Нова година 2020 в Сингапур : Градът на бъдещето

ВИД ТРАНСПОРТ: Самолет ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 8 дни / 5 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: София – Истанбул - Сингапур – Истанбул - София

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма

СИНГАПУР - един от най-подредените градове в света, перлата на Азия, често наричан „Вратата на Азия“. Място, в което Изтокът среща Запада, а миналото се среща с бъдещето. Това са само част от характеристиките, с които е известен Сингапур. Бързият възход и развитие на Сингапур се дължат преди всичко на неговото местоположение и на превръщането му в една от основните британски колонии в Югоизточна Азия. Като независима държава Сингапур съществува едва от 55 години и в този период се е превърнал в еталон за ред, просперитет и икономическо благоденствие. От самото си създаване, градът е средище на различни култури – китайска, индийска и арабска, които се сливат в една пъстра палитра, създавайки уникалния културен облик на един от най-значимите азиатски градове. Разглеждайки Сингапур, ще бъдете впечатлени от една страна от чудесата на съвременната архитектура, историческите забележителности, които са се запазили, въпреки главоломните темпове на застрояване и от друга страна - спокойствието на неговите жители. С други думи, Сингапур е една уникална смес от европейски просперитет и азиатско спокойствие. 

ПРОГРАМА 
1‘ви ден 28.12.2019: София– Истанбул 

Среща на летище София, Терминал 2 в 19:20 ч. за полет София-Истанбул с редовен полет TK 1030 на Turkish Airlines в 21:20 ч. Кацане на летището в Истанбул в 23:40 ч. 

2‘ри ден 29.12.2019: Истанбул- Сингапур 
Кратък престой и полет за Сингапур с редовен полет TK54 на Turkish Airlines в 01:55ч. Пристигане в 17:30 часа местно време. Посрещане от фирмата партньор, трансфер и настаняване в хотел Peninsula Excelsior 4*. Свободно време. Нощувка. 

3‘ти ден 30.12.2019: Сингапур - Обзорна обиколка на града ( включена в пакетната цена ) 
Закуска. 
Около 09:30 ч. - начало на туристическа обиколка на Сингапур - футуристичен дизайн и изискан лукс са най-честите асоциации за тази азиатска перла. Съчетаващ исторически места, храмове и традиции със свръхмодерно развитие, Сингапур се изкачи до топ 5 на най-посещаваните градове. Архитектурните чудеса около Марина Бей, Музеят за наука и изкуство, Еспланадата, Градините край залива, Китайският квартал и Храмът на зъба на Буда, плажовете и атракционният парк „Юнивърсъл Студиос” на остров Сентоса, многобройните търговски центрове и изкусителни ресторанти, са съвсем малка част сред множеството забележителни места в Сингапур. 
Да се потопиш в магията на това място, означава след това да почувстваш силен прилив на енергия и вдъхновение! Нашата обиколка ще започне от „Градината на орхидеите“, част от Ботаническата градина на Сингапур, забележителен парк и любимо място за отдих на местните хора. Ще продължим с Парка Мерлион - национален символ на Сингапур. Мерлионът е митично същество с глава на лъв и тяло на риба. От парка се откриват невероятни гледки към емблематичния хотел Марина Бей Сендс, виенското колело на Синапур – Singapore Flyer и Еспланадата. 
Ще посетим Малката Индия - етнически квартал, разположен точно срещу Китайския квартал. Идвайки тук, посетителите се потапят в един екзотичен свят с оживени улички, индийски пъстроцветни стоки, аромати, култури. Ще видим също Civic District - административен център на града, сградата на Парламента, Националната галерия на Сингапур. Следва свободно време за обяд. Връщане в хотела следобяд. Нощувка. 

4’ти ден 31.12.2019: Сингапур - Посещение на ботаническата градина “Gardens by the bay” ( включено в пакетната цена ) 
Закуска. Днес ни предстои един ден, който ще ни омагьоса със спиращи дъха гледки. Ще посетим панорамната тераса за наблюдение „Marina Bay Sands” и ще имаме възможност да се насладим на цветната магия в популярната ботаническа градина „Gardens by the Bay”. Gardens by the Bay са сред най-интересните нови атракции в Сингапур и сред топ 10 градини в света. Във впечатляващите Cooled Conservatories ще откриете растения от цял свят. Flower Dome е най-голямата стъклена оранжерия в света и предлага разходка сред гора от маслинови дървета, типични за Средиземноморието или боабаби от субтропичните региони, както и сезонни цветя. В света на Cloud Forest ще откриете орхидеи, насекомоядни растения и папрати, типични за влажните планински райони на тропиците, както и 35-метров водопад – най-високият водопад на закрито в света.  Връщане в хотела около 14:30 часа. Свободно време. Нощувка. 


ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА ГОДИНА! 
ТАЗИ ВЕЧЕР ЩЕ СТАНЕМ СВИДЕТЕЛИ НА ВПЕЧАТЛЯВАЩО СВЕТЛИННО ШОУ СЪС ЗАРЯ И ФОЙЕРВЕРКИ, ПЕЧЕЛИЛИ РЕКОРДИ НА ГИНЕС!
 


