Екскурзия Тоскана и Чинкуе Тере – кулинарен тур със закуски и вечери в хотел 3* или 4* по избор - Потвърдена за 25.08 и 20.10!

ВИД ТРАНСПОРТ: Автобус ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 7 дни / 6 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: София - Загреб – Монтекатини Терме - Флоренция - Сиена – Кианти - Сан Джиминяно - Чинкуе Тере - Пиза - Опатия - София

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ: 03.05.2021, 03.05.2021, 05.07.2021, 05.07.2021, 23.08.2021, 23.08.2021, 25.10.2021, 25.10.2021

Цена от 772.55 лв.
Дата Цена Запитване
03.05.2021 от 772.55 лв. Запитване
03.05.2021 от 860.57 лв. Запитване
05.07.2021 от 772.55 лв. Запитване
05.07.2021 от 860.57 лв. Запитване
23.08.2021 от 772.55 лв. Запитване
23.08.2021 от 860.57 лв. Запитване
25.10.2021 от 772.55 лв. Запитване
25.10.2021 от 860.57 лв. Запитване

Ден 1 София – Загреб

Тръгване от Пловдив в 05:00 часа от бензиностанция ОМВ до хотел Санкт Петербург (заявява се и се заплаща предварително); 08:00 часа от паркинга пред Национален стадион „Васил Левски“; 08:30 от автогара „Сердика“ (само с предварителна заявка). Транзитно преминаване през Сърбия. Настаняване в хотел 3* в Загреб. Вечеря и нощувка.

 

Ден 2 Загреб – Монтекатини Терме

Закуска. Туристическа обиколка на Загреб – град с гостоприемна атмосфера и топло славянско сърце: аристократичният градски център с централния площад „Бан Йосип Йелачич”, Горни град с неоготическата катедрала и Двореца на архиепископа, хълма „Градец“ с енорийската църква “Свети Марко”, Каменна врата-най-святото място на Загреб, Парламента. Историята пожелала Загреб векове наред да бъде част от империята на Хабсбургите, а по-късно – от Австро-Унгария, което е причина центърът на града да е силно повлиян от виенския сецесион, заради което носи името „малката Виена“. Отпътуване за Италия и Тоскана – вълнуваща земя с живописна природа,средновековна атмосфера,камбанен звън, силно италианско кафе и перфектно вино. Вечеря и нощувка в SPA курорта Монтекатини Терме в хотел 3* или 4* (по избор).

 

Ден 3 Флоренция

Закуска. Туристическа програма във Флоренция (използва се обществен превоз - 2.60 евро на посока) - градът, чието име носи послание за просперитет, "процъфтяване" и романтика. Ще видим: моста „Сан Николо“ - старият мост над река Арно; църквата „Санта Кроче”, Камбанарията и Баптистерия „Сан Джовани Батиста“ дело на Лоренцо Гиберти, от позлатен бронз; Площада на Синьорията с мускулестият Нептун и Давид на Микеланджело - голият мъж, събрал може би най-много възхищение в историята на света; Палацо Векио – старият дворец ; Галерия „Уфици“- първия музей в света и „Санта Мария дел Фиоре“ - катедралата на Флоренция, по чието създаване работят шестима от най-добрите архитекти на епохата. Папа Бонифаций казва: „Вселената не се състои от четири елемента, а от пет – Земята, Въздуха, Огъня, Водата и Флорентинците…”. Честта да завърши купола на катедралата „Санта Мария дел Фиоре“ се пада на Филипо Брунелески. Изправяйки се пред шедьовъра на Брунелески, дъхът буквално спира, за миг като че ли и сърцето престава да бие, а възхитата от видяното е в апогея си. Зашеметяващото и великолепно Дуомо е едно уникално архитектурно произведение в ренесансов и готически стил. Величествена и доминираща в пейзажа на цяла Флоренция със своя купол и с мрамора в различни оттенъци на бяло, розово и зелено...Свободно време във Флоренция. Връщане в избрания хотел. Вечеря и нощувка.

