Формула 1 в Истанбул - Автобусна програма, 4 дни / 2 нощувки със закуски

ВИД ТРАНСПОРТ: Автобус ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 4 дни / 2 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: СОФИЯ-ПЛОВДИВ-ИСТАНБУЛ-ПЛОВДИВ-СОФИЯ

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма
ДАТА: 12.11 - 15.11.2020 г.

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 4 ДНИ/ 2 НОЩУВКИ
ТРАНСПОРТ: АВТОБУС
ЦЕНА: 135 лв.


ПРОГРАМА:

1 Ден/
Отпътуване от гр. София в 20:00 ч.; от ШЕЛ - Пазарджик в 21:30 ч.; от гр. Пловдив/ бенз. ОМВ до х-л "С.Петербург"/ в 22:00 ч..
Преминаване на ГКПП "Кап. Андреево". Нощен преход към Истанбул.

2 Ден/
Сутринта пристигане в Истанбул.
Настаняването се осъществява след 14:00 ч.
Клиентите,които не желаят допълнителни екскурзии могат да оставят багажа си в стаята за багаж на хотела и да изчакат настаняване във фоайето на хотела или да продъжат по собствена програма.
За клиентите,които желаят допълнителни екскурзии,програмата продължавва в следния ред.:
- Автобусно-пешеходна панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод на български език: фотопауза и посещение на обновената българска църква "Св. Стефан"/ Желязната църква/; посещение на площад Султанахмед - разглеждане на Хуподрума, Колоната на Константин, Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтанът на Вилхелм II, Синята Джамия/отвън/, византийската базилика "Св. София"/отвън/.
Настаняване в хотела.

- Следобед - посещение на най-високият небостъргач в града - "Истанбул Сапфир" най-високата жилищна сграда в Европа,завършен е в края на 2009 г. се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилища в комплексът има и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн . Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към този космополитен град и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците.

- Вечерта - Гала вечеря на корабче по Босфора с богато многостепенно меню с турски деликатеси, включени алкохолни и безалкохолни напитки неограничено количество, атрактивна програма Belly dance и DJ парти с музика за всеки вкус и възраст - срещу допълнително заплащане от 40 еуро/80 лева.

3 Ден/
Закуска. Свободно време или допълнителни екскурзии по желание срещу допълнително заплащане:

- Сутринта - разходка с корабче по Босфора: преминаване покрай Европейският и Азиатският бряг на пролива, под Първият и Вторият въжен мост. Разглеждане на едни от най-скъпите къщи и султански дворци с подробна и интересна беседа от местен екскурзовод на български език.Обиколката започва с разходка покрай Европейския бряг на Босфора: новият султански дворец „Долмабахче“, „Чираан Палас“ – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, кварталът „Ортакьой” – любимо място на истанбулската младеж, отбранителните крепости „Румели Хисар” и „Анадолу Хисар”, Кулата на девицата, летният султански дворец „Бейлербей” и др

- Следобед - посещение на новият султански дворец "Долмабахче" с местен екскурзовод на български език. Най-Красивият дворец в Истанбул, не случайно наричан още "Малкият Версай". В интериора и обзавеждането му са използвани 14 т злато и 40 т сребро. В централната зала на двореца се намира най-големият полилей в света със 750 крушки.

- Вечерта - екскурзия "Нощен романтичен Истанбул" с посещение на пеещите фонтани „Watergarden” с автобус и беседа от местен екскурзовод на български език, посещение на най-новия MALL „ЕМАР“ в Азиатската част на Истанбул + за желаещите посещение на Аквариум срещу допълнително заплащане от 75 турски лири.

4 Ден/
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване към България.
По пътя БОНУС -посещение на МОЛ "Форум Истанбул".
Отпътуване за България през ГКПП "Кап. Андреево". Пристигане в гр.Пловдив, ШЕЛ-Пазарджик и гр. София късно вечерта.

ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ЕКСКУРЗИИ СЕ ЗАЯВЯВАТ И ЗАПЛАЩАТ ПРЕДВАРИТЕЛНО, ЗА ДА МОЖЕМ ДА ГАРАНТИРАМЕ МЕСТА В СЪОРВЕТНИТЕ ОБЕКТИ НА ПОСЕЩЕНИЕ.
НА МЯСТО ЦЕНАТА НА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ЕКСКУРЗИИ ЩЕ БЪДЕ ПО-ВИСОКА С 20%.


УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
валиден задграничен паспорт и капаро 30%
доплащане - до 30 дни преди датата на отпътуване

Минимален брой за осъществяване на допълнителните екскурзии - 35 човека
Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи - 7 дни преди отпътуване.

Начин на плащане:
30% депозит при записване, доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване.
Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт.
Децата, пътуващи с един родител или без родители, представят нотарилно заверена декларация от единия или от двамата родители.
Визов режим: няма изисквания за визи.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 13160191240000001/18.12.2020 на ЗАД "Алианц България" - гр. София, бул. Княз Ал. Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Алианц България".

Забележка:
 • При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата може да претърпи промяна в реда на провеждане
 • При заплатен допълнителен тур, но неявяване в определеното време и място за започване на тура сумата не се възстановяват!
 • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
 • Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.


СРОКОВЕ ЗА АНУЛАЦИИ И НЕУСТОЙКИ:
Чл. 19. (1) Потребителят има право да се откаже от пътуването без санкция до 24 часа  след записване и внасяне на капаро. 
(2) В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа  следните неустойки: 
1. При пътуване в чужбина: 
а) след изтичане на срока по ал.(1) и до 60 дни преди датата на пътуването - такса резервация – 40 лв. За всяка промяна относно резервация след първоначалното записване се удържа такса в размер на 30 лева. 
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - в размер на депозита. 
г) от 29 до 20 дни преди датата на пътуването - 50% от общата стойност на пътуването. 
д) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 80% от общата стойност на пътуването. 
е) по-малко от 14 дни преди датата на пътуването - 100% от общата стойност на пътуването. 
2. При пътуване в страната: 
а) след изтичане на срока по ал.(1) и до 20 дни преди датата на пътуването такса резервация 20 лв. 
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита. 
в) от 13 до 7 дни преди датата на пътуването - 50% от общата стойност на пътуването. 
г) от 6 до 3 дни преди датата на пътуването - 80% от общата стойност на пътуването. 
д) по-малко от З дни преди датата на пътуване то - 100% от общата стойност на пътуване то. 
(3) При пътуване в чужбина при направена резервация с включени отстъпки за ранно записване или промоционални оферти и отказ на Потребителя след изтичане на срока по ал.(1) същият дължи следните неустойки: 
а) след изтичане на срока по ал.(1) и до 60 дни преди датата на пътуването - в размер на капарото.
г) от 59 до 20 дни преди датата на пътуването – 100 % от общата стойност. 
д) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването – 100 % от общата стойност. 
(2) При пътуване в страната при направена резервация с включени отстъпки за ранно записване и отказ на потребителя след изтичане на срока по ал.(1) същият дължи неустойки съгласно условията на конкретния хотел. 
(3) При анулация на пътуването поради болест или други лични причини, свързани с Потребителя, той губи платените на Туроператора суми в съответствие със сроковете на анулация и в размерите по алинея 1,2,3,4 респективно дължи заплащане на тези суми, в случай, че не ги е платил. 
(4) В случай, че Потребителят прекрати своята почивка /е кскурзия/ през времетраенето й по свое желание, всички допълнителни разходи, вкючително и транспортните са за негова сметка. В този случай не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените услуги. 
(5) При подаване на документи с неверни данни и неспазване на сроковете от страна на Потребителя, Туроператорът има право да анулира пътуването, удържайки горе цитираните неустойки. 
(6) При резервации Ранно записване , всяка една промяна на име на турист,тип настаняване , дата на пътуване , се таксуват и заплащат по стандартните цени на съответния хотел и се налага глоба в размер на 30лв.
 
Уважаеми клиенти, в публикуваната на този сайт информация е възможно да са допуснати грешки, защото тя е с информационна и рекламна цел. За най-достоверна и вярна информация се счита тази, предоставена в офисите на Белпрего Травел или на оторизираните агенти съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ.
 

Цената включва

 • транспорт с лицензиран туристически автобус;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в централната част на Истанбул;
 • БОНУС - посещение на МОЛ "Форум Истанбул"
 • медицинска застраховка за лица до 65 год.
 • пътни и магистрални такси
 • представител от агенцията по време на пътуването и престоя

Цената не включва

 • Музейни такси
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 год. - 10 лв.
 • Доплащане за застраховка COVID-19 с покритие 10 000 евро - 5 лв.
 • Застраховка "Отмяна на пътуване"
 • Разходи от личен характер
 • Допълнителни екскурзии:
1.Автобусна -пешеходна панорамна обиколка с местен екскурзовод на български език– 15 евро/30 лева

2.Гала вечеря на корабче по Босфора с програма Belly dance и DJ парти, многостепенно меню и неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки - 40 евро/80 лева

3.Посещение на „Долмабахче”. С предварителна резервация, входен билет, екскурзовод на български език. Цена на човек 25€ / 50 лева.

4.Разходка с кораб по Босфора – 17евро/34 лева

5.Нощен романтичен Истанбул с посещение на пеещите фонтани „Watergarden” и най-новия MALL „ЕМАР“ в Азиатската част на града – 17 евро/34 лева

6. Входна такса за аквариума – 75 турски лири

7.Трансфер и посещение на небостъргача „Сапфир”- най-високата жилищна сграда в Европа с билет 4D симулация на полет с хеликоптер- при минимум 20 туристи. Цена на човек 22 € / 43 лева

 
 • Билети за Формула 1
- Билет категория Platinium - Резервация се прави при пълно плащане на билета за Формула 1 + 30 % депозит от основната цена на екскурзията. Цената на билета е калкулиран при курс 1TRY = 0.95554 BGN. При разлика над 5 % агенцията си запазва правото да прекалкулира цената. Цената на билета включва такса резервация и такса куриер. Клиентът посочва желана трибуна и поне един алтернативен вариант. Билетите се предоставят на клиента 1 - 4 седмици преди съзтезанието.

Цена за възрастен: 619 лв., за деца до 14г. - 313 лв.

- Билет категория Gold - Резервация се прави при пълно плащане на билета за Формула 1 + 30 % депозит от основната цена на екскурзията.Цената на билета е калкулиран при курс 1TRY = 0.95554 BGN. При разлика над 5 % агенцията си запазва правото да прекалкулира цената. Цената на билета включва такса резервация и такса куриер. Клиентът посочва желана трибуна и поне един алтернативен вариант. Билетите се предоставят на клиента 1 - 4 седмици преди съзтезанието.

Цена за възрастен: 456 лв., за деца до 14г. - 241 лв.

- Билет категория Silver - Резервация се прави при пълно плащане на билета за Формула 1 + 30 % депозит от основната цена на екскурзията. Цената на билета е калкулиран при курс 1TRY = 0.95554 BGN. При разлика над 5 % агенцията си запазва правото да прекалкулира цената. Цената на билета включва такса резервация и такса куриер.Клиентът посочва желана трибуна и поне един алтернативен вариант. Билетите се предоставят на клиента 1 - 4 седмици преди съзтезанието.

Цена за възрастен: 284 лв., за деца до 14г. - 155 лв.

- Билет категоря Bronze - Резервация се прави при пълно плащане на билета за Формула 1 + 30 % депозит от основната цена на екскурзията. Цената на билета е калкулиран при курс 1TRY = 0.95554 BGN. При разлика над 5 % агенцията си запазва правото да прекалкулира цената. Цената на билета включва такса резервация и такса куриер. Клиентът посочва желана трибуна и поне един алтернативен вариант. Билетите се предоставят на клиента 1 - 4 седмици преди съзтезанието.

Цена за възрастен: 189 лв., за деца до 14г. - 107 лв.

- Билет за тревна площ - Резервация се прави при пълно плащане на билета за Формула 1 + 30 % депозит от основната цена на екскурзията. Цената на билета е калкулиран при курс 1TRY = 0.95554 BGN. При разлика над 5 % агенцията си запазва правото да прекалкулира цената. Цената на билета включва такса резервация и такса куриер. Клиентът посочва желана трибуна и поне един алтернативен вариант. Билетите се предоставят на клиента 1 - 4 седмици преди съзтезанието.

Цена за възрастен: 93 лв., за деца до 14г. - 60 лв.
 

Почивки

Екскурзии