Екскурзия Мексико - Ривера Мая

ВИД ТРАНСПОРТ: Самолет ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 9 дни / 7 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: София - Мадрид - Канкун - Мадрид - София

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма

Дати: 15.10.2020 - 24.10.2020,
 
17.01.2021 – 26.01.2021

Ривера Мая - истински тропически рай. Тук ще се докоснете до много светове – карибски и мексикански, модерен и древен, активен и релаксиращ. Има над 250 слънчеви дни, така че ще можете да изследвате спокойно невероятния морски свят по крайбрежната ивица.

Добре дошли в страната на Маите, белите плажове и синята вода!

Мексико ви очаква!

ПРОГРАМА

 

Ден 1: София -  Мадрид

Полет София – Мадрид.  Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка в Мадрид.

Ден 2: Мадрид - Канкун

Чартърен полет за Канкун в 14:55 часа. Пристигане в 18:20 ч. Трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

cottages near coconut trees

Ден 3: Ривера Мая - Валядолид, Чичен Ица, Сеноте

Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание (срещу допълнително заплащане – 100 евро на човек) – целодневна екскурзия до древния град Чичен Ица – едно от новите седем чудеса на света (с включен обяд). Пътешествието ни започва с Валядолид  –  мястото, на което ще се запознаете с историята и културата на остров Юкатан. Запазени са множество сгради с колониална архитектура, катедрали, манастири и куп интерсни за разглеждане исторически, природни и културни забележителности. Продължаваме към към Чичен Ица за среща с инженерния гений на маите. Най-прочутият, най-грандиозният и великолепен  метрополис  е бил главният церемониален център на Юкатан. Сред най-внушителните постройки е 15-вековната Пирамида на Кукулкан. Със своята височина и перфектна геометрична форма, тя доминира над целия комплекс. Посветена е на Кукулкан – перната змия, чийто култ е основен за Чичен Ица. Със своите 24 метра височина, това е най-високата сграда в метрополиса. Пирамидата е четиристенна и е изцяло ориентирана астрономически. На всяка една стена стъпалата са точно 91. Като се добавят и тези на върха на храма, сборът прави 365 – по едно стъпало за всеки един ден от годината. Ще видим също Храмът на войните, Свещения кладенец и легендарната Обсерватория, в която маите са създали изключително прецизния си календар. Посещение на пещерата Сеноте – древен култов център на маите. В тази огромна пещера древните племена предлагали дарове на боговете на дъжд и плодородие. Варовиковите кладенци все още са обект на множество изследвания. Археолозите намират в тях човешки скелети, злато, нефрит, мед. Някои са толкова дълбоки, че не може да се стигне до дъното им. Желаещите могат да плуват в синьо-зелените им води, заобиколени от храсти и дървета. Преживяването е неописуемо. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 4: Ривера Мая - Козумел

Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание (срещу допълнително заплащане - 105 евро на човек) - целодневна екскурзия до най-големия мексикански остров Козумел. Буйна зелена растителност, топъл и влажен климат, бели плажове и невероятни лагуни – всичко това е Козумел. Рифовете обикалящи острова са втората по големина екосистема в света. Дори вниманието на легендарния морски изследовател Жак Кусто е привлечено от резерватите природния морски риф на Kозумел и природния парк Чанканаб, създадени да защитават живот под вода. Ще имате възможност за гмуркане. Нощувка.

Ден 5: Ривера Мая - Тулум

Закуска. Закуска. Свободно време за плаж и забавление или по желание (срещу допълнително заплащане - 105 евро на човек) екскурзия до Тулум. Древният град заобиколен от крепостни стени има уникално разположение на брега на морето. Една от най-впечатляващите дестинации в Мексико е именно Тулум. Ще се насладите на най-големите забележителности на града – Големия дворецХрама на фреските и Храма на спускащия се Бог. Нощувка.

people standing near handrail in coastal area

Ден 6: Ривера Мая - парка Xcaret

Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание (срещу допълнително заплащане - 130 евро на човек) - целодневна екскурзия до тематичния парк Xcaret , наричан още свещен природен рай. Xcaret  е сред най-известните в света екологични паркове, дом на много видове местни птици и застрашени животни. За цивилизацията на маите това място е било важно пристанище и търговски център. Тук все още може да видите археологически останки от този „безсмъртен“ народ.
Ще посетим истинско мексиканско гробище с весели надгробни камъни. Ще имаме уникалната възможност да се спуснем по настояща подземна река, да се качим на въртяща се обзорна площадка и да гледаме конното шоу, където мексиканци ще демонстрират майсторството си да въртят ласо. Няма да пропуснем и знаменитото двучасово театрално представление, разказващо за историята на Мексико от древни времена до наши дни. Нощувка.

Ден 7: Ривера Мая - Лас Колорадас

Закуска. Закуска. Свободно време за плаж или по желание (срещу допълнително заплащане – 165 евро на човек, с включен обяд и напитки) – целодневна екскурзия до eдно наистина райско място – розовата лагуна в Мексико. Намира се в близост до рибарското селище Лас Колорадас на източния бряг на остров Юкатан в Мексико. Розовата лагуна е част от биосферния резерват Rio Lagartos. Но не само розовата вода е атракция там. Белоснежните брегове са нещо повече от сол, които подобно на бели айсберги, се издигат  над розовото. Съчетанието на ослепително бяла земя, розова вода в лагуната и синьото небе, прави пейзажа почти нереален. Обяснението за розовият цвят е фитопланктон, отделящ специфичен ензим, оцветявайки водата по време на неговата жизнена дейност в деликатен розов цвят. Мястото е истински магнит за фотолюбители и пътешественици. Около солниците има басейни, в които може да се плува и които имат само няколко метра дълбочина. Можете да си направите солни бани и да релаксирате сред неземна красота. Нощувка.

