Екскурзия до Чудните мостове и Асенова крепост

ВИД ТРАНСПОРТ: Автобус ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 1 ден ДЕСТИНАЦИЯ: Хасково-Асеновград-Чудните мостове -Асеновград-Хасково

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 35 лв.
Дата Цена Запитване
Отпътуване от Хасково в 06:30 ч.
Пътува се покрай Асеновград, през един от най-живописните родопски пътища към Асеновата крепост. Разглеждане на крепостта, съществувала още по времето на древните траки, преустроена през IX век в охранителен пункт на Беломорския проход. Най- голямата забележителност, която се е запазила и до наши дни, е църквата „Света Богородица Петричка” от XIII век.
Отпътуване за Чудните мостове - огромни мраморни арки, които свързват двата бряга на река Дълбок Дол, течаща сред вековните гори на планината. Природен феномен, чиято красота ще ви остави без дъх.
Свободно време за разходка и снимки около 2 часа. Препоръчваме Ви да си носите суха храна. Местността е подходяща за пикник сред природата, но има и заведения.
На връщане към гр.Хасково ще спрем за почивка и кафе на сладкарница в Асеновград прочута в региона с невероятните си изкушения от сладкиши, домашен сладолед и торти , ръчни бонбони и какви ли още не сладки  предложения .След това щастливи и доволни се прибираме в гр. Хасково в късния следобед.

Цената включва

транспорт с лицензиран автобус
застраховка за пътуване
водач от агенцията

Цената не включва

входни такси, обяд, кафе и други напитки, разходи от личен характер входна такса за Асеновата крепост - 3.00 лв. - възрастни, 2.00 лв. - ученици