Почивка на Сейшелите 2021, 7 нощувки, ПРОМО

ВИД ТРАНСПОРТ: Самолет ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 9 дни / 7 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: Сейшелски острови, Сейшели

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 0.00 лв.
Резервирай
Програма
7 нощувки на закуска или закуска и вечеря, с включени трансфери 
 
Дати: 22-30/31.01, 05-13/14.02, 12-20/21.02, 19-27/28.02, 26.02-06/07.03, 05-13/14.03.2021г.

Сейшелите са още едно райско кътче сред Индийския океан. Минават за една от най-привлекателните дестинации за любителите на екзотиката и райските плажове. Образували са се при разцепването на континентите Африка и Азия. А легендата гласи, че след като Бог сътворил света му останали няколко диаманта. Хвърлил ги сред океана и така се образувал Сейшелския архипелаг. Плажовете тук са зашеметяващо бели, а водата е кристално чиста. Ако имаше кой да ги категоризира и награждава със сини флагове, всеки щеше да има поне по 5 флага!
 
Програма:
Ден 1-ви – Отпътуване за Махе
Сборен пункт на летище София Терминал 2 два часа преди полета. Регистрация за полета и отпътуване за Истанбул с полет на Turkish Airways по маршрут София-Истанбул-Махе. Пристигане в Истанбул. Престой на летището и свободно време. 
Ден 2-ри –Пристигане в Махе
Отпътуване за Махе по разписание. Пристигане в Махе. Трансфер до хотела. Около обяд - настаняване на  избраната база ( със съответното изхранване). Свободно време. Нощувка.
Ден-3-ти до 8-ми – Махе
Свободно време или екскурзия по желание срещу допълнително заплащане. Изхранване на избраната база. Нощувка.
Ден 9-ти – Отпътуване за София
Закуска. Свободно време. Следобед освобождаване на стаите и трансфер до летището. Отпътуване от Махе за Истанбул с полет на Turkish Airways.
Ден 10-ти - Пристигане в София
Пристигане в Истанбул. Престой на летище. Отпътуване от Истанбул за София. Пристигане в София Терминал 2.
Край на програмата.
 
Цени:
Хотел, настаняване, изхранване Цена
Coral Strand Smart Choice Hotel 4*, Стандарт,  закуска 3080 лв.
Coral Strand Smart Choice Hotel 4*, Стандарт, закускa и вечеря 3391 лв.
Valmer Resort 3+  , Стандарт, закуска 3182 лв.
Valmer Resort 3+  , Стандарт, закускa и вечеря 3624 лв.
AVANI BARBARONS SEYCHELLES RESORT 4*, Стандарт, закуска 3358 лв.
AVANI BARBARONS SEYCHELLES RESORT 4*, Стандарт, закускa и вечеря 3819 лв.
KEMPINSKI SEYCHELLES RESORT 5*, Double Hill View, закуска  3814 лв.
Цените са в лева за съоветния вид настаняване в избрания хотел, на човек при двойно настаняване.  Останалите настанявания - по запитване.
 
 
Условия за Резервации: 
  • Депозит при резервация - 30%
  • До 60 дни преди отпътуване - 20%
  • До 30 дни преди отпътуване - доплащане до 100%
  • При усложнена обстановка е възможна презаверка за нови дати през 2021 г./ 2022 г
 
Цената е промоционална за резервации до 30.10.2020 г. или до изчерпване на местата по промоцията.
Допълнителни екскурзии
Туроператорът не носи отговорност в следните случаи:
  • при промяна на разписанието на самолета и/или закъснение на полетите. 
  • при кражби на лични вещи, пари и документи на туристите, както по време на пътуването, така и в хотела по време на престоя
 
Полетно разписание (в сила и за останалите дати):
 
TK1030 12FEB София-Истанбул 2125 2350  
TK 748 13FEB Истанбул-Махе  0150 1105  
TK 749 20FEB Махе-Истанбул  2310 0630+1
TK1027 21FEB Истанбул-София 0835 0855  
 
Превозвач: Turkish Airlines https://www.turkishairlines.com/

 
Полезна информация:
Сейшелските острови са архипелаг от над 115 острова. Географски се числят към Африка и освен това са най-малката по площ страна на континента. Разположени са сред топлите  води на Индийския океан и се намират между екватора на север и остров Мадагаскар на юг. Отстоят на около 1500 -1600 километра от източния бряг на Африка. Макар че островите са разпилени на огромна площ, тяхната територия възлиза на едва 455 кв.км. Някои от по-големите острови в архипелага са Махе, Пралин, Силует, Ла Диг, Мери Ан, Сестрите, Фригейт айлънд и други.
 
