Коледа 2020 във Виена - самолетна екскурзия. Цена за ранни записвания до 30.09.2020!

ВИД ТРАНСПОРТ: Самолет ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: ДЕСТИНАЦИЯ: София-Виена-София

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма

КОЛЕДА 2020 ВЪВ ВИЕНА
самолетна програма с екскурзовод на български език

Дата: 24.12.2020

ДЕН 1, 24.12.2020

Среща на летище София (Терминал 2) в 09:00 ч. и отпътуване за Виена с директен полет на австрийски авиолинии в 11:05 ч. Посрещане на летището във Виена. Трансфер (около 30 минути).
Панорамна автобусна екскурзия на Виена с екскурзовод на български език: - увеселителния парк "Пратер" с един от символите на Виена – Виенското колело; булевард Рингщрасе, изграден на мястото на старата крепостна стена; Виенската опера; "Хофбург" - зимната резиденция на Хабсбургите, площад Мария Терезия с музея на изящните изкуства и природо-научния музей (музеите-близнаци); парламента със статуята на Атина Палада; Кметството в стил неоготика; императорския театър и историческото кафене Ландман; "дантелената" църква Votivkirche; Виенския университет и още - Карлсплац с бароковата църква Карлскирхе и Музикферайн, където се провежда Новогодишният концерт на Виенската филхармония; двореца Белведере - една от най-впечатляващите барокови сгради на Виена и други.
Настаняване след 14:00 ч. Информационна среща с екскурзовода - с  полезна и практична информация, свързана с престоя.
Свободно време.
Идеи за свободното време: Хотелът се намира в непосредствена близост до двореца Белведере, построен в красив бароков стил от 18-ти век. Приятната разходка през градините, проектирани в емблематичния френски стил, отвежда до основната сграда "Горно Белведере" - бивша лятна резиденция на принц Евгени Савойски, а днес - дом на прочутата "Целувка", както и на много други шедьоври на майстора на сецесиона - Густав Климт. Ггалерията представя и много други изключителни творби, представени в пищен аристократичен интериор - на Егон Шиле, Оскар Кокошка, Клод Моне, Реноар, Ван Гог и други. (входна такса за галерията се заплаща на място - цената е 16 € към 01.01.2020).
По желание /с доплащане/: Вечеря на Бъдни вечер.
Нощувка.

 

ДЕН 2, 25.12.2020
ЧЕСТИТА КОЛЕДА! Закуска.
По желание /с доплащане/: "Магията на Стара Виена" - пешеходен тур с екскурзовод на български език. Старият градски център на Виена, обявен за паметник на световното културно наследство, ще ни посрещне с елегантната си празнична украса. Заедно ще надникнем в тайните на Стария Град, ще се разходим из уютните малки улички, ще разгледаме емблематични забележителности на Виена - Операта, хотел Захер, Албертина, величествената готическа катедрала Св. Стефан, златната чумна колона от 17-ти век, църквата "Св. Петър" - един от най-ярките образци на бароковата архитектура, историческата сладкарница Demel, площад Св. Михаил с едноименната църква. В Хофбург - бивша резиденция на Хабсбургите от 13-ти век до 1918 г., ще видим Националната библиотека и църквата на августинците, Швейцарския двор със Императорската съкровищница, Кралската капела - където пее хора на виенските момчета, Испанската школа по конна езда, където белите жребци липицани изпълняват елементи на висша дресура под звуците на произведения на Моцарт и Щраус и др. 
По желание /с доплащане/:
"Дворецът Шьонбрун - величието на Хабсбургите" - пешеходен тур с екскурзовод на български език. Шьонбрун е любимата резиденция на императрица Мария Терезия. Интериорът на двореца е подобаващо величествен - с изрисувани тавани, кристални полилеи и позлатени орнаменти. Паркът към двореца е по френски образец - с подрязани дървета, митологични скулптури и фонтани. Дворецът и обширните му градини разказват за над 300 години история, свързана с живота на Хабсбургите. Ще надникнем в залите, където са се провеждали важните държавни тържества, в работните кабинети на императорите, в техните спални и бални зали, и ще научим за съдбата на прочутите обитатели. Като един от най-добрите образци на архитектурния стил рококо и барок, дворецът Шонбрун заедно с парка и зоологическата градина от 1996 година са  включени в списъка със Световно културно наследство на ЮНЕСКО.
Свободно време за самостоятелна разходка в градините на двореца, където в празнично украсения параден двор, за 28-ти път, ще бъде разположен един от най-красивите коледни базари на Виена. В романтичен императорски стил 80-те къщички-работилници, наредени около огромната коледна елха, ще предложат на гостите си лимитирани ръчно изработени изделия, красиви коледни украси от стъкло, дърво, керамика, хартия, както и горещо греяно вино, току-що изпечени сладкиши, джинджифилови сладки и много други ароматни изкушения.

