Завръщане в Бали - Йога Ваканция за ценители!

ВИД ТРАНСПОРТ: Самолет ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 11 дни / 9 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: Бали, Индонезия

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 0.00 лв.
Резервирай
Програма

 

„Спомняте ли си онова отнесено, безметежно състояние, в което въображението ви създава картини, наситени с най-съкровените ви копнежи? Чувствате се блажено, един приятен гъдел в гърдите предвкусва, че нещо ще се случи и това нещо ще бъде точно Вашето Нещо. То се ражда от Нищото, ей така… отнякъде дошъл импулс, далечна мисъл… Така се роди моето Бали. Мечтаех да стъпя на този митичен остров, да правя йога на брега на океана, да се разхождам боса с франджипани в косите, да вдишвам аромата на пръчиците в изящните оферинги (кошнички с дарове към боговете), които са навсякъде – и в храмовете, и в домовете, и по улиците…

Всичко това ми се случи.”, разказва Ива Кирова, с която отново потегляме за нашата нова йога ваканция! Ако искате да научите повече за нашето първо пътешествие на този божествен остров, продължете да четете тук.

През ноември пак сме в Бали!

Насладихме се също на йога практики и вдъхновяващи гледки в Тоскана, Малдивите и Доминикана – сега отново се завръщаме на острова за нашата поредна йога ваканция!

Ето и предварителната пограма:


ДЕН 1 София - Доха - Бали
Среща на летище София в 20:30ч.
22:35 ч. отпътуване за Бали с Qatar Airways с едно прекачване в Доха.

ДЕН 2 Бали!
23:00 ч. пристигане в Бали. Посрещане от нашите партньори. Трансфер и настаняване в хотел в Убуд.

ДЕН 3 Време за опознаване на пищната красота на Бали! - целодневна екскурзия /включена в цената/
Йога практика. Закуска.
Екскурзията ще започне с храма Тирта Емпул - храмът на свещената вода. Тирта Емпул е изграден край минерален извор, за който се смята, че е сътворен от самия бог Индра и има магическа сила. От 926 г. - или близо 11 века, балийците отиват на това място за ритуално къпане. Вярват, че то ще им донесе духовно пречистване и изцеление. Ние също ще можем да се потопим в балийския ритуал, преминавайки през чучурите със свещена вода. Продължаваме към вулкана и езерото Батур – обяд високо в планината с гледка, която те оставя без дъх. Следват плантациите за кафе Kopi Luwak и най-известното място за селфи в Бали - Люлката на Бали! Бали е едно от основните места за производство на кафето от цибетка. Цибетките – изящни животинчета, приличащи на енот – похапват от плодовете на различни видове кафе. В стомаха им външните обвивки на кафеените зърна се преработват, а сърцевината им се изхвърля с изпражненията. Хората ги събират, промиват, изсушават, опичат и правят от тях прочутото кафе копи лувак (Kopi Luwak). На посетителите на фермата се сервират за дегустация типични за региона чайове и кафета. По желание, и срещу заплащане, можете да пробвате и кафето от цибетка, приготвено по традиционен начин. Следващата ни спирка е Тегалаланг – живописните оризови тераси на Бали. Тегалаланг образуват най-прекрасни терасовидни пейзажи в областта на Убуд.
Връщане в хотела. Нощувка в Убуд.


ДЕН 4 Опознаване на културната столица на Бали - Убуд
Йога практика. Закуска.
Днес ще посетим гората на маймуните. Това е парк, който се намира в сърцето на Убуд. Маймуните са навсякъде и са готови за общуване с вас. Все пак бъдете внимателни, но и спокойни – навсякъде има персонал, който ще ви окаже помощ, ако не успеете да се разберете с тях  Продължаваме към пазара за сувенири Ubud market. Следващата ни спирка е Храмът с лилиите Saraswati Temple Ubud.
Връщане в хотела. Нощувка в Убуд.

ДЕН 5 Убуд. Свободно време или време за още йога 
Йога практика. Закуска. Свободно време. По желание посещение на йога в едно от най-известните студиа Yoga Barn.
Нощувка в Убуд.


