ФРАНЦИЯ - замъците по Лоара и полуостров Бретан с Мон Сен Мишел и Сен Мало! Имаме ЖЕНА за КОМБИНАЦИЯ за 24.06.2020 г.!

ВИД ТРАНСПОРТ: Самолет ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 8 дни / 7 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: 8 дни/ 7 нощувки/ 7 закуски Комбинирана програма самолет и автобус

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма по дни
 
Ден 1 София – Милано - Торино
Излитане в 10.20 ч. с полет на BULGARIA AIR от аерогара София за Милано. Кацане на летище Малпенса в Милано в 11.30 ч. Отпътуване с автобус за Торино - столицата на областта Пиемонт, изящен бароков град, построен от Савойската династия, чието великолепие често се сравнява с това на Париж. Пешеходна обиколка с разглеждане отвън на следните забележителности: Площад Карло Феличе – представителното лице на града с църквите Сан Карло и Санта Кристина, Площад Кастело, историческият център на Торино, приютил пищния дворец Мадама и музея на древното изкуство, Kралският дворец и Катедралата. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 2 Торино - Лион
Закуска. Отпътуване за Франция. Пътят отвежда през живописния проход Фрежус и един от най–дългите тунели в Европа. Пристигане в Лион (UNESCO) – вторият по големина град във Франция. Разходка из центъра на града: площад Белкур, площад де Теро с фонтана, Старият град с квартал Сен Жан. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 3 Замъците по Лоара – Тур
„Всяка стъпка по тази земя на съзиданието позволява свежо разкриване на една картина, чиято рамка е река или спокоен вир…“ /Оноре дьо Балзак/ Закуска. Отпътуване за долината на река Лоара. Ако Париж си остава тронната зала на Средновековната френска история, Замъците по Лоара са нейният будоар, където се преплитат тайни и съзаклятия, ревност и отмъщения. Разглеждане на замъците Шамбор (UNESCO) - огромен архитектурен комплекс в Кралската долина, истинският Версай по време на Франсоа I и Шенонсо (UNESCO) - любим дворец на Катерина Медичи. Въпреки че днес са останали само духовете на кралете и кралиците на Франция, знаменитото минало може все още да бъде разкрито сред тази наистина несравнима околност. Продължаване за Тур – все още притежаващ облика на един буржоазен град. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 4 Тур – Нант - Рен
Закуска. Туристическа програма из Стария град на Тур, прочут с дървените си къщи. Разходка из средновековния му център, обградил площад Плумро и Катедралата, посветена на Св. Гатиен, прочута със своите витражи. Продължаване за Нант – най–бързо развиващият се град на провинция Брeтан, разположен на десния бряг на река Лоара и само на 50 км от бреговете на Атлантическия океан. Носи името на своите стари заселници – галското племе „намнети“. Катедралата Сент Пиер е една от най- късните готически катедрали във Франция, а базиликата Нотр Дам дю Бон Порт е известна със своя величествен купол, върху който има скулптура на архангел Гавриил. Но най - забележителното място е замъкът на Дука на Бретан, който удивява със своите старинни постройки и възможността да се запознаем с управлението на областта Бретан. Настаняване в хотел в района на Рен. Нощувка.

Ден 5 Рен - Мон Сен Мишел - Сен Мало
Закуска. Туристическа програма в центъра на Рен - столицата на областта Бретан. Тесни средновековни улички, внимателно реставрирани сгради, красиви площади запазили своя облик от XVIII в., множество исторически паметници и ресторанти, задоволяващи изискванията и на най – претенциозните клиенти, превръщат посещението на града в едно запомнящо се преживяване. Рен е известен с това, че след обединението на областта с Франция тук заседава бретански парламент и в този град били короновани херцозите на Рен. Отпътуване за Мон Сен Мишел – катедралата-видение, която при прилив е заобиколена от неспокойните вълни на морето, а при отлив остава свързана с континента чрез ивици пясък. Продължаване за Сен Мало – град музей, корсарско пристанище, заобиколено от мощни фортификационни съоръжения, родно място на Шатобриан - един от големите поети на Франция. Свободно време за разходка из тихите улички и крайбрежни булеварди, по крепостните стени и за посещение на Катедралата Св. Винсент. Връщане в хотела в Рен. Нощувка.

Ден 6 Париж
Закуска. Отпътуване за Париж. Панорамна автобусна обиколка на Париж – площад на Републиката, квартал Маре с най-стария и красив площад на Париж – Вогезите, площад Бастилията, Кметството, Консиержри, Нотр Дам дьо Пари – Парижката Света Богородица, Сорбоната, Пантеонът, Люксембургската градина, Сен Жермен де Пре, Градините Тюйлери, площад Конкорд, Инвалидите, Марсово поле, Айфеловата кула, Трокадеро, Триумфалната арка, Шан-з-Елизе, Елисейският дворец, Мадлената, Операта Гарние, площад Вандом. Следва разходка в квартала на художниците Монмартр. Посещение на базиликата Сакр Кьор, площада на художниците Тертр, Монмартрското лозе, ресторанта Пъргавото зайче и разходка по старинните улички на митичния хълм, от където се открива чудесен изглед към града. Възможност за закупуване на сувенири. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 7 Париж
Закуска. Отпътуване с метро за Айфеловата кула /билетите за градски транспорт се заплащат на място/, от върха на която ще се насладите на невероятна гледка към града и парижката област Ил де Франс. По желание разходка с корабче по Сена, чиито брегове в Париж са обявени от ЮНЕСКО за световно културно наследство. Свободно време за посещение според вашите интересите: Дома на Инвалидите, музея Роден, Д'Орсе, Лувър /според новата политика на Лувъра, за индивидуално посещение, което е по желание, е необходимо онлайн закупуване на билети - 17 EUR, необходима е предварителна заявка и плащане с основния пакет/, разходка из Люксембургската градина и Латинския квартал. Нощувка. Забележка: за група с дата на тръгване от България 24.06., 6-ти и 7-ми ден от програмата - ще бъдат разменени, заради работното време на музея Лувър.

Ден 8 Париж - София
Ранна закуска или сух пакет. Трансфер до летището за полет на BULGARIA AIR за София в 10.20 ч., кацане на аерогара София в 14.05 ч.


София – Милано – Торино – Лион – Замъците по Лоара – Тур – Нант – Рен – Сен Мало – Мон Сен Мишел – Рен – Париж - София

 

Цената включва

самолетен билет София – Милано – Париж – София на авиокомпания BULGARIA AIR, летищни такси, 1 брой чекиран багаж до 23 кг и 1 брой ръчен багаж до 10 кг с размери 55х40х23 см, транспорт с автобус по време на туристическата обиколка, 7 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 1 – в Торино, 1 - в Тур, 1 – в Лион, 2 – в Рен, 2 – в Париж, туристическа програма в определените градове и обекти по маршрута, водач от агенцията.

Цената не включва

входните такси за посещаваните туристически обекти, разходката с корабче в Париж и разходите за градски транспорт.