Фиджи - галещото слънце на Пасифика

ВИД ТРАНСПОРТ: Самолет ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 12 дни / 8 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: Сейшелски острови, Сейшели

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 0.00 лв.
Резервирай
Програма
12 дни, 8 нощувки в хотел по избор, индивидуално пътуване
 
Дати : 15-26.01.2021, 22.01-02.02.2021, 12-23.02.2021, 26.02-09.03.2021, 05-16.03.2021
 
Фиджи пленява посетителите си с млечно - бял пясък, миещ се в кристалночистите лазурни води на лагуните й, защитени от коралови рифове. Идеалното и природно хармониращо място за уединение на бреговете на Южния Пасифик, под галещите лъчи на слънцето. Автентичната култура на островите е другия необорим коз на отдалечената дестинация да привлича запалени туристи от цял свят въпреки тежкото пътуване. Разбира се, именно нейната трудно - достъпност изиграва решаваща роля в опазването на духа и природата й , за да може това перфектно съчетание на човек и природа да стане световноизвестна запазена марка на страната.  
 
Програма: 
Ден 1-ви – Отпътуване за Фиджи
Яваване на летище София, Терминал 2 в 19:00. Регистрация за полет ТК1030 на Turkish Airways и отпътуване за Истанбул  по маршрут София-Истанбул-Сингапур - Фиджи. Пристигане в Истанбул в 22:55. Престой на летището и свободно време
Ден 2-ри –
Отпътуване за Сингапур в 02:00ч. с полет TK 054. Пристигане в Сингапур в 17:50. Кратък престой. Отпътуване за Фиджи в 20:55.
Ден 3-ти – Пристигане във Фиджи
Пристигане във Фиджи в 11:05. Получаване на багажа. Трансфер до избрания хотел. Настаняване. Свободно време.  Нощувка.
Ден-4-ти до 10-ти – Фиджи
Закуска. Свободно време или екскурзия по желание срещу допълнително заплащанеНощувка.
Ден 11-ти – Отпътуване за София
Закуска. Освобождаване на стаите и трансфер до летището. Отпътуване от Фиджи за Истанбул ( през Сингапур) и София с полет FJ 361 в 11:40 ч. Пристигане в Сингапур в 18:00ч. Кратък престой.  . Отпътуване за Истанбул  в 23:35 с полет TK 055.
Ден 12-ти – Пристигане в София
Пристигане в Истанбул в 06:15 ч. Отпътуване от Истанбул с полет на Turkish Airways за София в 08:35 ч. Пристигане в София на Терминал 2 в 08:55 ч.
Край на програмата

Програмата може по желание да се допълни с нощувки в Сингапур ( цената подлежи на корекция).

Хотели/Цени: 
 
Хотел Помещение Цена
Tanoa Waterfront Hotel 4+*, Viti Levu Superior 3996 лв
The Pearl South Pacific Resort 4*, Viti Levu Standard гледка градина 4110 лв
The Pearl South Pacific Resort 4*, Viti Levu Standard гледка океан  4232 лв
The Naviti Resort 4*, Viti Levu Standard гледка градина 4165 лв
The Naviti Resort 4*, Viti Levu, ALL INCLUSIVE  * Standard гледка градина 5470 лв
Warwick Fiji 5*, Viti Levu Standard градина 4925 лв
Warwick Fiji 5*, Viti Levu Superior градина  5032 лв
Hilton Fiji Beach Resort and SPA 5*, Viti Levu Guestroom градина 4968 лв
  • Цените са на човек в лева в определеното помещение с изхранване на закуска ( с изкл. *
  • Повече информация за хотелите можете да видите на сайтовете им като следвате "линковете" в таблиците по-горе
 
Условия за Резервации: 
  • Депозит при резервация - 30%
  • До 60 дни преди отпътуване - 20%
  • До 30 дни преди отпътуване - доплащане до 100%
  • При усложнена обстановка е възможна презаверка за нови дати през 2021 г./ 2022 г
Цената е промоционална за резервации до 05.10.2020 г. или до изчерпване на местата по промоцията.


 
Допълнителни екскурзии
Разписание: 
TK1030  София    2130 - Истанбул 2255 
TK 054  Истанбул 0200 - Сингапур 1750 
FJ 360  Сингапур 2055 - Нади 1210+1 
FJ 361  Нади     1200 - Сингапур 1800 
TK 055  Сингапур 2335 - Истанбул 0615+1 
TK1027  Истанбул 0835 - София 0855 

Превозвач: Turkish Airlines  https://www.turkishairlines.com/ + Fiji Airways https://www.fijiairways.com/en-us/
  • Туроператорът не носи отговорност при промяна на разписаниерто!
  • Разписанието подлежи на препотвърждение до 3 дни преди отпътуване.
 
