Нова Година 2021 остров Бали

ВИД ТРАНСПОРТ: Самолет ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 9 дни / 7 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: София - Доха - Денпасар - Доха - София

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма

ДАТИ:  27.12.2020 - 04.01.2021

 

Остров Бали е считан от мнозина за рая на земята.
Известен е с местното гостоприемство, колоритната си култура и невероятна природа. Безброй
живописни гледки тук включват зелени оризови тераси, вулкани които пробиват облаците, буйна тропическа джунгла, очарователни пясъчни плажове, блестящи тюркоазени води...
Бали е не просто дестинация, а състояние на съзнанието, което искате да запазите възможно най-дълго.

 

 

ПРОГРАМА

 

Ден 1: София – Истанбул

Среща на летище София. Полет за Истанбул в 21:25 часа.

Ден 2: Истанбул - Денпасар, Бали

Полет от Истанбул за Бали в  01:45 часа. Пристигане в Денпасар  19:00 местно време. Трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 3: Най-популярния Инстаграм тур за Бали

Закуска. Свободно време и плаж. Пожелание целодневна екскурзия, включваща поредица от атрактивни места станали популярен Инстаграм маршрут, започващ с езерото Bratan и храма Pura Ulun Danu Bratan, разположен в самото езеро и посветен на Богинята на водата.

След това продължаваме към широките оризови тераси на Бали. По пътя ще се запознаем с типичната култура и начин на живот на острова. Следвайки зелените хълмове ще стигнем подножието на най-високият вулкан на острова и  храма Luhur Batukaru. Храмът е построен през 11 век, тук в областта на Табанан ще се насладите на спокойствието и чистотата на природата далеч от туристическият поток. Следващата спирка е древния индуски храм Tanah Lot, построен на една скала плискана от вълните, като достъп до него има само при отлив. Тук са едни най-добрите залези на острова.  Друг красив храм, който ще видим е Taman Ayun Temple, а част от страхотното преживяване е люлка  джунглата, която присъства в хиляди Instagram постове. Нощувка.

woman swinging on hammock

Ден 4: Плаж и СПА

Закуска. Свободно време за плаж или по желание СПА процедура, за изчистване и балансиране на енергията. Легендарните балийски тропически СПА процедури обединяват екзотична атмосфера, широка гама от aлтернативни терапии и натурални продукти. Балийския традиционен масаж и холистичните лечебни техники, са комбинация от чудотворни продукти от кокосово масло, като чрез използването на балийски камък се постига изключително ефективен начин за стимулиране на енергията на тялото, ума и духа. Терапията служи и за премахване на отрицателната енергия и зареждане с целебната сила на природата. Нощувка.

Ден 5: Посрещане на Новата Година 2021

Закуска. Свободен ден за плаж, СПА и развлечения. Подготовка за Новогодишната нощ и  посрещане на Новата 2021-ва година.

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!

 
time lapse photography of fireworks

Ден 6: Храма Улувато, традиционна танцова програма и барбекю на плажа.

Закуска. Плаж и свободно време, а вечерта пожелание ще посрещнем залеза в един от най-приказните храмове в Бали - Улувату. Храмът е разположен на около 80 метра над морското равнище в южната част на Бали. Духовното светилище е на ръба на стръмни скали в село Пекату. Това е индуистки храм, един от деветте важни в Бали, които са предназначени да предпазват острова от зли духове. Освен това Улувату е част от Sad Kahyangan Temple – шестте най-свети места за поклонение на Бали. Според местните вярвания те са ключови и осигуряват духовен баланс на Бали. Насладете се на  живописната природа, заобикаляща храма, залеза от хълма Улувату, и се потопете в балийската култура с традиционно танцово изпълнение на Кечак в храма Uluwatu, последвано от вечеря с морски дарове на барбекю до плажа. Нощувка.

Ден 7: Храмове, оризови тераси, криволичещи пътища и удивителни спиращи дъха гледки.

Отправяме се към величествения храм Лемпуян в източната част на Бали. По пътя минаваме през красиви оризови тераси, криволичещи пътища и удивителни спиращи дъха планини. Не случайно този храм е известен като Портата към небето.

