Великден в Копенхаген, с директен полет от София

ВИД ТРАНСПОРТ: Самолет ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 4 дни / 3 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: Копенхаген, Дания

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 0.00 лв.
Резервирай

Ден 1

Събиране на летище София, 2 часа преди полета. Отпътуване за Копенхаген с директен чартърен полет от София. Кацане на летището в Копенхаген. Обзорна обиколка на Копенхаген. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 2

Закуска. Свободно време или допълнителна целодневна екскурзия до Северна Зеландия. Нощувка.

Ден 3

Закуска. Свободно време или допълнителна целодневна екскурзия до Малмьо. Нощувка.

Ден 4

Закуска. Напускане на хотела. Свободно време. Трансфер до летището за директен чартърен полет до София с авиокомпания Bulgarian Air Charter. Кацане на летище София около 20:40 ч.

Полетно разписание на авиокомпания Bulgarian Air Charter:

София – Копенхаген: Излита в 09:00 ч./ Каца в 10:30 ч.

Копенхаген – София: Излита в 17:00 ч./ Каца в 20:40 ч.

Трансфер летище – хотел – летище:

Продължителност: около 40 мин. в посока с лицензиран автобус категория 3/4*.

Допълнителни екскурзии

Панорамна обиколка на Копенхаген

Включена в цената

Едва пристигнали в датската столица, ще се впуснем в странстване из вълнуващите й квартали, в търсене на Малката русалка, излязла от приказките на Ханс Кристиян Андерсен. Ще минем покрай приказните градини Тиволи, създадени през далечната 1843 г. и ще се продължаваме към Националният музей и Глиптотеката. Ще спрем да се полюбуваме на сградата на Кралският датски театър, разположен на Кингс Ню скуеър, известен с балетната си трупа. Време за прекрасни снимки край стария канал Нихавн, където се намират най-пъстрите старинни къщи в града и фонтана Гефион, създаден преди повече от 100 г. Ще направим и спирка пред красивия дворец Амалиенборг и палата Кристиянборг, днес седалище на датския парламент.

Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване на български език.

Цената не включва: разходи от личен характер.

Целодневна екскурзия до Северна Зеландия

170 лева за възрастен / 85 лева ( деца 2 – 11,99 г.)

Мястото е известно като Датската Ривиера и е предпочитана дестинация за почивка. По време на това пътуване ще се насладим на красивата датска природа и двата най-известни замъка в страната – Кронборг и Фредериксборг. И двата пазят много легенди, свързани с кралете и кралиците, които са ги обитавали. Ще спрем и в малкия романтичен град Хелзингор. Разходка из тесните калдъръмени улици от 15 век, заобиколени от търговски къщи в различни архитектурни стилове, за да стигнем до впечатляващия замък Кронборг, използван от Шекспир за сцена на поемата му Хамлет. Следващата спирка ще бъде величественият Фредериксборг – най-големият ренесансов замък в Скандинавия, обграден от зрелищна градина в бароков стил. Не е чудно, че често е наричан датският Версай. Построен е през 17 век и все още впечатлява с богато-запазения си интериор – мебели, картини и декоративно изкуство. Посещението му е истинско пътуване през датската история и култура от средновековието до днес.

Цената включва: транспорт, входна такса за Кронборг и Фредерисборг и екскурзоводско обслужване с превод на български език.

Цената не включва: разходи от личен характер.

Целодневна екскурзия до Малмьо

128 лева за възрастен / 64 лева ( деца 2 – 11,99 г.)

Една от атракциите на тази екскурзия е преминаването на 16 километровия мост Йоресунд, който свързва Дания с Швеция. Тази пътна връзка е дългогодишна идея, докато през 2000-та година двете страни осъществяват този грандиозен проект, свързващ ги с пътна и жп връзка. Съоръжението се състои от 3 части: мост, изкуствен остров и тунел.

