ЕКСКУРЗИЯ ДО СЪРЦЕТО НА БАЛКАНИТЕ БЕЛГРАД-НОВИ САД-СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ-СМЕДЕРЕВО

ВИД ТРАНСПОРТ: Автобус ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 3 дни / 2 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: София-Белград

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма

ЕКСКУРЗИЯ ДО СЪРЦЕТО НА БАЛКАНИТЕ
БЕЛГРАД-НОВИ САД-СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ-СМЕДЕРЕВО
УИКЕНД ПРОГРАМА  3 ДНИ/ 2 НОЩУВКИ
ДАТИ НА ТРЪГВАНЕ:
01.05.20-03.05.20/23.05.20-25.05.20/12.06.20-14.06.20/05.09.20-07.09.20/18.09.20-20.09.20/24.12.20-26.12.20
ТОП ЦЕНА-195 ЛВ
ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ТРЪГВАНЕ ОТ ПЛОВДИВ, АСЕНОВГРАД,КЪРДЖАЛИ,ХАСКОВО,СТАРА ЗАГОРА

 

Програма
 

1-ви ден

Отпътуване гр. София в 06:00ч. От Стадион Васил Левски по маршрут Калотина – Белград. Пристигане в Белград. Посещение на най-големия православен храм в света „Св. Сава“ и пешеходна разходка в Белград с местен екскурзовод: Площадът на Републиката, пешеходната улица „Княз Михайло“ и посещение на бохемската улица на Белград Скадарска, крепостта „Калемегдан“. Свободно време в центъра за шопинг и посещение на кафе сладкарници. Настаняване в хотел. Нощувка.

 

2-ри ден

.Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Нови Сад и Сремски Карловци. Отпътуване за Нови Сад – столицата на област Войводина и втори по големина град в Сърбия. Пешеходна разходка с екскурзовод из центъра на града, ул. „Дунавска”, която води до Националния парк „Денавски” и по малките улички на Стария град до централния площад „Trg Svobode” с впечатляващи със своята архитектура сгради като Католическата църква, сградата на Кметството, Ортодоксалната църква. Свободно време. Посещение на крепостта Петроварадин, от където се открива впечатляваща панорамна гледна към целия град. Отпътуване за Сремски Карловци – един от основните културни центрове на сърбите, известен с винарните си. Пешеходна разходка с екскурзовод и разглеждане отвън на най-важните културно-исторически паметници – Патриаршията (най-красивият архитектурен паметник във Войводина), Сръбската гимназия, Православната църква. Връщане в Белград. Следобед свободно време или по желание и предварителна заявка разходка с корабче по Сава и Дунав (при подходящи метеорологични условия). По желание и предварителна заявка – вечеря в традиционен сръбски ресторант КАФАНА с много музика,танци и забавления. Нощувка.

 

3-ти ден

Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на Ниш.Свободно време за разходка и разглеждане на забележителностите на града- Нишката крепост.Построена е през 18-и век и се намира на десния бряг на река Нишава, в центъра на Ниш. Крепостта има четири големи порти – Стамбул, Белград, Видин и Великата порта.Друга интересна забележителност е Паметникът на Стеван Сремац и героя му Калча- Почти всички туристи спират за снимка с този паметник, но малцина знаят кои са хората, които той изобразява. Всъщност това са писателят Стеван Сремац (на когото е наименувана и библиотеката в Ниш) и неговият герой ловецът Калча с вярното си куче. Паметникът се намира на главната пещеходна улица в Ниш. Точно където се намира, се отделя една по-малка, павирана уличка, цялата поръбена с кафани (кафенета) и ресторанти. Ще посетим още и Черепната кула. Нарича се още Челе кула и е построена 1809 г. и се намира на два километра от центъра на града. Изградена е от черепите на 952-ма сръбски въстаници, загинали в битката при Чегар. Обезглавени са по заповед на турския главнокомандващ Хуршид паша. Отпътуване за България .По пътя посещение на Смедерево – втората средновековна сръбска столица. На мястото, където река Йезава се влива в Дунав е издигната най – голямата в средновековна Сърбия – Смедеревската крепост (по образец на Цариград) и днес доминира в пейзажа на града. Има форма на триъгълник, увенчан с 25 могъщи кули. Смедерево е стар винарски район. Тук можете да закупите вино от популярната марка „Смедеревка”, известна и зад пределите на Сърбия. Свободно време. Пристигане вечерта в София.

Цената включва

Цени ранни записвания:

Цена за възрастен в двойна/тройна стая-195 лв
Доплащане за единично настаняване-79 лв
Цена за дете до 11.99- 159 лв
Цена за допълнителна седалка-70 лв

Цената включва:

Транспорт с луксозен туристически автобус
2 нощувки със закуски в хотел 3/4 *
Пешеходна разходка в Белград с екскурзовод
Пешеходна разходка в Ниш
Посещение на град Смедерево

Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
Магистрални и пътни такси

Водач по време на пътуването
Мед.застраховка за лица до 65 год.

Цената не включва

Цената не включва:

Екскурзия до Сремски Карловци и Нови Сад, при минимум 20 туристи – 20 евро
Разходка с корабче по р. Сава и р. Дунав при минимум 20 туристи – 15 евро
Вечеря в традиционен сръбски ресторант с жива музика  –  20 Евро
Медицинска застраховка за лица над 65 год. – 5лв.
Медицинска застраховка за лица над 75 год. – 10лв.
Разходи от личен характер
Входните такси на посещаваните туристически обекти
Сити такси