Екскурзия Мексико и Гватемала, ол инкузив почивка в Канкун

ВИД ТРАНСПОРТ: Самолет ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 13 дни / 11 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: София - Канкун - Чиченица - Гватемала Сити - Антигуа - Панахачел - Гватемала Сити - Мексико Сити - София

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма
Почивка в Канкун, Мексико и екскурзия в Гватемала -
„Страната на вечната пролет“
13 дни/ 11 нощувки/ Аll inclusive в Канкун
 
Маршрут:
София – КанкунГватемала Сити - АнтигуаПанахачелГватемала Сити -
Мексико Сити - Франкфурт - София

  ДАТИ: 
15.01.2021 - 27.01.2021, 
22.08.2021 – 03.09.2021,

Цена: 3060 евро
 
 

Защо да изберете тази програма?

 

Програмата, която ви предлагаме е авторска и изключителна, защото в нея е събрано най-доброто от Централна Америка. Искаме да ви представим едно релаксиращо и екзотично ол инклузив преживяване в Канкун, както и безброй интересни природни и културни забележителности в Гватемала , една далечна , колоритна и малко позната за нас страна. Същевременно сме изчистили динамиката в програмата, за да гарантираме оптимално удобство и пълна удовлетвореност от пътуването. Чуждо ни е лишеното от чувство, главозамайващо препускане от едно място на друго, просто само за да го отметнеш, без да имаш време да го усетиш, осмислиш и да му се насладиш. 

За да бъде изживяването незабравимо и автентично, сме подбрали и специална селекция от места, който да посетим и да похапнем от типичната за Мексико и Гватемала кухня. Винаги ще намерим време за чаша ароматно кафе в някоя тиха уличка или за нещо вкусно в местната пекарна. Предпочитаме  да осъществим пътуване с малка група, за да можем да наблегнем на детайлите и да се слеем с местната култура.

Какво ще видим?

На това пътешествие ще се запознаете с наследството на древните ацтеки и маи, ще се насладите на безкрайните бели плажове на Канкун и модерният си силует на Мексико Сити.

Гватемала ще ви изкуши с безброй предизвикателства и изненади – димящи вулкани и езера между тях, древни руини, изящна колониална архитектура, тропическа джунгла и вечна пролет. Всичко това заедно с невероятните залези,  те изпълва с чувство за безвремие. Тук потомците на маите са съхранили своята култура и начин на живот, така сякаш времето е спряло през последните 200 години. 

Докоснете ли се веднъж тази живописна страна, няма да имате търпение отново, отново и отново да се връщате при нея!!!!!

 

ПРОГРАМА

 
 

Ден 1: София – Канкун

Полет от летище София за Амстердам в 06:45 часа. След кратък престой, полет за Канкун. Пристигаме в Канкун и се отправяме към Зона хотелиера –  най- красивата, най-луксозна и най-предпочитана част на Канкун. Веднага с пристигането ще разберете защо Канкун е наричан рая на Карибите. Тук  ще се докоснете до много светове – карибски и мексикански, модерен и древен, активен и релаксиращ. Канкун е ненадминат в способността си да предлага културни и археологически съкровища, естествена красота, многобройни занимания и удобства. Нощувка в Канкун.

