Нова година в Шри Ланка - духовната сила на Будизма и шеметните природни красоти на острова

ВИД ТРАНСПОРТ: Самолет ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 9 дни / 7 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛИ 4* ДЕЛУКС СЪС ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ! ВКЛЮЧЕНА В ЦЕНАТА ПЪЛНА ЕКСКУРЗИОННА ПРОГРАМА В 7 ГРАДА! ВРЕМЕ ЗА ПЛАЖ НА БРЕГА НА ИНДИЙСКИ ОКЕАН! НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ ВКЛЮЧЕНА В ХОТЕЛА В КАНДИ! ПОСЕЩЕНИЕ НА ЧАЕНА ПЛАНТАЦИЯ И САФАРИ В ПРИРОДЕН ПАРК „МИННЕРИЯ“ - ПРИКЛЮЧЕНИЕ СЪС СЛОНОВЕ В ДИВАТА ПРИРОДА!

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма по дни
 
Ден 1 27.12.2020: София– Доха;
Среща на летище София, Терминал 2 в 10:20 ч. за полет София-Доха с редовен полет QR 228 на Qatar Airways в 12:25 ч. Кацане на летището в Доха в 18:05 ч. Излитане за Коломбо с полет QR 662 в 19:35 часа.

Ден 2 28.12.2020: Коломбо – Негомбо; Закуска и вечеря
Кацане на летище Бандаранайке в Коломбо, рано сутринта в 02:55 ч. Посрещане от представител на местния ни партньор и отпътуване към хотел Suriya Resort and SPA 4* (на около 45 мин. от летището на Коломбо), разположен на прекрасен плаж на Индийския океан на западното крайбрежие на острова. Настаняване веднага при пристигане.  
Закуска. Време за релакс.
Около обяд, отпътуване за столицата на острова /около 40 мин./ Пристигане в Коломбо. Обяд в ресторант в Коломбо, след което панорамна обиколка на забележителностите на града.
Пулсиращият метрополис Коломбо, разположен в западната част на островната държава е и турбината, която генерира 50% от БВП на страната. Коломбо е най-големият град в Шри Ланка и бивша административна столица и се намира в непосредствена близост до настоящата административна столица Шри Джаяварданапура Коте.  Благодарение на стратегическото местоположение на кръстопътя между важни морски търговски пътища, идващи от изток и запад, още преди 2000 години Коломбо е прочуто пристанище сред древните търговци. Градът придобива статута на столица, когато през 1815 г. островът е колонизиран от Британската империя. Коломбо запазва статута си и при обявяването на независимостта на нацията през 1948 година. През 1978 г., когато административните функции са били преместени в Шри Джаяварданапура Коте, Коломбо е обявен за търговска столица на Шри Ланка. Днес това е един забързан и оживен град, предлагащ пленяващото съчетание от модерен живот и колониална атмосфера, символизираща богатото минало на страната. Ще останете очаровани от пъстрата смесица на историческото наследство на града, в съчетание с пулсиращата модерност и урбанистичен пейзаж.
 
Връщане обратно в хотела. Вечеря и нощувка.

Ден 3 29.12.2020: Негомбо/ Закуска и вечеря
Закуска. Свободен ден за плаж и Аюр веда СПА процедури. Вечеря. Нощувка.
  • По желание тур до Негомбо. Курортната зона в миналото е известна като център на търговията с прочутата цейлонска канела по времето на холандската колонизация. Можете да се насладите на безкрайните златни плажове и романтични лагуни, да дегустирате най-вкусните лобстери, скариди и рибни блюда или просто да се пошляете  в малките улички, изпълнени с барове, нощни клубове, сувенирни магазини и да се насладите на цялата жизнерадостна суетня, която е присъща на всяко курортно градче.

30.12.2020: Негомбо- Пераденя -Канди/ Закуска и вечеря
Закуска. Отпътуване за Канди (105 км, около 3 часа). По пътя за Канди, посещение на чаена плантация и фабрика за преработка на чай в Гирагама. Ще имате удоволствието да проследите целия процес, от внимателното събиране на най-нежните листенца чай, през прецизната му обработка до Вашата вълнуваща чаша цейлонски чай, който ще дегустирате с бучка кокосова захар в устата, заедно с  вкусните традиционни чаени сладкиши.
 
Пристигане в Канди. Свободно време за обяд в кралската столица Канди.

