Нова Година 2021 в слънчев Занзибар, 26.12.20 – 03.01.21, 7 нощувки ALL

ВИД ТРАНСПОРТ: Самолет ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 9 дни / 7 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: Занзибар, Танзания

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 0.00 лв.
Резервирай
Програма
9 дни/ 7 нощувки в Занзибар, пансион All inclusive
 
 
Дати: 26.12.2020 – 03.01.2021г.
 
Бели плажове с фин пясък като пудра захар, кристално чиста топла вода (често с температурата на човешкото тяло), коралови рифове, големи морски звезди, карамфил и канела, тропическа топлина, романтични изгреви и драматични залези, галещ бриз и пъстри лодки доу .. и много усмихнати добронамерени очи - това е Занзибар, идеалният старт на 2020 год! ... И си представете на този фон едно развеселено интернационално босо хоро на плажа... Това пък е Новата година в Занзибар ! HAKUNA MATATA и POLE POLE !
 
Програма:
I ДЕН, 26.12.2020 – Отпътуване за Занизибар
 
Сборен пункт на летище София Терминал 2 в 14:00. Регистрация за полет в 16:00 и отпътуване за Истанбул с полет на Turkish Airlines по маршрут София-Истанбул-Занзибар. Пристигане в  истанбул в 18:25. Престой на летището и свободно време. Отпътуване за Занзибар по разписание в 20:25.
 
II ДЕН, 27.12.2020 -  Дубай - Занзибар 
 
Пристигане в Занзибар в 03:50ч. Получаване на визи, посрещане. Трансфер до хотела в 04:50ч.. Пристигане в хотела около 06:00. Ранно настаняване. Свободно време. Изхранване на база All inclusive. Нощувка.
 
III ДЕН -  VIII ДЕН, 28.12.2020- 02.01.2020 – Занзибар
 
Свободно време или екскурзия по желание срещу допълнително заплащане (виж описанията по-долу). Изхранване на база All Inclusivе. Нощувка.
 
На 31.12.2020 - Гала вечеря (включена в цената) в хотела. Честита 2021 г.! Наздраве!
 
IX ДЕН, 03.01.2021г. - Занзибар - Истанбул - София
 
Освобождаване на стаите в 01:00ч. и трансфер до летището в 01:30. Отпътуване от Занзибар за Истанбул с полет на Turkish Airlines в 04:45ч. Пристигане в Истанбул по разписание в 13:45. Кратък престой на летището. Отпътуване от Истанбул за София в 14:45ч. Пристигане в София Терминал 2 в 15:05ч.
 
Край на програмата.
 
 
Цени :

 
 
Mermaids Cove Resort and SPA 4*  (Booking 7.9)  Цена AI
Стандартна стая  3 399 лв.
Трети възрастен във всички видове помещения 3 399 лв.
Дете 2-12 във всички видове помещения 2 846 лв.
Еднично настаняване  4 146 лв.

 

Uroa Bay Beach Resort 4*  (Booking 7.6)  Цена AI
Стандартна стая, гл. градина 4 158 лв.
Стандартна стая, гл. океан 4 284 лв.
Трети възрастен във всички видове помещения 3 826 лв.
Дете 2-12 във всички видове помещения 3 488 лв.
Единично настаняване  4 736 лв.

 

Karafuu Beach Resort & SPA 5* (Booking 7.6)  Цена AI
Garden room / Masai room 5 727 лв.
Стая Бондени, градина  5 851 лв.
Cottage, частична гледка море 6 012 лв.
Апартамент Junior, гледка море 6 260 лв.
Трети възрастен във всички видове помещения 3 556 лв.
Дете 2-12 във всички видове помещения 2 333 лв.
Второ дете 2-12 във всички видове помещения 4 274 лв.
Еднично настаняване (гледка градина) 5 851 лв.
 • Цените са на човек в лева в определеното помещение с изхранване  AI - All inlcusive.
 • Повече информация за хотелите можете да видите на сайтовете им като следвате "линковете" в таблиците по-горе
Условия за Резервации: 
 • Депозит при резервация - 25%
 • До 60 дни преди отпътуване - 25%
 • До 30 дни преди отпътуване - доплащане до 100%
 • При усложнена обстановка е възможна презаверка за нови дати през 2021 г. или 2022 г.