 

Ден 4 Сиена – Кианти - Сан Джиминяно

Закуска. Отпътуване за Сиена. Посещение на Сиена – най-добре запазеният Средновековен град в Европа, основан е от Римляните. Постройките, които са оцелели от времето на разцвета на гордия град през Средновековието, са живото доказателство за богатството и разкоша от онези времена, когато са били вложени крупни суми за изграждането на един от най-внушителните градове в Италия. Основните забележителности на града са: Величествената готическа катедрала на Сиена със статуята на Мария Магдалена, създадена от Джовани Пизано, хармоничната Пиаца дел Кампо с форма на вдлъбната черупка , Torre del Mangia, откъдето можете да видите целия град и мраморния Фонтан на радостта са само няколко от най-важните средновековни шедьоври,притежание на Сиена. Подгответе небцето си за среща с богатите вкусове на един от най-популярните винарски райони на Италия-Кианти, тъй като следва по желание посещение на винарна за дегустация на вина и обяд (около 30 евро). Продължаваме за Сан Джиминяно. Ще се разходим по средновековните тесни улички, ще посетим главните площади „Пиаца дел Дуомо” и „Пиаца дела Чистерна”, ще видим двореца на градската управа, който се нарича „Палацо дел Пололо“. В прегръдката на Ренесанса и културното наследство на Тоскана, не бихме могли да подминем неповторимия живописен исторически център на „Града на изящните кули” – Сан Джиминяно, който изживява своя апогей през XII век, когато благодарение на търговията със земеделски стоки местните хора успяват да се замогнат. Съперничество между отделните фамилии ражда забележителен архитектурен феномен – всяка от тях строи къщата си във формата на кула, като стремежът е кулата да е възможно най-високата в града. Така, в средните векове броят на кулите в Сан Джиминяно наброявал 72, символ на богатство и могъщество, но до днешни дни остават запазени едва 14 кули, които пак вдъхват средновековна мощ. Връщане в избрания хотел. Вечеря и нощувка.

 

Ден 5 Чинкуе Тере (по желание)

Закуска. Свободно време в курорта Монтекатини Терме или по желание екскурзия до Чинкуе Тере (15 евро + 16 евро за двупосочен билет за влака от Ла Специя до Чинкуе Тере). Ще имате възможност да се разходите из Риомаджоре, Манарола и Монтеросо ал Маре. Отпътуване за Чинкуе Tере, буквално „пет земи”, невероятен природен феномен на брега на Лигурско море, състоящ се от пет надвиснали над морската бездна селца, разположени на стръмни планински скали, до които неотдавна се е стигало само по море. ”. Заради смайващата си красота и най-вече заради издръжливостта си в надпреварата с модерния свят, те са включени в списъка на ЮНЕСКО. Всяко едно от петте селища на Чинкуе Тере е съхранило своя старинен чар и атмосфера на блажено спокойствие, което местните хора предават и на своите гости. В това малко пространство е събрана ослепителна красота, чудесна кухня и удивителни аромати. . Обиколката започва от Риомаджоре - магическо място с неподправена красота, естествено пресечена от скалите крайбрежна ивица, къщи с пастелни цветове, които драматично се отразяват в синьо-зелените води на Лигурийско море... Пищна и ефектна природна картина със Средиземноморски почерк..... Следващото многоцветното рибарско селце Манарола е нещо, което трябва бъде видяно – смесица от пастелени къщи, които заедно с нюансите на небето и морето и зеленината на лозята наоколо създават истинска цветова симфония. Продължаваме към възхитителната Корниля – селце,недокоснато от времето. Няма друго такова място на Земята. Създадено е сякаш от смайващата палитра на декоратора на небесния рай. Пристанищният град Вернаца ,според туристите, най-красивата от Петте Земи е миниатюрен модел на Венеция, заради малките шарени лодки, които тук са основното транспортно средство. Най-голямото и най-западно село Монтеросо ал Маре, това което и неговото име загатва, е най-песъчливото и с най-много плажове от всички. Тук се произвежда небезизвестната по цял свят Аншоа в сол от Монтеросо, уникалното бяло сухо вино Чинкуе Терре, отглеждат се много кедрови ядки и тук е родината на вездесъщото в италианската кухня Песто Дженовезе. Връщане в избрания хотел. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 6 Пиза – района на Опатия