Ден 8: Ривера Мая - Исла Мухерес

Закуска. Свободно време за плаж и забавление или по желание (срещу допълнително заплащане – $115 на човек , с включен обяд и напитки). Исла Мухерес е малко, тихо островче, разположено срещу бреговете на Канкун. Популярен е с прекрасните плажове, отличните рибни ресторанти, типичните барове и е разпознаваем с цветната си архитектура.

В тази 10-часова екскурзия ще плавате с катамаран от Канкун до Isla Mujeres, докато пътувате в кристално чистите води, сред корали, тропически риби и други очарователни морски създания, ще се насладите на несравнимите гледки, който ще ви предложи подводният свят Карибско море. След гмуркането ще се отправите към плажа, където можете да се отпуснете и да релаксирате с любимата си напитка под палмите на плажа. Отново ще опитате вкусната мексиканска кухня, наслаждавайки се на един от най-добрите плажове в света. Нощувка.

island

Ден 9: Ривера Мая - Мадрид

Закуска. Трансфер и полет за Мадрид - 20:15 часа.

Ден 10: София

Пристигане на летище София.

Хотели
Hotel Catalonia Yucatan Beach 4*
Hotel Villa Barajas Madrid 3*
Допълнителни екскурзии
  • Внушителният храмов комплекс Чичен Ица. Първата спирка е колониалният град Валядолид. В кратката разходка ще се  насладите на типичната архитектура на малкото градче. Следва обяд, представена е характерната кухня за региона ,посещение на   пазар за автентични сувенири. Посещение на археологическия комплекс Чичен Ица, включен в списъка на защитени обекти от  ЮНЕСКО и обявен за едно от новите 7 чудеса на света. Чичен Ица е най-добре реставрираният храмов комплекс на юкатанските   маи. Сред най-внушителните постройки, съхранени от времето на маите, е 15-вековната "Пирамида на Кукулкан", чиито стряскащи  височина и перфектна геометрична форма доминират над целия комплекс.
    Парка Сеноте - естествен кладенец, широк 10-15 метра. Дълбочината му е загадка, температурата на водата е 22-23 градуса.  Кладенецът е разположен в огромна пещера с открит към небето отвор, откъдето се спускат растения подобни на лиани . От  откритият връх на пещерата до повърхността на водата височината е около 30 м. “Сенот” е дума от езика на маите, която в  буквален   превод означава бездна, пропаст. От научна гледна точка това са сладководни басейни под земята, но за маите са били  извор към  живота, вход към отвъдното и място за общуване с Боговете. На полуостров Юкатан почти няма сладководни реки, но за сметка на  това има мрежа от подземни канали, до които се стига именно през сенотите. Комплекса разполага със съблекални,   душове и   хавлии. Местата за почивка са хамаци и дървени кресла – 100 евро.
  • Xcaret - най-големият развлекателен парк на Карибите, където ще получите пълна представа за флората и фауната, както и за  културата и обичаите на удивително Мексико. Ще влезнете в Дома на шепота със загадъчните специални ефекти, ще посетите  истинско мексиканско гробище с весели надгробни камъни, както и музей, където са събрани интересни експонати. Папагали,   фламинго, пеперуди, градина с орхидеи - всичко това в парка Xcaret. Във втората половина на деня ще имате уникалната   възможност да се спуснете по настояща подземна река, да се качите на въртяща се обзорна площадка, да видите конното шоу,   където мексиканци ще демонстрират майсторството си да въртят ласо. Не е за пропускане и знаменитото двучасово театрално   представление, разказващо за историята на Мексико от древни времена до наши дни – 130 евро.
  • Раходка с моторна лодка до Исла Мухерес – малък остров, разположен на десетина километра навътре в морето североизточно от  Канкун – ви очакват симпатично градче с множество ресторанти, барове и fondas (традиционна мексикански кафенета),   великолепни плажове и още интригуващи туристически атракции – 100 евро.
  • Тулум - археологически обект в Югоизточно Мексико, щата Кинтана Ро, обхващащ развалините на някогашен град на маите.Той   е сред най-късните градове на маите. Сред най-добре запазените крайбрежни градове на маите, днес Тулум е важен туристически   център.Тулум е на трето място по посещаемост сред всички руини от епохата на маите в Мексико, изпреварен само от Теотихуакан   и Чечен Ица – 105 евро.
  • Лас Колорадас - Насладете се на в мексиканското рибарско селце Лас Колорадас, на източното крайбрежие на полуостров Юкатан. Край него е разположена приказна розова лагуна. Магията на това място се допълва от бели възвишения, които в първия момент изглеждат като ситен като брашно пясък, но всъщност са солни мини, разположени около малкото градче. Никак не е чудно, че приказната (и все пак естествена) розова лагуна привлича все повече пътешественици и любители фотографи - 165 евро.

Цената включва

  • Самолетен билет София - Мадрид - София
  • Директен чартърен полет Мадрид – Канкун – Мадрид с вкл. 20 кг чекиран багаж 
  • Трансфер летище - хотел - летище в Мадрид 
  • Трансфер летище - хотел - летище в Ривера Мая 
  • Летищни такси 
  • 1 нощувка със закуска в Мадрид 
  • 7 нощувки All inclusive в Ривера Мая
  • Застраховка "Здравна помощ при пътуване в чужбина“
  • Водач от България 

Цената не включва

  • Лични разходи 
  • Държавна такса от 70 евро, която се заплаща при напускане на Мексико 
  • Допълнителни екскурзии 
  • Неупоменати в програмата услуги