Ранни записвания до 02.10.2020г. или до изчерпване на местата по промоцията. 
 

 

Допълнителни екскурзии
Забележка: Настаняването на база All Inclusive включва изхранване на база закуска, обяд и вечеря и местни алкохолни и безалкохолни напитки до 22:00 часа: вино (южноафриканско червено и бяло), наливна местна бира, безалкохолни, вода, коктейли, топли напитки.
 
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването с водач: 12
 
 
Туроператорът не носи отговорност в следните случаи:
 • при промяна цената на визата за Танзания
 • при промяна на разписанието на полета
 • ако към турист бъде отправено изисване за имунизация срещу жълта треска при пристигане на о.Занзибар ( при посещение на страна с жълта треска през предишните 6 месеца от влизане в Занзибар)
 • при кражби на лични вещи, пари и документи на туристите, както по време на пътуването, така и в хотела по време на престоя
 
 
Полетно разписание:
 
TK1032 26 Декември София - Истанбул    16:00 – 18:25
TK 567 26 Декември Истанбул - Занзибар 20:25 – 03:50+1
TK 567 03 Януари   Занзибар - Истанбул 04:45 – 13:45
TK1031 03 Януари   Истанблул – София   14:45 – 15:05

 
Превозвач: Turkish Airlines
 
Допълнителни турове:
Каменния град - включва гид и трансфер до Камения град. Турът може да се нагоди към предпочитанията на туристите. Продължителност - 4 ч., може да се удължи по желание
 
Опасан с лабиринт от тесни улички, криви пасажи и порутени къщи с надвиснали балкони, Каменния град е наречен така заради кораловия варовик, използван за изграждането му. Арабските търговци са строили къщи тук, след като натрупват богатство чрез търговия със злато, слонова кост, карамфил и – най-доходоносната и най-ужасяваща – търговията с роби, предназначени за целия свят. Пазара за роби и помещенията, в които са държани робите се посещават срещу допълнитлено заплащане (5$ на човек).  Робството бива премахнато през 1897 г., а с промяната на търговските модели, като за наказание, градът започва да запада. Днес на мястото на стария робски пазар се извисява африканска църква от ХІХ в., а главният олтар е изграден на мястото, където някога се е издигал позорния стълб в опит за прочистване и опрощение.
Персите първи открили острова още през 8-и век, а през 17-ти век - и оманците последвали дирите им, създавайки империя в Източна Африка. През 1840 г. султанът на Оман се преместил тук и направил града своя столица. Малко по-късно, през 1861 г., Занзибар става независим султанат, а града - космополитен, населен от араби, африканци, индийци и европейци.
 
Къщата на чудесата (Beit el-Ajaib) е един от най – важните символи на града. Тя е построена в чест на султан Баргаш от морски инженер и се радва на изключително интересна архитектура. Тя е и първата и единствена къща с електричество в Занзибар. Затова и местните започнали да се страхуват от нея и я нарекли „къщата на чудесата”. Сградата е обявена за национално богатство, а в момента там се помещава националния музей, отворен за посетители от 2002 г. /Фотографирането е срещу допълнтелно заплащане/. Къщата на чудеса е преживяла доста сътресения, бомбардирана и отчасти разрушена, до реставрирането си през 2002 г. Има дори и честта да приюти изследователят Дейвид Ливингстън, който отсяда в нея през 1866 г. преди последната си експедиция в Африка. За съжаление от няколко години е все в ремонт - затова се вижда само отвън. Друг крайбрежен дворец, „Бейт ал-Сахел“, също е музей, посветен на занзибарското кралско семейство. От крайбрежието плъзва мрежа от тесни улички, опасани от големи дървени порти, с релефна резба и месингови гвоздеи. Повечето сгради датират от 19-и век, но крепостта „Олд Форт“ – сега културен и развлекателен център – е построена от оманците още през 17-и. В Каменния град се намира и къщата на Фреди Меркюри.
 
Около 2-2.5 часа са нужни за тура, по времето, на който могат да се купуват сувенири и подправки. Туристите се изчакват и се движат в група. След това следва 1 час почивка - свободно време, който желае може да се освежи или похапне местна кухня в Africa House Caffe - колониален мъжки клуб, където да се наслади на шрекрасна гледка към океана и на духа на колониалната епоха.
 