По желание /с доплащане/: Гала пакет - празнична вечеря и концерт с класически произведения от Моцарт и Щраус (ограничени места; изисква се 100% плащане след заявка и потвърждение).
Нощувка.

 

ДЕН 3, 26.12.2020
Закуска. Свободно време във Виена.
Идеи за свободното време: Музеят Albertina е разположен до двореца Хофбург, на гърба на Виенската държавна опера и е сред най-известните забележителности на австрийската столица. Притежава една от най-богатите колекции с графични рисунки в света - на Дюрер, Леонардо да Винчи, Рубенс, Микеланджело и други. В обновените зали са представени творби на Гоя, Ван Гог, Марк Шагал, Синяк, Реноар, Дега, Пикасо, Моне и много други.).
По желание /с доплащане/: Концерт с класически произведения от Моцарт и Щраус (ограничени места; изисква се 100% плащане след заявка и потвърждение).
Нощувка.

 

ДЕН 4, 27.12.2020

Закуска. Свободно време или екскурзия по желание:
По желание /с доплащане/: "Виенска гора - природа и история" - автобусна екскурзия с посешение на замъка Лихтенщайн и град Баден /Продължителност: около 4 часа/. Екскурзията ще ви запознае с някои от най-интересните забележителности на юг от Виена - в красивата планина Виенска гора. Преминавайки през малки китни градчета, ще стигнем до приказния замък Лихтенщайн, откъдето започва историята на едноименния род. Замъкът, като собственост на известната фамилия, е построен през 13-ти век и преживява дълга история, сменя собствениците си, но е възстановен и сега могат да се посетят оригиналните помещения. От красивата средновековна крепост се откриват удивителни панорамни гледки. Внушителните помещения с изрисувани стени със сцени от ловни и увеселителни пиршества, с кристални огледала и стъклописи съхраняват оръжия, картини и ценни колекции от старинни предмети. По време на 1-часовата беседа ще се потопите в атмосферата на Средновековието и ще ви разкажем любопитни истории за този славен род, който и до днес съществува.
През романтичната долина Хеленентал и покрай някогашната ловна вила Майерлинг, в която австрийският престолонаследник принц Рудолф и баронеса Мария Вечера намират своята трагична гибел през 1889 г. ще стигнем до Баден, сгушен в живописната долина на река Швехат. Градът, още от римски времена, е известен с лечебните си термалнии извори, а днес е скъп спа курорт с елегантна архитектура в стил "бидермайер". Към културната му история принадлежат имената на Моцарт и Бетовен, които са живели и композирали тук. В градския парк на Баден се намира прочутото най-старо казино на Австрия, разположено в красива постройка в ренесансов стил от края на 19-ти век. В централната пешеходна зона на града със запазен старинен облик ще разгледаме още къщата на Бетовен, централния площад, кметството, лятната резиденция на Франц Йосиф, чумната колона от 18-ти век, фонтанът на Фердинанд, градския театър и др. 

Свободно време.
Трансфер до летището. Отпътуване за България с директен полет на австрийски авиолинии в 20:20 ч.

 

Възможни са размествания на туровете в дните от програмата с цел оптимизация.

Полетно разписание*
OS 806 24DEC SOFVIE 11:05 11:45
OS 799 27DEC VIESOF 20:20 22:55

*Възможни са промени

Цената включва

  • Самолетен билет София - Виена - София на австрийски авиолинии (OS)
  • Летищни такси и ръчен багаж до 8 кг. с макс. размери 55x40x23 см.
  • 3 нощувки със закуски в хотел Lindner Hotel am Belvedere 4* във Виена;
  • Трансфер летище - хотел - летище;
  • Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод на български език;
  • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5000 EUR на застрахователна компания "Армеец";
  • Посрещане на летище Виена и асистенция по време на престоя
  • Цялостна организация и обслужване на български език

