Уикенд в Истанбул - 29.10.20

ВИД ТРАНСПОРТ: Автобус ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 4 дни / 2 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: Одрин, Турция

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 0.00 лв.
Резервирай
Програма
1 ДЕН: 29.10.20-  Отпътуване от Благоевград в 18:30ч. от автогарата; В 20:00ч от София - стадион Васил Левски; В 21:15ч. От Шел на магистралата до Пазарджик; В 22:00ч. От OMV до х-л Санкт Петербург в Пловдив. Преминаване на ГКПП – Капитан Андреево и Капъ Куле и отпътуване към Истанбул.
2 ДЕН: 30.10.20 -Пристигане сутринта и при възможност настаняване в хотела. По желание* - пешеходна обиколка на част от историческия център на Истанбул – Хиподрума с Колоната на Константин Велики, Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхем II, Синята джамия (отвън), джамията „Света София“, Капалъ Чарши, Топкапъ Сарай, цистерната Терефие от 5 в. – Теодосий Велики.  Тези забележителности се намират на пешеходно разстояние от хотела и за това не е необходим трансфер. Следобяд по желание * - посещение на Топкапъ Сарай и Св. София /срещу доплащане /.  Вечерта по желание* вечеря в рибен ресторант на Галата / заплаща се допълнително /. Нощувка.
3 ДЕН: 31.10.20 – Закуска. Свободно време или по желание*: посещение на двореца Долмабахче. Посещение на българската църква Св. Стефан. Следобяд – възможност* за разходка с корабче по Босфора – минава се покрай Европейския бряг  до крепостта „Румели Хисар”. Пред поглега на туристите се откриват великолепните дворци „Долмабахче” и „Чираан”. По бреговете на Босфора ще видите старинни дървени вили, дворци от мрамор, крепости, както и един от символите на града - „Девическата кула”, а също така и  къщите, в които са снимани част от известните турски сериали. Продължителността на тура е около 1 час и 30 мин. След това има възможност за посещение на египетския пазар / целият тур е срещу доплащане /.   По желание*      / срещу допълнително заплащане/-  привечер посещение на квартал Аташехир в Азиатската част на Истанбул и МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL с Пеещите фонтани. Шоуто представлява изключителна феерия от вода, музика, светлина и ефекти. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за "най-големият" басейн в Европа. Връщане в хотела. Нощувка.
4 ДЕН: 01.11.20 – Закуска. Отпътуване към България. Посещение на град Одрин. Разглеждане на джамията “Селимие” или посещение на борсата за перилни препарати и др. места за пазаруване. Пристигане в София късно вечерта.
МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:  40
Срок на уведомление при несъбран минимален брой туристи:  7 дни преди датата на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност - задграничен паспорт с минимум 6 месеца валидност от датата на отпътуване за българиски граждани. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта.  Няма визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Програмата не е подходяща за хора в неравностойно положение и малки деца.
 
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: 30% плащане при записване. Пълно плащане до 15 дни преди датата на отпътуване.
 
Туроператорът „Отговорност на Туроператора“ със Застрахователно Дружество Евроинс АД, седалище и адрес на управление: гр. София, бул. "Христофор Колумб" 43, тел. 070017241,   застрахователна полица № 03700100002357. Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa
Лица до 5 год. и от 64 до 74 год. имат доплащане за мед. застраховка в размер на 6.00 лв. на човек за престоя. Лица от 75 до 80 год. имат доплащане за мед.застраховка от 12.00 лв за престоя.
Застрахователната компания не застрахова лица над 85 год. Туристите от 80 до 84 год. Могат да бъдат застраховани за 2000 € срещу сумата от 3.00 лева на ден.
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Турция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !
ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на турските колеги. Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 20 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.
Информация относно самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по реда на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани / при необходимост разбира се се спира, но слизат само нуждаещите се /.
 

 

Цената включва

 • Транспорт с комфортен автобус;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Лалели ;
 • Посещение на град Одрин;
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие  5000 евро към ЗД Евроинс АД, гр. София / лица до 5 г. и над 64 г. имат доплащане /;
 • Входни и пътни такси;
Водач от фирмата организатор;

Цената не включва

 • Пешеходна обиколка на Истанбул – 15 €
 • Посещение на Топкапъ Сарай и Св. София с включени входни такси и екскурзоводско обслужване на български език - 30 €;
 • Вечеря в рибен ресторант на Галата - 30 €;
 • Екскурзия до двореца Долмабахче и църквата Св. Стефан - 35 € възрастен, 30 € дете до 5,99г с включена входна такса за Долмабахче;
 • Разходка с корабче по Босфора – 17 €;
 • Посещение на мол Watergarden – 15 € възрастен, 10 € дете до 11,99г.
 • Разходи от личен характер;
 
За допълнителните мероприятия – записването и плащането става предварителни при доплащането !!! Екскурзиите се осъществяват  при минимум 20 пълноплащащи туриста, а за вечерите – няма минимум.

Почивки

Екскурзии