 
 
Плантации с подправки - полудневен тур, с вкл. транспорт, гид, вход
Историята на Занзибар няма да е пълна без да споменем подправките - карамфил, канела, пипер и много други, купувани от султаните на Оман и една от причините за начало на търговията с роби. Можете да видите плантациите с подправки в непосредствена близост до град Занзибар и да се включите в тур, който ще пренасити сетивата ви с ароматите на пресните билки.  По време на тура ще получите детайлно описание на разнообразни подправки, както и на приложенията им в кулинарното изкуство и козметиката. Посетителите ще бъдат ще бъдат впечатлени както от огромното разнообразие подправки, които се произвеждат, така и от лечбните им свойства, подпомагащи лекуването на различни заболявания. На място, в плантациите, можете да закупите по-евтино подправки и извличните от тях масла.
 
 
 
Safari Blue, залива  Menai - целодневен тур с включен обяд
 
Пълен ден на арабска лодка доу сред тюркоазените води. След кратко пътешествие спирате на ивичка пясък сред океана, т.нар. пясъчна коса, Kwale, където се подготвят сенчести тенти за приятна отмора с дегустация на тропически плодове. Възможност за гмуркане с шнорхел или къпане и много снимки.За огромно съжаление. рифът е започнал да линее поради човешката намеса... Следваща спирка - мангровата лагуна, където може да поплувате. После ви очаква огромен 500- годишен боабаб. И точно преди да прегладнеете – отивате на синята лагуна, където е сготвен вкусен обяд от гриловани морски дарове - лобстери, раци, скариди, риба, калмари. Ако не обичате морска храна, алтернативата е пиле или вегетарианско меню по предварителна заявка.  И тъй като океанът не спира да се движи – през деня лодката се догонва ходейки през водата. Трудно се прогнозират разстоянията, които трябва да се "прегазят" във водата. По-удобно ще е да се носят обувки за вода - срещу евентуална среща с морски таралеж.
 
Екипировката следва да е като за плаж.
 
 
 
Prison Island
 
Това зловещо име никак не отговаря на красотата и спокойствието, които струят на талази около този остров. Името си острова наследява от времената, когато тук са изпращани бунтовници, осмелили да се вдигат срещу султанската власт, които почти веднага били продавани в робство. Когато става британска колония, затворническият остров се превръща в карантинна спирка при съмнения за жълта треска за района на цяла Източна Африка. Част от построения стационар днес е превърната в бутиков хотел за резервация, за който се чака с месеци наред.
 
По-интересното обаче са днешните домакини на острова – сейшелските костенурки. През 1919 г. британският губернатор на Сейшелските острови изпратил като дар на султана четири гигантски сухоземни костенурки, на възраст около 20-30 години. Явно климатът така добре им понесъл, че след двайсетина години броят им значително нарастнал и достигнал 200. След неконтролируемото им използване от човека, броят драстично спаднал и се наложили спешни мерки на правителството за запазване на популацията. Днес там може да срещнете костенурки на по 150 години, тежащи 200 кг. Може да ги почешете и нахраните. И да се снимате с тях разбира се.
 
Екипировката следва да е като за плаж.
 
 
 
Делфини, южно крайбрежие - полудневен тур, с вкл. транспорт, гид, продължителност: 2 часа
 
Турът започва от южната част на острова и по- точно от Kizimkazi, район обитаван от множество делфини от вида Афала и Дългоклюната стенела. Освен веселата игра на делфините от близко разстояние, ще наблюдавате и красиви коралови рифове, пъстри тропически риби и ще се любувате на кристалните тюркоазени води на индийския океан, удобно отпуснати в лодката доу.
 
Екипировката следва да е като за плаж.
 
 
 
Горския резерват Йозани - полудневен тур, с вкл. транспорт, гид, вход
 
Намира се в източната част на Занзибар и е дом на маймуната Червен Колобус, която е среща само в Занзибар. Маймуните са изпълнени с дух и характер и са на свобода в естествената си среда. Можете да ги видите от близо и непосредствено извън резервата. Много са фотогенични и ако са в настроение, могат до безкрай да се закачат с вас и да позират. В резервата можете да видите и други животински видове, като маймуната Sykes, малки антилопи, диви прасета и над 50 вида пеперуди и 40 вида птици. Говори се, че потайният Занзибарски леопард (видян за последен път преди години) се храни в резервата през нощта – може би за това резервата приема посетители само през деня!? Резервата Йозани е с отлична мрежа от естествени пътеки, а гидовете са професионалисти, които ще ви предоставят изчерпателна информация за многообразието на животинските видове наокло. Впечатляваща и освежителна е и разходката из мангровата гора, прекрасна сцена за екзотични снимки.
 
