От смарагдовите гори на ШРИ ЛАНКА до тюркоазената синева на МАЛДИВИ - организирана група с обслужване на български език.

ВИД ТРАНСПОРТ: Самолет ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 10 дни / 7 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: 10 дни/ 7 нощувки + ранно настаняване / 7 закуски / 3 обяда/ 7 вечери

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма по дни
 
Ден 1 София – Коломбо
Отпътуване от София в 13.00 ч. с редовен полет на QATAR AIRWAYS за Доха. Кацане в Доха в 17.40 и продължаване за Коломбо с полет в 19.10 ч.

Ден 2 Коломбо – Сигирия – Полунаруа
Кацане в 02.45 ч. на летището в Коломбо и трансфер до хотела в района на Сигирия. Настаняване и кратка почивка. В късния следобед посещение на Полунаруа – втория по значение археологически комплекс в Шри Ланка. Древен градски център, създаден още през XVI в. и превърнат във важен селскостопански и търговски център. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 Сигирия – джип сафари в Национален парк Минерия
Закуска. Рано сутринта се предвижда посещение на Сигирия - древен археологически комплекс, където са намерени останки от дворец, датиран от V в. Сигирия впечатлява и с 200-метровия скален блок, който се издига над комплекса и е създаден от магмата на застинал вулкан. За ентусиастите предстои изкачване по стръмни стълби, които отвеждат до върха на скалата, от която се разкрива красива гледка. Връщане в хотела. Кратка почивка. Отпътуване за Национален парк Минерия“. Предстои джип сафари в този природен парк, който е едно от най-добрите места за наблюдение на слонове на острова. Тук числеността на популацията им е впечатляваща. Микроклиматът на парка се определя основно от голямото езеро Минерия, околностите на което, със своите влажни гори и храсти, са дом на разнообразни животински видове, сред които маймуни макаци, индийски елени замбар, крокодили, биволи и леопарди. Учени са установили, че паркът е територия на най - голямото събиране на слонове в света през сухите месеци от годината. По време на незабравимото джип сафари ще можете да се насладите и на огромни стада птици, включително корморани и щъркели, които се събират да ловят риба в плитките води на езерото. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 Дамбула – Канди
Закуска. Посещение на Скалния храм в Дамбула (UNESCO). Храмът, вграден в скалата, е създаден още през III в. и е едно от най – значимите будистки светилища в Шри Ланка. Отпътуване за Канди. Предвиждат се попътни посещения на градина за екзотични подправки, в която се отглеждат канела, кардамон, черен пипер и др., както и на фабрика за батик – древен способ за оцветяване на тъкани и други материи, при който се използват восък и различни органични багрила. Пристигане във втория по големина град на острова. Вечерна разходка в Канди (UNESCO) - последната столица на синхалските крале, която през 1815 г. преминава в английски ръце. Градът е важно религиозно средище, в което се намира една от най - важните будистки реликви – Храмът на зъба на Буда. По време на церемонии, когато зъбът се излага на показ, е поставян върху златен лотос, защото според преданието е открит в Индия върху лотосов цвят. Посещение на бижутерийна галерия и на шоу-представление с традиционни танци. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 Канди – Пинавела – Коломбо
Закуска. Разходка из Кралската Ботаническа Градина в Канди. Отпътуване за Коломбо с попътна спирка в приюта за слонове в Пинавела. Резерватът за осиротели слончета е създаден през 1975 г. с цел да приютява изоставени или ранени слонове. В момента на територията на резервата живеят около 100 слона, от които 25 са новородени. В късния следобед начало на туристическа обиколка, която предвижда посещение на английския форт, служил дълго като седалище на английската администрация на острова, крайбрежната улица, холандската църква, построена през 1749 г., както и площада на Независимостта. Приситгане в Коломбо – кратък панорамен тур, който включва минаване покрай английския форт, служил дълго като седалище на английската администрация на острова, крайбрежната улица, както и площада на Независимостта. Настаняване в хотел в района на Коломбо/Негомбо. Вечеря. Нощувка.

Ден 6 Коломбо – Мале
Ранна закуска или сух пакет. Трансфер до летището за полет до Мале. Излитане в 07.30 ч., кацане на летището в Мале в 08.25 ч. Трансфер с бърза моторна лодка до хотела. При възможност ранно настаняване. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка. Малдивите – тропическият рай…. Заобиколени от безбрежната тюркоазено синя вода на Индийския океан, Малдивите често са описвани и като райско кътче на земята. Със своите белопясъчни плажове, зелени палми, пъстри и изпълнени с живот рифове, както и безграничното си спокойствие, малкият архипелаг пленява посетителите си. Рядко се случва турист да напусне разкошните атоли, без в него да се е загнездила надеждата, че отново ще зърне райските острови…

Ден 7 Малдиви
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Обяд. Вечеря. Нощувка.

Ден 8 Малдиви
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Обяд. Вечеря. Нощувка.

Ден 9 Мале – Доха
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Освобождаване на стаите до 12.00 ч. /можете да оставите кфарите си в багажното отделение на хотела/. Обяд. Трансфер за полет до Доха в 21.05 ч. Кацане в Доха в 23.50 ч.

Ден 10 Доха - София
Полет за София в 07.00 ч. Кацане на аерогара София в 12.00 ч.


София - Доха - Коломбо – Полонаруа - Сигирия - Национален парк Минерия - Дамбула – Канди – Пинавела – Коломбо/Негомбо - Мале – Доха - София

 

Цената включва

международен самолетен билет на Qatar Airways София – Доха - Коломбо – Мале - Доха - София, самолетен билет с летищни такси Коломбо – Мале, летищни такси, 7 нощувки със закуски в хотели 4****, от които, 2 – в района на Сигирия + ранно настаняване при пристигането, 1 – в Канди, 1 – в Коломбо/Негомбо, 3 – на Малдивите, 3 обяда, 7 вечери, всички трансфери по програмата, трансфер с бърза моторна лодка до хотела на Малдивите, местни екскурзоводи с превод на български от водача на групата, туристическа програма на български език – посещение на Полунаруа, Сигирия, скалния храм в Дамбула, посещение на градина за екзотични подправки, фабрика за батик, резервата за слонове в Пинавала, кралската ботаническа градина в Канди, бижутерийна галерия и традиционно представление в Канди, панорамен тур на Коломбо, входни такси за посочените обекти, джип сафари в Национален парк Минерия, бутилка вода на ден по време на трансферите с автобус, WIFI в автобуса по време на туристическата обиколка, водач-преводач от агенцията.

Цената не включва

бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 35 EUR /заплащат се с основния пакет/, бакшиши за пренасяне на багажа в хотелите, такса за камера и фотоапарат при снимане вътре в обектите.

Почивки

Екскурзии