София 2800, Ул. "Хан Аспарух" 12
Тел: +359 879 123 456 +359 887 123 456
info@luchkystarurl.com, www.luckystartours.art.bg

Класическа Барселона, 1-4 октомври, самолетна екскурзия

ВИД ТРАНСПОРТ: Самолет ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 4 дни / 3 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ:

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Класическа Барселона - самолетна екскурзия
4 дни / 3 нощувки, 1-4 октомври 2020
Настаняване в централно разположен хотел 4*

Пакетна цена на турист - 949 лв
 
Програма на екскурзията:

01.10.20 - четвъртък. Излитане за Барселона в 19:10ч. с полет на а/к Уиз Еър от Т-1. София. Посрещане в 21:55ч от представителя на туроператора. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел Front Maritim 4*, перфектно разположен в центъра на Барселона. Нощувка.
02.10.20 - петък. Закуска. Пешеходна екскурзия на Барселона на български език /около 4,5 часа/ с разглеждане на: Пасео Грация, Каса Мила, Каса Батийо, Каса Лео Морера, пешеходната улица Ла Рамбла, Пазара Букерия, Операта Лисеу, площад Каталуния, квартал Борн с базиликата Санта Мария дел Мар, Готическия квартал, Кметството и Каталонския парламент, Яхтеното пристанище и Паметника на Колумб, трите фасади на Саграда Фамилия /отвън/. По време на обиколката ще може да се насладите на прекрасните коледни светлини на големите търговски улици на Барселона, да видите Коледното дърво на площад Jaume в Готическия квартал и Коледния базар с голямата Елха на Площад Каталуния. /Необходимо е ползването на градски транспорт/. Свободно време. Нощувка. Следобед по желание: посещение на стадиона Ноу Камп и музея на ФК Барселона с екскурзовод на български език. Безспорно най-големият стадион в Европа е емблема на спорта и в Каталония се приема като религия. Не случайно девизът на ФК "Барселона" е "Повече от клуб". Зрителите на  стадиона, изграден през 1957 година, са ставали свидетели на невероятни събития. ФК "Барселона" са носители на 5 трофея на шампионска лига, като първият от тях е спечелен с огромната заслуга на легендарния за нас български футболист Христо Стоичков. По време на пешеходния тур в рамките на 2 се виждат: Залата с купите на ФК "Барселона", интерактивната зала с видео стени, стадиона от три нива и перспективи, залата за пресконференции, коментаторските кабини, малкият параклис с черната Mадона на Монсерат, резервните скамейки на футболистите с тунела за излизане на стадиона, съблекалнята на гостуващият отбор. Цена: 127 лв възрастен, 108 лв за деца 6-13 г., 69 лв деца до 6 г. Цената е валидна за минимум 6 туристи и включва вход в стадиона и беседа с професионален екскурзовод на български език. Небходимо е ползване на граски транспорт. Вечерта по желание: вечеря с фламенко шоу в Таблао Кордобес на ул.Рамбла. Вечерята включва типични за каталунската кухня ястия и напитки. Цена - 160 лв на възрастен турист, 80 лв на дете до 8 г., няма изискване за минимум туристи.
03.10.20 - събота. Закуска. Свободен ден. Нощувка. Екскурзия по желание: посещение на Саграда Фамилия и Парка Гюел с местен екскурзовод на български език и предварително резервиран и закупен билет за обектите. Продължителност - 4 часа. Цена - 115 лв на турист / 80 лв дете до 11 г. при минимум 6 записани туристи. Цената включва резервация на билет, входния билет в Парка и Катедралата и екскурзоводската беседа. Екскурзията се заявява при записване, поради необходимостта от предварителна резервация. Необходимо е ползването на градски транспорт. По желание: билет за вход без опашка на Аквариума на Барселона, цена на билета: 20 евро възрастен, деца до 10 г. - 15 евро.
04.10.20 - четвъртък. Закуска.Освобождаване на хотела до 11:00ч. Оставяне на багажа в стая за съхранение на багаж. По желание: екскурзия с влак до манастира Монсерат, в който се намира покровителката на Барселона - Черната Мадона. Продължителност на екскурзиятя - 6 часа. На мястото на манастира в миналото е бушувал океан, а в зората на христианството в скалите са живеели монаси - отшелници. Днес Монсерат се е превърнал в световен поклоннически център и е разположен на място с изумителна природна красота. Цена: 140 лв на турист при минимум 6 записани туристи. Цената включва екскурзоводско обслужване и билет за влак, не включва транспорт хотел - жп гара - хотел /необходимо е ползване на градски транспорт. 19:00ч - трансфер до летище Барселона. Излитане за София в 21:55ч. Кацане в 01:50ч на Терминал 1 на 5 октомври.

