Есенен уикенд в Амстердам, 4 нощувки - самолетна екскурзия (26.10.-30.10.2019)

ВИД ТРАНСПОРТ: Самолет ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 4 дни / 3 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: София-Амстердам-Ротердам-Хага-София

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 0 лв.
Дата Цена Запитване

ЕСЕНЕН ДЪЛЪГ УИКЕНД В АМСТЕРДАМ - ЦВЕТЕН И ВДЪХНОВЯВАЩ

Самолетна програма с обслужване на български език

Aмстердам е впечатляваща комбинация от исторически забележителности, музеи, съхраняващи едни от най-прочутите произведения на изкуството, улички с хиляди велосипеди, цветни алеи и старомодни улични лампи, чиято светлина се отразява в каналите на града. Романтичните канали са повече от улиците и образуват лабиринт, който опасва целия град като мрежа. Амстердам е лишен от напрежението, характерно за големите мегаполиси,  това е град, в чиято атмосфера просто трябва да се потопиш...Интригуващ и цветен, толерантен и свободен, град на културата и вдъхновението.

 

ПРОГРАМА:

Първи ден - 26.10.2019

Среща на летище София, Терминал 2 и отпътуване за Амстердам в 07.10 ч. с редовен полет на България Ер. Кацане на летище Схипхол в 9.00 ч.
Tрансфер до хотела (около 30 минути).
==>Пешеходен тур "АМСТЕРДАМ - цветен и вдъхновяващ" с местен екскурзовод на български език (включен в цената; ползва се градски транспорт; Продължителност: около 3 часа). Ще научим как от малко рибарско селище през 13-ти век Амстердам се превръща в един от най-значимите европейски градове - ще видим къде е започнало възникването му и как се е развивало строителството около река Амстел, ще разгледаме основните забележителности на града, ще научим най-интересното за традиционната холандска архитектура - какво символизират изрядно подредените малки тухлички, за какво служат стърчащите външни куки на историческите къщи и защо жителите на града обичайно не поставят пердета зад прозорците си. Ще ви разкажем още защо Амстердам забрани груповите турове с екскурзовод в най-популярния си квартал на „Червените фенери“, ще надникнем зад тайните му, ще научим какво се продава в традиционния "кофишоп" и в традиционния холандски ресторант и още много за музеите, за традициите и за хората...
Настаняване (след 15:00 ч.).
Свободно време за самостоятелни разходки - може да се разходите по очарователните мостчета над каналите, да опитате свежи рибни деликатеси, картофки в книжна кесийка или ябълков пай, и да се потопите в неповторимата атмосфера на града, който вечер е още по-прекрасен и предлага многобройни забавления за гостите си.
Нощувка.
 

Втори ден - 27.10.2019

Закуска.
==>По желание (с доплащане): КРУИЗ ПО КАНАЛИТЕ НА АМСТЕРДАМ (Продължителност: 1 час) - един по-различен поглед, който ще ви позволи да видите отблизо атрактивните жилища-лодки и да направите интересни снимки от по-нестандартен ракурс.
Построени в края на 16-ти и началото на 17-ти век, концентрично разположените канали са част от проекта за разширяване на Амстердам чрез пресушаване на обширна блатиста местност. Много от къщите около водата са изградени също през 17 век - Златния век на Холандия. Благодарение на тази широка мрежа от канали в историческия център и около средновековното пристанище, на лодка може да се види целият град и да се усети автентичният му облик. От 2010 г. каналите на Амстердам са включени в престижния списък на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство.
==>По желание (с доплащане): "ТРАДИЦИОННА ХОЛАНДИЯ - ЗАНСЕ СХАНС" с екскурзовод на български език
Заансе Сханс е очарователно селце, разположено на 16 км. северозапад от Амстердам, до което с влак се стига за по-малко от 15 минути. Представлява своеобразен музей на открито, който пресъздава селския бит на стара Холандия с типичните къщи, вятърни мелници и живописни пейзажи. Характерните за страната традиционни занаяти са представени автентично в зелените къщички на комплекса - ферма за кашкавал (с кратка демонстрация и възможност за дегустация на различните видове холандски сирена), работилница за производство на дървени обувки (пред очите ни само за няколко минути майсторите ще оформят традиционни "кломпи" от суров дървен материал, а в магазинчето ще ги видим вече в завършен вид -  оцветени и лакирани, наред с най-различните модели модерно дървено сабо). Можете да надникнете и в останалите занаятчийници - за производство на бъчви, на корабни платна, на хляб, шоколад и ликьор по запазени старинни рецепти. Петте работещи вятърни мелници в комплекса се използват за извличане на бои от дървесина, за дървообработка, за производство на електричество, за смилане на житни култури, както и за традиционното за Холандия обезводняване на блатисти местности. В китните магазинчета, запазили духа и атмосферата на 17-ти и 18-ти век, продавачи в традиционни носии ще ви изкушат с вкусни холандски деликатеси, сладкиши и бонбони.
Свободно време. Нощувка.
 

