Индия – Златния триъгълник

ВИД ТРАНСПОРТ: Самолет ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 8 дни / 7 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: Делхи – Джайпур – Абханери – Фатехпур Сикри – Агра - Делхи

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма

ПРОГРАМА

29 април
Полет София - Делхи през транзитно летище.

30 април
Пристигане в Делхи.

Трансфер до хотела и закуска. Сутрешна обиколка на Стария град в Делхи - посещение на Джама Масджид, най-голямата джамия в Индия. Разходка с едно от най-характерните транспортни средства за Индия - велосипедната рикша. Безброй цветове, организиран хаос, тълпи, лабиринт от тесни улички, успокояващи аромати, опияняващи миризми, бездомни кучета и свещената крава – ще видите всичко това и много повече, докато рикшата умело криволичи през крайните улички на оградения град Шахжаханабад и преминете покрай Червената Крепост. На един от градските покриви Кабутарбаз (любител на гълъбите) ще демонстрира изкуството да контролира 50 гълъба, използвайки свирка, пръчка и торба със семена. Посещение на Радж Гат - мястото на кремация на Махатма Ганди. Следва посещение на Гурдвара Бангла Сахиб, най-известния сикхски храм в Индия. Там се намира втората по големина обществена кухня, работеща денонощно и предлагаща безплатна храна за хиляди хора.
Обиколката продължава в новата част на града - Ню Делхи. Посещение на мавзолея на император Хумаюн - предшественик на архитектурния стил на Мугалите. Посещение на кулата Китаб Минар от 12-ти век, грациозно ръчно издълбана по цялата й височина от около 73 метра. Преминаване покрай Индийската Порта (паметник на загиналите индийски войници), президентската резиденция - някога дворецът на вицекраля, сградата на Парламента и сградите на секретариата - интересна смесица от викторианска архитектура и архитектурата на 20-ти век. Връщане в хотела и нощувка.

 

1 май
Делхи – Джайпур. Отпътуване с бус за Джайпур (220 км, около 6 ч). Пристигане в Джайпур и настаняване в хотела. Привечер следва посещение на хиндуисткия храм Бирла Мандир и наблюдаване на церемонията Аарти (преклонението на боговете). Многоезичният храм Бирла Мандир се намира в храмовия комплекс Моти Дунгри, на леко възвишение, само на 6 км от центъра на Джайпур и представлява интерес сред  почитателите на този тип архитектура. Бирла Мардир е посветен на едно от въплъщенията на Вишну и неговата Богиня Лаксми.

Връщане в хотела и нощувка.

2 май
Джайпур
Закуска.  Сутрешна разходка до крепостта Амбър форт, построена през 1592 г. от Раджа Ман Сингх II. Разположена е на 11 км от Джайпур и е известна със своите укрепления, отразяващи се в тихите води на езерото Маота. Дърворезбите по стените и таваните са още един от акцентите на Амбър Форт. Най-важните му части са Залата за публични аудиенции, Залата за частни аудиенции, Огледалния дворец и Сук Нивас (кралските покои).  Възможност за изкачване по хълма на гърба на слон. Кратко посещение на частни текстилни и антикварни музеи. Следобедна туристическа обиколка на град Джайпур, включваща посещения на градския дворец, двореца Хава Махал и обсерваторията Джантар Мантар.  Градският дворец в момента е действащ музей, с изключение на малка част, използвана от кралското семейство на Джайпур. Извисява се гордо с невероятната си архитектура и градини, дворове, сгради, заемайки почти една седма част от града.
Джантар Мантар е най-голямата каменна обсерватория в света, построена от Савай Джай Сингх. Обсерваторията притежава 18 астрономически  инструменти, повечето от които са в безупречно работно състояние. Преминаване покрай Хава Махал - най-известната забележителност в Джайпур, Този розов дворец е конструиран така, че дамите да могат да наблюдават кралските шествия, без да са видими за външни хора.
Връщане в хотела и нощувка.

3 май
Джайпур – Абханери - Фатехпур Сикри – Агра (240 км, около 5 ч). Закуска. Отпътуване с бус от Джайпур към Агра, преминавайки през Абханери и Фатехпур Сикри.  Абханери е малко селце, известно с един от най-дълбоките кладенци Чанд Баори, по който се слиза чрез стълбища. Кладенецът е бил построен пред храма на местната богиня на Харшат Мата.