Разписание на полетите:
  • 1.10.20 - Излитане от София, Терминал 1 в 19:05ч, кацане в Барселона в 21:05ч.
  • 4.10.20 - Излитане от Барселона в 21:55ч, кацане в София в 01:55ч. на 5 октомври.
Възможна е промяна на часовете от страна на авиокмпанията.

Необходими документи: Валидна лична крата или задграничен паспорт, задължително се предоставя копие на документа, с който ще се пътува при сключване на договор.

Условия за записване: Депозит 400 лв, доплащане 14 дни преди отпътуване.
 

Програмата се провежда при минимум 12 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 14 дни преди датата на отпътуване.

 

Условия за анулация:

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора за организираното пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 14 дни преди датата на пътуване - дължи неустойка в размер на депозита.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 14 до 7 дни преди датата на пътуването - му се възстановяват 10% от общата стойност на пътуването.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 7 дни преди пътуването - не му се възстановяват никакви суми.

 

Цената включва

  • самолетен билет за директен полет София - Барселона - София  на а/к Уиз Еър с включени летищни такси
  • 1 безплатен ръчен  багаж с размери 40х30х20 см, който ще бъде поставен под седалката в салона на самолета
  • трансфер летище - хотел - летище
  • 3 нощувки и 3 закуски в централно разположен хотел 4* Барселона
  • пешеходна обиколка на Барселона с местен лицензиран екскурзовод на български език
  • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро.
Внимание: Туристи навършили и над 66 години заплащат задължително 6 лв към пакета на турист завишена застрахователна премия.

Цената не включва

  • слушалки по време на екскурзиите /препоръчителни/. Цена - 2,50 евро на турист за всяка екскурзия. Заявяват се преди отпътуването, заплащане на екскурзовода - на място.
  • градска такса - 1,21 евро на турист на вечер - заплаща се задължително на място в хотела от всички туристи над 17 г.
  • чекиран багаж 42х32х23 см до 10 кг. Цена - 64 лв двупосочно към дата 9.1.20. Цената на багажа подлежи на препотвърждение 10 дни преди отпътуване.
  • багаж до 20 кг - цена 88  лв двупосочно към дата 9.1.20. Цената на багажа подлежи на препотвърждение 10 дни преди отпътуване.
Важно:
Може да се заявява само един вид багаж на пътник.
Не се гарантират съседни места на полетите.
 
  • екскурзии по желание, които се заявяват при записване и се заплащат до 14 дни преди отпътуване.
  • разходи за градски транспорт /еднократен билет за метро 2,20 евро/
  • билети за музеи, паркове посещавани по желание.

Допълнителни услуги по желание:
  • Посещение на Стадиона Ноу Камп - 127 лв възрастни, 108 лв за деца 6-13 г., 69 лв деца до 6 г. Цената е валидна за минимум 6 туристи и включва вход в стадиона и беседа с професионален екскурзовод на български език.
  • Шоу фламенко с вечеря - 160 лв, 80 лв дете до 8 г. няма изискване за минимум туристи.
  • Екскурзия в Саграда Фамилия и Парка Гюел с лицензиран екскурзовод на български език и включени билети – 115 лв на турист/80 лв дете до 11 г. при минимум 6 записани туристи.
  • Полудневна екскурзия до манастира Монсерат с местен екскурзовод на български език. Цена: 140 лв на турист при минимум 6 записани туристи.
  • Билет за Аквариума без опашка -  20 евро възрастен, деца до 10 г. - 15 евро.

Допълнителен багаж, екскурзии и услуги се заявяват при записване и внасяне на депозит, заплащане - 14 дни преди отпътуване.