Отправяме се към Тирта Ганга, бивш кралски дворец известен с красотата си. Това великолепно място, заобиколено от градини, многобройни фонтани и езера, не напразно е смятано за една от основните атракции на острова. Състои се от единадесет многоетажни фонтани, малки езерца с декоративни риби, басейни, мостове, водни лабиринти, цветни алеи и разбира се много статуи на индуски богове. Смята се, че минавайки по камъните на „водния лабиринт“ през определена последователност ще получите здраве и красота. След посещението на водния дворец, ще се насладим на страхотен обяд с изглед към планината Агунг, река Телага Уаджа и оризовите полета. След обяд потегляме към най-големия храм на Бали, Pura Besakih. Това е най-важният, най-големият и свят храм на индуистката религия в Бали, добре известен и като Храма Майка на Бали.  Besakih е уникален, тъй като основно се състои от повече от 80 отделни храма. Основната е Pura Penataran Agung (Великият храм на държавата).  Целият район Бесаки е смятан за свещен от много времена. Според балииците храмовете не могат да бъдат отделени от земята на която са изградени и са в едно с природата, духовете и боговете които всъщност живеят там. Нощувка.

Ден 8: Невероятните плажове на Бали

Свободно време. По желание възможност да изследваме плажовете на Бали - от зластите пясъци на запад до ослепително белите на изток. Ще видим: Pandawa Beach, Blue Point, Padang – Padang Beach, Mengiat Beach Nusa Dua. Нощувка.

silhouette of coconut tree during sunset

Ден 9: Бали – Убуд, храмове, екзотични пазари, батик, оризови терaси, кафе плантации, водопади

 Закуска. Плаж. Свободно време или по желание вълнуваща целодневна обиколка из острова. Поемаме към Тегалаланг – живописните оризови тераси на Бали. Тегалаланг образуват най-прекрасни терасовидни пейзажи в областта на Убуд. Любими на пътешествениците и предлагащи страхотни възможности за снимки, оризовите насаждения са интересни и заради „субак“ – традиционна балинезийска напоителна система от осми век. Обиколката продължава с посещение на плантация за кафе, където ще може да се докоснете до известното кафе Лувак. Ще научите какъв е процеса от засаждането на кафето де неговото сервиране. След невероятното кафе се отправяме към Кралския дворец в Убуд (Puri Saren Ubud), изграден в традиционен балийски стил. Продължаваме към гората на маймуните.

Стигаме до храмът Тирта Емпул, построен през 9 век. Тук хората се редят на опашка, за да се потопят в свещените извор и да пият вода от чучура. Счита се, че водата има лечебно действие и хората пътуват до тук, за да се пречистят в бистрите басейни за къпане. Предлага се лек обяд, храна благословена от Pemangku (Местният свещеник). По време на тази обиколка ще се насладите на невероятната природа на Бали, ще усетите атмосферата на типичните пазари откъдето може да си закупите традиционни сувенири, да изберете своя батик, да разгледате множество галерии и работилници на местните занаятчии. По време на обиколката има включен обяд в който е представена традиционна балийска кухня. Нощувка.

boy showering on lake

Ден 10: Денпасар – Истанбул

Закуска. Свободно време. Трансфер и полет за Истанбул в 18:45 часа. Пристигане в Доха 23:45 часа

Ден 11: Истанбул - София

Полет от Истанбул в 06:45 часа. Пристигане в София 11:45 часа.

Хотели
Grand Balisani 4*
Допълнителни екскурзии
  • Целодневна екскурзия до езерото Bratan с храма Pura Ulun Danu,  храма Luhur Batukaru. посещение на древния индуски храм Tanah Lot – най-добрият Инстаграм маршрут за Бали – 90 евро
  • Целодневна екскурзия до Убуд, оризовите тераси на Тегалаланг, храма Tirta Empul, разглеждане на плантация за кафе Копи Лувак, занаятчийско селище, включен обяд – 85 евро
  • Целодневна екскурзия до „Besakih Temple” и най-свещените храмове на Бали с включен обяд – 85 евро
  • Храма Улувато, традиционна танцова програма и барбекю на плажа - 75 евро
  • Обиколка на невероятните плажове на Бали - 70 евро
  • Възможност за шнорхелинг, сърф, каяк и всякакви други водни спортове и забавления -  (организират се и заплащат на място)
  • Въможност за гурме тур, където ще се насладите на типичната балийска кухня - (организира се и заплаща на място)
  • Новогодишна вечеря - заплаща на място

Цената включва

  • Самолетни билети за всички полети: София – Бали – София;
  • Всички летищни такси;
  • Всички трансфери по програмата;
  • 7 нощувки със закуски 4* хотел;
  • Екскурзоводска програма на български език;
  • Водач от България;
  • Медицинска застраховка;

Цената не включва

  • Лични разходи;Застраховка отмяна на пътуване по неотложни независещи от клиента причини;
  • Допълнителни екскурзии и мероприятия по желание;
  • Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи - около 30 евро;