ДЕН 6 Убуд – Санур – време за плаж!
Йога практика. Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до Санур. Настаняване.
Време е за плаж!
Нощувка в Санур.

ДЕН 7 Санур – йога, плаж и разходка
Йога практика. Закуска.
Свободно време за плаж и разходка.
Нощувка в Санур.

ДЕН 8 Екскурзия /включена в цената/ - Храмът Танах Лот, Панорамно селище Уана гири селфи пойнт, Храмът в езерото Ulun Danu Beratan, Водопадът Leke- Leke
Йога практика. Закуска.
Следва екскурзия с първа спирка панорамно селище Уана гири селфи пойнт. Продължаваме към красивия храм в езерото Ulun Danu Beratan. Когато водите на езерото Братан (Bratan) се покачат, храмът Улун Дану Бератан изглежда сякаш плува по повърхността му. Когато нивото на водата се нормализира, се вижда, че той е построен на ръба на езерото. Следва водопадът Leke- Leke. Завършваме екскурзията с морския храм Tanah Lot. Tanah Lot на балийски означава „земя в морето“ и се намира на голяма скала, която през годините е оформена от океана. Разположен е върху малък остров. Това е един от 7-те свещени храмове на морето, които защитават острова от злите духове в океана. Любопитно е да знаете, че тук храмовете са разположени така, че всеки следващ да бъде виждан от предходния.
Връщане в хотела. Нощувка в Санур.


ДЕН 9 Санур
Йога практика. Закуска. Свободно време за плаж и разходка.
Нощувка в Санур.

ДЕН 10 Санур
Йога практика. Закуска. Свободно време за плаж и разходка.
Нощувка в Санур.

ДЕН 11 Бали - Доха - София
Закуска. Трансфер до летището и полет за София с Qatar Airways.
Пристигане на летище София в 21:25 ч.
 

Екскурзиите в програмата са включени в цената. Има възможност за организиране на още на място при желание срещу допълнително заплащане.

Йога практиките ще води Ива Кирова. Ако искате да научите повече за нея и нейните практики, вижте тук:
Ива Кирова е психолог и йога инструктор. Преподава йога в „Йога център” - Габрово. Обучението й преминава през програмите на Yoga Alliance и Българската федерация по йога, множество тренинги и семинари – като участник и обучител. Продължава личното си развитие в областта на психологията и йога терапията. Нейни класове можете да видите на йога платформата www.omyoga.bg.

 

Други

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

  • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
  • За деца под 18г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

  • Депозит в размер на 1500 лева от пакетната цена
  • Доплащане до 50 дни преди отпътуване

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 45 дни преди пътуването., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Информация относно здравните изисквания: няма задължителни медицински и санитарни изисквания при пътуване до Бали, Индонезия.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло не е  подходящо за лица с ограничена подвижност.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

  • До 60 работни дни от датата на заминаване – заплаща се само сумата за самолетните билети
  • От 59 работни дни до 45 дни – 50 % от пакетната цена
  • От 45 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

Цената включва

  • Самoлетен билет София – Бали – София с включен багаж 
  • Летищни такси 
  • 4 нощувки със закуски в хотел Alaya Resort Ubud 5* в Убуд 
  • 5 нощувки със закуска в хотел Hyatt 5*  в Санур
  • Водач на групата по време на престоя
  • Всички трансфери по програмата 
  • Целодневна екскурзия до водния храм Тирта Емпул, Посещение на фермата за прочутото кафе Kopi Luwak ,Посещение на оризовите тераси Tegalalang, Вулкана Kintamani и езерото Батур
  • Целодневна екскурзия до Храмът Танах Лот, Панорамно селище Уана гири селфи поинт, Храмът в езерото Ulun Danu Beratan, Водопадът Leke- Leke
  • Екскурзия до Гората на маймуните,  Ubud market и Храмът с лилиите Saraswati Temple Ubud
  • Всички Йога практики и занимания водени от Ива Кирова
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро 
Цената е валидна при ранни записвания до 31.08.2020г. и внесен депозит от 1500 лева.


 

Цената не включва

  • разходи от личен характер
  • допълнителни екскурзии неупоменати в програмата