По- добре е облеклото да е с дълги ръкави и крачоли.
 
Рок ресторанта
 
Рок ресторантът несъмнено е най-известното заведение в Занзибар. Нужна е предварителна резервация. Ресторантът е изграден  върху голяма скала в океана. При отлив можете да се разхождате от плажа до ресторанта, а при прилив – отново се качвате на лодката. Гледката е невероятна, а ресторантът сервира много вкусна храна и освежаващи напитки. Разбира се - консумацията се заплаща на място. Тъй като няма ток се готви на газ и ресторантът затваря към 20:00.
 
Северно крайбрежие  Kendowa & Nungwi  – полудневен  тур
 
Северът е центъра на строенето на местните доу лодки. По време на пътуването ще видите местни селища, рибни пазари, типични работилници. Първата спирка е плажът Кендова, който заедно с Нунгви си съперничат за званието най – хубав плаж на Занзибар. Освен за разходка, къпане и лежане, плажът е идеално място за купуване на сувенири и пазарлък с местните продавачи. И разбира се за пиене на 1-2-3 бири Kilimandjaro ( If you can not go to Kilimandjaro you can drink it ;)
 
При желание може да се посети в Nungwi и костенурковия резерват – аквариум, където болни костенурки са подлагани на лечение преди да бъдат върнати обратно в естествена среда. Самото селище Nungwi разкрива идилични гледки на мамите, които готвят приведени над огнището, а усмихнати деца припкат и играят около тях.  Вход за резервата -  5 USD на човек такса.
 
Екипировката следва да е като за плаж.
 
 
 
Шнорхелинг на остров Мнемба - полудневен тур
 
На 3 км. североизточно от Унгуджа ( Занзибар) е разположен частният остров Мнемба, който е 500 м. в диаметър и е обграден от коралов риф, обявен за морски резерват. Единствените посетители на острова са гостите на частния комплекса, които заплащат на нощувка между    1100-1660 USD на човек. Тези, които не са гости на йкомплекса могат да се доближат на разстояние до 200 м. от брега. Според жълти източници - собсвеник на острова е самият Бил Гейтс.
 
На острова гнездят ( от февруари до септември) застрашените зелени костенурки, под защита и наблюдение от 1996г. Освен костенурки може да видите гърбати китове ( от юли до септември), китова акула ( най-голямата риба на света, достига до 15 м, изхранва се с планктон), три вида делфини, над 600 вида коралови риби,
 
Екипировката следва да е като за плаж.
 
 
Специални пакетни цени при резервация и заплащане в България:
 
Индивидуални:
 
 • Каменния град + Плантации с подправки -  55 USD на човек (цената не включва входна такса от 5$ платима на място за посещение на пазара за роби)
 • Каменния град + Prison Island - 55 USD на човек (цената не включва входна такса от 5$ платима на място за посещение на пазара за роби)
 • Плантации с подправки- 30 USD на човек
 • Safari Blue, залива  Menai - 55 USD на човек
 • Резерватът JOSANI + Rock restaurant - 45 USD на човек
 • Резерватът JOSANI + плажовете Jambiani и Paje  - 45 USD на човек
 • Северно крайбрежие  Kendowa + изпращане на залеза,  тръгва се след обяд в 14:00 ч. - 30 USD на човек
 • Rock restaurant – 30 USD на човек
 • Шнорхелинг на остров Мнемба  - 50 USD на човек
 
Групови (мин. 6 човека):
 
 • Каменния град + Плантации с подправки -  45 USD на човек (цената не включва входна такса от 5$ платима на място за посещение на пазара за роби)
 • Каменния град + Prison Island - 25 USD на човек (цената не включва входна такса от 5$ платима на място за посещение на пазара за роби)
 • Плантации с подправки - 25 USD на човек
 • Safari Blue, залива  Menai - 50 USD на човек
 • Резерватът JOSANI + Rock restaurant - 40 USD на човек
 • Резерватът JOSANI + плажовете Jambiani и Paje  - 40 USD на човек 
 • Северно крайбрежие  Kendowa + изпращане на залеза,  тръгва се след обяд в 14:00 ч. - 20 USD
 • Rock restaurant – 15 USD на човек
 • Шнорхелинг на остров Мнемба  - 45 USD на човек
 
Забележка: В зависимост от разположението на хотела и посещаваните обекти може да се наложи корекция на цената поради по-високите разходи за транспорт - особено при индивидуални настанявания.
 