Посещение на Фатехпур Сикри – пустинен град, разположен на 40 км от Агра. Фатехпур Сикри е изграден около 1564 година от великия император Акбар. Той е бил столица на империята само за около 10 години, но основно поради липса на вода бива изоставен.

Агра е разположен по беговете на река  Ямуна, характеризиран със световно известния Тадж Махал. Градът е бивша столица на Великите Мугали през 16 – 17 в., като повечето монументи са от този период.

Пристигане и настаняване в хотела в Агра.

Свободна вечер и нощувка.

4 май
Агра.
Закуска. Разглеждане на забележителности в Агра. Посещение на Тадж Махал - въплъщение на любовта, създадено от император Шах Джахан в памет на неговата любима съпруга. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света. Крепостта Агра, построена от император Акбар и неговия внук е разположена на западния бряг на река Ямуна и украсена с палати и градини от Джахангир. Следобедно посещение на Итмад-уд-даула - гробница, разположена в близост до бреговете на река Ямуна, построена от Нур Джахан. Посещение на гробницата на Акбар в Сикандра, построена от 1605 – 1613 от неговия син Джахангир. Свободна вечер. Възможност за наблюдение на залеза откъм задната страна на Тадж Махал. Нощувка в хотела.

5 май

Агра – Матура – Вриндаван – Делхи (220км, около 4 ч.). Закуска. Отпътуване за Делхи, през градовете Матура (родният град на лорд Кришна) и Вриндаван (земята на Кришна). Пристигане в Делхи и настаняване. Нощувка в хотела.

6 май

Отпътуване от Делхи. Закуска и трансфер до летището.

Хотели
ХОТЕЛИ 5*:
  • Делхи - Pride Plaza Hotel Aerocity 5*  или подобен
  • Джайпур - The Fern Residency 5* или подобен
  • Агра - Crystal Sarovar Premiere 5* или подобен

ХОТЕЛИ 5* ДЕЛУКС:
  • Делхи - Le Meridien или подобен
  • Джайпур - Oberoi Trident или подобен
  • ​Агра - Radisson или подобен

Цената включва

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

  • Самолетни билети с включени летищни такси София-Делхи-София (с едно прекачване в Истанбул/Доха) с включени летищни такси

  • 2 нощувки в Делхи в хотел 5* в двойна стая с включени закуски;

  • 2 нощувки в Джайпур в хотел 5* в двойна стая с включени закуски;

  • 2 нощувки в Агра в хотел 5* в двойна стая с включени закуски;

  • закуска веднага след пристигането в хотела в Делхи

  • туристическата програма в Делхи, описана в програма, с включени входни такси за посещаваните обекти

  • туристическата програма в Джайпур, описана в програма, с включени входни такси за посещаваните обекти

  • туристическата програма в  Агра, описана в програма, с включени входни такси за посещаваните обекти

  • разходка с рикша из стария Делхи

  • качване до върха на крепоста Амбър на гърба на слон

  • всички трансфери по програмата

  • водач-придружител на групата от България

  • виза за Индия

  • здравна застраховка с покритие до 20000 евро

Цената не включва

ЗАБЕЛЕЖКИ:

1. Пакетните цени са  калкулирани при цена на самолетните билети от 857 лева (тарифа + летищни такси). При промяна на тази цена, туроператорът има право да актуализира пакетната цена с размера на промяната на цената на самолетния билет.
2. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая, която е:

- 495 лева на човек при настаняване в хотели 5* стандарт

- 602 лева на човек при настаняване в хотели 5* делукс

 4. Цената на пътуването е базирана на група от минимум 16 човека. При по-малък брой пътуващи се налага доплащане в размер на 100-140 лева на човек в зависимост от реалния брой записани туристи.
5.  Калкулацията на пакетната цена е направена при обменни курсове на USD към EUR към 01.11.2019 г. - EUR 1 = USD 1.11.При промяна на курса  с повече от 3%, съгласно Закона за Туризма, туроператорът има право да актуализира пакетната цена със същия процент.
6. Ако желаете, в деня на плащането на аванса по пътуването, можете да сключите застраховка "Отмяна на пътуването", която покрива рисковете от загуба на суми при невъзможност за пътуване, поради медицински или немедицински причини.