Япония + Южна Корея

ВИД ТРАНСПОРТ: ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 13 дни / 12 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: Токио, Камакура, Йокохама, Киото, Нара, Кобе и Осака, Сеул, Бусан, Дженджу, Гангнам

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма
ПРОГРАМА

27 февруари
Полет София – европейско летище/Доха – Токио.

​28 февруари
Пристигане в Токио.
Трансфер и настаняване в хотела.  
Вечерна туристическа програма в Токио: посещение на обсерваторията в сградата на Токийското Кметство. По желание посещение на Рупонги – център на нощния живот и забавления в Токио и Roppongi Hills – офиси, магазини, ресторанти, музеи, кино, както и обществени пространства с изкуство на открито.
Нощувка в Токио.

1 март
Туристическа обиколка на Токио, включваща посещение на рибния пазар Цукиджи; Източната императорска градина, състояща се от Хонмару и Ниномару; храмa Асакуса Канон и търговската улица Накамисе, дълга над 200 м. Свободно време за разходка и обяд в района на централната търговска улица Гинза.
Обиколката продължава с посещение на шинтоисткия храм Мейджи.
Нощувка в Токио.

2 март
Еднодневен тур до планината Фуджи с включен обяд: посещение на свещената планина Фуджи - символът на Япония и най-високата планина в страната със своите 3776 м. надморска височина. Изкачване с автобус до 2-ра или 3-та станция на планината (ако метеорологичните условия позволяват). Програмата продължава с националния парк Хаконе и круиз с корабче из езерото Аши и изкачване с въжена линия на връх Комагатаке, откъдето се открива красива панорама към парка Хаконе.
Нощувка в Токио.

​3 март
Еднодневен тур до Камакура, тук ще посетите символа на Камакура – „Великият Буда от Камакура”, брознова статуя на Амида Буда, тя е втората по големина статуя на Буда в Япония. Разглеждането ще продължи с храма „Хазе Канон” на сектата Жодо, известен със статуята на Канон, богинята на милосърдието. След това ще разгледаме светилището „Дзурудаока Хашиман”- посветено на 15-я японски император Ожин.
Вечерта по желание – посещение на сумо ресторант, предлагащ традиционната храна на сумистите – „Чанко”.
Нощувка в Токио.

4 март
Закуска и освобождаване на хотела.  Посещение на изкуствените острови в залива на Токио - Аоми, Дайба и Ариаке. Свободно време за обяд в “града на електрониката“ - Акихабара, известна с многобройните си магазини за електроника, компютърни и видео игри.
Трансфер до гара Токио.
Отпътуване за Осака с известния влак-стрела “Шинкансен” - грандиозното инженерно решение на японската железница, движещо се с 270 км/ч.
Трансфер до хотела и нощувка в Осака.

5 март
Туристическа обиколка на Осака, включваща посещение на крепостта Осака. Следва круиз по река Окава, полудневен тур до Кобе – столицата на областта Хього. Обиколката включва разходка из известния квартал Китано Иджинкан в подножието на планината Рокко. Турът продължава с разходка в парка Мерикен. 
Нощувка в Осака.

6 март
Целодневен тур до древните столици Киото и Нара с посещение на будисткия храм Кийомидзу. Следват Императорския дворец, Златния Павилион (така известния храм Кинкакуджи), храма Тодайджи с най-голямата статуя на Великия Буда в цяла Япония, впечатляващия парк на сърните в Нара и квартала на гейшите Гион.
Нощувка в Осака.

7 март
Напускане на хотела. 
Трансфер до летището.
Полет с прекачване до София.

ПРОГРАМА ПО ПРОДЪЛЖЕНИЕТО

7 март
Полет Осака – Сеул
Трансфер до хотела. Настаняване и свободно време.

8 март
Закуска. Целодневна туристическа програма в Сеул, включваща Синия Дом -  официалната резиденция на президента на Южна Корея, дворецът  „Кьонбок“ и Националният музей на Корея, намиращ се на територията на двореца. След обед програмата продължава с разходка по алеята Инса-донг, известна с многото си магазини за сувенири и антики и селото Namsangol Hanok, където запазените корейски традиционни къщи придават автентична атмосфера на района. Следва посещение на Сеулска телевизионна кула „N“ и търговската улица Мионг-донг - най-известното място за шопинг в Южна Корея.
Нощувка в Сеул.

9 март
Закуска. Трансфер до ЖП гарата в Сеул. Пътуване с влак до Бусан.
Туристическа програма в Бусан започва с посещение на най-големият рибен пазар в Южна Кореа -  Джагалчи, и разходка из културното селище Гамчеон, известно със стръмния си лабиринт от улички и  ярко боядисани къщи.  Следва посещение на “Nurimaru APEC House” - престижна международна конферентна зала, където са проведени поредица от исторически политически срещи на световни лидери. Обиколката завършва с престижния яхтен клуб The Bay 101, посещаван предимно вечер, заради красивото отражение на градски светлини във водата.
Трансфер до хотела и нощувка в Бусан.