Ден 2: Канкун – Валядолид  – Чичен Ица – Сеноте

Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание (срещу допълнително заплащане – $100 на човек с включен обяд) – целодневна екскурзия до древния град Чичен Ица – едно от новите седем чудеса на света. Пътешествието ни започва с Валядолид  –  мястото, на което ще се запознаете с историята и културата на Юкатан.  Запазени са множество сгради с колониална архитектура, катедрали, манастири и куп интерсни за разглеждане исторически, природни и културни забележителности. Продължаваме към към Чичен Ица за среща с инженерния гений на маите. Най-прочутият, най-грандиозният и великолепен  метрополис  е бил главният церемониален център на Юкатан. Сред най-внушителните постройки е 15-вековната Пирамида на Кукулкан. Със своята височина и перфектна геометрична форма, тя доминира над целия комплекс. Посветена е на Кукулкан – перната змия, чийто култ е основен за Чичен Ица. Със своите 24 метра височина, това е най-високата сграда в метрополиса. Пирамидата е четиристенна и е изцяло ориентирана астрономически. На всяка една стена стъпалата са точно 91. Като се добавят и тези на върха на храма, сборът прави 365 – по едно стъпало за всеки един ден от годината. Ще видим също Храмът на войните, Свещения кладенец и легендарната Обсерватория, в която маите са създали изключително прецизния си календар. Посещение на пещерата Сеноте – древен култов център на маите. В тази огромна пещера древните племена предлагали дарове на боговете за дъжд и плодородие. Варовиковите кладенци все още са обект на множество изследвания. Археолозите намират в тях човешки скелети, злато, нефрит, мед. Някои са толкова дълбоки, че не може да се стигне до дъното им. Желаещите могат да плуват в синьо-зелените им води, заобиколени от буйна тропическа растителност. Преживяването е неописуемо. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка в Канкун.

Ден 3: Канкун – Лас Колорадас

Закуска. Свободно време за плаж или по желание (срещу допълнително заплащане – $165 на човек, с включен обяд и напитки) – целодневна екскурзия до eдно наистина райско място – розовата лагуна в Мексико. Намира се в близост до рибарското селище Лас Колорадас на източния бряг на полуостров Юкатан в Мексико. Розовата лагуна е част от биосферния резерват Rio Lagartos. Но не само розовата вода е атракция там. Белоснежните брегове са нещо повече от сол, които подобно на бели айсберги, се издигат  над розовото. Съчетанието на ослепително бяла земя, розова вода в лагуната и синьото небе, прави пейзажа почти нереален. Обяснението за розовият цвят е фитопланктон, отделящ специфичен ензим, оцветявайки водата по време на неговата жизнена дейност в деликатен розов цвят. Мястото е истински магнит за фотолюбители и пътешественици. Около солниците има басейни, в които може да се плува и които имат само няколко метра дълбочина. Можете да си направите солни бани и да релаксирате сред неземна красота. Нощувка в Канкун.

Ден 4: Канкун – Исла Мухерес

Закуска. Свободно време за плаж и забавление или по желание (срещу допълнително заплащане – $115 на човек , с включен обяд и напитки). Исла Мухерес е малко, тихо островче, разположено срещу бреговете на Канкун. Популярен е с прекрасните плажове, отличните рибни ресторанти, типичните барове и е разпознаваем с цветната си архитектура.

В тази 10-часова екскурзия ще плавате с катамаран от Канкун до Isla Mujeres, докато пътувате в кристално чистите води, сред корали, тропически риби и други очарователни морски създания, ще се насладите на несравнимите гледки, който ще ви предложи подводният свят Карибско море.

След гмуркането ще се отправите към плажа, където можете да се отпуснете и да релаксирате с любимата си напитка под палмите на плажа. Отново ще опитате вкусната мексиканска кухня, наслаждавайки се на един от най-добрите плажове в света.

Нощувка в Канкун.

island

Ден 5: Канкун – Xcaret

Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание парка Xcaret (срещу допълнително заплащане – $165 на човек) – целодневна екскурзия до тематичния парк , наричан още свещен природен рай. Xcaret е един от най-известните в света екологични паркове, дом на много видове местни птици и застрашени животни, предлагащ уникален увеселителен атракцион, където гостите могат да се забавляват научавайки за природните и археологически забележителности и преживявайки най-колоритните мексикански традиции. Парка е разположен по крайбрежието на Мексико и се отличава с впечатляващ естествен залив, приютяващ всички чудеса на мексиканските Кариби. Природните забележителности на парка са подземна реката, която минава през селото на маите и подземно езеро, в което може да плувате и да се гмуркате с шнорхел, обезопасени със спасителни жилетки. Близо до входа, на плажа се предлагат също развлекателни дейности като шнорхелинг, дайвинг в близките рифове или плуване с делфини. Паркът притежава коралов риф аквариум – едно от малкото места в света, където рифовите структури могат да се видят в естествената им среда. Освен всичко това той има и птичи павилион, павилион на пеперудата, пещера на прилепа, парници с орхидеи и бромелиади, остров на ягуара и много други атракции. Културните забележителности включват открита църква, реплика на селището на маите с реални занаятчии по време на работа, мексикански гробища, музей, конно шоу, мезоамериканска игра с топка и знаменитото музикално шоу с над 300 изпълнители на сцената, разказващо за историята на Мексико от древни времена до наши дни. Нощувка в Канкун.