Полезна информация:
Танзания
 
Санитарен режим: Задължително е да се взимат профилактично таблетки против малария - на континанталната част. За Занзибар не е препоръчително, там няма малария. По желание могат да се използват репеленти против комари като Autan или Off, или други марки.
 
Необходимо е приемането на повече течности. Забранена е консумацията на питейна вода от чешмите. Да се внимава при консумацията на плодове и зеленчуци - да са измити.
Местна валута: Танзанийски шилинг (TZS)
Препоръчва се носенето на долари или евро. Препоръчва се носенето на копие от документ за самоличност и малко количество пари. При необходимост се сменят на място в обменните бюра на хотелските комплекси или в Каменния град.
 
 
 
Занзибар
 
Занзибар е полу - автономна област от Обединена република Танзания, Източна Африка и представлява архипелаг в Индийския океан, намиращ се на 25 - 50 км. от крайбрежието на континента. На територията й има два големи острова – Унгуджа и Пемба и множество ( над 50) малки острови. В славното си минало, Занзибар е била отделна държава с богата търговска история в арабския свят. В 19 век става център на султаната на Оман и Мускат, от който се управлява цялата ивица от Сомалия до Мозамбик. Освен с плантациите за джинджифил, обаче, търговията със слонова кост и злато, добива и печална известност като най-голямото пристанище, от където са отплавали уловени от вътрешността на континента роби към всички точки на света. През 1964г. се обединява с Танганика и заедно формират Танзания. В днешно време Занзибар успява да запази автономия в рамките на съюза. Населението е около 1 070 000 жители с площ от 2 643 кв.км и столица Занзибар.
 
Основните източници на препитание са добива на подправки, лико от рафия и туризъм. Занзибар е известна с производството на карамфил, индийско орехче, канела и черен пипер. Поради тази причина тези острови често се наричани островите на подправките. Занзибар може да се похвали и с някои ендемични видове като Занзибарския червен колобус (вид маймуна) и Занзибарски леопард, за който се предполага, че е изчезнал поради изтребване. Занзибар е и изключително подходящ за сърф и дайвинг.
 
 
Сезони -  От наблюдения най -валежен сезон за Занзибар се оказва м. ноември, когато вали 1 или 2 дни за по 30-40 мин. Като цяло, особено по брега, няма много валежи, тък като морския бриз прогонва облаците.
 
Чисто теоретично:
 
 • Сух сезон от юни до октомври -  слънчево и сухо време
 • Сезон на „дългите дъждове" -  от средата на април до средата на май - има дни без валежи, има дни с 15-20 мин. порои
 • Сезон на „късите дъждове“ - от ноември до декември
 • Къс сух сезон - януари / февруари
 
Най- ниска измерена температура  - 19 градуса (юли - септември)
Най- висока измерена температура – 38  градуса (март)
Много висока влажност - до 88-89% ( 31 градуса се яувстват като 39 градуса)
 
Валута
Танзанийски шилинг (TZS) . Приблизителен обменен курс:  € 1 = TZS 2333 или USD 1 = TZS 2155
 
Най- доброто място за обмяна на валута - Каменния град. Банкомати има само в Каменине град. В малко хотели и магазини се приемат картови плащания. Извън Каменния град няма налични банкомати. Този на летището обикновено не работи затова не разчитайте на него.
 
Не е нужно да обменяте местна валута - долари се приемат навсякъде ( и на плажните магазинчета), при курс USD 1 = 2000 TZS
 
Религия
 
Занзибар е мюсюлманска страна. Добре е жените да не са прекалено разголени извън плажа и хотелите и да се проявявя дискретност при консумация на алкохол. Не е препоръчително  да се яде на публични места по време на свещения Рамадан (преди залез слънце).
 