Независимост : обявена 1976 година, дотогава - колония на Великобритания.
Визов режим: Безплатна виза се полага при пристигане на международното летище.
Часова зона: + 2 часа от България
Климат: Климатът на Сейшелите е горещ и влажен. През годината има ясно обособени два сезона, от май до септември, когато властва югоизточният мусон, и от октомври до април, подвластен на северозападния. Температурата е постоянна целогодишно и не търпи резки промени,. Най-горещият период е между декември и януари. По-прохладно е от юни до ноември. Кратките проливни дъждове падат най-вече между ноември и февруари. Влажност - около 80%.
Средна дневна температура целогодишно – 28-30 градуса
Средна нощна температура целогодишно – 24 градуса
Средна температура на водата целогодишно – 27-28 градуса
Природа
Сейшелските острови са смятани за едно от най-красивите и романтични кътчета на света. Майката природа ги е надарила с божествена прелест, съчетавайки всичко най-красиво на едно място. Островите са покрити с гъсти тропически джунгли и огромно разнообразие от цветя, и постоянно са огласяни от трелите на тропическите песнопойци. Пясъкът им е коралов, млечно бял и с уникалната способност да не пари и при много високи температури, защото отразява светлината. Водите в лагуните около островите блестят като отражение на небесната синева. Около плажовете има горички от кокосови палми, а под водната повърхност около брега ще откриете уникално разнообразие от пъстри корали и тропически рибки. По-малките острови от Сейшелския архипелаг имат малка надморска височина достигаща до около 5 – 10 метра. По-големите острови обаче са изградени от гранит и имат по-живописен релеф. Най-високият връх на архипелага се нарича Морне. Той се издига на около 906 метра надморска височина на остров Махе. Ще го откриете насред местност с изключително красива природа в пределите на Национален парк Морн Сейшелоа.
Лукс, екзотика и спокойствие в една очарователна симбиоза с изумрудени лагуни, безброй коралови рифове, съхранена уникална природа, и безкраен аромат на орхидеи.
 
Население и икономика
Населението на Сейшелските острови е приблизително около 92 000 жители като 25 000 от тях живеят в столицата Виктория. Местните са почти изцяло християни, основно римокатолици. Официалните езици са английски, френски и креолски. Сейшелските острови имат развиваща се икономика и разчитат силно на развитието на международния туризъм, както и на износа на канела, ванилия и копра ( ядката на кокосовия орех). Официалната валута на архипелага е сейшелската рупия.
 
Туризъм
Освен уникална природа, Сейшелите предлагат на своите посетители също и колоритната местна култура. Тя е смесица от традиционния за островните жители стил на живот и на пристигналите по-късно на островите британци, които донесли европейскя манталитет и култура със себе си. За да опознаете Сейшелите истински трябва да се разходите из столицата Виктория и да посетите нейните пазари и магазини. Ще ви впечатли ведрото настроение на местните жители и тяхната вечна усмивка, както и изключителното разнообразие на морски дарове, уловени в кристално чистите води около архипелага. Столицата има много спокоен ритъм на живот, при все че е най-оживеният в страната. Архитектурата е колониална и създава усещане за отдавна отминали епохи. Многообразието от свежи екзотични тропически плодове местно производство е огромно.
Най-важният остров Махе е политически и икономически център на Сейшелите и се населява от 90% от местното население ( повечето имигранти). Всеки един от неговите 70 плажа, притежава собствен чар и обаяние. Столицата Виктория е разположена сред красив залив в подножието на възвишението Морн Сейшелоа. Най-известният символ на града е миниатюрната часовникова кула в центъра, погрешно наричана понякога "Малкия Биг Бен". Сред другите забележителности са двата национални музея, пазара, паметникът на Свободата, националната библиотека, ботаническата градина и разбира се креолските ресторанти. 
Втория по големина остров Пралин приютява мистериозните палми Коко де Мер ( днес символ на Сейшелските острови) и това е единственото място на света, където расте този вид палма. Преди много години моряци, стъпили на острова открили плод, подобен на кокосов орех, но в гигантски размери. Затова и го нарекли COCO de Mer - според тях подобно творение можело да произхожда само от морето.
 
Забележки:
Необходими документи:
  • Mеждународен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
  • За деца до 18 години, пътуващи с един или без родители, нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители!
  • Пътуването без задължително изискване за имунизации!
Вид използвани транспорти: Самолет, бус / автомобил
Срокове за анулации и неустойки:
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
- до 60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка
- от 59 дни до 31 дни - депозита
- от 30 до 0 дни: 100 % от целия договор
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 2 месеца преди отпътуване, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Сейшелите.
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Паспортен и визов режим: няма визови изиквания. Необходим е международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане и 2 свободни старници.


Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по курс 1 евро = 1,96 лева. При заплащане в евро, цените, които са в лева, се превалутират при курс 1 евро = 1.95 лева.   
 
Туроператорът има сключен застрахователен договор Отговорност на туроператора по чл. 42 от ЗТ със "Застрахователно дружество ЕВРОИНС" АД, бул. Христофор Колумб 43, 1592 София, ДДС № BG121265113, ЕИК 121265113 и има издадена на 06.04.2020г. застрахователна полица № 03700100002698, валидна за периода от 00:00 час на 19.04.2020г. до 23:59 часа на 18.04.2021г. >>>>>
 
Туроператорът издава застраховки "Отмяна на пътуване" на ЗАД "Армеец", ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, чиито общи условия може да видите тук. Цената е според периода на застраховане, около 2% от стойността на пътуването.

Цената включва

  • Самолетен билет  София - Истанбул - Махе- Истанбул - София
  • Багаж - по 2 куфара до 23  кг. и 7-8 кг. ръчен
  • Летищни такси
  • 7 нощувки на Махе със закуска или закуска и вечеря в хотел по избор
  • Трансфери летище - хотел - летище
  • Застраховка Асистанс в чужбина с покритие 15 000 евро на турист

Цената не включва

  • Лични разходи
  • Екскурзии
  • Застраховка отмяна на пътуване - около 2.5 % от стойността на пътуването. При желание се подписва при сключване на договора.
  • Държавна такса инфраструктура: (заплаща се задължително на рецепция преди напускане)