Научете повече за Гватемала

Ден 6: Канкун – Антигуа

Закуска. Днес ще отпътуваме за Антигуа, Гватемала. Някогашната столица на Гватемала е живописно градче сгушено в подножието на притихнали вулкани.  Антигуа запленява с многобройните си църкви, музеи, приказни руини и зелени паркове. Днес градът е част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО и е една от най-красивите и интересни туристически дестинации в Централна Америка. Ще разглеждаме археологическата зона на града. Нощувка в Антигуа.

Ден 7: Антигуа

Закуска. Днес ще имате свободно време в този невероятен исторически град. Може да се насладите на красивите пейзажи, които се откриват към двата вулкана – Агуа и Фуего. Ще усетите удоволствието от местната храна и може да опитате едно от най-качествените кафета в света. Нощувка в Антигуа.

Ден 8: Антигуа – Панахачел

Закуска.  Днес ще отпътуваме към Панахачел, където е разположено високопланинското безотточно езеро Атитлан. Едно от най-красивите в света! Намира се в планинската част на страната и е заобиколено от три вулкана, разположени в южната му част. Името му се превежда от езика на маите като “място, където дъгата добива цветове”. Езерото е свързано от древни времена с историята и културата на маите и до днес е известно като „вълшебното шаманско езеро“. Атитлан, представлява невероятна гледка от всеки ъгъл – независимо дали сме в ресторант на брега, в малка рибарска лодка или в индианското селце в планината. През последните години езерото започна да сменя цвета си от тъмносин на синьо-зелен. Това се дължи на виреещите там водорасли, които цъфтят през цялата година. Нощувка в Панахачел.

Ден 9: Панахачел – Сан Педро – Сантиаго

Закуска. Продължаваме с нашата пъстра обиколка по крайбрежието на езерото Атитлан и среща с маите цутухил и тяхното ежедневие. Днес ще разгледаме Сан Педро и Сантяго – две от 12-те селища около езерото. Нощувка в Панахачел.

Научете още за Гватемала

Ден 10: Панахачел – Гватемала Сити

Закуска. Предстои ни пътуване до столицата на Гватемала – Гватемала Сити. Настаняване в хотел. Градът е разположен в подножието на вулканите Пакая и Фуего. Градът запълва цялата долина, а по близките склонове се изкачват и спускат множество улици. Днес това е един от най-големите градове на Централна Америка. Шумен и хаотичен, където бедните квартали са в съседство с луксозните имения. Тук е университетът Сан Карлос – един от първите в Централна Америка.
Ще се отправим към зона Вива – както местните наричат тази част на столицата. Района е разположен източно от Реформа Авенида и северно от Булевар де Лос Прусерес, като това е финансовият и развлекателен център на Гватемала сити. Тук ще бъдем изкушени от висок клас ресторанти, където се предлага от традиционна гватемалска кухня, до всякакъв вид интернационални деликатеси. Може да се насладим на релаксиращата обстановка на някоя терасата или да отидем да слушаме маримба на живо. Това е най-пъстрото, най-живото и най-луксозно място на Гватемала Сити. Нощувка в Гватемала Сити.