Трети ден- 28.10.2019

Закуска.
Свободно време. Възможност за посещение на музеи (препоръчително е да купите предварително билети онлайн) или за самостоятелни разходки.
Нощувка.
 

Четвърти ден - 29.10.2019

Закуска. Свободно време.
==>По желание (с доплащане):"ХАГА и УТРЕХТ - в сърцето на Нидерландия" с екскурзовод на български език.
Бижуто на Южна Холандия - град Хага, в който са съсредоточени най-важните политически институции на страната, ще ви впечатли с красота, много по-различна от тази на Амстердам. По време на разходката ще видим къде живее и работи кралят на Холандия, къде заседава холандският парламент и ще надникнем в Рицарската зала на готическия комплекс Биненхоф, наподобяващ на приказна историческа крепост. Ще се разходим в най-старата част от Хага, покрай езерото Хофвийвер, кралската галерия Маурицхойс (където се намира една от най-популярните картини в света – „Момичето с перлената обица“, нарисувана през XVII век от Йоханес Вермер), "Кулата на министрите", Кралския дворец Ноордейнде, цветната търговска улица Hoogstraat с много заведения и кафенета на открито, величествения закрит пасаж от 19-ти век - паметник на ЮНЕСКО и др..
Утрехт е един от най-старите градове на Холандия. Разположен е в сърцето на страната, откъдето е минавала северната граница на римската империя. На централния площад Dom се намира една от най-известните забележителности - готическата кула (Domtoren), висока 112 метра с 465 стъпала - издигната през 14-ти век на мястото, където преди почти 2000 г. е основан градът, както и градината Flora's Hof. Плавателните канали и къщите покрай тях са автентично запазени от времето на Средновековието. Уникална за историческия център на Утрехт е двустепенна конструкция на сградите - на второто по-високо ниво търговците изграждали къщите си,  а първото ниво - непосредствено до крайбрежни алеи и покрай малките пристани - те ползвали за складове, в които днес се помещават уютни кафенета и китни ресторанти. Очарователни канали, авангардни скулптури, съчетани с традиционна холандска архитектура, модерни галерии, тематични пазари на открито, бутикова шопинг зона - тази визия превръща Утрехт в уникален град, очароващ с прекрасно преплитащите се минало и настояще. Свободно време.

Пети ден - 30.10.2019

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището. Полет за София.

Идеи за свободното време:
Квартал De Jordaan - квартал Йордан е място, в което трябва да се "изгубите" - известен е с малките улички, виещи се около каналите, с кокетните цветни бутици, магазинчета, ресторанти на открито и галерии за модерно изкуство (намира се само на 10 мин. пеша от централния площад Дам по улица Raadhuisstraat). В живописния квартал, до канала Принсенхрахт, е разположена протестантската Westerkerk (Западната църква), където е погребан Рембранд. Уникалните камбани на църквата звънят на всеки час от 1631 г., изпълнявайки различни мелодии. В непосредствена близост се намира и домът на Ане Франк, в който тя се укрива заедно със семейството си в периода 1942-1944 г. Дневникът на момичето, писан в продължение на тези 2 години, е преведен днес на повече от 60 езика, а къщата-музей привлича над 1 млн. посетители годишно (Ако искате да посетите музея, е препоръчително да купите билети предварително онлайн).
Внушителната сграда на Райксмузеум с впечатляващи галерии съхранява оригинални творби на Рембранд, Вермеер, Ян Стен и Франс Хаалс. Най-голямата гордост на музея е платното "Нощна стража" на Рембранд. Дори да не сте запален любител на изобразителното изкуство, този музей ще Ви остави без дъх. Срещу 5 евро можете да вземете аудиогид на руски или английски език, който ще Ви "преведе" през основните зали и ще Ви даде кратка информация за най-важните експонати за 45 или 90 мин. /по избор/. (Ако искате да посетите музея, е препоръчително да  купите предварително билети онлайн).
А в по-късния следобяд можете да посетите и Музея Ван Гог, в който се съхраняват над 200 негови платна и 500 рисунки, както и картини от колекцията на брат му Тео, рисувани от съмишленици на художника като Тулуз-Лотрек, Гоген и Моне, а също и гостуващи временни изложби. (Ако искате да посетите музея, трябва да си купите билети предварително онлайн).

