Нова Година 2021 в Тайланд - Банкок и остров Пукет

ВИД ТРАНСПОРТ: Самолет ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 9 дни / 7 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: София - Доха - Банкок - Пукет - Доха - София

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма

ДАТИ: 26.12.2020 - 04.01.2021

 

Тайланд омагьосва пътешествениците с пъстрота, страхотен климат и екзотична мозайка от луксозни курорти, древни храмове, азиатска пренаселеност, гостоприемство – усмивки, слънце, аромати. Фантастична храна, улични търговци, нощни пазари и добре известните тайландски масажи.

Банкок “Златният град” побира  в себе си цялото това разнообразие – тук са най-величествените будистки храмове и императорски дворци.

Остров Пукет - тропическият рай на Тайланд удивлява с природната си красота, съчетание между хълмове, покрити с буйна тропична растителност, скалисти заливи, белоснежни плажове и лазурно чистите води на Андаманско море.

Нека Новата Година да започне с абсолютната азиатска екзотика!

 

ПРОГРАМА

 

 

Ден 1:  София - Истанбул - Банкок

Отпътуваме от летище София за Истанбул в 09:30 ч. , полет от Истанбул за Банкок в 18:30. Пристигане в Банкок 07:50 местно време.

Ден 2: Банкок - Кралският дворец, Полегналият Буда, Храма на зората

Пристигане в Банкок 07:50 местно време. Трансфер и настаняване в хотел.
Обиколката ни ще започне със зашеметяващи гледки от Кралският дворец и Храмът на изумрудения Буда. Храмът е построен в края на XVIII в. от Рама I, за да съхранява Изумрудения Буда /Пра Кео/ - най-святата статуя, която за тайландския народ е символ на могъществото, божествеността и просвещението на страната.
Grand Palace едно от най-величествените чудеса на Азия и сред най-красивите творения на Сиамския кралски двор. Бил е седалище на монарсите на Тайланд от средата на XVIII в. до 30-те години на XX в. Перлата на Банкок обхваща над 100 сгради, в които е събрана 200-годишна история на дворцовия живот. В ранният след обяд, продължаваме обиколката типично по тайландски с тук-тук такси към Wat Pho (Полегналият Буда) -  позлатен, дълъг 46 м. и висок 15 м. От другата страна на  реката е храма Wat Arun, изобразен на повечето монети в Тайланд. Той е по-малък, но много красив и различен.

Вечерта по желание следва круиз с включена вечеря и шоу програма по река Чао Прая. На круизния кораб Бяла орхидея ще бъдете посрещнати с разхладителна напитка и класически тайландски танци. По време на пътуването ще имате възможност от друг ъгъл да видите забележителностите на Банкок, които блестят в тъмното - Grand Palace, Wat Pho, (Храмът на полегналият Буда), Wat Arun (Храмът на зората) и много други. В 20:00 ще бъде сервирана вечеря на шведска маса с голямо разнообразие от възхитителни ястия, вариращи от традиционната тайландска до западна кухня, последвана от десерти. Докато се наслаждавате на храната си, ще се забавлявате с музика на живо и кабаретно шоу. След вечеря можете да се отпуснете на откритата палуба, от където ще се удивите на 360-градусов изглед към Банкок. Нощувка.

​Ден 3:  Банкок - Плаващия пазар, Пазара с влака

Свободно време за разходка или по желание целодневна екскурзия до Плаващия пазар в Дамнеон Садуак и Пазара с релси. (Maeklong Railway Market).
Плаващият пазар се намира на 110 км от Банкок. Ще продължим пътуването на типични дървени дългоопашати лодки, за да достигнем до вътрешността на плаващия пазар. Местните хора разказват, че канала, е бил предназначен за транспортен коридор, водещ към столицата. С течение на времето тази функция се променя и днес е популярна туристическа дестинация. Това е мястото, където можете да видите начина, по който местните пазаруват плодове и зеленчуци от малките си дървени лодки.  Днес освен плодове и зеленчуци на пазара ще намерите много сувенири и ръчно изработени изделия. Ще видите също традиционни Тайландски къщи и начина, по който местните използват дървените лодки в ежедневието си.

(Maeklong Railway Market) - на пръв поглед изглежда като всеки друг пазар на открито – тропически плодове и зеленчуци, разнообразие от сушени подправки, прясна риба и други местни хранителни продукти. Хората се движат през тълпата и пазаруват от сергиите каквото им е необходимо. Пазарът е разположен върху релсите на влака и е покрит с ниски тенти. Идва и най-интересната част, когато в далечината се чува сирена на влак. Множеството хора бързо се отдръпва от релсите, тентите също, за да му се направи място да мине по пътя си, лъкатушещ между сергиите, след което всичко се връща обратно.
Връщане в хотела около 18 ч.

Вечерта по желание посещение на лейди-бойс, кабаре шоу.