Ден 11: Гватемала Сити – Мексико Сити

Закуска. Трансфер и полет за Мексико Сити. Предстои ни туристическа обиколка на историческия център на града, известен също като „Сентро“ или „Сентро Историко“. Този квартал е фокусиран върху централния площад Zocalo – най-големият площад в Латинска Америка и вторият по големина в света. На това място са били руините на завладения от испанците град Теночтитлан, столица на империята на ацтеките. Тук са разположени много от най-красивите сгради от колониалния период – Катедралата, Националния дворец и Дворецът на изящните изкуства.Нощувка в Мексико сити.

Ден 12: Мексико Сити – София

Закуска. Трансфер и полет за Амстердам.

Ден 13: София

Пристигане в Амстердам, кратък престой и полет за София. Пристигане на летище София в 21:30 часа.

Хотели
Хотели 4* и 5 *
Допълнителни екскурзии
  • Eкскурзия до Чечен Ица, Валядолид и Сеноте – $100 (резервира и заплаща предварително).Включен обяд и напитки.
  • Екскурзия до парка Xcaret – $165 (резервира и заплаща предварително).
  • Екскурзия до остров Isla Mujeres – $115 (резервира и заплаща предварително). Включен обяд и напитки.
  • Екскурзия до остров Cozumel – $165 (резервира и заплаща предварително). Включен обяд и напитки.
  • Автентичният пазар в Солола – $90 (резервира и заплаща предварително). Включен обяд и напитки.
    В тази обиколка ще се насладите на  възхитителни панорамни гледки към езерото Атитлан и ще имате възможност за няколко фото паузи. След това ще се отправите към пазара, за да усетите автентичната атмосфера и бита на местните жители. Можете да участвате в изработването на традиционен текстил. Местните жени ще ви покажат дървени станове, на които сами можете да изтъчете нещо за себе си. След това ще спрете в Сан Хорхе за обяд, ще опитате традиционна гватемалска кухня. Връщане до хотела в Панахачел.
  • Пещерите на Eagle Rock и традиционна церемония, част от древен ритуал на маите – $70
    Eagle Rock е вулканична калдера, разположена над езерото. Тук са и четирите пещери – Nimajay”, „San Simon”, “Enchanted” и “Colorado”, те са били използвани от маите за извършване на церемонии за изчистване на духа и оздравяване на тялото, ритуалите са съобразени с календара на маите, така че за самият ритуал има значение, денят за посещение. Тук ще усетите енергията веднага щом се приближите до входа на пещерата. Шаманските ритуали ще бъдат ново и различно изживяване за вас. Ще научите много за историята и бита на маите, ще изживеете част от автентичната култура на този народ. Посещение на светилището Сен Симон и на едноименният водопад.
  • Руините Ишимче с включен обяд – $70. Градът на пръв поглед бледнее пред далеч по-известните руини на Тикал, или Чичен ица, вероятно заради по-късното си съществуване, но тук туристическият поток е значително по-малък и престоя е доста приятен.

Цената включва

  • Самолетни билети за полетите: София – Мексико – Гватемала - Мексико – София
  • Вътрешен полет Мексико сити - Канкун
  • Всички летищни такси за международни и вътрешни полети
  • 5 нощувки на база all inclusive в хотел 4* в Канкун
  • 2 нощувки със закуски в хотел 4* в Антигуа
  • 2 нощувки със закуска в хотел 4* в Панахачел
  • 1 нощувки със закуска в хотел 5* в Гватемала сити
  • 1 нощувка със закуска в хотел 4* в Мексико сити
  • Обиколка с корабче на езерото Атитлан и крайбрежните селища
  • Туристическа обиколна на Мексико сити
  • Екскурзоводска програма Мексико сити, Антигуа, Панахачел
  • Екскурзоводска програма на български език
  • Медицинска застраховка
  • Водач от България за целия престой, географска и историческа информация за посещаваните градове и забележителности

Цената не включва

 
  • Входно - изходна такса за Мексико /55 евро/, билети за градски и междуградски транспорт
  • Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по независещи от клиента причини - ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА
  • Медицински зaстраховки
  • Допълнителни екскурзии
  • Лични разходи
  • Бакшиши за шофьори и водачи - около 50 USD