Разходка из Кралската ботаническа градина Пераденя, разположена на  147 акра площ. Началото е поставено в 14 в. и в миналото е любима градина за разходки  на Кралете на Гампола и Канди, а днес може да се видят повече от 5000 вида дървета, растения и храсти, включително някои редки и ендемични видове, представители на флората на тропическия климатичен пояс. Ще видите и 5 –те Палмови булеварда, като най-ранно засадения и най-висок е Кралския палмов булевард (1905 год.)
Ще бъдете впечатлени и от срещата с Lodoicea, растителен вид, известен като морски кокос, Коко де Мер или двойния кокосов орех.  Видът е ендемичен и идва от Сейшелските острови. Дървото расте над 30 м височина. Двудомно е, което означава, че мъжките и женски цветове са разположени на различни растения. Зрелият плод е 40-50 см в диаметър, тежи 15-30 кг, и съдържа най-голямото семе в света.  Свободно време за разходка в Канди. Следва посещение на една от многото  бижутерски фабрики в Канди, където ще имате възможност да разберете и видите как се добиват и обработват скъпоценните камъни, с които острова е прочут. Звездовидният сапфир и рубин се добиват само в Шри Ланка, ще видите забележително красиви колекции от скъпоценни и полу-скъпоценни камъни, рожби на земните недра, а така също ще имате и възможност да се сдобиете с мечтани бижута. Настаняване в хотел
Amaya Hills 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

Ден 5 31.12.2020: Закуска и вечеря
Закуска. Разходка из Канди - древната кралска столица на Шри Ланка, свещено място за будистката вяра. Скрити зад планини и джунгли, над 200 години Канди и Сингхалските крале давали успешен отпор на португалците, докато в 1815 г., градът капитулирал пред англичаните. В миналото името на Канди се свързвало с представата за разкош и великолепие. Тук пред вас ще оживеят много от легендите, традициите и фолклора, свързани с митичния град, известен преди всичко със своята удивителна реликва - Свещеният зъб на Буда, който се съхранява в храма Далада Малигава.
Канди е оживен малък град, носещ спокойната атмосфера на светостта. Но при пълнолуние през юли или август всяка година той избухва във вихъра на вековния и шумен десетдневен фестивал, наречен Есала Перахера. Пет нощи не спират церемониите и танците пред петте главни будистки и хиндуистки храма. След това, на шестата нощ, тръгват шествията от светилищата към Далада Малигава (Храма на зъба). Всяка вечер те стават все по-пищни и грандиозни, с костюмирани танцьори, барабанисти, музиканти, акробати и артисти, които ходят на кокили, размахват цветни ленти, танцуват с бичове и жонглират с факли, всичко това на фона на десетки слонове, нашарени и загърнати с обсипани в светлинки наметала. За финалната процесия всички изпълнители, както и повече от сто слона, се събират заедно, водени от най-големия мъжки слон, който носи върху главата си копие на светия реликварий.
 
Връщане в хотела. Възможност за релакс край басейна или Аюр веда спа процедури.


НОВОГОДИШНА ПРАЗНИЧНА ВЕЧЕРЯ
 
ЧЕСТИТА НОВА 2021 г. !

Ден 6 01.01.2021: Канди – Матале- Дамбула/ Закуска и вечеря
Закуска, около обяд, отпътуване за Дамбула. Попътно посещение на „Градината на подправките” в Матале. Тук ще се запознаете с огромното разнообразие от ароматни растения и процеса на отглеждането им, а също така и как намират приложение в различни Аюр веда лечебни и козметични продукти. Разбира се, ще имате възможност и да си закупите от това богато разнообразие и ще научите как да ги използвате.
Настаняване в хотел
Amaya Lake 4* или подобен.  Време за СПА и релакс край басейна, както и разходка около красивото езеро, на което  е разположен хотела.  Вечеря и нощувка.

Ден 7 02.01.2021: Дамбула – Сигирия- Миннерия-Дамбула/ Закуска и вечеря
Закуска. Отпътуване за Сигирия - една от най-интересните природни и исторически забележителности на Шри Ланка – дом на „Крепостта в небето”, наречена още Лъвската скала, заради статуята на огромен лъв, който стои на входа на крепостта, извисяваща се отвесно на повече от 150 метра. С добре запазения си градски център от първото хилядолетие, с комбинацията от сгради и градини, пътеки, водни резервоари, съчетанието от симетрични и асиметрични елементи, използването на различни нива на хоризонтално и вертикално планиране, крепостта е красноречив пример за архитектурните традиции на Шри Ланка.  Предстои изкачване до древните руини по стръмна спираловидна стълба, която ще ви отведе до върха на платото, от където се разкриват чудни гледки, които ще предизвикат въображението ви.
След обяд, отпътуване за Хабарана, град, намиращ се в северо-източната часта на острова, в близост е разположен природния парк „Миннерия“, разпростиращ се на 8800 хектара. Изкусително красива джунгла, убежище на дивите слонове, стада от елени, много птици, Минерия е магнит за любителите на дивата природа. Тук ще се насладите на сафари с джипове и наблюдение на най- голямото събиране на слонове в дивата природа, над 300 в дадени моменти на деня, когато бавно и полюшвайки се, милите гиганти се придвижват към покритите с растителност поля, за да си хапнат нежни тревички. Преживяване, което ще остане завинаги в сърцето ви.
Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

Ден 8 03.01.2021: Дамбула- Пинавала- Коломбо/ Закуска и вечеря
Закуска. Отпътуване за Коломбо. По пътя посещение на Пещерния храм на Дамбула. Мястото е известно с едноименния будистки скално-пещерен храм, построен през 1 век преди н.е. от крал Валагамбаху, част от Световното и културно наследство на ЮНЕСКО. Това е най-впечатляващият пещерен храм в Шри Ланка. Комплексът е разположен на върха на планината, на височина 350 м и се състои от пет отделни пещери с над 2000 кв. м. стени и тавани, покрити със стенописи. Това е най-голямата открита досега в света изрисувана площ. Тук ще видите над 130 статуи на Буда. Най-голямата от тях е колосална фигура, гравирана в скалата, с размери над 14 м.
Продължаване за Коломбо, по пътя посещение на приюта за осиротели слонове в Пинавала.
Разположен сред 25 акрова кокосова гора е създаден през 1975г. днес в приюта има над 40 слона, включително и бебета слонове. Това е изживяване, което не бива да бъде пропуснато. Свободно време за разходка по чаровната търговска уличка в Пинавала и последна възможност да се сдобиете със забавни и красиви сувенири от Шри Ланка.
Пристигане в Коломбо. Вечеря в ресторант в Коломбо и трансфер до летище Бандаранайке за полет до Доха в 02:45 ч на 04.01.2021 г.

Ден 9 04.01.2021: Коломбо –Доха-София;
Полет за Доха на Qatar Airways QR 669 в 02:45 ч.  Кацане в Доха в 05:30 ч. Излитане от Доха за София в 07:10 ч . Пристигане в София в 11:25 ч на 04.01.2021 г.


София-Доха-Негомбо-Коломбо-Пераденя-Канди-Матале-Дамбула Кандалама с природен парк „Миннерия“- Сигирия-Пиннавала-Коломбо-София
 
КРАЙ НА ПРОГРАМАТА!
 
ПАКЕТНИ ЦЕНИ
На човек в двойна стая Единична стая Доп. легло
         1758 евро/
          3438 лева
1987 евро/
3886 лева
1725 евро/
3374 лева
 
 
Полетно разписание с Qatar Airways:
27.12 СОФИЯ 12:25 ДОХА 18:05
27.12 ДОХА 19:35 КОЛОМБО 02:55 на 28.12.
04.01 КОЛОМБО 02:45 ДОХА 05:30
04.01 ДОХА 07:10 СОФИЯ 11:25


ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ:
  • Краен срок за уведомление за събран минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 30 дни преди заминаването
  • Няма други визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване до Шри Ланка
  • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.746 лв. и при увеличение или намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане
  • Използван транспорт: Самолет и автобус
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
 
Срокове за анулации и неустойки:
  • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
  • между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит, изискуем от авиокомпанията, като неустойка за анулирания самолетен билет;
  • между 45-ия и 20-ия ден се удържат 70% от стойността на ТП
  • при по-малко от 20 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от 20.11.2020 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
 

Забележка: *COVID-19  Поради динамично променящите се уловия, медицинските изисквания за посещение на страната подлежат на препотвърждение при приближаване периода на пътуване.

В случай на развитие на епидемиологичната обстановка в отрицателна посока и възпрепятстване на пътуването поради затваряне на границите на България и/или Шри Ланка, внесения депозит от потребителя се възстановява в срок до 14 дни след датата на отпътуване;
 

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Шри Ланка към настоящия момент на публикуване на програмата – 08 юли 2020 г.
 
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.
 
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №00088466/13062010010318/22.04.2020 г на ЗД «ЛЕВ ИНС»

Цената включва

Самолетен билет София-Доха Коломбо-Доха-София с АК Qatar airways с включен багаж до 30кг; Летищни такси; 3 нощувки със закуски и вечери ( 2 нощувки + настаняване рано сутринта на 28.12) в плажен хотел в Негомбо в хотел Suriya Resort and SPA 4* или подобен; Обяд в ресторант в Коломбо на 28.12. 2 нощувка със закуска и вечеря в Кандалама в хотел Amaya Lake 4* или подобен; 2 нощувка със закуски и вечери в Канди в хотел Amaya Hills 4* или подобен; Транспорт с климатизиран туристически автубус по целия маршрут на програмата; Сафари в природен парк Миннерия; Посещение на Сигирия; Разглеждане на скалните храмове в Дамбула; Посещение на „Градината на подправките“ в Матале; Новогодишна празнична вечеря в хотел Amaya Hills 4* в Канди ; Вход за Кралската ботаническа градина в „Пераденя“; Посещение на чаена плантация в Гирагама; Посещение на приюта за слонове в Пинавала; Обзорна обиколка на Коломбо; Вечеря, преди отпътуване в ресторант в Коломбо; Всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата; Входни такси за посещаваните обекти по програмата; Екскурзоводско обслужване от сертифицирани екскурзоводи на място, с превод на български; Водач от България по време на пътуването; Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с изискуемото покритие на посещаваната държава за периода на пътуване. Застрахователното покритие обезпечава и разходи при евентуално заболяване от „COVID 19“ Минерална вода в автобуса по време на всички преходи; Предпазни маски и ръкавици, дезинфектанти по време на всички преходи;

Цената не включва

Разходи от личен характер; Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и на запитване в офиса на туроператора; Виза за Шри Ланка – 196 лева (заплаща се предаврително от България, а се поставя на летището при пристигането в Коломбо); бакшиши /задължителен минимален бакшиш за екскузовод и шофьори/– 30 EUR на човек за цялата програма