Цената не включва

  • По желание - доплащане за чекиран багаж до 23 кг. двупосочно/ на турист: 120 лв
  • Разходи за градски транспорт (на място);
  • Градска такса - ако бъде обявена такава (заплаща се на рецепция на хотела);
  • Застраховка "Отмяна на пътуване"

Допълнителни услуги по желание:

  • Електронна карта за градски транспорт - за цялата градска мрежа за 72-часа: 19 €/ 38 лв на турист (към 01.02.2020)
    Картата е поименна, с фиксирана валидност; получава се разпечана и не може да се преотстъпва на друго лице, изисква се съответствие по лична карта при проверка в превозното средство; Цената включва административна такса за издаване. Тази услуга е препоръчителна - електронната карта спестява време и неудобства, свързани със закупуването на билети или карти на място;
  • Пешеходен тур "Магията на Стара Виена" с местен екскурзовод на български език, при минимум 10 записани туристи: 20 €/ 39 лв. на турист; Ползва се градски транспорт; Продължителност на тура: около 1,30 ч.
  • "Дворецът Шьонбрун - величието на Хабсбургите" с местен екскурзовод на български език, при минимум 10 записани туристи: 35 €/ 68 лв за възрастен; 30 €/ 58 лв за деца от 6 до 17,99 г. Цената включва входна такса, ползване на слушалки и обслужване на български език от местен лицензиран екскурзовод); Ползва се градски транспорт; Продължителност на тура: около 1 1/2 ч.
  • "Виенска гора - природа и история" - замъкът Лихтенщайн и гр. Баден - автобусна екскурзия с местен екскурзовод на български език при минимум 15 записани туристи: 80 лв
    Цената включва: транспорт с лицензиран автобус, обслужване на български език от местен лицензиран екскурзовод; Цената не включва входна такса за замъкa Лихтенщайн - заплаща се на място: 8 € на турист (към 31.12.2019, възможни са промени в цените на входните такси).
  • Празнична вечеря на Бъдни вечер (на блок-маса) - 96 лв на човек
  • Гала пакет в концертна зала Wiener Kursalon - Вечеря и класически концерт (с произведения от Моцарт и Щраус) Ограничени места! Изисква се 100% плащане след заявка! Посещението е самостоятелно!
    • билет Кат. VIP - 178 €/ 348 лв; билет Кат. A - 148 €/ 290 лв; билет Кат. B - 135 €/ 265 лв
      Вечерята включва четиристепенно меню в ресторант „Das Johann“ + консумация на шампанско, вино, бира, кафе и безалкохолни напитки. Ресторантът се намира в концертната сграда. Цената на билетите варира в зависимост отдалечеността на мястото спрямо сцената. Билетите категория VIP включват запазено място на I-ви или II-ри ред и още: книжка с програмата, чаша шампанско през антракта, специално CD с музиката на Йохан Щраус. Цената не включва транспорт до концертната зала, която се намира в центъра на Виена;
  • Билет за класически концерт с произведения от Моцарт и Щраус в концертна зала Wiener Kursalon. Изисква се 100% плащане след заявка! Посещението е самостоятелно!
    • билет Кат. VIP - 105 €/ 205 лв; билет Кат. A - 75 €/ 147 лв; билет Кат. B - 62 €/ 122 лв; билет Кат. C - 48 €/ 94 лв
      Цената на билета се определя от това, колко е отдалечено седящото място спрямо сцената. Билетите категория VIP включват освен място (на I-ви или II-ри ред) още: книжка с програмата, чаша шампанско през антракта, специално CD с музиката на Йохан Щраус. Цената не включва транспорт до концертната зала, която се намира в центъра на Виена; 
  • Билет за класически концерт с произведения от Моцарт и Щраус в концертната зала на двореца Schönbrunn на 25.12.2019 от 20:30 ч. или на 24.12.2019 от 15 ч. Ограничени места! Изисква се 100% плащане след заявка! Посещението е самостоятелно!
    •  билет Кат. VIP - 115 €/ 225 лв; Билет Кат. A - 82 €/ 160 лв; билет Кат. B - 70 €/ 137 лв; билет Кат. C - 54 €/ 106 лв
      Цената не включва транспорт до концертната зала, която е част от двореца Шонбрун; Билетите категория VIP включват място във ВИП зоната, чаша шампанско + специално CD с класическа музика. Посещението е самостоятелно!
  • Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание