Предколеден шопинг в Истанбул и Одрин през декември 2020 г

ВИД ТРАНСПОРТ: Автобус ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 4 дни / 2 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: София-Пазарджик-Пловдив-Хасково-Капитан Андреево-Истанбул.

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма
Шопинг мания в Истанбул и Одрин през декември 2020 г
Автобусна програма: 4 дни / 2 нощувки с отпътуване от София, Ихтиман, Пазарджик, Пловдив, Хасково
Дати на тръгване: 17.12.2020
Цена: 179 лв
 
ПРОГРАМА
 
Ден 1 (четвъртък)/ 21:00 ч. Отпътуване от София – Стадион Васил Левски по маршрут София-Пазарджик-Пловдив-Хасково-Капитан Андреево-Истанбул. Нощен преход.
Ден 2 (петък)/ Рано сутринта пристигане в Истанбул. Aко има свободни стаи в момента на пристигане, туристите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи, настаняването ще бъде след 14.00 ч.
Самостоятелна разходка до Капалъ Чаршъ, време за кафе и покупки. Капалъ чаршъ (Покритият пазар,) е миниград, разпрострял се на шейсет и пет улици и над 200 декара и включва около 4000 магазина, кафененца и ресторанти – всичко това, заградено от стена, през която се влиза от някоя от единайсетте порти.
Първоначално построена от Мехмед Завоевателя през 50-те години на ХV в., тя е била основно преустройвана през годините вследствие на пожари, макар че нейният оригинален стил – сводести пасажи и облицовани с плочки фонтани – е бил запазен.
Капалъ Чарши (Kapaliçarsi) е един от най-големите и най-старите закрити пазари в света. Посещава се от доста хора - между 250 000 и 400 000 души дневно. Капалъ Чарши е известен с бижута, грънчарство, подправки и магазини за килими. Много от сергиите са групирани по типове стоки като например има специални места за кожени изделия или бижута. 
Поемете си дълбоко дъх и се гмурнете в лабиринта от заплетени странични улички, където търговци предлагат малки чаши чай на обърканите туристи, търсещи изплъзващата се изгодна сделка. От време на време и някой жител на града все още идва тук да си купи няколко метра плат или златна гривна за специален случай, и, както често се случва, страничните улички са най-автентични и напомнящи за старите времена.
Задължително е да се пазарите, тъй като първоначално предложената ви цена надвишава поне два пъти тази, на която трябва да сключите сделката.
Връщане в хотела. Настаняване. Свободно време за почивка.
16:00 ч. Посещение на Mall Viaport Venezia (по желание срещу доплащане) – уникален по рода си търговски център, който ще ви пренесе директно във ВЕНЕЦИЯ ! Самият мол е заобиколен от  канал с гондоли, красиви паркове, детски забавления и много изкушения. Усетете духа на площад „Сан Марко” и пазарувайте в магазините с намаления на световно известните марки.
19:30 Нощна обиколка с автобус с посещение на хълма Пиер Лоти-по желание срещу доплащане при мин. 20 човека- Булевард Кенеди; Сарай бурну; пристанището Сиркеджи; кв. Фенер; свещеният квартал Еюп, където се намира и една от най-посещаваните джамии - "Еюп". Посещение на историческото кафене Пиер Лоти кацнало на хълма „Еюп“, за да разкрие поетична гледка към Истанбул, вдъхновявала в миналото известния френски автор Пиер Лоти, а днес нас, то е едновременно модерно, но съхранило духа на 19 век и предлага наргиле, игра на табла, ароматен чай, турско кафе … и тази запомняща се панорама към Златния рог. По още по – интересен начин ще се изкачим до кафето – с кабинков лифт. Свободно време за снимки. или
20:00 ч. Вечеря в ресторант Гар Мюзик Хол с богата шоу програма (по желание; срещу заплащане)
Ще имате възможност да се насладите на богата традиционна програма от турския фолклор, ориенталски танци, кючекини и шоу програма. 
Меню: салата асорти (ордьовър), топли предястия,  салата, основно ястие , сезонни плодове за десерт. На човек се полагат: 2 чаши водка, ракъ или джин; или 2 бири; или 2 безалкохолни; или 1 малка бутилка вино от 350 мл.
Нощувка.
Ден 3 (събота)/ Закуска.
09:30 Посещение на МОЛ Istanbul Cevahir който разполага с общо 48 ресторанта, като 34 от тях са за бързо хранене. В него буквално можем да прекараме цял ден, тъй като на разположение са ни 12 кино зали, театър, детско кино, влакче на ужасите, боулинг и други забавления.

Неслучайно десететажният Istanbul Cevahir минава за най-големия търговски център в цяла Европа. Общата застроена площ на мола достига 432 000 кв. м, което му отрежда място и сред 10-те най-големи търговски центъра в света.

Само отдаваемата му площ е 110 000 кв. м. Паркингът на мола също е гигантски -той заема внушителните 71 000 кв. м, като може да побере до 2500 автомобила.

Връщане в хотела и свободно време.
19:30 ч. Програма "Нощен Босфор" (по желание срещу заплащане) – вечеря на кораб по Босфора с развлекателна програма.
Круизът включва вечеря и шоу програма с местни фолклорни танци от различни региони в Турция, ориенталски танци, музикална програма с DJ. 
Менюто включва:
Сезонна салата , различни видове студени предястия (мезета); 
Три вида  основно ястие:
 Печено пилешко месо ;
Кюфтета на скара;
Риба;
Десерт - сезонни плодове  
Включените  алкохолни напитки  / бира, турска ракия, водка, вино / и  безалкохолни напитки са местно производство и са без лимит.
Нощувка.
Ден 4 (неделя)/ Закуска. Освобождаване на хотела.
09:30 ч. Посещение на Mall FORUM ISTANBUL-време за шопинг.
Посещение на SEA LIFE аквариума  (срещу допълнително доплащане ) - Аквариумът се простира на площ от 8000 м2 и е с 1000 м2 повече от следващият по големина аквариум в Евопра, намиращ се в Барселона. Благодарение на специалните тунели, които са част от съоръжението, посетителите се радват на уникална панорама и усещането, че плуват сред рибите. Тук се намира един от най-дългите подземни водни тунели в света - 80 м.
Около 12 ч. отпътуване за Одрин. Кратък престой в града с възможност за посещение на прочутата джамия  Селимие – дело на известния архитект на османската империя Синан и символ на съвършените пропорции; възможност за шопинг в Одринската Капълъ Чаршъ и борсата за перилни препарати.
Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
Хотели
Хотел 2/ 3 * в Лалели, Истанбул
Допълнителни екскурзии
Трансфер до Мол Венеция-10 лв; мин.15 човека
Трансфер до Мол Джевахир- 10 лв; мин.15 човека
Посещение на Гар Мюзик Хол с включена вечеря и напитки и богата шоу програма- 60 лв;
Вечеря на яхта по Босфора-90 лв
Нощна обиколка на Истанбул и посещение на хълма Пиер Лоти- 30 лв

Цената включва

Транспорт с лицензиран автобус;
2 нощувки със закуски в Истанбул;
Бонус- трансфер до Мол Форум Истанбул
Бонус- посещение на Одрин и джамията Селимие
Застраховка за лица до 64.99 г
Пътни и магистрални такси
Водач-представител от фирмата

Цената не включва

Разходи от личен характер;
Трансфер до Мол Венеция-10 лв; мин.15 човека
Трансфер до Мол Джевахир- 10 лв; мин.15 човека
Посещение на Гар Мюзик Хол с включена вечеря и напитки и богата шоу програма- 60 лв;
Вечеря на яхта по Босфора-90 лв
Нощна обиколка на Истанбул и посещение на хълма Пиер Лоти- 30 лв
Доплащане за застраховка за лица над 65 г- 5 лв