Малмьо е третият по големина град в Швеция, най-еклектичният и космополитен от всички, с жители, дошли от 170 страни.

Създаден през 13 век като част от Дания, той става шведски едва през 1658 г.

Старият град Гамла Стаден е остров в сърцето на града, разделен на 2 части – западната, пълна с исторически сгради и източната, обновена през 60-те години на 20 век. Разхождайки се из калдъръмените улици вие неусетно ще стигнем до Сторторгет – най-старият площад в града, обграден с красиви сгради от 16 век. Недалеч се намира и най-старата сграда в града – църква Свети Петри от 14 век, шедьовър на готическата архитектура, чийто тавани пазят най-красивите късно средновековни фрески в Скандинавия. Тук е и Лила Торг – привлекателно място с барове и ресторанти, любимо място за срещи на местните жители от 500 години.

Ще видим и най-стария ренесансов замък – Малмьохюс, строен през 16 век. Днес той е превърнат в изложбена площ с аквариум, музей по естествена история, изложба на северно изкуство и други временни експозиции. В Малмьо се намира и най-високата сграда в Скандинавия – 190,4 метровата Търнинг Торсо, дело на известния испански архитект Сантиаго Калатрава.

Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване с превод на български език.

Цената не включва: разходи от личен характер.

 

Резервации:

Авансово плащане: 350 лв./ човек при подписване на договора.

Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на заминаване.

ВАЖНО:

  1. Минимален брой туристи: 120 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
  2. Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  3. Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
  4. Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
  5. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
  6. Информация за условията за сключване на договор за доброволна застраховка за покриване на разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на ПЪТУВАЩИЯ, можете да намерите на следните адреси: https://www.allianz-assistance.bg/turisticheski-zastrahovki/zastrahovka-otmqna-putuvane/ , предлагана от „АВП П&С С.А., клон България“ с ЕИК 202091075, тел. + 359 2 995 1843, представителство на Алианц Уърлдуайд Партнерс САС; https://armeec.bg/bg/insurances/otmqna-na-pytuvane , предлагана от ЗАД „Армеец“ АД; https://www.euroins.bg/trip-cancellation–718.html , предлагана от „Застрахователно дружество Евроинс“ АД и др.
  7. Туроператорът е със сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ чрез застрахователен договор 13061910000253 при ЗД ЛЕВ ИНС АД със седалище гр. София, улица Цар Борис III, 136 В. Застрахователният договор е със срок от 08.09.2019 г. до 07.09.2020 г. Договорът е с лимит на отговорност 1 400 000 (един милион и четиристотин хиляди лева).

Условия за прекратяване на договор

ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.

Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.

ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на непреодолими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията.

При прекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.

ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.

ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.

ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително.

Цената включва

  • Самолетен билет с директен чартърен полет на авиокомпания Bulgarian Air Charter;
  • Летищни такси;
  • Чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж до 7 кг;
  • 3 нощувки на база нощувка и закуска в избрания хотел;
  • Панорамна обиколка на Копенхаген;
  • Трансфер летище – хотел – летище;
  • Медицинска застраховка “Асистънс“ с покритие 10 000 евро в ДЗИ;
  • Представител от България по време на пътуването.

Цената не включва

  • Целондвена екскурзия до Северна Зеландия – 170 лева за възрастен / 85 лева за дете от 2–11,99г.;
  • Целондвена екскурзия до Малмьо - 128 лева за възрастен / 64 лева за дете от 2–11,99г.;
  • Пакет от 2 екскурзии (Северна Зеландия и Малмьо) – 268 лева за възрастен/ 134 лева за дете от 2-11,99г.

Забележка: Разпределението на местата в автобуса се извършва по реда на записване. Всички деца ползват седалка в автобуса.

Задължителни доплащания:

  • общинска такса –заплаща се на рецепция и се определя и променя едностранно, без предупреждение от местната общинска администрация.
  • такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета. Цените са калкулирани с параметри 725$/ тон;
  • в общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.