10 март
Закуска. Трансфер до Дженджу. Целодневната туристическа програма започва с посещение на храмът Булгукса, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Храмът се счита за шедьовър на златния век на будисткото изкуство. Следва разходка из парка Тумули, в който се намират повече от 20 гробници на царе и висши държавни служители управлявали Корея. Посещение на Cheomseongdae tower - най-старата астрономическа обсерватория в Азия. Обиколката завършва с изкуственото езеро Анапджи, намиращо се в националния парк Дженджу. Езерото някога е било украшение на кралския дворец на древната династия Сила.
Трансфер и нощувка в Бусан.

11 март
Закуска. Трансфер до ЖП гарата в Бусан. Пътуване с влак до Сеул.
Трансфер до квартал Гангнам, модерният център на Сеул, известен със своите небостъргачи, магазини, ресторанти, барове и нощни клубове. Посещение на будисткия храм Бонгюнса, основан през 794 г. В края на тура ще посетим и най-големият подземен търговски център в света Starfield COEX Mall, където на площ от 173 025 м2 са разположени повече от 1000 търговски обекта и заведения за хранене.
Трансфер до международното летище Инчеон.
Полет Инчеон - европейско летище/Доха – София.
Хотели

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

Хотели 3*

Токио: APA Hotel Higashi-Shinjuku-Ekimae 3* или подобен

Осака: MyStays Shin-Osaka Conference Center 3*  или подобен

Хотели 4*
Токио: Citadines Central Shinjuku Tokyo 4* или подобен

Осака: Granvia 4* или подобен

Цената включва

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

  • Самолетни билети София–Токио; Осака–София през европейско летище или Доха с включени летищни такси; 

  • Билет за високоскоростния влак “Шинкансен” Токио - Осака;

  • Трансфер летище -  хотел - ЖП гара в Токио и ЖП гара - хотел - летище в Осака;

  • 4 нощувки+закуски в Токио в двойна стая в избраната категория хотел; 

  • 3 нощувки+закуски в Осака в двойна стая в избраната категория хотел;

  • Еднодневeн тур от Осака до древните японски столици Киото и Нара;

  • Туристическа обиколка с екскурзовод на Централно Токио, описана в програмата;

  • Посещение на обсерваторията в сградата на токийското Кметство и финансовия център Шинджуку;

  • Посещение на изкуствения остров Одайба в залива на Токио;

  • Посещение на Рупонги - център на нощния живот и забавления в Токио;

  • Еднодневен тур до планината Фуджи и национален парк Хаконе;

  • Еднодневен тур до Камакура;

  • Посещение на крепостта Осака;

  • Полудневен тур до Кобе от Осака;

  • Круиз по река Окава в Осака; 

  • Наземен транспорт в Япония с автобус специално нает за групата;

  • Здравна застраховка с покритие 10 000 Евро;

  • Преводач-придружител, който е бил многократно в Япония.

    УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТ ПО ПРОДЪЛЖЕНИЕТО:

  • Самолетни билети за полет Осака-Сеул, с включени летищни такси;

  • Всички трансфери, описани в програмата;

  • 2 нощувки+закуски в двойна стая в Сеул в хотел Best Western Premier Kukdo Hotel 4* или подобен

  • 2 нощувки+закуски в двойна стая в Бусан в хотел Ramada Encore Haeundae 4* или подобен

  • Всички хранения, описани в програмата;

  • Описаната туристическа програма

  • Входни такси за посещаваните обекти

  • Здравна застраховка с покритие 10 000 Евро;

  • Преводач-придружител на групата от България.

Цената не включва

ЗАБЕЛЕЖКИ ПО ОСНОВНАТА ПРОГРАМА:
1. Пакетната цена не включва:

* Вечеря в сумо ресторант – 165 лева на човек при група от 14 човека.
* Допълнители услуги и хранения, неупоменати в програмата.
2. Цената е калкулирана на база група група от минимум 16 човека. При по-малък брой пътуващи е възможна актуализация на пакетната цена в порядъка на 240 – 360 лева на човек  в зависимост от реалния брой на пътуващите.

3. Цената на пакета е валидна при заплащане на депозита по пътуването преди 30 октомври 2020 г. След тази дата цената на пакета може да се завиши.

4. Офертната цена е калкулирана при цени на самолетни билети за международни полети към дата 14.08.2019 г. от 1522 лева. При промяна на тези цени, пакетната цена ще се актуализира, съгласно цената на билетите към момента на резервация.

5. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая за всичките 7 нощувки, която е в размер на 867 лева за хотели 4* и 707 лева за хотели 3*.

6. Калкулацията на пакетната цена е направена при обменни курсове на японската йена към EUR към 10.07.2019 г., които са както следва: EUR 0.81 = JPY 100. При промяна на курсовете на JPY спрямо EUR с повече от 3 %, съгласно Закона за Туризма, туроператорът има право да актуализира пакетната цена със същия процент.
ЗАБЕЛЕЖКИ ПО ПРОДЪЛЖЕНИЕТО:
1. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая, която е в размер на 578 лв.
2. Цената на продължението до Корея е базирана на група от минимум 10 човека. При по-малък брой пътуващи е възможно завишаване на цената в порядъка на 90 лева - 130 лева на човек в зависимост от реалния брой пътуващи.