5‘ти ден 01.01.2020: Сингапур 
Закуска. 
Днес ви предлагаме опция за посещение на Universal Studios (не е включено в пакетната цена, срещу допълнително заплащане с трансфер от хотела - около 55 евро за възрастен и 45 евро на дете до 11,99г)– едно невероятно изживяване за малки и големи. Тук ще прекарате един незабравим ден със семейството или приятелите. Паркът е разделен на 5 части пресъздаващи обстановката на Jurassic Park, Шрек и Далечното кралство, Пингвините от Мадагаскар, както и Древен Египет или Високотехнологичния Град на Transformers, или разходка по Hollywood Boulevard, където различни телевизионни и филмови звезди ще ви приканват за снимка. 
На територията на парка има и множество ресторанти и заведения, както и разнообразие от магазини за пазаруване на сувенири с любимите герои. Непропускайте това неповторимо изживяване в Universal Studios! 
Нощувка. 

6‘ти ден 02.01.2020: Сингапур – Посещение на остров Сентоса (включено в пакетната цена) 
Закуска. 
Екскурзия до остров Сентоса. Над 5 милиона туристи годишно посещават остров Сентоса, наричан още острова на забавленията. Сред най-популярните атракции са огромната статуя на Мерлиона – риба с глава на лъв, символ на Сингапур, която се издига на височина 37 м и разполага с наблюдателни площадки, скрити в огромната пазва на митичното създание. Океанографският музей, в който можете да видите над 300 обитатели на океанските дълбини в подводен тунел дълъг 83 метра. 
Тук има повече от 100 000 екземпляра от 800 вида, обитаващи 49 хабитата, сред които манта, акула, чук, каменен костур голият и много други. Интерес представлява и алеята с музикалните фонтани. Следобяд - връщане в хотела. Свободно време. Нощувка. 

7‘ми ден 03.01.2020: Сингапур 
Закуска. 
Възможност за посещение на Singapore Wildlife ( не е включено в пакетната цена, срещу допълнително заплащане от около 35$ ). Посещението е без екскурзовод, с включен билет за вход и трансфер от/до хотела, с начало около 08:00 ч. и продължителност 4 часа. Зоологическата градина на Сингапур е сред най-красивите в света. Тук могат да се видят повече от 2800 животни от над 300 животински вида. Разходката в парка предлага възможност да се запознаете с видовете животни на най-отличителните местообитания в света – от тревистите савани на „Дивата Африка“ до скалистите каньони на „Голямата рифова долина на Етиопия“. Зоопаркът предлага на своите гости шоу програма със слонове и ежедневно хранене на животните. 

Освобождаване на стаите около обяд. Свободно време и трансфер до летището в Сингапур около 19:00 ч. за полет на Турски Авиолинии в 23:40 ч. 

8‘ми ден 04.01.2020: Истанбул – София 
Кацане в Истанбул в 06:15 и кратък престой. Полет Истанбул-София в 08:35 ч. Пристигане в София на Терминал 2 в 08:55 ч. местно време. 

Ранни записвания до 15.10.2019

Дата Възрастен в двойна стая Единична стая Възрастен на допълнително легло
28.12.2019 г. 3127 лв. 4072 лв. 2934 лв.
 

Цената включва

Цената е на човек и включва: 
  • Самолетен билет София-Истанбул-Сингапур-Истанбул-София с Турски авиолинии, позволен чекиран багаж до 40 кг., разделен в 2 части по 20 кг;
  • Летищни такси;
  • 5 нощувки със закуски в Сингапур в хотел Peninsula Excelsior 4*.;
  • Трансфери летище-хотел-летище в Сингапур;
  • Обзорна обиколка на Сингапур;
  • Билет за Ботаническата градина в Сингапур;
  • Екскурзия до остров Сентоса и посещение на аквариума;
  • Всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата;
  • Входни такси за посещаваните обекти по програмата;
  • Екскурзоводско обслужване от сертифицирани екскурзоводи на място, с превод на български;
  • Медицинска застраховка с асистанс покритие 10 000 евро в ЗАД Армеец;
  • Водач от агенцията по време на цялото пътуване, при минимум 15 пътуващи.

Полетно разписание с АК Turkish Airlines: 
28.12 СОФИЯ 21:20 ИСТАНБУЛ 23:40 
29.12 ИСТАНБУЛ 01:55 СИНГАПУР 17:30 
03.01 СИНГАПУР 23:40 ИСТАНБУЛ 06:15 + 1 (каца на 04.01) 
04.01 ИСТАНБУЛ 08:35 СОФИЯ 08:55 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: 
  • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
  • За деца под 18г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ: 
  • Краен срок за уведомление за събран минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 30 дни преди заминаването
  • Няма други визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване до Сингапур,
  • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.75 лв. и при увеличение или намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане
  • Използван транспорт: Самолет и автобус

Условия и Забележки: 
  • При записване се внася депозит от 1000 лева, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване.
  • Офертата важи при минимум 15 туристи.
  • Туроперторът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с хотели от същата категоризация, идентични по качество;
  • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
  • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми: 

Срокове за анулации и неустойки: 
  • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
  • между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит, изискуем от авиокомпанията, като неустойка за анулирания самолетен билет;
  • При по-малко от 45 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията при по-малко от 20 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.


В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. 
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок, съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 27.11.2019 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите. 

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Сингапур. 
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност. 

Цената не включва

Цената не включва: 
  • Разходи от личен характер;
  • Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и на запитване в офиса на туроператора;
  • Новогодишна вечеря ( ще бъде предложена допълнително )