София 2800, Ул. "Хан Аспарух" 12
Тел: +359 879 123 456 +359 887 123 456
info@luchkystarurl.com, www.luckystartours.art.bg

АЛБАНИЯ - древен дух и средиземноморска красота!

ВИД ТРАНСПОРТ: Автобус ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 5 дни / 4 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: 5 дни / 4 нощувки / 4 закуски/ 4 вечери

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма по дни
 
Ден 1 София - Поградец
Отпътуване в 07.00 ч от пл. „Ал. Невски” в София. В късния следобед пристигане в Албания и първия пограничен град Поградец, един от най – очарователните курорти в Албания. Великолепната уникална екосистема на Охридското езеро и околностите му и поради историческото си богатство, уникална флора и фауна, през 1980 г. Поградец е обявен от Юнеско за място на Световното природно и култулно наследство. Тук има две църкви, едната, посветена на Богородица в старата част на Поградец, и по – новоизградената църква на Възкресението, както и две джамии. Плажът на Поградец започва от центъра на града и продължава с крайбрежната алея „Първи май”. Настаняване в хотел. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Ден 2 Елбасан – Круя - Тирана – Дуръс
Закуска. Отпътуване от Поградец в посока Албания. На път за Тирана ще чуете легенда за град Елбасан. Римляните го наричали Masio Scampa („остър планински връх” на древен илирийски език) заради кулите, които били построени над крепостните стени. Пристигане в Круя – родното място на националния герий Скендербег и посещение на Цитаделата Скендербег - едно от най – забележителните съкровища в Албания. По желание посещение на Етнографския музей. Продължаване за Тирана. Столицата на Албания предлага интересна смесица от съвременна архитектура и исторически паметници. Разходка из площад Скендербег - сърцето на града. Интерес представляват: паметникът на националния герой на Албания Герг Кастриоти Скендербег, Джамията на Етем бей, Часовниковата кула, Дворецът на културата и Националният исторически музей. Настаняване в хотел в крайбрежния албански град Дуръс. Вечеря. Нощувка.

Дуръс – Арденица - Берат - Вльора
Закуска. Отпътуване за манастира Рождество Богородично в Арденица. Светата обител е съхранила духа на велико и достойно минало. Главният манастирски храм е изписан от известните иконописци от Корча братята Константин и Анастас Зограф през 1744 г. Продължаване за Берат (UNESCO) - „градът на хилядите прозорци”, който със своето живописно разположение със своята идентичност и култулно наследство е един от най – интересните градове в Албания. Посещение на крепостта и на някои от старите джамии и църкви. Пристигане във Вльора. Този китен град с древно име Аулон, днес модерен курорт, разположен на Адриатическото крайбрежие е второто по големина пристанище в Албания. Илирийското селище е било известно с производството на маслини, зехтин и сол. Тук могат да се видят паметника на Независимостта, паметника на Исмаил Чемали и Червената джамия (XVI в.). Настаняване в хотел. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Ден 4 Гирокастро – Бутринт - Саранда
Закуска. Отпътуване за Гирокастро, град с предимно гръцко население, от което най-вероятно произлиза и името му, известен със старата си част – архитектурен резерват (UNESCO) и като родно място на най-големия бункерофил в човешката история, авторитарния комунистически лидер Енвер Ходжа. Продължаване за Саранда и разглеждане на архитектурния комплекс Бутринт (UNESCO) - антично селище, обособено в едноименния Национален парк с класически амфитеатър, раннохристиянска базилика (IV в.), крепостни съоръжения и много други постройки от древността, съхранили се до наши дни. Настаняване в хотел в Саранда. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

Ден 5 Саранда – София
Закуска. Разходка из центъра на Саранда. Разположен в малък залив на брега на Йонийско море този град очарова с приятен климат и богата средиземноморска растителност. Отпътуване за България през Гърция. Пристигане в България около 22.00 ч.


София – Поградец – Eлбасан – Круя - Тирана – Дуръс - Арденица - Берат - Вльора - Гирокастро - Бутринт - Саранда - София

 

Цената включва

транспорт с автобус, 4 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 1 – в Поградец, 1 – в Дуръс, 1 – във Вльора, 1 – в Саранда, 4 вечери в ресторанти на хотела/местни ресторанти, туристическа програма в определените градове и обекти по маршрута – разходка в Поградец, посещение на Тирана, Дуръс, Круя, манастира Арденица, Берат, Бутринт, Гирокастро, входна такса за Албания, мед.застраховка за туристи до 65 г. на Групама Застраховане ЕАД с покритие 5000 EUR, водач от агенцията.

Цената не включва

входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата. Забележка: тръгването от други селища на България, се осъществява при мин. записани 20 туристи и с доплащане от ~45 лв.