КУБА – НЕУКРОТИМА СТРАСТ

ВИД ТРАНСПОРТ: Самолет ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 11 дни / 10 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: ХАВАНА, ВИНЯЛЕС, СИЕНФУЕГОС, ТРИНИДАД, КАЙО САНТА МАРИЯ

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ: 01.11.2024, 26.11.2024

Цена от 3799 лв.
Дата Цена Запитване
01.11.2024 от 3799 лв. Запитване
26.11.2024 от 4199 лв. Запитване
Програма по дни
 
Ден 1 ДЕН 1 | Полет до Куба
Ще кацнете в Хавана. Нашият екскурзовод ще Ви посрещне на летището. Трансфер до хотела. Нощувка в района на Хавана.

Ден 2 ДЕН 2 | Хавана
Закуска. Може да разгледате самостоятелно или да изберете полудневна екскурзия в "красавицата" Хавана (пакет "Допълнителни екскурзии"). Панорамната обиколка с автобус ще започне с площада на Революцията, булевард "Малекон“, Университета, Националния хотел на Куба и Капитолия. Следва пешеходна обиколка из Стара Хавана – площад "Сан Франциско“, Стария площад, Оръжейния площад и Централния парк. Ще посетите и любимите барове на Хемингуей "El Floridita" и "La Bodeguita del Medio" както и замъка "Ел Моро“, където ще се насладите на невероятна гледка и ще може да си направите снимки. Свободно време и нощувка в района на Хавана.

Ден 3 ДЕН 3 | Хавана – Винялес
Закуска. Ще имате свободно време в Хавана или целодневна екскурзия до Винялес – провинцията на тютюна (пакет "Допълнителни екскурзии").
По пътя ще спрете за кратка почивка в таверната "Los Barrigones", за да усетите атмосферата на кубинското село. След като пристигнете във Винялес, ще се насладите на гледката към "Las Jazmines" (долината на жасмините). Ще се разходите и през "The Indian Cave" (индианската пещера) до подземната река, от където ще продължите с лодка. Ще посетите още и местна тютюнева фабрика или къщата на тютюнопроизводителите "Finca del Veguero". Включен обяд. Нощувка в района на Хавана.

Ден 4 ДЕН 4 | Сиенфуегос
Закуска. Ще отпътувате към провинция Сиенфуегос. Ще посетите фермата "Фиеста Кампесина". В гр. Сиенфуегос, известен като Южната перла, ще се разходите по централния булевард и в парка "Хосе Марти" а замъка "Palacio del Valle" ще разгледате отвън. В Сиенфуегос има многобройни ресторанти, така наречените "Paladares", в различни ценови категории. Вечеря и нощувка в района на Сиенфуегос.

Ден 5 ДЕН 5 | Тринидад
Закуска. Може да се разходите самостоятелно из града или да изберете екскурзия до "магично синия" Тринидад (пакет "Допълнителни екскурзии"). Ще посетите плантацията "Манака Изнага" с причудливата ú кула в покрайнините на Тринидад. Кратка пауза при долината "Сан Луис", от която ще видите и планината Ескамбрай и Карибско море. Ще се отбиете и в керамичната фабрика. Следва пешеходна разходка из старата част на града – площадите "Plaza Mayor" и "Plaza Real del Jigüe". Ще се отбиете в известния бар "La Canchanchara", където ще опитате специалитета му – освежаващ коктейл с мед и ром. Обяд в местен ресторант. Ще се върнете в Синфуегос за вечеря и нощувка.

Ден 6 ДЕН 6-9 | Санта Клара – о. Кайо Санта Мария
Закуска. Отпътувате за Санта Клара, където ще разгледате площада на Революцията, мавзолея на Че Гевара, паметника на бронирания влак. По-късно ще потеглите към остров Кайо Санта Мария – сбъдната карибска мечта и без съмнение един от любимите острови на посетителите на Куба. Причината за това са прекрасните, ослепително бели плажове. Ще имате възможността да почивате 4 дни в х-л Golden Tulip Aguas Claras 4* на база "Ол инклузив".

Ден 7 ДЕН 10 | Хавана
Закуска. Ще потеглите отново към Хавана. Ще имате свободно време или възможността да посетите "Тропикана шоу" (срещу допълнително заплащане). Нощувка в района на Хавана.

Ден 8 ДЕН 11 | Полет до България
Рано сутринта ще се отправите към летището. Полет обратно към София.
 
Програма
КУБА – НЕУКРОТИМА СТРАСТ
 
Рушащи се, но радващи с ярките си цветове колониални сгради, усмихнати и
дружелюбни хора, страхотен ром и пури, сластни танци, почти липсващ интернет, безумна бюрокрация, стари коли, интересни таксиметрови шофьори, плажове-мечта  – всеки ден в Куба е като разходка из съкровищница.
 
 
Хотели
ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ:

Хавана
- 4 нощувки - Tejadillo or O´Farill 3* или подобен
Синфуегос - 2 нощувки - Villa Yaguanabo 4* или подобен
о. Кайо Санта Мария - 4 нощувки - ROC Lagunas del Mar Hotel 4* или подобен

Програмата Ви гарантира 10 нощувки в 3* и 4* хотели според местната категоризация.

Цената включва

ПОЛЕТИ С РЕНОМИРАНА АВИОКОМПАНИЯ
ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ
БАГАЖ - 23 кг регистриран и 8 кг салонен багаж.
TРАНСФЕР с модерен автобус с климатик.
НАСТАНЯВАНЕ - специално за Вас сме избрали отлични 3* и 4* хотели според местната категоризация.
ХРАНА - богати закуски 
ВОДАЧ с български език. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви дава подробна информация за цялата програма, ще Ви съветва и оказва съдействие.

Цената не включва

Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 50 000 евро за лица до 65 г.: 42,00 лв. За лица, навършили 66 г., застраховката се заплаща в двоен размер;
- Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че желаете да пътувате сами и да нощувате в самостоятелна стая): 499 лв.;
Туристическа виза за еднократно посещение на Куба;
"Пакет допълнителни екскурзии": 299 лв. на човек, който осигурява:
• Полудневна екскурзия в Хавана;
• Целодневна екскурзия до Винялес с включен обяд;
• Целодневна екскурзия до Тринидад с включен обяд.
- Тропикана шоу: 219 лв. на човек;
Вечери в Синфуегос и 4 дни ол инклузив на о. Кайо Санта Мария: 199 лв. на човек;
- Застраховка "Отмяна на пътуването"