Почивка на остров Миконос - 4 нощувки

ВИД ТРАНСПОРТ: Самолет ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 5 дни / 4 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: остров Миконос, Гърция

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 0.00 лв.
Резервирай
Описание

Цени с включени отстъпки за записване до 30.09.2020.
При резервация на самолетен билет се изисква 100 %  плащане на стойността му.


Описание / Транспорт

Примерно разписание на авиокомпания Wizz Air - полети вторник и събота:

W64417 - SOF - MYK - 06:25 - 07:55
W64418 - MYK - SOF - 08:35 - 10:05

Цената на двупосочен билет София - Миконос - София варира в диапазон от 115 лв  - 265 лв на човек към 20.07.2020 г., в зависимост от датите на отпътуване. Възможна е промяна в цената. В цената са включени летищни такси и такса обслужване, както и салонен багаж до 10 кг. и размери - 40х30х20 см. Проверка на цената става при направа на резервация.


Описание / допълнителни услуги
  • Екскурзия "Най-доброто от Миконос" (около 4 часа)  - 45 EUR на човек, за дете до 11,99 г. - 30 ЕUR
  • Екскурзия до остров Делос с местен екскурзовод (около 4 часа) - 70 EUR на човек, за дете до 11,99 г. - 40 EUR
  • Целодневна екскурзия  до остров Тинос с местен екскурзовод - 85 EUR на човек, за дете до 11,99 г. - 50 ЕUR

Важна информация за организацията на допълнителните екскурзии:
Допълнителните екскурзии се провеждат с водач на английски език и след препотвърждение. При група над 30 души за определена дата, гарантирано обслужване на български език и водач от България.
Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на историческите обекти и трафика в посещаваните населени места.
Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително от България, не по-късно от 25 дни преди датата на отпътуване.
При заявяване на място цената на допълнителните екскурзии е по-висока.
Агенцията си запазва правото, при необходимост, да прави промени в обявената програма.

Музейни такси:
Археологически музей на остров Миконос - 4 EUR ; Фолклорен музей - безплатно ; Селскостопански музей - безплатно;  Морски музей - 4 EUR.
Посочените музейни такси са с информативен характер съобразно Вашето свободно време и интереси. Агенцията не носи отговорност при промяна на дадена входна такса на място.


Програма
Ден 1

Пристигане на остров Миконос. Трансфер до хотела. Настаняване след 14.00 ч. Свободно време за плаж. Нощувка.



Ден 2

Закуска.
Свободно време за плаж или туристическа програма по желание: Най-доброто от Миконос (около 4 часа, среща на площад Фабрика) : Посещение на идиличлния плаж “Agios Ioannis” с най-красивата гледка към остров Делос, старите къщи и параклиси в типичния Цикладски стил. Следващата спирка ще бъде малкото градче Ано Мера – сърцето на острова. За разлика от столицата, тук тълпите от хора липсват, което дава възможност за приятна и наистина спокойна разходка. Около централния площад има множество малки таверни и кафенета. В близост е и манастира “Богородица Турлоска“ , основан през 1542 г. – един от най-известните на острова, характерен с традиционната си архитектура и чудотворната икона. Кратка спирка около плажа Калафатис. Екскурзията завършва с пристанищния град Миконос (Хора) – столица на острова. Тук се намират световноизвесните вятърни мелници, романтичния квартал „Малката Венеция – един от символите на Миконос, пеликанът Петрос – талисмана на острова, църквата „Св. Николай“, църквата „Богородица Парапортиани – най-известната атракция на острова, представляваща комбинация от 5 църкви, свързани помежду си.
Нощувка.



Ден 3

Закуска.
Свободно време за плаж или туристическа програма по желание: Разходка с кораб до свещения остров Делос с местен екскурзовод (около 4 часа, среща на старото пристанище на Миконос) – център на Цикладите и родно място на Аполон и Артемида. Разкопките започват през 1873 година и продължават до днес. Разкрити са няколко светилища, известният Минойски фонтан от 6 в.пр.хр., къщата и храма на Дионисий, храмът на Хера, храмът на Изида, къщата на Клеопатра, терасата на лъвовете – посветена на Аполон. През 1990 г. Делос е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство. Свободно време за посещение на музея. Връщане към Миконос.
Нощувка.



Ден 4

Закуска.
Свободно време за плаж или туристическа програма по желание: Целодневна екскурзия до остров Тинос с местен екскурзовод (с включени двупосочни билети за кораб, трансфери и обслужване с местен автобус на остров Тинос). Среща при новото пристанище на острова.
Пътуването с кораб от Миконос до Тинос трае около 45 минути. Среща с местен екскурзовод. Екскурзията започва от главния град Хора (Тинос), където се намира „най-известната“ църква в Гърция – „Богородица Евангелистрия“, построена в началото на 19 век с най-скъпия местен мрамор. В нея се намира и чудотворната икона показваща Благовещение.След тези завладяващи гледки и впечатления ще продължим разходката ни по криволичещите пътища покрай типичните за архипелага на Цикладите села, с живописни пейзажи, до манастира „Кехровуни“, разположен на 500 м.н.в. Именно тук живяла монахинята Пелагия, която имала видение да отиде в град Тинос, за да намери чудотворната икона през 19 век. Разглеждане на манастира от 16 век, където до ден днешен живеят 40 монахини. Ще видим и килията, в която живеела Пелагия. Следващата спирка ще бъде планината “Екзобурго“, където се намира големият венециански замък.В миналото е бил най-силната опозиция срещу турските нашественици в цяла Гърция. След това се отправяме към католическите села на острова. Едно от тях е Волакс, известно с производството на кошници. Обиколката продължава към плодородните земи на Коми, където се намират селскостопанските райони на острова с характерните лимонови горички. Преминаваме и през пранорамния път със спиращи дъха гледки към морето и островите около Тинос. Свободно време в рибарското селище Панормос, известно с традиционните си таверни. Възможност за плаж. Посещение и на Пиргос – център на мраморните изкуства на острова. Неслучайно селцето е направено изцяло от мрамор. Връщане в Хора. Свободно време в столицата на острова. Връщане с кораб до остров Миконос около 22:00ч.
Ношувка.



Ден 5

Ранна закуска или сух пакет. Трансфер до летището на Миконос.

 

Цени с включени отстъпки за записване до 30.09.2020.
При резервация на самолетен билет се изисква 100 %  плащане на стойността му.

Цената включва

Tрансфери: летище - хотел - летище
4 нощувки в хотел по избор
Медицинска застраховка на ЗК"ЛЕВ ИНС" с покритие 10 000 евро (за лица до 70 г.)

Цената не включва

Самолетен билет
Такса гориво (виж забележката по- долу)
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 10 лв
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 80 до 85 г. - доплащане 20 лв
Екскурзия "Най-доброто от остров Миконос" - Хора, Ано Мера и плажовете Калафати и Агиос Йоанис
Екскурзия до остров Делос с местен екскурзовод
Екскурзия до остров Тинос с местен екскурзовод
Туристическа градска такса
Допълнителните екскурзии, извън пакетните цени, посещенията на туристически и обекти и входни такси
Разходи от личен характер и бакшиши
Градски транспорт