Допълнителни екскурзии на островите Фиджи

Целодневна екскурзия до столицата Сува
Посетете столицата на Фиджи Сува - търговски център и седалище на правителството. Това пътуване ще ви даде възможност да разгледате Президентската Резиденция и Албърт Парк / където Кингсфорд Смит каца с малкия си самолет по време на епичния си полет от САЩ до Австралия през 1928 г./, а така също и ботаническите градини в Търстън. Ще имате възможност да посетите Музея, да пазарувате, да се потопите в атмосферата на оживения градски пазар и да обядвате в някой от многобройните ресторанти, които предлагат китайска, индийска, местна кухня и морски дарове.

Целодневен круиз до SOUTH SEA ISLAND
Ако търсите най-страхотните морски забавления под слънцето, ще ги намерите на първокласното място за това на Фиджи - Саут Сии Айлънд. Само на 25 мин. от Денарау на борда на високоскоростен катамаран. Пътуването включва практикуването на немоторизирани водни спортове - гмуркане, ветроходство, каране на сърф и уиндсърфинг. Вкусно барбекю и салатен бюфет за обяд с включени бира, вино и безалкоховни напитки без ограничения през целия ден.     

VUDA полудневен тур 
Приключение в сърцето на областта Нади през приказната долина Сабето до Градината на Спящия Гигант - дом на най-голямата и най-разнообразната колекция от орхидеи на Фиджи, основана от известния Реймънд Бър - " Пери Мейсън". След това посещение на селището Висейсей, където според легендата са акостирали първите фиджийци. Посещение на наблюдателницата Вуда. Посещение на традиционната фиджийска къща - "буре". Посещение на  град Нади за шопинг и обяд.
 
Полезна информация:
Фиджи е островна държава в Меланезия, Океания. Състои се от два големи (Вити Леву и Вануа Леву) и 318 малки острова. Столицата е Сува, а главен град i международно летище – Нади.. Страната и повечето острови са заобиколени от красиви коралови рифове, в които живеят неизброимо количество и видове риби. Рифовете предпазват брега и действат като естествен защитен вълнолом. Затова и заливът на Сува е бил желано място за спирка, за почивка и презареждане по време на Великите географски открития. И сега Сува остава оживено пристанище с традиции и е най-големият юго-тихоокеански метрополис извън Нова Зеландия.
Първите обитатели на Фиджи са дошли от югоизточна Азия много преди европейските пътешественици през 17 век. Археологическите разкопки около фиджийските градове доказват, че островите са били заселени около 1000 г. пр.н.е. Въпросът за тихоокеанската миграция все още не е изяснен. Холандският пътешественик Абел Тасман открива Фиджи през 1643, докато търси Южния континент. През 1774 Джеймс Кук ги изследва, а през 1835 се заселват първите английски мисионери. коренното население, а на 10 октомври 1970 е провъзгласена независима република Островите стават Британска колония през 1874, през 1966 е приета конституция, разширяваща правата на Фиджи. Същата година страната е приета за членка на ООН. В последните години съществува напрежение между фиджийците, които са собственици на земята, и множеството индийски преселници, които я арендуват.

Климат:  
Тропичен, океански влажен. Средните месечни температури са около 25 – 28 градуса. Валежи 2500 – 3500 мм във високите части, до 1700 – 2500 мм в подветрените райони. Реките са къси, но пълноводни – Рева, Сингатока, Мба. Pастителността е представена от тропически гори по склоновете на планините, до саванна в равнинните части.
Най-добро време за почивка: от май до октомври