Часова зона
 
Танзания и Занзибар се намират в същата часова зона като България затова няма разминаване на лятното часово време. През зимното - Занзибар е +1ч.
 
 
Интересно:
 
Островната държава била твърде слаб съперник за колониалните сили. Когато Германия предявява претенциите си в Източна Африка през 1890 г. се договаря с британците да замени Занзибар за остров Хелголанд в Северно море. Така Занзибар става британски протекторат. През 1896 г. oбаче избухват бунтове около въпроса за наследяването на султанския престол. Кралството изпраща своя флот срещу oстрова. Британските кораби започват обстрел на крайбрежието като потопяват султанската яхта и разрушават харема. След обстрел от  38 минути Занзибар се предава. Така англо-занзибарският конфликт държи рекорда за най-кратката война в историята.
 
 
Полезно :
 
 • На Занзибар няма малария. Достатъчно е да носите репеленти и да ги използвате по указанията.
 • Не е нужно да обменяте местна валута - долари се приемат навсякъде, купюри след 2006 г..
 • Винаги се пазарете за цената! Горе- долу трябва да я свалите 3 пъти.
 • Не носете скъпи вещи извън хотелите, за да не шокирате местното население. На острова е доста бедно, не се шокирайте.
 • Може да вземете подаръчета за децата - моливчета, химикалки, ластичета, лакомства, дребни играчки.
 • Ако желаете да наемете кола е задължително да имате шофьорска книжка и разрешение от полицията, изкарва се от хотела, за 1 ден. Рент -  а- кар може да се наеме от хотелите - около 30 щ.д. на ден.
 • Ако се пренася алкохол до Занзибар, трябва да е в основния багаж, който е транзит.
 
 
 
Необходими документи:
 
 • Mеждународен паспорт с валидност минимум 6 месеца от  датата на връщане и 2 свободни страници.
 • За деца до 18 години, пътуващи с един или без родители, нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители!
 • Пътуването е без задължително изискване за имунизации!
 
Вид използвани транспорти: Самолет, бус
 
Срокове за анулации и неустойки:
 
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
 
 • до 60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка
 • от 59 дни до 31 дни - депозита
 • от 30 до 0 дни: 100 % от целия договор
 
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
 
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 20.11.2019г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
 
Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Занзибар.
 
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност
 
Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по курс 1 евро = 1,96 лева. При заплащане в евро, цените, които са в лева, се превалутират при курс 1 евро = 1.95 лева.

 
Туроператорът има сключен застрахователен договор Отговорност на туроператора по чл. 42 от ЗТ със "Застрахователно дружество ЕВРОИНС" АД, бул. Христофор Колумб 43, 1592 София, ДДС № BG121265113, ЕИК 121265113 и има издадена на 06.04.2020г. застрахователна полица № 03700100002698, валидна за периода от 00:00 час на 19.04.2020г. до 23:59 часа на 18.04.2021г. >>>>>

Цената включва

 • Самолетен билет София - Истанбул - Занзибар / Занзибар - Истанбул - София
 • Летищни такси
 • Багаж до 40 кг. чекиран  и 7-8 кг. ръчен
 • Трансфер летище - хотел - летище в Занзибар
 • 7 нощувки на база All Inclusive в Занзибар, ранно настаняване
 • Новогодишна Гала вечеря
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на турист
 • Безплатен  WiFi интернет на територията на комплекса. *За х-л Karafuu 5* интернет е безплатен в района на рецепцията. В стаите е срещу заплащане от 50$ за 7 дни.
 • Водач от фирмата при 12 записани

Цената не включва

 • Виза за Танзания - 50 щ.долара - заплаща се на летището, при пристигане (желателно е туристите да платят с карта - дебитна или кредитна, в краен случай с банкнота от 50 долара на цяло след 2006 г)
 • Евентуална ваксинация за жълта треска - около 80 лв., 1 седмица преди отпътуване (НЕ се изисква, ако не е посещавана страна с разпространение на жълта треска през последните 6 м. преди отпътуването)
 • Лични разходи
 • Екскурзии
 • Застраховка отмяна на пътуване, по желание - около 2,5% от стойността. При желание се подписва при сключване на договора.
 • Държавна такса инфраструктура: по 1 USD на ден на човек (заплаща се задължително на рецепция преди напускане)

Почивки

Екскурзии