Закуска. Свободно време в Монтекатини Терме или по желание екскурзия до Пиза (15 евро за транспорт). Туристическа програма в града - сред величествен и грандиозен пейзаж ще видим катедралата на Пиза, наклонената кула (18 евро), баптистерията и Camposanto Monumentale. В родината на пастата, тирамисуто, Микеланджело, Да Винчи и Ерос Рамацоти, една от задължителните спирки е прекрасното градче Пиза, роден град на Галилео Галилей с очарователния „Площад на чудесата“-ансамбъл от няколко грандиозни сгради в романски стил, които проследяват живота на средновековния човек още от раждането. Отпътуване за Хърватия. Настаняване в хотел 3* в района на Опатия. Свободно време. Вечеря и нощувка.

 

Ден 7 Опатия – София

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив(по заявка) вечерта.Загреб, Флоренция, Монтекатини Терме, Сиена, Кианти, Сан Джиминяно, Чинкуе Тере, Пиза, Хърватската ривиера

  Цена при настаняване  

в хотели 3*

 по програмата

  Цена при настаняване  

в хотел 4* в

Монтекатини Терме

370 евро / 724 лв.

414 евро / 810 лв.

 
Хотел 4*: Hotel Biondi 4* или подобен , Монтекатини Терме:
www.montecatinihotelbiondi.it

Хотел Biondi се намира в известния с минералните си извори град Монтекатини и разполага с градина с тераса, закрит басейн и тоскански ресторант. Предлага стаи в класически стил, с климатик и безплатен Wi-Fi в общите части.

Всяка вечер в ресторанта на хотела се сервират местни специалитети, а сутрешната закуска на шведска маса включва както сладки, така и солени храни. На място има и бар.

Хотел Biondi се помещава в 6-етажна сграда в стил "Либерти" и се намира в центъра на града, на около 700 метра от жп гара Монтекатини. За гостите се предлага отстъпка в цените на разположения наблизо комплекс с горещи минерални води.


Hotel 3*: Hotel Butterfly 3* или подобен, Монтекатини Терме

https://www.hotelbutterflymontecatini.it/it-it

Хотелът е разположен в централната част на Монтекатини Терме . Предлага стаи в класически стил с климатик, минибар и телевизор. В общите части има безплатен Wi-Fi интернет.

Гостите могат да се насладят на закуска на шведска маса всяка сутрин с континентални и международни ястия.

Хотелът е на 10 минути пеша от гара Монтекатини Терме, с влак до Лука, Флоренция и Виареджо. До Пиза и Флоренция може да се стигне с кола за около 40 минути.
 

Цената включва

 • 6 нощувки: по една в Загреб и в района нa Опатия в хотели 3* и четири нощувки в хотел 3* или 4* (по избор) в Монтекатини Терме;

 • 6 закуски в ресторантите към съответните хотели;

 • 6 вечери в ресторантите към съответните хотели;

 • Местен екскурзовод във Флоренция;

 • Туристическа програма в Загреб, Флоренция, Сиена, Чинкуе Тере и Пиза;
 • ​Екскурзовод на български език ;
 • Транспорт с комфортен автобус.

Цената не включва

 • Настаняване в единична стая – 80 евро / 156 лв.;

 • Медицинска застраховка към ЗАД „Армеец“ за 7 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 70 г. – 6 лв, за лица на възраст от 70 г. до 85 г. – 16 лв;

 • Сити такси – 9 евро /съгласно наредбата на италианския туристически борд – задължително се предплаща в офиса/;

 • Посещение на винарна в 4-ти ден в Кианти/Сан Джииминяно – 30 евро;

 • Екскурзия до Чинкуе Тере – 15 евро при минимум 25 туристи;

 • Използване на обществен превоз до Флоренция – 5,20 евро в двете посоки;

 • Екскурзия до Пиза - 15 евро ( за транспорт) при минимум 25 туристи;

 • Трансфер от и до Пловдив при минимум двама туристи - 40 лева;

 • Входни такси за посещаваните туристически обекти;

 • По желание застраховка „Отмяна на пътуване“.

Почивки

Екскурзии