк. Връщане в Осака. Трансфер до летището и в 23.30 ч. полет за Доха.

Ден 13 Доха – София
Кацане в Доха в 04.50 ч. и в 07.00 ч. полет за София. Кацане на летище София в 12.00 ч.


София – Доха - Токио – Нико – планината Фуджи – езерото Аши - Хаконе – Кавагучи – Мацумото - Такаяма - Ширакава-го – Каназава - Киото - Нара – Осака – Кобе - Доха - София

 

Цената включва

самолетен билет на Qatar Airways - София – Доха - Токио – Осака – Доха – София; летищни такси; 10 нощувки със закуски в хотели 4****, от които 3 – в Токио, 1 – в района на Кавагучи, 1 – в Такаяма, 1 – в Каназава, 2 – в Киото, 2 – в Осака; 1 вечеря в Кавагучи; 1 вечеря в Такаяма; климатизиран автобус по време на туристическите обиколки; всички трансфери по програмата със специално организиран за групата автобус; билети за експресния влак Каназава – Киото в туристическа класа; местен екскурзовод на английски език по време на обиколките с превод от водача на групата; туристическа програма на български език; еднодневна обиколка на Токио; посещение на замъка Мацумото; посещение на Такаяма; спирка в планинското селище Ширакава–го; полудневна обиколка на Каназава; изкачване с кабинков лифт; разходка с корабче по водите на езерото Аши; полудневна обиколка на Хаконе; полудневна обиколка на старата столица Киото в деня на пристигане; целодневна обиколка на старата столица Киото; посещение на Нара; полудневна обиколка на Осака; входни такси на обектите, посочени в програмата;водач – преводач от агенцията.

Цената не включва

бакшиши за шофьори и екскурзоводи – 40 EUR /заплащат се с основния пакет/.