София 2800, Ул. "Хан Аспарух" 12
Тел: +359 879 123 456 +359 887 123 456
info@luchkystarurl.com, www.luckystartours.art.bg

ОТДЕЛЕТЕ ЕДИН УИКЕНД в СЪРБИЯ и в курорта Врънячка Баня през това различно лято 2020 с организиран транспорт! Всичко това ще съчетаем със СПА и много забавления по сръбски!

ВИД ТРАНСПОРТ: Автобус ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 3 дни / 2 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: 3 дни/ 2 нощувки/ 2 закуски/ 2 вечери

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма по дни
 
Ден 1 София – Ниш – Врънячка баня
Отпътуване от София в 07.00 ч., пл. Св.Ал. Невски в посока Калотина – Ниш – Крушевац – Врънячка баня. Попътна спирка за разходка в Ниш, разположен на р. Нишава и на чийто десен бряг се намира известната Нишка крепост. Основан от римляните древният град Наисус, остава в историята като родното място на Константин Велики. Разходка из главния площад Освобожденя. Продължаване за Врънячка баня. Настаняване в хотел 4****. Разглеждане на центъра на града, парка и минералните извори. Вечеря. Нощувка.

Ден 2 Врънячка баня – манастири Жича и Любостиня
Закуска. Свободно време за СПА и за разходки в курорта. През този ден ви предлагаме също така да посетите две от многото прекрасни кътчета на Сърбия. Вземете участие в полудневна екскурзия срещу допълнително заплащане, която ще ви отведе до два от най - почитаните от сърбите православни манастири - Жича и Любостиня. Двата манастира са свидетелство за славното минало на Сръбското кралство. Жичанският манастир е построен през XIII в. от синовете на Милан Обренович, първият Сръбски крал Стефан Първовенчани и неговият брат и патрон на Сърбия, Св Сава. Манастирът има огромно културно и историческо значение за държавата, тъй като в него са коронясани 7 сръбски крале. Любостиня е сгушен в долината на малката Любостинска река. Манастирският комплекс е ктиторски, изграден в моравски стил от княгиня Милица в годините от 1388-1405 г., която тук прекарва последните си години на този свят като монахиня. Посветен е на Успение на Пресвета Богородица и храмовият празник е на Преображение Господне. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 Врънячка баня - София
Закуска. Свободно време за СПА. Освобождаване на хотела и в 12.00 ч. отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.


София – Ниш – Врънячка баня - Жиченски манастир - манастир Лобостиня - София
 
 
 
 Описание на хотела:
 
Hotel Zepter Vrnjacka Banja  

 

www.hotelzeptervrnjackabanja.rs

Разположение:
Хотелът се намира в центъра на Върнячка баня, на около 150 метра от главната алея, на 125 км от Ниш и на 200 км от Белград.

На територията на хотела:
СПА и уелнес център с покрит плувен басейн, сауна и хидромасажна вана. Хотелът разполага с два ресторанта /единият е а-ла-карт ресторант, който сервира местни и международни ястия/, аперитив бар, лятна тераса с изглед към пешеходната зона на града, вътрешен басейн с минерална вода, джакузи, сауна, спортни терени, бизнес център с конферентна зала за 1000 места. На разположение на гостите има също фитнес зала, студио за масажи.

В стаите:
гардероб, сателитна телевизия и самостоятелна баня с душ. Някои имат и собствен балкон.


 

Цената включва

транспорт с автобус, 2 нощувки със закуски в хотел Zepter 4**** http://hotelzeptervrnjackabanja.rs/ или подобен във Врънячка баня, 2 вечери в ресторанта на хотела, разходка в центъра на Ниш, разходка във Врънячка баня, медицинска застраховка с покритие 5000 EUR на ЗД „Евроинс“, екскурзовод-водач от агенцията.

Цената не включва

СПА процедури в Уелнес центъра към хотела, градски такси 1.30 евро на турист на ден /заплащат се на рецепция/, полудневната екскурзия до манастирите Жича и Любостиня – 19 лв. при мин. 25 туристи /заявява се и се заплаща на място/.