Великден и майски празници на Санторини

ВИД ТРАНСПОРТ: Самолет ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 4 дни / 3 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: остров Санторини, Гърция

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 0.00 лв.
Резервирай

Ден 1

Среща на летище София за директен чартърен полет на Bulgarian Air Charter до Санторини, Гърция. Трансфер и настаняване в избрания хотел. Информационна среща с Вашия представител. Свободно време за плаж и забавления.

Нощувка.

 

 

Ден 2

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание екскурзии (срещу допълнително заплащане).

 

-Обзорна екскурзия (целодневна): Пиргос – „столицата Фира“ – Имеровигли

Пиргос е забележително градче, което е било главен град на Санторини през годините, разположено във вътрешността на острова и по тази причина е запазило своя дух, с малките красиви къщи, останките от венециански замък и малкото византийски църкви. Ще посетим в близост и манастира Пророк Илия, построен на най-високата едноименна планина на Санторини – 567 м. надморска височина, откъдето се открива невероятна гледка към острова. 

Фира – Столицата на Санторини. Поради своето местоположение (построен на склона на Калдерата) града се е превърнал в едно от най-посещаваните туристически места. Разхождайки се по уличките може да направите най-впечатляващите снимки на Калдерата. При желание в свободното време може да посетите  Праисторическия музей и Археологическия музей. Като продължение на Фира се минава и през красивото селище Фиростефани – венеца на Санторини. От тук се открива по-различна гледка към Калдерата.

Имеровигли - най-високия град на Калдерата изглежда точно като типичното село на Санторини: емблематични бели сгради със сини куполи, тесни кръстосани пешеходни пътеки, епични залези.

 

И

 

-Залезът Ия (полудневна екскурзия от 16ч. до 21ч.)

Залезът Ия – най-вълнуващото и впечатляващо преживяване на Санторини.

Тръгва се следобед след 16ч, за да се посети град Ия – най-вълнуващия залез! Посещава се и крепостта Св. Никола, построена 1480 от венецианците. Разглержда се и квартала от капитнаски къщи. Виждат се и вятърните мелници на град Ия, както и част от подземно-пещерни къщи.

Град Ия е разположен в западната част на Санторини, преди е бил построен за селище на моряци, а сега е най-забележителното и посещавано място на острова.

Връщане в хотела.

Нощувка.

 

 

Ден 3

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание екскурзии (срещу допълнително заплащане).

 

-Екскурзия с кораб до вулкана и до островите в калдерата (целодневна) от 9ч. до 18ч.

Посещение на вулканичния остров Неа Камени, разходка с местен водач по пътечка, водеща до кратера на все още активния вулкан. Продължаваме до другия остров – Палеа Камени. Влиза се в залива Агиос Николаос с топли вулканични извори. Посещение и на остров – Тирасия, който е бил част от античния остров Стронгили преди изригването на вулкана. На острова ще имаме време за обяд по крайбрежната улица, разходки, плуване. По пътя ни на връщане ще имате възможност да видите и снимате селището Ия и от морето.

 

И

 

-Залезът Ия (полудневна екскурзия от 16ч. до 21ч.)

Залезът Ия – най-вълнуващото и впечатляващо преживяване на Санторини.

Тръгва се следобед след 16ч, за да се посети град Ия – най-вълнуващия залез! Посещава се и крепостта Св. Никола, построена 1480 от венецианците. Разглержда се и квартала от капитнаски къщи. Виждат се и вятърните мелници на град Ия, както и част от подземно-пещерни къщи.

Град Ия е разположен в западната част на Санторини, преди е бил построен за селище на моряци, а сега е най-забележителното и посещавано място на острова.

Връщане в хотела.

Нощувка.

 

 

Ден 4

Закуска. Напускане на хотела. Трансфер до летището за директен чартърен полет до София с авиокомпания Bulgarian Air Charter. Кацане на летище София.

 
 

Резервации:

Авансово плащане: 50 лв./ човек при подписване на договор.

Краен срок за пълно плащане: 20 дни преди датата на заминаване.

 

  • 20 дни преди обявените дати на тръгване съответната програма ще бъде потвърдена, ако има събран минимум или анулирана, ако такъв липсва.
  • Ако програмата бъде потвърдена, то в рамките на 24 часа Вашите клиенти трябва да препотвърдят ангажимента си и да заплатят 100% от стойността на почивката
  • При положителен PCR тест 14 дни преди датата на отпътуване 100% от сумата заплатена се възстановява до 14 дни след датата на пътуване.
  • При налагане на задължителна карантина при пристигане в дестинацията, сумите заплатени се възстановяват в пълен размер до 14 дни след датата на пътуване

 

 

Важно

  • Минимален брой туристи: 155 души за всеки полет. неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет;
  • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност;
  • Българските граждани, пътуващи за Гърция, е необходимо да притежават валидна лична карта или международен паспорт. За деца под 18 г., които не пътуват с двамата родители–нотариално заверена декларация от тях (оригинал и ксерокопие);
  • Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването;
  • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини;
  • Туроператорът си запазва правото да прави промени по поредността на програмата и полетното разписание;
  • В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.;

Цената включва

  • Самолетен билет с директен полет София-Фира-София на авиокомпания Bulgarian Air Charter;
  • Регистриран багаж 20 кг и ръчен багаж 10 кг;
  • Летищни такси;
  • Трансфер летище – хотел – летище;
  • 3 нощувки със закуски в избрания хотел;
  • ПAKET ЗА МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ;
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Евроинс, с покрит риск за COVID-19;
  • Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване;
  • Представител на туроператора с български език.

Цената не включва

 

  • PCR тест на лаборатория Рамус при отпътуване от България – 50 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.;
  • PCR тест на лаборатория Рамус при връщане в България – 50 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.;
  • Чадъри и шезлонги на плажа;
  • Доплащане за настаняване в стая с изглед към морето – само в RK beach hotel 4* - 50 лв на човек на ден;
  • Целодневна обзорна екскурзия: Пиргос – столицата Фира – Имеровигли – 57 лв на възрастен/ 28 лв на дете до 11.99 г.;
  • Полудневна екскурзия Залезът Ия - 50 лв на възрастен/ 25 лв на дете до 11.99 г.
  • Целодневна екскурзия с кораб до вулкана и островите в калдерата - 79 лв на възрастен/ 39 лв на дете до 11.99 г.;
  • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
  • Цените са калкулирани с параметри на самолетното гориво 400 щатски долара/тон при курс 1 евро / 1.17 щатски долара;
  • Общинска такса: 0.50 евро на стая на ден в хотел 2*, 1.50 евро на стая на ден в хотели 3*, 3.00 евро на стая на ден за хотели 4*, 4.00 евро на стая на ден в хотели 5*. Заплаща се на рецепция и се определя и променя едностранно, без предупреждение от местната общинска администрация.