Местна валута : фиджийски долар.
  • 1 фиджийски долар = 0.80 лева
  • 1 фиджийски долар = 0.41 евро
  • 1 фиджийски долар = 0.46 щ.д.
Митнически изисквания :
Всички забранени стоки или такива, които са ограничени, следва да бъдат декларирани при влизане. Списък на забранените или ограничени стоки можете да намерите ТУК. Повече подробности са достъпни на интернет-страницата на Митническата и проходна агенция на Фиджи на адрес http://www.frca.org.fj/arriving-in-fiji/. 
При пристигане във Фиджи следва да бъде попълнена пътническа декларация по образец. Следва да се има предвид, че последствията от неправилна, грешна или неточна информация могат да бъдат тежки глоби, затвор или и двете.
На митниците във Фиджи има два коридора – червен и зелен. Червеният се ползва, когато пренасяте забранени или ограничени стоки или стоки облагаеми с данък, превишаващи количествата, които може да внесете безмитно. Във всички останали случаи се ползва зеленият коридор. Багажът Ви може да бъде проверен от митническите власти, независимо дали ползвате червения или зеления коридор – в такъв случай следва да отворите багажа си за проверка.
Можете да внесете неограничени количества валута, която задължително се декларира, както и стоки за лична употреба както следва:
до 500 цигари или комбинация на тютюнени изделия с тегло до 500 грама
2 литра алкохол /концентрат/ или 4 литра вино или бира или тяхната комбинация, без да се превишава лимитът за всеки отделен продукт.
Подаръци до 500 фиджийски долара могат да се внесат безмитно.
Износ: свободен износ на стоки (различни от алкохол и цигари), които не следва да превишават сумата от 400 фиджийски долара. Допуска се износ на валута до размера, деклариран при влизане.При напускане на Фиджи пътниците, с изключение на децата под 12 години, следва да заплатят такса „отпътуване“ в размер на 20 фиджийски долара. 
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
  • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане и 2 свободни страници.
  • За деца под 18г., пътуващи без единия родител - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от не пътуващия родител (оригинал и 2 копия). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
 
Особености на законодателството :  Според законодателството на Фиджи е незаконно лице да бъде под въздействие на алкохол по летищата и в самолетите. Интоксикирани пътници, които са пристигнали със самолет, могат да бъдат задържани от полицията още на летището.
При предявяване на билети за връщане или продължаване на полета, както и при доказване на достатъчно финансови средства при пристигане се получава разрешение за влизане с максимален срок на валидност до четири месеца. По принцип е възможно продължаване на разрешението за престой с още два  месеца, ако заявлението за продължаването на престоя е било подадено преди изтичането на разрешения срок за престой.
Препоръчва се  да носите със себе си удостоверения за сключен граждански брак (когато пътувате със съпруг/а), както и удостоверения за раждане на децата Ви.
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
  • Пакетната цена не е обвързана с набиране на минимален брой участници и определена дата.
  • Програмата е индивидуална. 
  • Вид използван транспорт: Самолет и Автобус / бус / кола
 
СРОКОВЕ ЗА АНУЛАЦИИ И НЕУСТОЙКИ:
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
  • до 90 дни преди датата на отпътуване: 150 евро
  • от 89 дни до 31 дни - 30 % от пакетната цена
  • от 30 дни до 20 дни - 50 % от пакетната цена
  • от 19 до 0 дни: 100 % от целия договор
 
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 3 месеца преди пътуването, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
 
Информация относно здравните изисквания: Препоръчителни са ваксини срещу хепатит А и Б, тиф, жълта треска, морбили, паротит и рубеола, както и срещу тетанус-дифтерия.
 
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.




Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по курс 1 евро = 1,96 лева. При заплащане в евро, цените, които са в лева, се превалутират при курс 1 евро = 1.95 лева.   
 
Туроператорът има сключен застрахователен договор Отговорност на туроператора по чл. 42 от ЗТ със "Застрахователно дружество ЕВРОИНС" АД, бул. Христофор Колумб 43, 1592 София, ДДС № BG121265113, ЕИК 121265113 и има издадена на 06.04.2020г. застрахователна полица № 03700100002698, валидна за периода от 00:00 час на 19.04.2020г. до 23:59 часа на 18.04.2021г. >>>>>
 
Туроператорът издава застраховки "Отмяна на пътуване" на ЗАД "Армеец", ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, чиито общи условия може да видите тук. Цената е според периода на застраховане, около 2% от стойността на пътуването.
 
 

Цената включва

  • Самолетен билет София - Истанбул - Сингапур - Нади / Нади - Сингапур - Истанбул - София
  • Летищни такси и кетъринг на борда на самолета 
  • Багаж до 40 кг. чекиран ( 1 бр. следва да е до 30 кг. )  и 7-8 кг. ръчен
  • Трансфери летище - хотел - летище във Фиджи
  • 8 нощувки на база със закуска ( с изкл. *
  • Медицинска застраховка с покритие 20 000 евро на турист

Цената не включва

  • Изходна такса за напускане -  около 20 щ.долара - заплаща се на летището в местна валута.
  • Евентуални ваксинации 
  • Лични разходи
  • Екскурзии
  • Застраховка отмяна на пътуване, по желание - около 3% от стойността. При желание се подписва при сключване на договора.
  • Държавна такса инфраструктура: по 1 USD на ден на човек (заплаща се задължително на рецепция преди напускане)