​Ден 4: Банкок - старата столица Аютая

Закуска. Свободно време или целодневна екскурзия до Аютая, комбинирана с круиз по река Чао Прая. Аютая е  древната столица на Тайланд. Градът е исторически паметник, на където и да се обърнете може да видите будистки храмове и статуи. Градът е разположен в поречието на река Чао Прая. В апогея си, Аютая е бил оживен метрополис , чийто прогрес, според историци, можел да се сравни дори с европейските столици от това време. Днес Аютая  се смята за едно от архитектурните чудеса на Азия и е включен в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО.

Buddha statue behind brown tree roots and vines

Тръгване за Аютая в 7:00. Първата спирка е летният дворец Bang Pa-In, красиво декориран както в китайски, така и в европейски стил. Следват руините на няколко древни дворци, будистки храмове, манастири и статуи.  Дворецът Wat Mahathat е известен с вплетената в клоните на дърво глава на Буда, докато в храмът  Wat Lokayasutharam се намира големия Буда с дължина 42 метра и височина 8 метра. Разходката продължава с  круиз по река Чао Прая. На борда ще се насладите на вкусен тайландски или европейски обяд с десерти, сезонни плодове, кафе и чай. Докато пътувате по реката, ще се насладите  на прекрасни гледки от брега, ще видите известните Wat Arun, Royal Grand Palace и моста Rama VIII. Екскурзията ще приключи в Банкок около 16:00 ч. Свободно време и нощувка.

​Ден 5: Банкок -  остров Пукет

Закуска и полет за о-в Пукет. Трансфер и настаняване в хотела.
Сред най-известните туристически зони на Пукет е световноизвестният плаж Патонг Бийч. Там е съсредоточена голяма част от нощния живот и туристическите пазари на острова. Островът предлага чудесни условия за гмуркане, плуване, кану. Пукет е домакин на около три милиона чуждестранни гости годишно, което го превръща в един от най-любимите световно известни курорти в Азия. Това е най-богатата провинция на Тайланд, след Банкок. Великолепни пясъчни плажове, кристално лазурно море, огромни варовикови скали и богат подводен свят, уникални национални паркове, тропически джунгли и екзотичен нощен живот – множество барове, ресторанти и нощни клубове - Пукет е всичко, за което сте мечтали!

Ден 6: Пукет

Насладете се на безкрайните бели плажове, кристалното море, многобройните магазини, уютните заведения предлагащи голям избор от морска, интернационална и тайландска кухня, и винаги усмихнатите местни жители. Вечерта, по желание – шоу Пукет Фантазия (17.30 – 23.30 ч., вечеря – бюфет от цял свят).

​Ден 7: Пукет

Плаж, почивка, вечерна разходка или по желание целодневна екскурзия с обяд до няколко прекрасни острова с моторна лодка - Островът на маймуните, Островът-бар, заливът Мая. Плаж, шнорхелинг, обяд, коктейли на борда и разбира се остров Пи Пи, познат от филма "Плажът" с Леонардо ди Каприо.

Ден 8: Пукет

Плаж на екзотичен залив, почивка и разходка в прекрасната околност.

Ден 9: Пукет - Банкок - Истанбул

Полет за Истанбул в 22:45 часа.

​Ден 10: Истанбул - София

Пристигане Истанбул в 5:45. Полет за София, пристигане в София в 15:05 часа.

Хотели
Prrince Palace Hotel Bangkok 4*
Patong Beach Hotel 4*
Допълнителни екскурзии
  • Kруиз с включена вечеря и шоу програма по река Чао Прая – 75 евро
  • Целодневна екскурзия до Аютая, включен круиз по реката, обяд и напитки - 95 евро
  •  Целодневна екскурзия до Плаващия пазар и Пазара с влака - 75 евро
  • Посещение на лейди-бойс, кабаре шоу – 75 евро
  • Полудневна обиколка на острова - 60 евро
  • Целодневна екскурзия включваща остров Пи Пи и още няколко острова, обяд, напитки, шнорхелинг - 90 евро
  • Шоу Фантазия на остров Пукет – 55 евро на човек

Цената включва

  • Самолетни билети за полети: София – Банкок  - София;
  • Самолетни билети за полети: Банкок - Пукет - Банкок;
  • Всички летищни такси;
  • 3 нощувки със закуска 4* Банкок;
  • 4 нощувки със закуски 4* Пукет;
  • Обзорна обиколка на Банкок с посещение на Grand Palace;
  • Посещение на Wat Arun (Храмът на зората);
  • Посещение на Wat Pho (Храмът на полегналият Буда);Водач от България;
  • Екскурзоводска програма на български език;
  • Всички трансфери по програмата;
  • Медицински застраховки;
  • Съдействие за получаване на тайландска виза

Цената не включва

  • Лични разходи;Билети за градски  транспорт;
  • Допълнителна застраховка „Отказ от пътуване” - препоръчителна;
  • Входни такси за музеи и атракциони неупоменати в програмата;
  • Неупоменати в програмата услуги;Виза за Тайланд - 30 евро;
  • Допълнителни екскурзии и мероприятия по желание;