УИКЕНД ЕКСКУРЗИЯ ДО ИСТАНБУЛ 26.03.2021

ВИД ТРАНСПОРТ: Автобус ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 3 дни / 2 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: Истанбул

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 160 лв.
Дата Цена Запитване
Програма

ИСТАНБУЛ 

Дата на отпътуване: 26.03.2021г

 

ПЪРВИ ДЕН –Отпътуване в 04.00ч. от стадион „Васил Левски“ в гр.София,  06.00ч. от хотел "Тримонциум” в гр.Пловдив, 07.15ч. от бензиностанция OMV гр. Хасково за Истанбул. Преминаване през границата Капитан Андреево. Пристигане в Истанбул на Златния рог.  По желание разходка с корабче по Босфора /корабът е индивидуален, с екскурзовод на български език и се разглеждат всички забележителности, които се намират на европейския и азиатския бряг на града/. Посещение на Желязната църква“ Свети Стефан“, единствената православна желязна църква, която беше изцяло реставрирана и отворена за посетители на 07.01.2018. Около 16 млн. турски лири са вложени в цялостната реконструкция на българската църква - реставрирани са всички декоративни елементи по олтара, иконописите, патриаршеските два трона и иконостаса. Въз основа на новоизградения фундамент на храма се е оформило ново многофункционално помещение-крипта, което ще бъде използвано като изложбена зала и други културни прояви на българската общност. Изградена е съвременна климатична и вентилационна система. Подменени са всички пейки за богомолците и посетителите на църквата. Във външно-архитектурен план е извършен цялостен ремонт на металните конструктивни и корпусни елементи на храма.  Желязната църква в Истанбул е един от най-значимите български паметници на архитектурата и културата. Нощувка.

 

ВТОРИ ДЕН –Закуска. Панорамна обиколка на Истанбул с местен професионален екскурзовод: започваме с гледка отвън към църквата “Света София” превърната в джамия  най-мащабната и внушителна забележителност в града, към водохранилището Йеребатан - един от малкото запазени водохранилища, уникален арихитектурен паметник, който след обновяването си, може да бъде разгледан и отвътре, Хиподрумът с Теодосиевата колона - един от най-важните площади в културния и политическия живот на Византийската империя, Синята Джамия /отвън/–  този скъпоценен паметник на турското и ислямското изкуство, построен през 537 година впечатлява всички свои посетители с внушителните си куполи, градини и изтънчени минарета, района "Сиркеджи” и гарата на Ориент експрес, кварталът "Емин Оню” със съборната джамия "Йени джами”, строена 66 години, заради трагичен случай, свързан с построяванетo ѝ, Египетския пазар, Златния рог. По желание разглеждане на главният султански дворец "Топ Капъ" сарай. По желание посещение на водохранилището Йеребатан. Великолепно творение от древността, запазено и добре съхранено през годините до днес. На територията на града са открити десетки цистерни, но Йеребатан е неповторима относно архитектура, инженерна мисъл, инфраструктура. Благодарение на тази цистерна за съхранение на чиста питейна вода, Константинопол е считан за трудно превземаем град. Разходката с екскурзовод под Земята, с перфектна циркулация на въздуха, със свеж и чист въздух, Ви отвежда в място, невиждано досега, с високите си колони,  336 на брой, които поддържат тухлените куполи над тях, някои капители с изобразена горгоната Медуза. А в кладенеца на желанията можете да хвърлите монета и да си пожелаете нещо, което непременно ще се сбъдне. Следобяд посещение на Сапфир  жилищната сграда на 238 метра височина, в която има МОЛ, голф игрище и най-известната платформа с 360-градусова панорамна гледка към целия град и всички негови забележителности. По желание алтернативно разглеждане на града чрез т.нар. "Хеликоптер", с който се осъществява „виртуална“ разходка над/из/в забележителностите на Истанбул в 4D киното на Сапфир - ще имате чувството, че се усещате във водите на Босфора, че докосвате стенописите на "Света София", ще "влезнете" в Синята Джамия, Хиподрума, Водохранилището и др. Свободно време из най-известния пазар в Азия и Европа – "Капалъ Чарши"  или свободно време за посещение на музеи по Ваш избор. Нощувка.

 

ТРЕТИ ДЕН –Закуска. Отпътуване с автобус към азиатската част на града. Преминаваме през кварталите "Каракьой", Морската гара след частична реставрация, "Топхаане", строена от Мимар Синан, покрай джамията с най-острите минарета в Империята" Долма бахче джами", двореца , където през 1938 г умира Ататюрк "Долма бахче", с изящно оформен и озеленен двор, европейско обзавеждане и великолепен изглед към Азия и Босфора. Продължаваме покрай морския музей и по булеварда Фридрих Барбароса се отправяме към първи Босфорски мост от 1973г.,  посветен на 50-годишнината от основаването на Република Турция - "Ататюрк". Спираме за кратка фотопауза в Азиатската част на Истанбул, след което се отправяме кам Тюркоазоо като разглеждаме панорамно и бизнес частите на града, спускайки се към моста над Златния рог "Халич". По желание посещение на "Тюркоазоо – един от най-новите аквариуми на Балканите, който ще Ви потопи в един цял, безметежен, безкраен воден свят с над 10 000 водни обитатели. Разходката в 80-метровия тунел ви дава усещането, че можете да докоснете всяко едно водно създание, като от всяка страна сте заобиколени от свободно плуващи октоподи, акули, безопасни и страховити "жители" на всички видове водни басейни. Отпътуване за България.

Хотели

 

Допълнителни екскурзии
 • Разходка с корабче по Босфора: 40лв.;
 • небостъргач „Сапфир“/ входна такса и билет за разходка – кино 4D/ – 60лв.;
 • Аквариум “Тюркоазо“- 40лв;
 • дворец "Tоп Капъ" /екскурзовод, входна такса/ – 55лв
 • водохранилището "Йеребатан"  /екскурзовод, входна такса/ – 30лв.

Цената включва

 • 2 нощувки със закуски в хотел в Истанбул;
 • Автобусен транспорт по програмата;                                                                                                                        
 • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;                                                              
 • Медицинска застраховка.

Цената не включва

 • Входни такси на посещаваните туристически обекти.
 • Разходка с корабче по Босфора: 40лв.;
 • небостъргач „Сапфир“/ входна такса и билет за разходка – кино 4D/ – 60лв.;
 • Аквариум “Тюркоазо“- 40лв;
 • дворец "Tоп Капъ" /екскурзовод, входна такса/ – 55лв
 • водохранилището "Йеребатан"  /екскурзовод, входна такса/ – 30лв.
 • Градска такса – заплаща се на рецепция 
 •  

  *Горепосочените цени за входни такси, включват и допълнителни разходи, и посреднически такси за резервация, екскурзоводски възнаграждения, автобусен транспорт и паркинг.

  Допълнителните туристически услуги и багажа се ползват ПО ЖЕЛАНИЕ на потребителите срещу допълнително заплащане,  заявяват се и се заплащат при сключването на договора за туристически  пакет, и се провеждат при минимум  20 туристи.

  При по-късно заявяване, туроператорът може да откаже предоставянето им, ако има обективни пречки за това, или да поиска заплащането на допълнителна такса, в зависимост от разходите за по–късната резервация.


  **В цената не се включват и градски (сити) туристически такси, които потребителите–пътуващи са длъжни да заплащат в местата за настаняване (хотелите) в размери, определени за съответното населено място.

Почивки

Екскурзии