Уикенд в Букурещ с посещение на комплекс "Термите"

ВИД ТРАНСПОРТ: Автобус ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 2 дни / 1 нощувка ДЕСТИНАЦИЯ: София - Букурещ - София

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма

1-ви ден:
Отпътуване в 06:00 ч. от гр. София, площад "Св. Александър Невски".
Пътува се по маршрут София - Русе - Букурещ (~385 км).

Пристигане в Букурещ ранния следобед.
Свободно време за разходка в Стария град и централната част града или по желание с допълнително заплащане панорамна обиколка на града: площад "Съединение" (Piata Unirii), площад "Конституция" (Piata Constitutiei), Палата на Парламента, булевард "Съединение", хълма на Патриаршията, Букурещкия университет, Националния театър "Йон Лука Караджиале", Римския площад (Piata Romana), Площада на авиаторите, Триумфалната арка, булевард "Виктория" (Calea Victoriei), площад "Революция" (Piata Revolutiei), сградата на румънската филхармония- "Атене", Кралския дворец, църквата "Крецулеску", и палатата на румънската банка "CEC".

Свободно време за разходка в Стария град и централната част града или по желание с допълнително заплащане организирано посещение на Палата на Парламента - сега действащ Парламент на Румъния. Построяването на сградата на румънския парламент, наричана още "Двореца на Чаушеску" или "Дом на народа" се превръща в един от най-мащабните проекти от 80-те години на ХХ век. Палатът на Парламента и до наши дни остава като символ на комунистическия режим, установен по време на управлението на румънския диктатор Николае Чаушеску, президент на Румъния от 1965 г. до 1989 г. Заради своите внушителни размери сградата на Перламнта в Букурещ заема престижното второ място в класацията за най-голяма административна сграда в света след сградата на Пентагона.

Забележка: Настаняването в хотела е след приключването на пълната туристическа програма (включително допълнителните мероприятия и свободното време).

Настаняване в хотел 3* в Букурещ.
Нощувка.

2-ри ден:
Закуска.

Посещение на модерния уелнес комплекс "Терми Букурещ" (Therme Bucuresti), намиращ се на около 20 км от Букурещ. Независимо от сезона, постоянната температура в комплекса е 29-30 градуса, а водата в басейните около 33 градуса. Термалната вода извираща от дълбочина захранва 9 басейна, 6 сауни , 4 парни бани и 16 водни пързалки. На територията на "Терми Букурещ" се намира най-голямата ботаническа градина в Румъния с над 800 000 растителни вида, сред които уникални видове палми, орхидеи и др. Разделен е на 3 големи зони (Galaxy, The Palm, Elysium), оборудвани с най-модерните съоръжения за отдих и забавления, които превръщат престоя в незабравимо преживяване.

Отпътуване за България следобед.
Пристигане в София късно вечерта.

Цената включва

 • транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Букурещ /периферно разположен, икономичен тип/
 • посещение на "Терми Букурещ" /без включена входна такса/
 • екскурзоводско обслужване по маршрута

Цената не включва

 • входните такси за туристическите обекти
 • доплащане за единична стая - 70 лв.
 • панорамна обиколка на Букурещ - 20 лв. - заявява се при записване за екскурзията; осъществява се при минимум 20 туристи;
 • посещение на Палата на Парламента - 30 лв.; студенти (19 - 26 год.) - 22 лв.; ученици (7 - 18 год.) - 18 лв. - цената включва трансфер, беседа по време на обиколката в Парламента и входна такса; заявява се при записване за екскурзията; осъществява се при минимум 20 туристи; Важна забележка: Отстъпките за студенти и ученици са валидни единствено при представяне на документи удостоверяващи статуса на пътуващия. При промяна на входните такси, Туроператорът си запазва правото да промени цените в съответствие с актуалните цени.
 • доплащане за мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица до 69 г. - 1 лв. на човек на ден
 • доплащане за мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 69 г. до 85 г. - по 2.50 лв. на човек на ден
 • лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.

Почивки

Екскурзии