 Възможни са размествания на туровете в дните от програмата с цел оптимизация и съобразно трафика.
Препоръка: Добре е да започнете пътуването отпочинали! Имайте предвид, че полетът за Амстердам е в 07:10 ч. и трябва да сте на летището в София най-късно в 05:30 ч. сутринта. Настаняването в хотелите в Амстердам е възможно след 15:00 ч. При възможност не планирайте пътуване до София в нощта преди деня на заминаване!


Условия за плащане: депозит 30% при записване; доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване!
Минимален брой за осъществяване: няма.

Хотели



Хотел Ozo 4* е модерен хотел, разположен на пешеходно разстояние от стадион Amsterdam Arena и метростанция Bullewijk (линия 54) - до идеалния център се стига за по-малко от 15 минути; Предлага настаняване в двойни стаи, оборудвани с LCD телевизор, безплатен Wi-Fi интернет, телефон, климатик, мини хладилник, баня със сешоар.

Цената включва

  • Самолетен билет София – Амстердам – София с директен полет на България Ер;

  • Летищни такси и и ръчен багаж до 10 кг.;

  • 4 нощувки в хотел 4* (Ozo или подобен)

  • 3 закуски*

  • Трансфери летище- хотел – летище

  • Пешеходен тур с местен лицензиран екскурзовод на български език

  • Mедицинска застраховка с покритие 5 000 евро на ЗАД Армеец;

  • *Поради ранното напускане на хотела, закуска в последния ден от програмата не е включена.

Цената не включва

  • По желание - 1 бр. чекиран багаж до 23 кг.: 40 € на човек двупосочно

  • Разходи за градски транспорт: карта - 19 € на човек, валидна 72 часа след първата валидация или билет за еднократно ползване - 3,20 € (купуват се на място)

  • Градска такса в размер на ~4 € на човек на нощ в двойна стая; ~7 € на нощ в единична стая (заплаща се на място)

  • Застраховка "Отмяна на пътуване" - възстановява заплатената сумата при невъзможност за пътуване по здравословни причини според условията на застрахователя. Може да се сключи САМО до 5 календарни дни след резервацията.

  • Входни такси за посещаваните в свободното време обекти /по желание/

  • Екскурзии по желание (заявяват се и се предплащат от България):

1. "Традиционна Холандия - Заансе Сханс" с влак при мин. 10 записани туристи: 88 лв. на турист
Маршрут: Амстердам-Заансе Сханс ~17 км; Продължителност: около 4 ч.;  Цената включва: двупосочен билет за влак, екскурзоводско обслужване на български език с посещение на работилница за дървени обувки и мандра за кашкавал; Цената не включва: входни такси за обекти, които могат по желание да се посетят самостоятелно през свободното време.
Информация за входни такси: Старите мелници De Bonte Hen, De Zoeker - за олио, De Kat - за бои и др: 4,50 € на посетител за всяка мелница; Музей на Зансе Сханс: 10 € на посетител; Музей на мелниците: 4,50 € на посетител

2. Автобусна екскурзия "Хага и Утрехт - в сърцето на Нидерландия" при мин. 10 записани туристи*: 148 лв на турист;
Маршрут: Амстердам-Хага ~63 км; Хага-Утрехт ~70 км; Утрехт-Амстердам ~50 км; Продължителност: около 7 часа; Цената включва: транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване на български език; Цената не включва: входни такси за обекти, които могат по желание да се посетят самостоятелно през свободното време.

3. Круиз по каналите на Амстердам - 26 лв на човек (продължителност: 1 час)
Цената включва разходка с панорамно корабче по каналите на Амстердам с аудиогид на руски/ английски език


Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително в България!
*При по-малко записани е възможно допълнителните турове да се проведат с предложена корекция в цената.